Σελίδες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η Γιόγκα και ο Διαλογισμός είναι αντίθετα και ασυμβίβαστα με την ορθόδοξη χριστιανική άσκηση και ειδικότερα την προσευχή

                                     Ἄλλη μία προδοσία τοῦ Χριστοῦ Μας

Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης
Ηεποχή μας είναι εποχή μεγάλης πνευματικής συγχύσεως και αποστασίας από το
θέλημα του Θεού.Πατέρας αυτής της καταστάσεως είναι ο διάβολος,ο οποίος χρησιμοποιεί ανθρώπους που παρασύρει στην πλάνη,για να φέρει σε πέρας το ανθρωποκτόνο σχέδιο του.Τη σύγχυση αυτή καλλιεργούν κυρίως οι ομάδες της λεγόμενης«Νέας Εποχής τουΥδροχόου».Βασικό τους δόγμα είναι ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο.Όλες είναι δρόμοι που οδηγούν, λένε, στον ίδιο σκοπό.Ο ίδιος όμως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τους διαψεύδει λέγοντας στο Ευαγγέλιο:«Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή»(Ιω .,14,6 ).Συνεπώς, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τη σωτηρία, παρά ένας και μοναδικός που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία του.

Οι κήρυκες της συγχύσεως ταυτίζουν τη χριστιανική προσευχή με τη γιόγκα και το διαλογισμό που είναι τεχνικές των ανατολικών θρησκειών και του αποκρυφισμού.Με αυτά που θα πούμε πιστεύω ότιθα διαλύσουμε αυτή τη σύγχυση.

Προς κατάργηση ο Σταυρός από όλες τις σημαίες....!!!!!!!!!


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

(ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ) Οἱ πιέσεις γιά ἀφαίρεση τοῦ σταυροῦ ἀπό τίς σημαῖες ἐντείνονται
καί δρομολογοῦνται σύμφωνα μέ τά σχέδια τῆς  Νέας Τάξης,
στίς Εὐρωπαἴκές χῶρες στίς σημαῖες τῶν ὁποίων ὑπάρχει ὁ σταυρός.
Είδικά στήν Ἑλλάδα,
τάζονται οἰκονομικά ἀνταλλάγματα γιά τήν τρέχουσα κρίση,
προκειμένου νά ἐνδώσει στήν ἀφαίρεση.
Θεός ἤ μαμωνᾶς;;;
Γιά νά δοῦμε τί ἐπιλογή θά κάνουν οἱ ἄρχοντες τῆς Ἑλλάδας!...

ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ (ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟΣ)(mp3)


Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 11-10-08.
Πηγή εἰκόνας:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmlJQnP6sd6VxHg7QihW4reAzCI0Ra-hjaHoqOGbfMnJC4JMM&t=1&h=217&w=128&usg=__roNLfJym7CCsdfaE3TxQ9C9913U=

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: "Νεοπατερική, μεταπατερική και συναφειακή «θεολογία»

Μελετώντας κανείς τα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, διαπιστώνει ότι η βάση της ορθόδοξης θεολογίας είναι η αποκάλυψη του Θεού που δόθηκε στους Προφήτες, τους Αποστόλους και τους Πατέρες δια μέσου των αιώνων.

Είναι χαρακτηριστική η αρχή της προς Εβραίους Επιστολής: «Πολυμερώς και πολυτρόπως πάλαι ο Θεός λαλήσας τοις πατράσιν εν τοις προφήταις, επ  ἐ­σχά­του των ημερών τούτων ελάλησεν ημίν εν υιώ» (Εβρ. α , 1).
Έτσι, οι Άγιοι είναι οι θεόπνευστοι θεολόγοι, οι οποίοι διατυπώνουν την εμπειρία τους σε όρους για να την διαφυλάξουν από την αίρεση και την διαστρέβλωση.
Οπότε, οι όροι-δόγματα είναι σημαντικό στοιχείο της παραδόσεώς μας και δεν μπορεί κανείς να τα κλονίση χωρίς να χάση τον δρόμο προς την σωτηρία του.
Είναι σημαντική η φράση της ησυχαστικής Συνόδου του 14ου αιώνος, όπως εκφράζεται στο Συνοδικό της Ορθοδοξίας, ότι πορευόμαστε «κατά τας των αγίων θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα».

Οι Άγιοι δεν εκφράζουν δική τους θεολογία, αλλά διατυπώνουν, με τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, την αποκάλυψη την οποία βίωσαν εν Αγίω Πνεύματι. Έξω από αυτήν την προοπτική όχι μόνον δεν υπάρχει ορθόδοξη θεολογία, αλλά κλονίζεται σοβαρώς το θεμέλιο της σωτηρίας.

Στάρετς Σάββας Ο Παρηγορητής. «Προσευχή στή Μητέρα τοῦ Θεοῦ »

Στάρετς Σάββας  Ο Παρηγορητής»  - Διδαχές τοῦ στάρες Σάββα
Ἀποσπάσματα ἀπό τό ἡμερολόγιό του (σελ.136-137)
Μετάφραση ἀπό τήν ρωσική γλῶσσα  π.Ιωάννου Φωτοπούλου
«Προσευχή στή Μητέρα τοῦ Θεοῦ »
Ὁ Στάρετς Σάββας ἔτρεφε ἰδιαίτερη , μπορεῖ νά πεῖ κανείς, τρυφερή ἀγάπη καί ἀφοσίωση στή Μητέρα τοῦ Θεοῦ καί δέν ἔβρισκε λόγια γιά νά ἐκφράσει κατά τήν δική Της ἀγάπη στούς ἀνθρώπους καί τή δική του πρός Αὐτόν.
Κάποιος χριστιανός εἶδε ἕνα θαυμαστό ὅραμα τῶν μονῶν τοῦ παραδείσου πού εἶχαν μιά ἀσύνήθιστη ὀμορφιά. Ἰδιαιτέρως διακρινόταν γιά τήν ὀμορφιά του ἕνα ἀνάκτορο. Ρώτησε:
   -Ποιός κατοικεῖ ἐκεῖ;
   -Ἡ Μητέρα τοῦ Θεοῦ, τοῦ ἀπάντησαν.
   -Καί πού εἶναι τώρα; Γιατί δέν εἶναι ἐδῶ;
   -Βρίσκεται στή γῆ.... βοηθάει τούς ἀνθρώπους.

Ὁ πατήρ Σάββας συχνά προσέφευγε κατά τήν προσευχή στήν Μητέρα τοῦ Θεοῦ καί τήν ὀνόμαζε «Βροντή κατά τῶν δαιμόνων», γιατί δέν ὑπάρχει τίποτε φοβερώτερο γιά τούς δαίμονες ἀπό τήν πα¬ρουσία τῆς Παναγίας.  Αὐτοί δέν μποροῦν νά βλάψουν τόν ἄνθρωπο, ἄν ἐκεῖνος δέν ἐγκαταλείψει τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο.
  Ὅλη ἡ ζωή τοῦ στάρετς πέρασε κάτω ἀπό τήν προστασία τῆς Παναγίας. Ὁ στάρετς μέσα στό ἱερό πολλές φορές, ὄταν εἶχε ἐλεύθερο χρόνο, συνομιλοῦσε φωναχτά μ’ αὐτήν, ξεχνώντας ὅτι κοντά του βρίσκονταν ἄνθρωποι.  Διηγόταν πῶς προσευχόταν ὁ ἡγούμενος Ἀλέξιος στή Μητέρα τοῦ Θεοῦ.  Συχνά μιλοῦσε μαζί Της σάν κάποιο κοντινό του ἄνθρωπο!

Ο ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Γράφει ὁ Ἅγιος Ἀπόστολος Παῦλος ἀπευθυνόμενος στούς Θεσσαλονικεῖς (Α΄ Θεσσ. 2, 9): Μνημονεετε γρ, δελφο, τν κπον μν κα τν μχθον· νυκτς γρ κα μρας ργαζμενοι πρς τ μ πιβαρσα τινα μν κηρξαμεν ες μς τ εαγγλιον το Θεο
Δηλ: Νά θυμᾶστε ἀδελφοί μου τό κόπο μας καί τό μόχθο (ἡμῶν τῶν Ἀποστόλων). Νύκτα καί μέρα ἐργαζόμαστε γιά νά μήν ἐπιβαρύνουμε κάποιον ἀπό σᾶς καί ἔτσι ἐκηρύξαμε τό Εὐαγγέλιο τοῦ Θεοῦ.
Ὁ διδάσκαλος τοῦ Εὐαγγελίου δέν πρέπει νά φείδεται κόπων προκειμένου νά ἐπιτελέσει τό ἔργο του. Τό ἱεραποστολικό του ἔργο ἀποβλέπει στήν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων. Ὁ Ἅγιος Ἀπόστολος Παῦλος καλεῖ τούς «ἐν Χριστῷ» ἀδελφούς του τῆς Θεσσαλονίκης νά ἐνθυμοῦνται συνεχῶς, ὄχι τίς εὐεργεσίες, ἀλλά τόν κόπο πού ἔκανε γιαυτούς. 

ΕΥΡΕΣΗ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Βουλγαρία: Βρέθηκαν λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου

Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περιέχει η κιβωτός από αλάβαστρο, την οποία ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι σε ανάσκαφες στο νησί "Άγιος Ιωάννης" κοντά στη νότια παραλία της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Καζιμίρ Κωνσταντίνοφ, επικεφαλής της ανασκαφών, στη διάρκεια των οποίων έγινε η ανακάλυψη στον τόπο της αρχαίας εκκλησίας στο νησί στις 28 Ιουλίου.
  Άγια Λείψανα (οστα) από χέρι, από το πρόσωπο και ένα δόντι περιέχει η κιβωτός που ανακάλυψαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι θαμμένη στις βάσεις της αρχαίας εκκλησίας στο νησί, με προστάτη τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στα αρχαία χρόνια.
Τη μορφή μικρής σαρκοφάγου μήκους δεκαοχτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών έχει η κιβωτός με τα ιερά λείψανα, την οποία άνοιξε ο καθηγητής Κωνσταντίνοφ στον Αρχαιολογικό μουσείου της μικρής παραθαλάσσιας πόλης Σωζόπολη, ύστερα από αγιασμό του ευρήματος από τον αρμόδιο μητροπολίτη της βουλγάρικης εκκλησίας Ιωαννίκιο, παρουσία του αρμοδίου για τα θρησκεύματα,
υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Μποζιντάρ Δημητρόφ.