Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή του Μητροπολίτη Νευροκοπίου (Βουλγαρία) στον Γέροντα Εφραίμ

Την συμπαράστασή του στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου εκφράζει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ, του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. «Δοκίμαζόμεθα σκληρά και Εσείς αλλά και εμείς εδώ στην Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος διότι το κακό έχει με το μέρος του όλα τα μέσα επικοινωνίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης γίνεται πολύ πιο εύκολη γι αυτούς», αναφέρει ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.
Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Ναθαναήλ:
Σεβαστέ και αγαπητέ μου Γέροντα Εφραίμ,

Με ανάμεικτα συναισθήματα να παλεύουν μέσα μου Σας απευθύνω αυτή την επιστολή. Είναι αισθήματα χαράς και ανθρώπινης λύπης.
Το αίσθημα χαράς πηγάζει από την βεβαιότητα ότι Εκείνος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία θα δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αλήθεια και θα ανταμείψει τον πόνο που προκαλεί η ανθρώπινη σκληροκαρδία και απερισκεψία.
Δεν διάβασαν, φαίνεται, οι πολέμιοι ποτέ την Αγία Γραφή και εκείνο που είπε στον Παύλο ο ίδιος ο Κύριος «Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν».
Έχω όμως και λύπη διότι οι ανθρωπότητα απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από τον Θεό. Περιφρονεί τον Θεό και ανακηρύσσει θεό τον εαυτό του.
Έχω λύπη διότι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που υπάρχει αγωνιζόμενη Ορθοδοξία, ο μισόκαλος με τα όργανά του προσπαθεί να προκαλέσει πλήγματα και να κλονίσει την πίστη των ανθρώπων στην Ορθόδοξή Εκκλησία, για να μπορεί, όπως πιστεύει, ανενόχλητος να επιτελεί το καταστρεπτικό του έργο.
Δοκιμαζόμεθα σκληρά και Εσείς αλλά και εμείς εδώ στην Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος διότι το κακό έχει με το μέρος του όλα τα μέσα επικοινωνίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης γίνεται πολύ πιο εύκολη γι αυτούς. Όμως η αλήθεια είναι χρυσός και ο χρυσός όπου και αν βρίσκεται λάμπει.
Να είσθε βέβαιος ότι η δοκιμασία αυτή θα είναι ο έπαινος της Εκκλησίας και ο δικός Σας στέφανος από τον Κύριό μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο μισόκαλος διάλεξε αυτές τις άγιες ημέρες για να αρχίσει το καταστροφικό του έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες ημέρες που όλες οι υπηρεσίες αργούν υπάρχει αυτή η σπουδή για να ταπεινώσουν, στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της πίστεως, την Εκκλησία του Θεού. Τους απαντούμε και πάλι « Σκληρόν συ προς κέντρα Λακτίζειν ».
Αγαπητέ μου π. Εφραίμ,
Γνωρίζω τον πόνο και την θλίψη Σας, όχι για την δοκιμασία που περνάτε όσο για τον άδικο πόλεμο που στόχο έχει την Εκκλησία. Γνωρίζω την βαθειά πίστη Σας και την μεγάλη υπομονή Σας και είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτήν την δοκιμασία θα ωφεληθούν πολλές ψυχές.
Εμείς συμπαριστάμεθα δια της προσευχής μας και δια της ενημερώσεως του πιστού λαού μας ο οποίος με αγωνία μας ερωτά και θέλει να μάθει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.
Ευχόμεθα ολόψυχα ο Κύριος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία να δώσει και την δύναμη να την αντιμετωπίσετε. Να είσθε βέβαιος ότι χιλιάδες ορθοδόξων σε όλον τον κόσμο προσεύχονται για να έχετε δύναμη και κουράγιο και για να λάμψει η αλήθεια.
Με αγάπη Χριστού και ολόθερμες ευχές
Ο Μητροπολίτης
† Ο Νευροκοπίου Ναθαναήλ

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7932
http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2011/12/473.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible