Πῶς ἀποκτοῦμε τήν ταπεινοφροσύνη, Γεροντικό_Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Κρονίου, 11-1-21, Σάββα Ἁγιορείτου
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ
Σελίδες
▼
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021
Ἡ άντιμετώπιση τῶν αἱρετιζόντων καί ἡ ἐν Χριστῷ πρᾶξις, Γεροντικό, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου
ΚΗΡΥΓΜΑ-
Ἡ ἀντιμετώπιση τῶν αἱρετιζόντων καί ἡ ἐν Χριστῷ πρᾶξις, Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Λώτ-Λογγίνου, 12-1-2021, Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.comΟἱ ἀκάθαρτοι λογισμοί, Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Κόπρι-Κύρου-Λουκίου, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου
Οἱ ἀκάθαρτοι λογισμοί, Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Κόπρι-Κύρου-Λουκίου, 12-1-21, Σάββα Ἁγιορείτου
ΚΗΡΥΓΜΑ-
Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.comΝέα ἐμφάνιση Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ-Φανέρωσε τό φάρμακο γιά τόν Κορονοϊό!
ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ - ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !
Η πρόσφατη εμφάνιση του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού (εδω) στην Ελλάδα δεν ήταν η μόνη. Ακολούθησε εμφάνισή του στην Βουλγαρία, σε μια ευσεβή γυναίκα στην περιοχή της Φιλιππούπολης, η οποία έμαθε για τον Άγιο από έναν νεαρό ευσεβή δημοσιογράφο, παρουσιαστή ειδήσεων και συγγραφέα, τον Angel Bonchev, που έγραφε ακριβώς βιβλίο για την μαρτυρική ζωή του Αγίου Νικηφόρου!
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΣτην εμφάνισή του αυτή ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός αναφέρει ρητά και ονομαστικά ποιο είναι το ακριβές φάρμακο για τον Κορωνοϊό (που κανείς γιατρός δεν βρήκε ως τώρα) και δίνει κατά γράμμα σχετικές οδηγίες στους πιστούς!
Το θαύμα έχει καταγραφεί στο υπό έκδοση βιβλίο του Μπόντσεφ, όπου θα αναφερθεί το όνομά της γυναίκας και ο ακριβής τόπος διαμονής της. Το προδημοσιεύει πάντως μια βουλγαρική, ορθόδοξη, ειδησεογραφική σελίδα, μετά από άδεια του συγγραφέα (εδώ) και έχει ως εξής:
ΓΥΝΑΙΚΑ: "...Έμαθα από το διαδίκτυο ότι ο Δημοσιογράφος Άνγκελ Μπόντσεφ ετοίμαζε ένα βιβλίο για το άγνωστο για εμάς τον Άγιο Νικηφόρο Λεπρό, σε μια κρίσιμη στιγμή όταν ο κόσμος ήταν καλυμμένος από κορωνοϊό και χιλιάδες πέθαναν, αποδεκατίστηκαν από αυτήν την "νέα πανούκλα".
Του τηλεφώνησα και μου είπε εν συντομία για τη δυστυχισμένη ζωή του και για το βαρύ σταυρό που είχε δοθεί στον Άγιο.
Ήμουν πολύ ανήσυχη και ενοχλημένη τις προηγούμενες εβδομάδες από όλα όσα ακούστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα παρηγοριά, ειδικά όταν έμαθα ότι ο Άγιος Νικόφορος είχε εμφανιστεί σε έναν άνθρωπο στην Ελλάδα για να εμπνεύσει το θάρρος και την προθυμία να βοηθήσει τους ανθρώπους ενάντια σε αυτό το κακό.
Δεδομένου ότι μέχρι τότε δεν είχα πολλές πληροφορίες για τη ζωή του, την παράκληση, τις προσευχές του, βρήκα παρηγοριά στα λίγα που ήδη ήξερα και είπα ότι ο Άγιος θα βοηθούσε, πίστευα ότι θα ήταν μαζί μας, τον αισθάνθηκα κοντά μου.
Θεοφάνεια: Ὅταν οἱ παππάδες πίστευαν… (ἀληθινή ἱστορία)
Σχόλιο: Απλά συγκλονιστική η μαρτυρία. Να προσθέσω ότι τότε δεν πίστευαν μόνον οι "παππάδες", αλλά κι ο κόσμος, που ακόμα και αν αμφέβαλλε, εμπιστευόταν τους "παππάδες"...
Φανταστείτε την αντίστοιχη σκηνή στη σημερινή εποχή: η μητέρα να καλεί την αστυνομία, ο ιερέας να συλλαμβάνεται μπροστά στις κάμερες και να διαπομπεύεται και ο "Εισαγγελάτος" να βγάζει την καταδικαστική απόφαση... ηλεκτρική καρέκλα ή ακόμα καλύτερα... υποχρεωτικός εμβολιασμός!
Η ιστορία είναι αληθινή και την μεταφέρω όπως την άκουσα.
Η νύφη μας βαπτίστηκε Ορθόδοξη λίγο πριν παντρευτεί και δεν είχε ξαναδεί νηπιοβαπτισμό. Όταν με το καλό απέκτησαν το πρώτο τους παιδί ήρθαν από την Αυστραλία να το βαπτίσουν στην πατρίδα. Καλοκαίρι στη Φλώρινα και τα βαφτίσια ένα μικρό πανηγύρι με τους μικρούς να στριμώχνονται γύρω από την κολυμπήθρα και τους μεγάλους να απολαμβάνουν από μακριά. Το μωρό ήσυχο στην αρχή, σαν ήρθε η ώρα να το βουτήξει ο παππάς, έβαλε τα κλάματα με δυνατές κραυγές και ατελείωτους λυγμούς. Η νύφη μας που δεν καταλάβαινε ελληνικά κοιτούσε με απόγνωση, μια το μωρό που έκλαιγε σπαραξικάρδια και μια τους υπόλοιπους που χαμογελούσαν με ικανοποίηση και εύχονταν καλοφωτισμένο.
Μετά τη βάπτιση πήγαμε για το καθιερωμένο τραπέζι και ενώ το μωρό είχε πια αποκοιμηθεί κουρασμένο στην αγκαλιά της μαμάς του, αυτή παρέμενε ακόμα σφιγμένη και το κρατούσε στοργικά έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Την πρόσεξε ο παππούς, που δεν έκρυβε τη χαρά του για τα βαφτίσια του 6ου δισέγγονου και κάθισε δίπλα της.
Καθηγητής Βαθιώτης: Δέν σπούδασα νομικά, δέν ἀφιερώθηκα στό Ποινικό Δίκαιο μέ ὅλη μου τήν δύναμη γιά νά μέ ἐξευτελίζει ὁ κύριος Μητσοτάκης…
Καθηγητής Βαθιώτης
Δεν σπούδασα νομικά, δεν αφιερώθηκα στο Ποινικό Δίκαιο με όλη μου την δύναμη για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης φυλακίζοντάς με και υποχρεώνοντάς με να κυκλοφορώ στέλνοντας SMS.
Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους:
1. Όλα τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα, όλη η επιχειρηματολογία, όλη η ορολογία σε όλο τον κόσμο είναι καρμπόν.
2. Όσοι υλοποιούν και εφαρμόζουν τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα νίπτουν τα χείρας τους λέγοντας την φράση που ενδημεί στα ολοκληρωτικά καθεστώτα: «εγώ εντολές εκτελούσα» (βλ. και Άιχμαν).
3. Δεν επιτρέπεται ο διάλογος, φιμώνεται και λοιδορείται η…αντίθετη άποψη.
4. Ο τεκμηριωμένος αντίλογος στιγματίζεται ως τμήμα συνωμοσιολογικής θεωρίας.
5. Οι αντιφρονούντες είτε απαξιώνονται ως εγκληματικοί αρνητές είτε “δολοφονούνται διά της σιωπής” (totschweigen).
6. Δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη: οι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ιερείς, καταδικάζονται επειδή ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους: να μην συμμορφώνονται σε προδήλως παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξία και θίγουν τον πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.
Ὁ μεγάλος ἁγιασμός
Ο Μεγάλος Αγιασμός
Πρώτος χριστιανικός Αγιασμός ύδατος ήταν ο καθαγιασμός του ύδατος του Βαπτίσματος. Από αυτόν προέκυψε ο Αγιασμός των Θεοφανείων, ο οποίος καλείται Μέγας καί ετελείτο σ’ ανάμνηση της βαπτίσεως του Κυρίου, μετά την αγρυπνία της εορτής των Θεοφανείων, αμέσως μετά την ακολουθία του Όρθρου. Οι πιστοί ελάμβαναν το αγιασμένο ύδωρ, το έπιναν καί εράντιζαν καί στη συνέχεια εβαπτίζονταν σ’ αυτό οι κατηχούμενοι (γι' αυτό μέχρι σήμερα ψάλλεται αντί του Τρισάγιου το «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…»...
Τον ε΄ αιώνα τελείται για πρώτη φορά Αγιασμός καί κατά την παραμονή «εν τη εσπέρα» για να εξυπηρετούνται οι πιστοί, γεγονός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Από τα διάφορα τυπικά η διπλή τέλεση του Αγιασμού δικαιολογείται για διάφορους λόγους. Ο Καμπανίας Θεόφιλος στο «Ταμείον Ορθοδοξίας» επικαλείται το φώτισμα των οίκων, χώρων, μανδρών και παντός οικήματος ανθρώπων και θρεμμάτων κατά την παραμονή…
Πότε πίνουμε τον Αγιασμό
Ο Μέγας Αγιασμός πίνεται μετά τη θεία Μετάληψη και πρίν από τη διανομή του Αντίδωρου…
13 Ἰανουαρίου. Τῶν Ἁγίων Μαρτύρων Ἑρμύλου καί Στρατονίκου. Τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Μεσοπαντητίσσης. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.
Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Τετ. λβ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἰακ. γ΄ 11 - δ΄ 6).
Ιακ. 3,11 μήτι ἡ πηγὴ ἐκ τῆς αὐτῆς ὀπῆς βρύει τὸ γλυκὺ καὶ τὸ πικρόν;
Ιακ. 3,11 Μηπως τάχα η πηγή από την αυτήν τρύπαν αναβλύζει νερό πόσιμο και ευχάριστο και νερό πικρό και αποκρουστικό;
Γιά τήν Σύναξη τοῦ Τιμίου Προδρόμου († Ἀρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ἱ. Μ. Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους)
Ήδη κλείνει το Δωδεκαήμερο με την Σύναξη της Εκκλησίας προς τιμήν του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου, του αρχηγού του μοναχικού τάγματος. Όλες οι μορφές της Εκκλησίας είναι αγαπητές στους Μοναχούς. Ιδιαιτέρως όμως είναι εκείνες, οι οποίες άσκησαν και την οδό της μοναχικής ζωής. Και ο Τίμιος Πρόδρομος είναι ο κορυφαίος. Καταφρόνησε τον κόσμο, τα αγαθά του κόσμου, και αποσύρθηκε ενωρίτατα στην έρημο, ποθώντας τον Θεό. Και αξιώθηκε αυτός να γίνει και ο Πρόδρομος και ο Βαπτιστής του Σωτήρος Χριστού. Κέντρο της ζωής του ήταν ο Χριστός.
Και ο Μοναχός στην έρημο για τον Χριστό εξήλθε, για να δει τον Χριστό και να μπορεί να επαναλαμβάνει το του Τιμίου Προδρόμου: «Ίδε ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου» (Ιω. 1:29). Και όχι μόνον να βλέπει τον Χριστό, αλλά και να εγκολπώνεται τον Χριστό, και να έχει τον Χριστό κατοικούντα εν τη καρδία αυτού.
Παρακαλούμε σήμερα τον Τίμιο Πρόδρομο να ευλογήσει και εμάς τους ταπεινούς και να πρεσβεύσει στον Κύριο να έχουμε και εμείς τον πόθο της αναζητήσεως του Χριστού και της ενώσεως με τον Χριστό, και έτσι να χαριτώνεται και η εν τη ερήμω παραμονή μας. Διότι δεν μας σώζει η έρημος καθ’ εαυτήν· μας σώζει η έρημος ως στάδιο για τον Χριστό. Όπως και ο Τίμιος Πρόδρομος δεν θα σωζόταν για την έρημο ούτε με την ερημική ζωή, αλλά και σώθηκε και δοξάστηκε για τον Χριστό, για τον οποίο Χριστό η έρημος ήταν προπαρασκευή.
Θα έχετε ακούσει, ότι στα χρόνια του Τιμίου Προδρόμου υπήρχαν πολλοί ασκητές Εβραίοι, οι λεγόμενοι «Εσσαίοι», οι οποίοι είχαν και κοινότητες, και προ ετών ευρέθησαν και τα χειρόγραφά τους σε σπήλαια του Κουμράν. Αλλά οι Εσσαίοι δεν έλαβαν την χάρη και την δόξα του Τιμίου Προδρόμου, διότι ήσαν για την έρημο, δεν ήσαν για τον Χριστό. Ο Τίμιος Πρόδρομος όμως επειδή ήταν για τον Χριστό, έλαβε αυτή την χάρη και δόξα.
Κράτα με, Χριστέ μου, μή Σοῦ φύγω!
Όταν πηγαίνεις να κάνεις την προσευχή σου, να θυμάσαι τα πάθη σου, τα αδύνατα σημεία που έχεις την ευκολία με την οποία ξεφεύγεις και πέφτεις, να θυμάσαι ότι ο Χριστός μπορεί να σε συγκρατήσει.
Να γονατίζεις και να λες: Κράτα με, Χριστέ μου, να μη σου φύγω. Να κάνετε μετάνοιες όταν προσεύχεστε. Έστω και αν αυτό σας κουράζει. Η προσευχή που συνοδεύεται από εκούσια θυσία, γίνεται πιο ευάρεστη στο Θεό και πιο αποτελεσματική.
"...Θά μᾶς φυλάξει ὁ Θεός καί θά μᾶς λυπηθεῖ, κι ἄς μή τό ἀξίζουμε. ..
"...Θα μας φυλάξει ο Θεός και θα μας λυπηθεί, κι ας μη το αξίζουμε. Αν ξέρω ότι έμεινε έστω και ένας Έλληνας Ορθόδοξος, δεν θα φοβηθώ. Θα έχω την ελπίδα μου στον Θεό.
Τώρα θέλει πολλή προσευχή. Να στέλνουμε μηνύματα προς τα επάνω. Μόνο ο Θεός θα μας σώσει από τη μεγάλη πυρκαϊά που έζωσε την εποχή μας.
Τον ρώτησαν οι φοιτητές: