Σελίδες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ECHELON: Ένα παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπής - καταγραφῆς (big brother) τῶν τηλεπικοινωνιών

Ἔσελον:
τό τελειότερο σύστημα ὑποκλοπῆς - καταγραφῆς (big brother) - διαβίβασης τῶν παγκόσμιων τηλεπικοινωνιῶν!!!

Γεννήθηκε τό 1960, ἀποκαλύφθηκε τό 1988!!!
Ὅταν ὁ ἀποστάτης ἄνθρωπος προσπαθεῖ νά ὑποκαταστήσει τόν Παντεπόπτη Θεό  καί νά πάρει τήν θέση Του, τότε γίνεται τύραννος τοῦ ἑαυτοῦ του ἀλλά   καί τῶν ἄλλων. Τότε ,ὁ ὑπερήφανος καί πλανεμένος αὐτός ἄνθρωπος καταπατᾶ ἀσύστολα τήν προσωπική ἐλευθερία , τόν ὀφειλόμενο σεβασμό καί τήν ἀξιοπρέπεια τοῦ συνανθρώπου του. Τότε φτιάχνει καί συστήματα παρακολούθησης τῶν συνανθρώπων του ὅπως τό Ἐσελόν.
Τά «ἀόρατα» χέρια πού μᾶς καταγράφουν σέ ὑπολογιστές καί τσιπάκια, τά «ἀόρατα» μάτια πού μᾶς βλέπουν ἀπ’ τίς κλειδαρότρυπες δορυφόρων-καταδοτῶν  καί τά «ἀόρατα» αὐτιά πού μᾶς κρυφακοῦνε πίσω ἀπ’ τά ἀκουστικά,  δέν ἔχουν τελειωμό! Οἱ θεωρίες συνωμοσίας ( conspiracy theories ), εἶναι μία ἁπτή πραγματικότητα. Συνάμα ὅλοι ἐμεῖς γινόμαστε δυνάμει ὕποπτοι καί παγκόσμιοι στόχοι πού παρακολουθοῦνται συνεχῶς! 
Ποιός θά μᾶς φυλάξει ἀπό τούς φύλακες;

Γνωρίστε τό Ἔσελον ἐδῶ:

ECHELON: Ένα παγκόσμιο δίκτυο υποκλοπής τηλεπικοινωνιών

Θαύματα της Τιμίας Κάρας του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Θαύματα της Τιμίας Κάρας του αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου στην Κύπρο (10-19 Νοεμβρίου 2007)



Από την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο αεροδρόμιο Λάρνακας,
που αποδόθηκαν τιμές κράτους στον άγιο. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής
κ. Ησαΐας με την κάρα του αγίου Χρυσοστόμου, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης
κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Αρχιμ. Εφραίμ με την κάρα του αγίου Επιφανίου Κύπρου
Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1600 χρόνων από της κοιμήσεως του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου (407-2007) μεταφέρθηκε η τιμία κάρα του αγίου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου φυλάσσεται, στη μεγαλόνησο Κύπρο. Την κάρα μετέφερε στην Κύπρο ο πανοσιολογιώτατος ηγούμενος Βατοπαιδίου, γέροντας Εφραίμ, με συνοδεία πατέρων της Μονής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η αδιάκριτη αγάπη αχρηστεύει τα παιδιά (Γέροντας Παΐσιος).

Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου Λόγοι Α΄ - Μέρος Γ΄ Κεφάλαιο 3ο Η νέα γενιά. «Η αδιάκριτη αγάπη αχρηστεύει τα παιδιά»


Λόγοι Α΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"

ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κεφάλαιο 3
Η νέα γενιά
Η αδιάκριτη αγάπη αχρηστεύει τα παιδιά
  Έχω προσέξει ότι τα σημερινά παιδιά, ιδίως αυτά που σπουδάζουν, παθαίνουν ζημιά από τα σπίτια τους. Ενώ είναι καλά παιδιά, αχρηστεύονται. Δεν σκέφτονται, έχουν μια αναισθησία. Τα χαραμίζουν, τα χαλούν οι γονείς. Επειδή οι γονείς πέρασαν δύσκολα χρόνια, θέλουν τα παιδιά τους να μη στερηθούν εκείνο, να μη στερηθούν το άλλο. Δεν καλλιεργούν το φιλότιμο στα παιδιά, ώστε να χαίρωνται όταν στερούνται. Φυσικά με καλό λογισμό το κάνουν.   Το να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν μοναχική συνείδηση και μόνα τους να χαίρωνται που στερούνται κάτι, αυτό είναι πολύ καλό. Τώρα με την καλωσύνη τους, με την αδιάκριτη καλωσύνη τους, τα αποβλακώνουν. Τα συνηθίζουν να τους τα πηγαίνουν όλα στο χέρι, ακόμη και το νερό, για να διαβάσουν και να μη χασομερήσουν, και τα αχρηστεύουν, και τα αγόρια και τα κορίτσια.     Έπειτα τα παιδιά, και όταν δεν διαβάζουν, τα θέλουν όλα στο χέρι. Και το κακό αρχίζει από τις μανάδες. «Εσύ, παιδί μου, να διαβάσης. Εγώ θα σου φέρω και τις κάλτσες, θα σου πλύνω και τα πόδια. Πάρε το γλυκό, πάρε τον καφέ»! Και δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά πόσο κουρασμένη είναι η μάνα που τα προσφέρει όλα αυτά, επειδή δεν κοπιάζουν.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γράφει ο π. Πασχάλης Γρίβας
Με πρόσφατη συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε μεταξύ των άλλων να συστήσει μια επιτροπή η οποία θα μελετήσει το περιεχόμενο ορισμένων σχολικών βιβλίων, (συγκεκριμένα των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Γλώσσας) ώστε στην συνέχεια με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να καταθέσει τις απόψεις της στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και να ενημερώσει τον λαό του Θεού.

Η απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα από όσους δεν επιθυμούν την ανάμιξη της Εκκλησίας μας στα κοινά, αλλά θέλουν να περιορίσουν όλη την δράση της μόνο εντός των τοίχων των Ιε­ρών Ναών. Μόνο μια εξαίρεση επιτρέπουν και αυτή είναι το να περιθάλπει η Εκκλησία τους αδύνατους οικονομικά, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, καλύπτοντας έτσι τις αδυναμίες του Κράτους σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Πολλοί δημοσιογράφοι, με άρθρα τους στον τύπο, κατηγόρησαν την Εκκλησία για το ενδιαφέρον της για τα σχολικά βιβλία, θεωρώντας ότι κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο Κυριακάτικης Εφημερίδος που φέρει τον τίτλο: «Έλεος! Η Εκκλησία θέλει να λογοκρίνει τα σχολικά βιβλία». Και ο ανώνυμος αρθρογράφος συνεχίζει:

13 Νοεμβρίου Συναξαριστής Ιωάννου Χρυσοστόμου, Δαμασκηνού του νέου Οσιομάρτυρα, Ιλαρίωνος οσίου.

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ μεγάλος αὐτὸς πατέρας καὶ διδάσκαλος τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τὸ 347 μ.Χ. Πατέρας του ἦταν ὁ στρατηγὸς Σεκοῦνδος καὶ μητέρα του ἡ Ἀνθοῦσα. Γρήγορα ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ πατέρα, καὶ ἡ μητέρα του – χήρα τότε 20 ἐτῶν – τὸν ἀνέθρεψε καὶ τὸν μόρφωσε κατὰ τὸν καλύτερο χριστιανικὸ τρόπο.
Ἦταν εὐφυέστατο μυαλὸ καὶ σπούδασε πολλὲς ἐπιστῆμες στὴν Ἀντιόχεια – κοντὰ στὸν τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια – ἀλλὰ καὶ στὴν Ἀθήνα, μαζὶ μὲ τὸν ἀγαπημένο του φίλο Μ. Βασίλειο. Ὅταν ἀποπεράτωσε τὶς σπουδές του, ἐπανῆλθε στὴν Ἀντιόχεια καὶ ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο γιὰ πέντε χρόνια, ὅπου ἀσκήτευε προσευχόμενος καὶ μελετώντας τὶς Ἅγιες Γραφές.
Ἀσθένησε ὅμως καὶ ἐπέστρεψε στὴν Ἀντιόχεια, ὅπου χειροτονήθηκε διάκονος – τὸ 381, σὲ ἡλικία 34 ἐτῶν – ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀντιοχείας Μελέτιο. Ἀργότερα δὲ, ἀπὸ τὸν διάδοχο τοῦ Μελετίου Φλαβιανό, πρεσβύτερος σὲ ἡλικία 40 ἐτῶν.
Κατὰ τὴν ἱερατική του διακονία ἀνέπτυξε ὅλα τὰ ψυχικά του χαρίσματα, πύρινο θεῖο ζῆλο καὶ πρωτοφανὴ εὐγλωττία στὰ κηρύγματά του. Ἔσειε καὶ συγκλόνιζε τὰ πλήθη τῆς Ἀντιόχειας καὶ συγκινοῦσε τὶς ψυχές τους βαθύτατα. Ἡ φήμη του αὐτὴ ἔφτασε μέχρι τὴν βασιλεύουσα καὶ ἔτσι, τὴν 15η Δεκεμβρίου 397, μὲ κοινὴ ψῆφο βασιλιὰ Ἀρκαδίου καὶ Κλήρου, ἔγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κάτι ποὺ ὁ ἴδιος δὲν ἐπεδίωξε ποτέ.
Καὶ ἀπὸ τὴν θέση αὐτὴ ὁ ἱερὸς Χρυσόστομος, ἐκτὸς ἄλλων, ὑπῆρξε αὐστηρὸς ἀσκητὴς καὶ δεινὸς ἑρμηνευτὴς τῆς Ἁγίας Γραφῆς, ὅπως φαίνεται ἀπὸ τὰ πολλὰ συγγράμματά του (διασώθηκαν 804 περίπου, ὁμιλίες του).

Iερός Xρυσόστομος ο αναμορφωτής

Μακαριστού Μηροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη :"Iερος Xρυσοστομος ο αναμορφωτης "

undefined

 Iερος Xρυσοστομος ο αναμορφωτης

ΣHMEPON, αγαπητοί μου, εορτάζει ο κορυφαίος των ιεροκηρύκων όλων των αιώνων. Eορτάζει ο ιερός Xρυσόστομος.
Πολλές είναι πλευρές, από τις οποίες μπορεί να εξετασθεί η ζωή και το κήρυγμά του. Mια πλευρά θ’ αναπτύξω στην αγάπη σας. Kαι αυτή είναι· Xρυσόστομος ο αναμορφωτής.

* * *

O ιερός Xρυσόστομος ήθελε την κοινωνία ιδεώδη. Mια κοινωνία, στην οποία να επικρατεί απολύτως το θέλημα του ουρανίου πατρός, μια κοινωνία βασιλεία του Xριστού. δεν έλεγε όπως ακούς σήμερα· Ωχ αδερφέ, εγώ θα διορθώσω το Pωμαίικο;… Πίστευε ότι, και ένας άνθρωπος ακόμη, όταν μέσα του έχει φωτιά, μπορεί να συντελέσει στην ανόρθωση της κοινωνίας. Kαι αγωνιζόταν ανενδότως.
Όπλο του ο λόγος του Θεού, η ρομφαία του πνεύματος. Έκανε καλή διάγνωση και άρχισε θεραπεία. Όχι από τα φύλλα και τα κλαδιά. Bρήκε τις ρίζες, και εστράφη προς αυτές. Kαι ποιες είναι οι ρίζες της κοινωνίας; Eίναι πρώτον η OIKOΓENEIA. Aπό ‘κεί άρχισε ο Xρυσόστομος. Πίστευε, ότι ....