Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

«Ἀκριβὸς στὰ πίτουρα καὶ φτηνὸς στ’ ἀλεύρι» ὁ Περιστερίου;

Δυστυχώς έχουμε αποκάμει να απαντάμε στις αντιφάσεις και στα παράδοξα του Μητροπολίτη Περιστερίου και καθηγητού της θεολογικής σχολής Αθηνών, με εξειδίκευση στο Κανονικό Δίκαιο, κ.Γρηγορίου Παπαθωμά.

Ενώ «δογματίζει» την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου/Σταυρού πίσω από την Αγ.Τράπεζα (έχει κάνει ομιλία και έχει εκδώσει τευχίδιο όπου «θεολογεί» επί του θέματος) προκαλώντας προβλήματα εντός της Μητρόπολής του, θέλοντας να «σώσει» το ποίμνιο από αυτή την κακώς υιοθετημένη «Παπική παράδοση», παράλληλα διατυπώνει αβάσιμες και μη ορθόδοξες θεολογικές θέσεις (βλ. ομιλία κ’ τευχίδιο), καταπατάει Κανόνες, αλλοιώνει την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία κ.α.

Έτσι πρόσφατα (25-31 Μαΐου 2024) βρέθηκε στο Κάϊρο για να συμμετάσχει στην «Γ’ Συνάντηση της ΙΗ΄ Ολομελείας της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας».
Στον Κοινοτικό Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία (στις 26 Μαΐου 2024) όπου συλλειτούργησε με άλλους Μητροπολίτες.
* Σημειώνουμε ότι χοροστάτησε ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος πρώην Αβύδου, που ως αρχιμανδρίτης είχε εμπλακεί στο γνωστό περιστατικό με τον εμπτυσμό του μακαριστού θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου στην Γερμανία.

Όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες σε αυτή τη Θεία Λειτουργία όχι μόνο παρευρέθηκαν οι ετερόδοξοι/αιρετικοί, αλλά τους έβαλαν να καθίσουν και σε «τιμητική» θέση μπροστά στο σολέα.

Καθώς ο Περιστερίου κατάγεται από την επαρχία και επειδή έχει άλλοτε χρησιμοποιήσει στο λόγο του παροιμία, θα του θέσουμε και εμείς ένα ερώτημα χρησιμοποιώντας μια λαϊκή παροιμία. Σεβασμιώτατε είστε «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι»;

Εσείς που δεν ανέχεστε την, κατά την άποψή σας, «βλαπτική για την εσχατολογική προοπτική της Θείας Λειτουργίας» θέση του Εσταυρωμένου πίσω από την Αγ.Τράπεζα, πώς ανέχεστε αβάπτιστοι να παρευρίσκονται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας;

Και όχι απλώς αβάπτιστοι αλλά, ακόμα χειρότερα, άτομα που έχουν αλλοιώσει την αποκεκαλυμμένη αλήθεια και με τις υποκειμενικές ιδεολογίες τους (γιατί περί αυτού πρόκειται) ασεβούν απέναντι στην Χριστιανική διδασκαλία και βλασφημούν τον Τριαδικό Θεό.
Πώς γίνεται αυτό;
Πώς εσείς που τόσο νοιάζεστε για την Παράδοση αυτό το ανέχεστε;
Πώς η αρχιερατική σας συνείδηση που δεν σηκώνει να λειτουργεί/ται σε Αγ.Τράπεζα με Εσταυρωμένο δέχεται να συν-λειτουργείται με αιρετικούς;
Πώς…;
Πώς…;

Πολλά ερωτήματα έχουμε να διατυπώσουμε στον Περιστερίου αλλά θα αρκεστούμε σε αυτά τα ολίγα και στο φωτογραφικό υλικό.

Υ.Γ. Όπως θα δείτε μεταξύ των «τιμώμενων» προσώπων είναι και μια γυναίκα «πάστορας»

(Εικόνα: Το συνέδριο μέσα στον Ναό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου)

Καλή δύναμη στον αγώνα σας.
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος !

Πηγές :

Π.Σ.

https://tasthyras.wordpress.com/2024/06/02/ακριβός-στα-πίτουρα-και-φτηνός-στ-α/#more-94222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου