Σελίδες

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ἀποδείξεις περί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἀπό τήν Παλαιά Διαθήκη καί τήν Καινή Διαθήκη. Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης

Ἀποδείξεις περί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἀπό τήν Παλαιά Δαθήκη  καί τήν Καινή Διαθήκη- Ἁγ. Κυρίλλου Ἀλεξανδρείας 

 Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης

http://hristospanagia3.blogspot.gr/ 


Ὁ Γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης (+1983) γιά τή μετάδοση τῶν Μυστηρίων στούς παπικούς.

Ο Γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης (+1983) για τη μετάδοση των Μυστηρίων στους παπικούς.
Πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική είναι η ανοιχτή επιστολή που συνέγραψε το 1970 ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Διονυσίου Αγ. Όρους, Γέρων Γαβριήλ, διαμαρτυρόμενος για το τρομερό ολίσθημα της Ρωσικής Διοικούσας Εκκλησίας, της υποκινούμενης εκείνη την εποχή από το άθεο καθεστώς, να μεταδώσει τα Άχραντα Μυστήρια στους ρωμαιοκαθολικούς της Ρωσίας. Η απογοήτευση του γέροντα ήταν πολύ μεγάλη και αποτυπώνεται στην επιστολή αυτή που αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο (κατά τον χαρακτηρισμό του π. Θεοκλήτου) για την κατοχύρωσή της ιεροκανονικώς.
Με αφορμή μια πρόσφατη εκδήλωση που έγινε από κάποια Ιερά Μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος, στην οποία δεν αναφέρθηκε καθόλου ο αρχηγικός ρόλος του Γέροντα Γαβριήλ στον αγώνα κατά του Οικουμενισμού, παρά μόνο οι αγαθές σχέσεις που είχε με τον μακαριστό Αθηναγόρα, πριν μάλιστα ο τελευταίος αρχίσει να πραγματοποιεί τους αντικανονικούς και αντορθόδοξους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, παραθέτουμε αυτολεξεί από το βιβλίο του πνευματικού τέκνου του γέροντα, π. Θεόκλητου Διονυσιάτη «Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ, Γαβριήλ Διονυσιάτης», (εκδ. Παπαδημητρίου 1987) :

Ἐκταφή καί μεταφορά λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς

Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες προσκυνητές έφθασαν στην Ιερά Μονή Τσέλιε του Βάλιεβο, για να συμμετάσχουν στο ιστορικό γεγονός της εκταφής του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την περάσμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων η εκταφή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιουστίνου, και στη συνέχεια με τις δέουσες τιμές τοποθετήθηκαν σε ειδική λάρνακα.

Οἱ τελευταῖες συνομιλίες τοῦ μακαριστοῦ Γέροντος Κυρίλλου, Ἡγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Δαυίδ Εὐβοίας

Οι τελευταίες συνομιλίες του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας
Σταυροαναστάσιμη υπήρξε η ζωή του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου με την ολόθερμη αγάπη στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Ιησού. Πορευόταν τον προσωπικό του Γολγοθά και προσδοκούσε τη χαρά της Αναστάσεως.
Στις δύο επόμενες σύντομες συνομιλίες του Γέροντος, τις τελευταίες ημέρες της επίγειας βιοτής του, εμφαίνονται οι αρετές που τον περικοσμούσαν και το αισιόδοξο μήνυμα που έβγαινε από τα χείλη του:
Νοσηλευτές του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών:
- Γέροντα, δεν βλέπουμε να παραπονιέσαι για τίποτε! Δεν διψάς, δεν πεινάς, δεν πονάς; Από πού αντλείς αυτή τη δύναμη; Ποιος σου δίνει αυτή τη δύναμη;

«Νύκτα εἶδον κατ” ὄναρ ὅτι εὐρέθην ἐν Κωνσταντινουπόλει ἐντός τοῦ ἱεροῦ ναοῦ τῆς τοῦ Θεοῦ Ἁγίας Σοφίας» – Ὁπτασία τοῦ μακαριστοῦ γέροντος π. Φιλόθεου Ζερβάκου

«Νύκτα τινά είδον κατ΄ όναρ ότι ευρέθην εν Κωνσταντινουπόλει εντός του Ιερού Ναού της του Θεού Αγίας Σοφίας, ιστάμενος μόνος εις το αριστερόν κλίτος του Ναού. Εις το δεξιόν κλίτος ευρίσκοντο άνδρες και γυναίκες ολοφυρόμενοι και γοερώς κλαίοντες. Τινές ήλθον προς με και κλαίοντες μοι είπον. Ο Πατριάρχης και ο Βασιλεύς εκοιμήθησαν και δεν εγείρονται. σε παρακαλούμεν ελθέ να τους εγείρης. Έσπευσα και είδον τον Πατριάρχην ενδεδυμένον την πατριαρχικήν στολήν, εξηπλωμένον κείμενον ωσεί νεκρόν εν τω εδάφει του Ναού. Κατ΄ αρχάς τω εφώνησα μεγαλοφώνως:Εγέρθητε Μακαριώτατε, λυπηθήτε το ποίμνιόν σας, τους χριστιανούς οι οποίοι κλαίοντες και οδυρόμενοι αναμένουν να εξυπνήσετε. Αλλ΄ επειδή ο Πατριάρχης έμενε νεκρός ακίνητος, επλησίασα, έθεσα την δεξιάν μου επί τον νώτον αυτού και προσεπάθουν να τον εγείρω. Μετά πολλού κόπου τον εσήκωσα έως δύο σπιθαμάς, αλλ΄ ήτο τόσον βαρύς, ώστε η χειρ μου εκ του βάρους ησθανόμην ότι εκινδύνευε να εξαρθρωθεί, και μη δυνάμενος να τον κρατήσω έπεσε πάλιν ως νεκρός.

Ἰσλαμικός τρόμος στά βρετανικά σχολεῖα


Με τη φράση «Ισλαμικός τρόμος στα βρετανικά σχολεία», το κορυφαίος στέλεχος του βρετανικού υπουργείου Παιδείας, Μάικλ Ουίλσοου, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε αριθμό σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς, όπως είπε, «η κουλτούρα του φόβου και του τρόμου» κυριαρχεί σε αυτά, λόγω μουσουλμανικών εξτρεμιστικών επιρροών και επιβουλών.
Ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος είχε αναλάβει, κατόπιν εντολής της βρετανικής κυβέρνησης την άσκηση ελέγχων σε «ύποπτα» σχολεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εντός των σχολείων αυτών δρα ένας ισλαμικός δούρειος ίππος.

Μήν ξεχάσετε τή νηστεία τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων

Η εικόνα με τους περισσότερους αγίους

Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (Πέτρου και Παύλου) δεν έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, καθώς η έναρξή της εξαρτάται από την κινητή εορτή του Πάσχα.

Αρχίζει από τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει στις 28 Ιουνίου, δηλ. την παραμονή της εορτής των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Κατά την περίοδο αυτή νηστεύουμε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά, ενώ το ψάρι επιτρέπεται κάθε μέρα εκτός από Τετάρτη και Παρασκευή.

Πηγή:https://www.facebook.com/ByzMusic.gr?fref=nf
 
http://agiopneymatika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_16.html

Παπα-Δημήτρης Γκαγκαστάθης, Ἐπιστολή 5-6-1969

pdimitriosgkagkastathis.jpg

ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ, Επιστολή 5-6-1969

Δημ. Γκαγκαστάθης Ιερεύς, 1902-1975
        … Το Σαρανταλείτουργον καλόν είναι να γίνεται συνέχεια.  Είναι βαρύ και κοπιαστικόν, αλλά έχει και μεγάλη αξία.  Δεν ημπορώ να ξεχάσω από τις πρώτες ημέρες που άρχισα, πόσο χαρούμενος ήμουν και τώρα που τελείωσα μου φαίνεται ότι κάτι μου λείπει και δεν είμαι ο ίδιος, όχι από την αμοιβή, επειδή έστελναν ελάχιστα χρήματα που πολλές φορές, δεν έφταναν για έξοδα άρτου, οίνου, ελαίου, ιεροψάλτου και νεωκόρου, αλλά από την χάριν και ευλογίαν του Θεού.  Ευτυχής θα ήμουν, εάν πάντοτε, καθημερινά, ευρισκόμουν εις το Θυσιαστήριον, καίτοι είμαι ανάξιος ιερεύς.  Αυτό δεν με κουράζει διόλου.

        Σκέπτομαι τώρα τελειώνοντας να πηγαίνω για ολίγας ημέρας σε κανένα Μοναστήρι, μακράν του κόσμου, να κάνωμε καμμιά νυκτερινή Λειτουργία.

ΠΑΤΗΡ ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΤΣΙΩΚ "Πῶς βλέπετε τήν πρόοδο τοῦ πολιτισμοῦ μας σήμερα;"


Πώς βλέπετε την πρόοδο του πολιτισμού μας σήμερα;

Άλλο πράγμα είναι πολιτισμός και άλλο πράγμα είναι χριστιανικό βίωμα. Όμως, ένας πολιτισμένος άνθρωπος μπορεί ευκολότερα να προσαρμόζεται στην χριστιανική διδασκαλία, η όποια είναι τόσο δεδικαιωμένη, έχει μια μεγάλη αρμονία και τόσα επιχειρήματα, ώστε δεν μπορείς να μην την πιστεύσης.

Πρόσεξε, λέγεται ότι ο ρωμαϊκός λαός ήτο πολύ δίκαιος, δημιουργικός, κατακτητικός και πολιτισμένος. Πριν από την έλευση του Σωτήρος είχαν νίκες αυτοί οι Ρωμαίοι, να ειπώ έτσι, για να προετοιμαστεί όλος σχεδόν ο τότε κόσμος να δεχθή την εξαιρετική χριστιανική διδασκαλία, διότι αυτοί ήσαν πιο πολιτισμένοι από τούς άλλους λαούς.

Τὸ Ὑπουργεῖο Ὑγείας καὶ ἡ Ἀμερικανικὴ πρεσβεία ἀνάμεσα στοὺς ὑποστηρικτὲς τοῦ gay pride τῆς Ἀθήνας!

Γράφει ἡ Νεκταρία Παρίδη
Ἡ διπλανή εἰκόνα ἐλήφθη ἀπὸ τὴν ἐπίσημη σελίδα τοῦ athens gay pride. Ἀνάμεσα στοὺς δεκάδες χορηγοὺς καὶ ὑποστηρικτὲς ξεχωρίσαμε τὸ Κέντρο Ἐλέγχου καὶ Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ποὺ ἐποπτεύεται καὶ χρηματοδοτεῖται ἀπὸ τὸ Ὑπουργείου Ὑγείας καθὼς καὶ τὴν Ἀμερικανικὴ πρεσβεία τῆς Ἀθήνας! Τί νὰ σχολιάσει κανείς...

Ὁ Θεός ἔταξε στόν Ἅγιο Ὀνούφριο νά ἐλεεῖ ὅποιον τόν ἐπικαλεῖται στήν προσευχή του


12 Ιουνίου και η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ονουφρίου. Για τον βίο του Αγίου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη διεύθυνση:
Στην τελευταία ένθερμη προσευχή που ο  έκανε ο όσιος προ τῆς τελευτῆς του μαρτυρεί ότι του έταξε ο Θεός πως θα ελεεί όποιον τον επικαλείται  στην προσευχή του προς τον Θεό λέγοντας:
Παντοδύναμε Κύριε δια πρεσβειών του Αγίου Ονουφρίου ελέησόν με.
Ακολουθεί η προσευχή:

«Ἐλᾶτε, ὦ πιστοί Χριστιανοί...»

Ἐλάτε, πιστοί Χριστιανοί, καί καθαρθέντες πρότερον μέ τήν πρέπουσαν προετοιμασίαν τῆς ἐξομολογήσεως τῶν ἁμαρτιῶν καί τῆς συγχωρήσεως τῶν ἐχθρῶν, καί τῆς ἀποδιώξεως τοῦ μίσους, ἄς προσέλθωμεν εἰς τά θεῖα Μυστήρια.
Ἐκ τοῦ Ἐορτοδρομίου.

Come,
O faithful Christians, let us purify ourselves first with fitting preparation, confessing our sins, forgiving our enemies and chasing away hatred, and so let us approach the divine Mysteries. Festal CommentariesHeortodromion