Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ἡ ὀρθὴ ἑρμηνεία τοῦ ''πὶπτ' ἔγειραι'' , Ἁγ. Νικοδήμου - Ἀνάγνωση Β' (γ5 μέρος), Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἡ ὀρθὴ ἑρμηνεία τοῦ ''πὶπτ' ἔγειραι''-Ἡ θεραπεία ἐκείνων ποὺ ἁμαρτάνουν μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι μποροῦν νὰ ἐξομολογηθοῦν καὶ νὰ μετανοήσουν, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Ἀνάγνωση Β' (γ5 μέρος), 10-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Τὰ 4 σημεῖα τῆς συγχώρησης τῶν ἁμαρτιῶν μας, Ἁγ. Νικοδήμου Πνευματικὰ γυμνάσματα (γ4 μέρος) Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Τὰ 4 σημεῖα τῆς συγχώρησης τῶν ἁμαρτιῶν μας -Ἡ θεραπεία ἐκείνων ποὺ ἁμαρτάνουν μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι μποροῦν νὰ ἐξομολογηθοῦν καὶ νὰ μετανοήσουν, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Ἀνάγνωση Β' (γ4 μέρος), 9-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Τὸ φύτεμα τῶν ἀρετῶν καὶ ἡ ἀπόκτηση τῶν καλῶν συνηθειῶν μετὰ τὴν ἐξομολόγηση, (γ4 μέρος), Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Τὸ φύτεμα τῶν ἀρετῶν καὶ ἡ ἀπόκτηση τῶν καλῶν συνηθειῶν μετὰ τὴν ἐξομολόγηση-Ἡ θεραπεία ἐκείνων ποὺ ἁμαρτάνουν μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι μποροῦν νὰ ἐξομολογηθοῦν καὶ νὰ μετανοήσουν, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Ἀνάγνωση Β' (γ4 μέρος), 9-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἡ ζωὴ μέσα στὴν Ἐκκλησία εἶναι ἡ συνέχεια τῆς ζωῆς τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Ἡ ζωὴ μέσα στὴν Ἐκκλησία εἶναι ἡ συνέχεια τῆς ζωῆς τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων , 9-7-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ, 10-7-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ, ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ, 10-7-2023
https://www.youtube.com/live/fGiAJDi1X7E?feature=share

Γέροντας Εὐστράτιος Γκολοβάνσκι: Ἡ ἀναγκαιότητα τῆς προσευχῆς


Η Αγία Γραφή επισημαίνει την αναγκαιότητα της προσευχής τόσο με πολλά παραδείγματα όσο και με σχετικές νουθεσίες. Στην Παλαιά Διαθήκη συναντάμε επανειλημμένα τους ανθρώπους του Θεού να προσεύχονται, όπως τον Αβραάμ (Γεν. 12:8· 13:4· 26:25), τον Ιακώβ (Γεν. 32:9-12· 33:20), τον Μωυσή (Εξ. 33:12-23), τον Δαβίδ (Β’ Βασ. 7:18-29· 22:1-51), τον Σολομώντα (Γ’ Βασ. 8:22-55· Β’ Παραλ. 6:12-42), τον Ηλία (Γ’ Βασ. 18:36-37,42), τον Ιωσαφάτ (Β’ Παραλ. 20:5-12), τον Ιερεμία (Ιερ. 17:12-18· 18:19-23), τον Δανιήλ (Δαν. 9:419), τους Τρεις Παίδες (Δαν. Ύμνος: 1-67) και άλλους. Στην Καινή Διαθήκη κορυφαίο παράδειγμα προσευχής είναι ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός (Εβρ. 5:7· Ματθ. 14:23· Μαρκ. 1:35· 6:46· Λουκ. 6:12· 9:18· 11:1· 22:41-45), ο οποίος συχνά περνούσε νύχτες ολόκληρες με προσευχή προς τον Πατέρα Του. Αλλά και τους μαθητές Του συμβούλευε να μένουν άγρυπνοι και να προσεύχονται, χωρίς να αποκάμνουν (Ματθ. 26:41· Λουκ. 18:1). Γιατί;

Πρώτον, επειδή η προσευχή αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κοινωνίας της ψυχής με τον Θεό, τον Πλάστη και Σωτήρα της, και έναν από τους κύριους τρόπους της ενώσεώς της μ’ Εκείνον, της σωτηρίας ή, όπως λέμε, της θεώσεως, που είναι ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου.

Δεύτερον, επειδή, όπως βεβαίωσε ο Κύριος (Ματθ. 17:21), οι δαίμονες, που πολεμούν άγρια την ψυχή με τα πάθη, πασχίζοντας να ματαιώσουν τη σωτηρία και τη θέωσή της, δεν μπορούν να νικηθούν παρά με την προσευχή και τη νηστεία.

Ἡ μεγάλη βοήθεια τοῦ ὁσίου Γεωργίου Καρσλίδη

Μία κυρία από την Καβάλα αναφέρει πως δεν γνώριζε αρκετά για τον βίο του οσίου Γέροντα Γεωργίου Καρσλίδη. Μία ημέρα που ερχόταν στο μοναστήρι με τον σύζυγό της, που οδηγούσε το αυτοκίνητό τους και είχαν πλησιάσει, άκουσε ένα θρόισμα, έστρεψε τα μάτια της προς τα εκεί και είδε στο απέναντι βουνό ένα Γέροντα. Ήταν με τα πόδια του δεμένα, είχε κάτι για στήριγμα και σερνόταν μέσα στα χαμόκλαδα.

Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη και να πει κάτι στον σύζυγό της, είδε αυτόν τον Γέροντα πλάι στο αυτοκίνητο, που έτρεχε για τον προορισμό τους. Βρέθηκε σε μεγάλη απορία και αυτό που συγκράτησε ήταν τα μεγάλα, φωτεινά, εκφραστικά του μάτια, που την κοίταζαν επίμονα.

Συγκλονισμένη έφθασε στο μοναστήρι και διηγήθηκε στις μοναχές το περιστατικό. Όταν τον είδε αγιογραφημένο στην εικόνα του, θαύμασε ξανά τα λαμπερά και αστραποβόλα μάτια του. Όταν διάβασε τον βίο του και είδε πόσα υπέφερε με τα πόδια του, τότε βεβαιώθηκε και κατάλαβε, γιατί τον είδε με δεμένα πόδια και να βαδίζει συρτά.

Ἡ Χριστιανική Πίστη εἶναι Θεία Ἀποκάλυψη καί ὄχι Ἀνθρώπινη Ἐφεύρεση ! (Σχόλιο σέ κακόδοξη καί ἀπαξιωτική σχετική ἀναφορά)



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 3η Ιουλίου 2023

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ!

(Σχόλιο σε κακόδοξη και απαξιωτική σχετική αναφορά)

Η αγία και μόνη σώζουσα χριστιανική μας πίστη είναι η πλέον συκοφαντημένη και διωκόμενη θρησκευτική πίστη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η αγία Εκκλησία του Χριστού ήταν, είναι και θα είναι η πλέον μισητή πίστη από την επί γης ίδρυσή της και επί είκοσι αιώνες μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ο Κύριος μας προειδοποίησε ότι όσοι αποτελούμε μέλη της Εκκλησίας του θα μισηθούμε από τον πτωτικό κόσμο και θα υποστούμε διώξεις, έως θανάτου. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου πασχαλίου δείπνου ολίγον προ της συλλήψεώς του είπε στους μαθητές Του: «εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε. Eγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωάν.16,33). Και «Ει ο κόσμος υμάς μισεί, γινώσκετε ότι εμέ πρώτον υμών μεμίσηκεν. Ει εκ του κόσμου ήτε, ο κόσμος αν το ίδιον εφίλει· ότι δε εκ του κόσμου ουκ εστέ, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς εκ του κόσμου, δια τούτο μισεί υμάς ο κόσμος», (Ιω. 15,18-19).

Οι προφητικές προρρήσεις του Κυρίου μας επαληθεύτηκαν πέρα για πέρα. Παρά το γεγονός ότι ιστορικά βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, όπου το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνειδήσεως και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρούνται δεδομένα εν τούτοις η χριστιανική πίστη συνεχίζει να πολεμείται, να λοιδορείται, να ταυτίζεται με τον «σκοταδισμό» και την «οπισθοδρομικότητα» και να χαρακτηρίζεται ως «εχθρός της προόδου»! Ωστόσο παρά τους συνεχείς διωγμούς της η Εκκλησία παραμένει όρθια και μέσα από τις περιστασιακές της δοκιμασίες εξέρχεται κάθε φορά πιο δυνατή και ρωμαλέα, όπως έγραψε ο ιερός Χρυσόστομος: «Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά». Πάντοτε καί τώρα! «Υπό πόσων έπολεμήθη;», διερωτάται ό Ιερός Πατήρ, «αλλ’ ουδέποτε ενικήθη». Καί συνεχίζει: «Πόσοι τύραννοι, πόσοι στρατηγοί, πόσοι βασιλείς... άνθρωποι λόγοις τετιμημένοι, δυνατοί, ισχυροί της γης» πολέμησαν την Εκκλησία, αλλά δεν μπόρεσαν να την ξεριζώσουν. Οι πολέμιοι έλησμονήθησαν, ενώ ή Εκκλησία ανυψώθηκε πάνω από τους ουρανούς, δυνατή καί κραταιά. Είναι πάμπολλοι, όντως, εκείνοι οι οποίοι, διά μέσου των αιώνων, με μανία εστράφησαν κατά της Εκκλησίας. Μάταια προσπάθησαν, μάταια προσπαθούν καί σήμερα. Διότι όπως σημειώνει παρά κάτω ο ιερός Χρυσόστομος: «Μαινέσθω ή θάλασσα, πέτραν διαλύσαι, ου δύνανται. Έγειρέσθω τα κύματα, του Ιησού το πλοίον καταποντήσαι, ουκ ισχύει»[1]

Πνευματικά «ρήματα» καί συμβουλές (β’) (Ἅγιος Ἰσαάκ ὁ Σύρος)


1. Ο αληθινός μοναχός πρέπει, σε όλες τις εκδηλώσεις και τις πράξεις του, να είναι παράδειγμα ωφέλιμο γι’ αυτούς που τον βλέπουν και τον παρακολουθούν˙ για να βλέπουν δηλ. τις λαμπερές σαν τις ακτίνες αρετές του, οι εχθροί της αλήθειας, και να ομολογήσουν, ακόμη κι αν δεν το θέλουν, ότι υπάρχει στους χριστιανούς βέβαιη και σταθερή ελπίδα σωτηρίας και, έτσι, να τρέχουν κοντά του, όπως τρέχουν στο καταφύγιο, για να σωθούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανυψωθεί το κύρος και η δύναμη της Εκκλησίας κατά των εχθρών της, και πολλοί να θελήσουν να μιμηθούν την αρετή του, και να απομακρυνθούν από την κοσμική φθορά, και αυτός να γίνει σεβαστός για το κάλλος της αρετής του. Διότι η αληθινή μοναχική πολιτεία είναι καύχημα της Εκκλησίας του Χριστού. (43).

2. Όποιος αποφεύγει την κούφια δόξα του κόσμου με ταπεινό φρόνημα, αυτός αισθάνεται στην ψυχή του τη δόξα του μέλλοντος αιώνος.

3. Όποιος λέει ότι εγκατέλειψε τα κοσμικά πράγματα, και μάχεται και φιλονικεί με τους ανθρώπους για κάτι που χρειάζεται, για να μην του λείψει δηλ. κάτι που τον αναπαύει σωματικά, αυτός είναι τελείως τυφλός.

4. Όποιος αποφεύγει την ανάπαυση στον παρόντα κόσμο, αυτός κατασκοπεύει τα αγαθά του μέλλοντος αιώνος.

5. Όποιος είναι δεμένος με τη φιλοκτημοσύνη, γίνεται δούλος των παθών. (91).

6. Τίμησε την πνευματική εργασία της αγρυπνίας, για να βρεις παρηγοριά στην ψυχή σου.

Λέγονται «συνθετικά ἔμβρυα» ἀλλά εἶναι ἄνθρωποι


Τα «συνθετικά» έμβρυα δημιουργούνται χωρίς σπέρμα ή ωάριο, από ήδη υπάρχοντα εμβρυικά βλαστοκύτταρα και προορίζονται για ανθρώπινα «ανταλλακτικά» και πηγές ιστών.

Επιστήμονες από το Cambridge University και το California Institute of Technology, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν τα λεγόμενα «συνθετικά» ανθρώπινα έμβρυα χωρίς τη χρήση σπέρματος ή ωαρίων. Τα έμβρυα δημιουργήθηκαν με τη χρήση αρχέγονων εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, που ελήφθησαν από υπάρχοντα έμβρυα-βλαστοκύστεις, χωρίς απαραίτητα αυτές να θανατωθούν. Ο Dr. David Prentice, Ph.D., από το ερευνητικό Ινστιτούτο υπέρ της ζωής, Charlotte Lozier, ειδικός στα βλαστοκύτταρα, δήλωσε στο CBN News ότι αυτή η έρευνα αποτελεί «πολύ σοβαρό λόγο για ανησυχία».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Magdalena Zernicka-Goetz, καθηγήτρια και υπότροφος του University of Cambridge, δήλωσε: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε μοντέλα που μοιάζουν με ανθρώπινα έμβρυα με τον επαναπρογραμματισμό (ανθρώπινων αρχέγονων εμβρυϊκών βλαστικών) κυττάρων».

Ο Guardian αναφέρει ότι τα «συνθετικά» έμβρυα «μοιάζουν με εκείνα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης» και μελετώνται ώστε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν τις «επιπτώσεις των γενετικών διαταραχών και τα βιολογικά αίτια των καθ΄έξιν αποβολών».

10 Ἰουλίου. Τῶν ἐν Νικοπόλει τῆς Ἀρμενίας 45 μαρτύρων (†319). Γρηγορίου ἐπισκόπου Ἄσσου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Δευτ. ς΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ῥωμ. ις΄ 17-24).

Ρωμ. 16,17         Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, σκοπεῖν τοὺς τὰς διχοστασίας καὶ τὰ σκάνδαλα παρὰ τὴν διδαχὴν ἣν ὑμεῖς ἐμάθετε ποιοῦντας, καὶ ἐκκλίνατε ἀπ᾿ αὐτῶν·

Ρωμ. 16,17                Σας παρακαλώ δε αδελφοί να είσθε άγρυπνοι και να προσέχετε αυτούς, που προκαλούν διαιρέσεις και σκάνδαλα και που δεν συμμορφώνονται, αλλά φέρονται αντίθετα προς την αποστολικήν διδασκαλίαν, την οποίαν σεις εμάθατε. Φεύγετε μακρυά από αυτούς.

Ἔτσι τούς ἀποτελείωναν!

 Αναποτελεσματικές και επιβλαβείς θεραπείες, όπως η επιβαλλόμενη οξυγόνωση, είναι η αιτία θανάτου των ασθενών με Κόβιντ.


Στο επεισόδιο της εκπομπής "Fuori dal Coro" της Τρίτης 23 Μαΐου, στο Ιταλικό κανάλι Rete4, ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ έδωσε φωνή σε ορισμένες από τις οικογένειες των πολλών θυμάτων της Κόβιντ, στους οποίους συνιστούσαν να ακολουθήσουν την περίφημη πλέον "αναμονή στο σπίτι".

Πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθαίνουν σε αυτό που επανειλημμένα περιγράφεται ως "μια κατάσταση εγκατάλειψης".

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 10-7-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 10-7-2023
https://www.youtube.com/live/_92yTAoHZwo?feature=share