Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

«Οἱ ἰατροί μου πρότειναν νά κάνω ἔκτρωση»


«Οι ιατροί μου πρότειναν να κάνω έκτρωση»

Η Νίνα Λομπζανίτζε:

– Περίμενα το πρώτο μου παιδί. Η εγκυμοσύνη ήταν πολύ δύσκολη, είχα οξεία τοξίκωση. Η μια από τις εξετάσεις έδειξε ότι το παιδί θα γεννιόταν με Σύνδρομο Ντάουν. Οι ιατροί μου πρότειναν να κάνουμε έκτρωση. Ήμουν σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν μπόρεσα να απαντήσω τίποτα στον ιατρό και σιωπηλή βγήκα από το νοσοκομείο. «Όχι, δε θα κάνω έκτρωση» - σκέφτηκα μέσα μου και φοβόμουν να ομολογήσω την απόφασή μου στους δικούς μου, που ήταν, δυστυχώς, μακριά από την Εκκλησία. Ο άντρας μου ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι κι αποφάσισα να μην του πω τίποτα στο τηλέφωνο για τις εξετάσεις. Πήρα δυνάμεις, πήγα στον πνευματικό μου και του είπα για το κακό που με βρήκε. Με άκουσε και, ύστερα, πολύ ήρεμα μου είπε: «Να μεταλάβεις, να διαβάζεις το Ψαλτήρι, τους Χαιρετισμούς και όλα θα πάνε καλά…». Το επόμενο πρωί, πήγα στην Ιερά Μονή Σαμταβρό, προσκύνησα τα λείψανα του γέροντα Γαβριήλ και προσευχήθηκα με δάκρυα. Κάποια στιγμή με πλησίασε μια μοναχή, η οποία, ίσως, παρατήρησε σε τι κατάσταση ήμουν και μου έδωσε τρία σοκολατάκια. Χάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Μου λέει η μοναχή: «Πάρε, αυτά τα γλυκά είναι από την παράκληση που έγινε μόλις στον γέροντα Γαβριήλ. Να φας, είναι νόστιμα». Πήρα τα σοκολατάκια, ευχαρίστησα τη μοναχή και συνέχισα να προσεύχομαι. Όταν βγήκα από το Σαμταβρό, με πλημμύρισε ηρεμία και χάρη. Δεν έτρωγα γλυκά, αλλά και σε τέτοια κατάσταση που ήμουν με τοξίκωση, δε θα μπορούσα κιόλας να φάω. Όμως, στο δρόμο σκέφτηκα ότι πρέπει να δοκιμάσω έστω ένα σοκολατάκι. Τελικά, τα έφαγα και τα τρία, και πολύ εύκολα. Κάτι που με εξέπληξε πολύ. Δεν είχα καμία αντίδραση, ούτε ναυτία. «Μάλλον, είναι ευλογημένα γλυκά», σκέφτηκα. Έφτασα σπίτι, διάβασα τους Χαιρετισμούς και ξάπλωσα να κοιμηθώ.

Το πρωί, όταν ξύπνησα, ο άντρας μου ήδη είχε γυρίσει από το ταξίδι του. Πήρα δυνάμεις να του τα πω όλα, και ξαφνικά αυτός μου λέει με χαμόγελο: «Νίνα, ξέρεις τι περίεργο και αστείο όνειρο είχα δει στον ύπνο μου; Ότι ήμασταν σε εκκλησία κι εσύ καθόσουν σε μια γωνιά. Ξαφνικά σε πλησιάζει ένας παράξενος ιερέας με άσπρα γένια και, λες και ήσουν μικρό κορίτσι, σου δίνει σοκολατάκια και σου λέει: ‟Φάε, φάε, είναι πολύ καλά...” και με ένα παράξενο βηματισμό, κουνώντας τα χέρια του, βγήκε από την εκκλησία…». Δεν πρόλαβε ο άντρας μου να τελειώσει να μου διηγείται το όνειρό του κι άρχισα να κλαίω σπαρακτικά… Δεν καταλάβαινε, απορημένος, τι συμβαίνει… Κλαίγοντας, του τα διηγήθηκα όλα και αυτός με άκουσε σιωπηλός. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο ίδιος μου ζήτησε να πάμε στο Σαμταβρό. Πήγαμε εκεί κι αυτός καθόταν και κοιτούσε την εικόνα του γέροντα Γαβριήλ. Και μετά είπε: «Μου φαίνεται, αυτός ήταν». Αποφασίσαμε ότι δε θα κάνουμε έκτρωση! Από εκείνη τη μέρα, προσπαθούσε μαζί μου να πηγαίνει στην εκκλησία. Στη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης δεν χάναμε την ελπίδα κι εγώ παρακαλούσα τον γέροντα να πάνε όλα καλά, να γεννηθεί υγιές το παιδί…
Ήρθε η ώρα, και γέννησα κορίτσι… Απολύτως υγιές! Βαρβάρα. Οι ιατροί είχαν εκπλαγεί. Εμείς με τον άντρα μου, όμως, ξέραμε ποιος μας είχε βοηθήσει, ποιος είχε κάνει αυτό που φαινόταν αδύνατο! Ωστόσο, «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν» (Λκ. 18,27). Μετά από αυτό, πέρασε ένας χρόνος και κάτι μήνες, όταν εμφανίστηκαν τα νέα βίντεο-στιγμιότυπα του γέροντα Γαβριήλ. Όταν είδε τα βίντεο, ο άντρας μου, έκπληκτος, είπε: «Εκείνος από το όνειρο, ήταν σίγουρα αυτός. Ακριβώς έτσι ανέβαζε τα χέρια του προς τους ουρανούς…». Τώρα, ο άντρας μου έχει αποκτήσει πνευματικό. Προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε συχνά την Μονή Σαμταβρό, μαζί με τη Βαρβάρα, η οποία και αυτή αγαπάει πολύ τον γέροντα Γαβριήλ!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν! Δόξα στο δικό μας αγαπημένο γέροντα Γαβριήλ!

Θα ήθελα να απευθυνθώ στις γυναίκες, στις μητέρες που θα βρεθούν ή που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση: να πιστεύετε στον Κύριο τον Θεό, να προσεύχεστε σε Αυτόν, στους Αγίους Του, μην απελπίζεστε και μην κάνετε εκτρώσεις σε καμία περίπτωση!

Ετοίμασε ο Кωνσταντίνος Τσερτσβάντζε

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

Pravoslavie.ru

11/3/2021

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/11/blog-post_473.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ