Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ὀρθόδοξοι Ἅγιοι καί Ἑβραίοι Ραββίνοι γιά τά «Σημεῖα τῶνν Καιρῶν»



Ο Κύριος είχε πει: «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού εξεύρετε να διακρίνητε, τα δε σημεία των καιρών δεν δύνασθε;» (Ματθαίος Ις΄/16:3).
Ο Άγιος Παϊσιος είχε εισέτι τονίσει χαρακτηριστικά: «Σημεία, σημεία των καιρών, δεν βλέπετε… Πρέπει να΄ναι βόϊδι – να με συγχωρείτε – κανείς, για να μην καταλαβαίνει με όλα αυτά που γίνονται… Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια».
Προχωρώ. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα τα «σημεία των καιρών» είναι εδώ. Φάνηκαν. Οι θεοσημείες εμφανίσθηκαν. Χαρισματικοί ασκητές και γέροντες αδιαλείπτως μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για πνευματική και κοσμική προετοιμασία σε σχέση με τα επερχόμενα. Τα διακριτά άνωθεν σημάδια και φανερά σημεία των καιρών που έχω ήδη καταγράψει είναι πάνω από 250 σε αριθμό. Όπως είναι, για παράδειγμα, και τα ακόλουθα:
Οι 2 Πασχαλιές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. «Το ποθούμενον θα έρθει όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί»: Φέτος θα εορτάσουμε το Πάσχα 2 φορές (19 Απριλίου και 26 Μαΐου). Ή, για κάποιους άλλους, «σημείο» είναι ή αποτελεί και το γεγονός ότι έπεσαν Ευαγγελισμός και Πάσχα (ή δύο Πασχαλιές) «μαζί» το έτος 2018 (ξαναείχε γίνει τα έτη: 1821, 1912, 1992). Επίσης, ένα άλλο σημείο είναι και τα 2 καλοκαίρια του Αγίου Πατροκοσμά (2018 και 2019: τα δύο θερμότερα έτη στη γη, ΝΑΣΑ).
Έτι, του ιδίου Εθνεγέρτη Αγίου που αφορά τα έσχατα χρόνια: «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων». Ή, ομοίως του ιδίου Αγίου: «..θά ἰδῆτε καί ρέμπελο (μετανάστες), ἀπό αὐτούς πολλά θά ὑποφέρετε». Ακόμη, αυτό το φρικτό και σχετικό που ξεστόμισε δημοσίως Ορθόδοξος και διάσημος οικουμενιστής ιεράρχης: «Στα ιερά τζαμιά λατρεύεται ο Θεός!».
Εισέτι, σε αυτά προσθέστε: Τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα προσκυνήματα, τα ναϊδρια, τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, τα διάφορα μωσαϊκά, τα αρχαιολογικά μνημεία και τους τάφους των Ρωμηών που «ανακαλύπτονται» σχεδόν κάθε εβδομάδα στην αγιοτόκο Μικρά Ασία. Ακόμη: Οι ουράνιες ψαλμωδίες και η απροσδόκητη εμφάνιση του Άγγελου στον Τρούλο της Αγίας Σοφίας. Οι καλυμμένες τοιχογραφίες και οι Σταυροί που έχουν αναδυθεί μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, που μοσχομυροβλύζει πολλές φορές άγιο θυμίαμα και άρρητες ευωδίες. Η ανάδυση της χαμένης Πριγκιποννήσου.
Έτι δε, σε αυτά βάλτε και τα ακόλουθα σημεία εξ Ύψους: Την υπερμεγέθη φωτοσκιά σε σχήμα Σταυρού στην εξωτερική τοιχοποιία της Αγιά Σοφιάς στις 7 Δεκεμβρίου του 2013. Την εύρεση μετά από 800 χρόνια της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης. Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της Παναγίας σε μορφή σπανίων περίτεχνων βυζαντινών ελληνορθόδοξων εικόνων στην περιοχή της Μερσίνας.
Επιπροσθέτως: Τις συχνές και φανερές παρουσίες του Αγίου Παϊσίου όπως είναι, λόγου χάρη, και αυτή με τη φωτιά στο Μάτι: γεγονός που μου το πιστοποίησε χαρισματικός ασκητής και όχι μόνον. Όσο, επίσης, και οι εικόνες του Αγίου Παϊσίου που δάκρυσαν στην Θράκη και Πάτμο. Όπως, ομοίως, και η εικόνα της Παναγίας που δάκρυσε στο Σικάγο. Ή, εισέτι, το λάδι και το αίμα που έρεαν στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στη Συρία (Σεντνάγια).

Πέραν αυτών, έχουμε προσέτι και άλλα σχετικά και προρρημένα σημάδια: Την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού. Το άλυτο θέμα που «θα αρχίσει από την Θράκη». Το «κόκκινο φεγγάρι» στις 27-12-2018 (π. Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης). Την συζήτηση για την ΑΟΖ και τα «12 μίλια». Οι απανωτές και δίχως τέλος πολεμικές δηλώσεις του Ερντογάν κατά της Ελλάδας και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας ειδικά στο Αιγαίο.
Η συνεχώς αυξανόμενη πολεμική ένταση στις σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ, με τον Τραμπ να δηλώνει, πριν 2 μέρες: «Θα βουλιάζουμε όσα ιρανικά πλοία μάς παρενοχλούν στον Περσικό». Επιπροσθέτως, τα ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα όπως είναι: η Μάνδρα, το Μάτι, η Χαλκιδική. Ακόμη, ο περσινός σεισμός της Αθήνας και οι συνεχείς σεισμοί σε ολόκληρη τη χώρα. Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Για πρώτη φορά είμαστε στα 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου.
Προσφάτως και για τους μυημένους, ο εργαστηριακώς κατασκευασμένος σιωνο-κορωνοϊός (Ντ. Τραμπ κατά Κίνας, κλπ): που αποτελεί ένα μεγάλο βιολογικό κόλπο και φοβικό όπλο μαζικού τρόμου κατά των αγνών και απονήρευτων ανθρώπων της υφηλίου. Και, ειδικώς, η «πανδημία» που εν τέλει κατάφερε και έκλεισε ή άδειασε τους ιερούς ναούς: Αυτό και εάν είναι ένα μέγα σημείο των καιρών!
Τέλος, και αυτό λόγω χωρικών περιορισμών, θα αναφερθώ και θα κλείσω με ένα ακόμη Άνωθεν μέγα σημείο που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών. Όπου εκεί ιερουργεί ο ταπεινός λευίτης πατήρ Θεόδωρος, τον οποίου την ταπείνωση και καθαρότητα της ψυχής του γνωρίζω πολύ καλά εδώ και χρόνια. Αναφέρομαι στο γεγονός που συγκλόνισε το πανελλήνιο όσο και ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο ανά την οικουμένη:
Στον ματωμένο Κύριο. Όπου: Έρρεε αίμα και ύδωρ από τον Εσταυρωμένο Ιησού.
Στην συγκλονιστική αιμορραγία και τις ρανίδες αίματος του Εσταυρωμένου Ιησού κατά την Μεγάλη Εβδομάδα των κλειστών ή άδειων ιερών ναών. Το Πανακήρατο Σώμα του Χριστού στον Επιτάφιο. Το μέγα θαύμα της Μεγάλης Παρασκευής. Και δεν ήταν μόνον το Αμόλυντο Σώμα του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Χριστού, ήταν επίσης και το Άγιον Μανδήλιον και η εικόνα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που και αυτά μάτωσαν και βρίσκονται εντός του ιδίου ιερού ναού. Μάτωσε ακόμη και το μικρό Ευαγγέλιο στον Επιτάφιο.

Συνεχίζω. Από την Ορθοδοξία θα πάω στον ταλμουδικό και καμπαλιστικό Ιουδαϊσμό: Στους Εβραίους Ραββίνους. Στη συνέχεια θα καταγράψω ένα ενδεικτικό δείγμα συμβάντων ή μια σειρά γεγονότων και προφητειών που αφορούν βιβλικές προρρήσεις διάσημων Εβραίων Ραββίνων, έτσι ώστε να μπορεί πιο εύκολα ο κάθε αναγνώστης να βγάλει από μόνος του τα όποια δικά του συμπεράσματα. Πάμε.
Θα ξεκινήσω με την προφητεία του Εβραίου Ραββίνου Καντούρι. Το Νοέμβριο του 2013. Σύμφωνα με τον Ραββίνο Καντούρι ο Μεσσίας έρχεται σύντομα. Ο Γιτζάκ Καντούρι ήταν Εβραίος Ραβίνος που θεωρείται από τους οπαδούς του ένας άγιος διδάσκαλος. Πέθανε στα 108 του έτη. Στην κηδεία του μαζεύτηκαν πάνω από 200.000 Εβραίοι. Λίγο πριν πεθάνει, ο ίδιος ειδοποίησε τους μαθητές του ότι του φανερώθηκε ο Μεσσίας σε όραμα. Ο Καντούρι άφησε μία επιστολή που μιλάει για τον ερχομό του Μεσσία σύντομα, σύμφωνα με το προφητικό όραμα που είχε δει.
Θα συνεχίσω, εισέτι, με τον σάλο που προκάλεσε επίσημο δημοσίευμα του Ραββίνου Chaim Kanievsky. Μια κορυφαία προσωπικότητα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού. Ο εν λόγω Ραββίνος καλούσε όλους τους Εβραίους να επιστρέψουν στο Ισραήλ διότι, κατά τον ίδιο, αναμένονταν η άφιξη του Εβραίου Μεσσία: στις 12 Σεπτεμβρίου 2015! Ο εν λόγω Ραββίνος είχε δώσει σαφή, δημόσια και κατηγορηματικά μηνύματα ότι η έλευση του Μεσσία είναι επικείμενη. Η επιστροφή Εβραίων στο Ισραήλ θεωρείται από τον ίδιο ως μια ανώτερη πνευματική ενέργεια και κίνηση που μπορεί να συνδράμει στον ερχομό του Εβραίου μεσσία.
Προχωρώ. Τον Φεβρουάριο του 2019, θρησκευόμενοι Εβραίοι ερμήνευσαν ως «τρία θεϊκά σημάδια» τρία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ισραήλ. Το πρώτο σημάδι ήταν η γέννηση μιας κόκκινης δαμάλεως (αγελαδίτσας). Το «Ινστιτούτο του Ναού», οργανισμός που προωθεί την ανοικοδόμηση του νέου Ναού του Σολόμωντα, ανακοίνωσε τότε τη γέννηση της πρώτης κόκκινης δαμάλεως εδώ και 2.000 χρόνια.
Το δεύτερο σημάδι ήταν ο ισχυρισμός του επιστήμονα Νόαμ Μπεντεΐν ότι είδε ψάρια και άλλες μορφές ζωής στη Νεκρά Θάλασσα, η οποία εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αλάτι καθιστά τη ζωή αδύνατη στα νερά της. Το τρίτο σημάδι ήταν ένα φίδι που γλίστρησε έξω από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, στο μέρος όπου προσεύχονται γυναίκες, στις 31 Οκτωβρίου 2018.
Έτι και πέραν αυτών, 12 αλεπούδες εθεάθησαν στο Όρος του Ναού. Επρόκειτο περί ενός βιβλικού σημείου των καιρών. Σύμφωνα με το Εβραϊκό Ταλμούδ, η παρουσία-θέαση δώδεκα αλεπούδων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ εντάσσεται στο πλαίσιο της μελλοντικής ανέγερσης του Τρίτου Ναού. Οι 12 αλεπούδες εντοπίστηκαν λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νηστείας Tisha Bav, που ξεκινούσε στις 10 Αυγούστου 2019. Ο Ραββίνος Shmuel Rabinowitz δήλωσε:
«Κανείς δε μπορεί να μην κλάψει μπροστά στην εκπλήρωση της προφητείας ότι “αλεπούδες θα προχωρήσουν σε αυτόν”».
Ο ίδιος αναφερόταν στο βιβλίο των θρησκειών (5:18) και σε ένα απόσπασμα που αναφέρει μια προφητεία ότι η περιοχή θα κατοικηθεί κάποτε από αλεπούδες.
Σε αυτά, προσθέστε εισέτι και τις πολλές προρρήσεις που προφητεύουν ή συσχετίζουν τον ερχομό του Εβραίου μεσσία με τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Κάτι που ήδη έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2017. Την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, την ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος Τραμπ σε διάγγελμά του που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο. Έτσι και πάλι, επανήλθε στο παγκόσμιο προσκήνιο το βιβλικό ζήτημα της Σιών και της έγερσης του Τρίτου Ναού.
Εισέτι δε, και ο σημερινός κορωνοϊός λύνει το πρόβλημα με τον Τρίτο Ναό. Ο Ραββίνος Aryeh Lipo αναφέρθηκε στον κορωνοϊό και την «πανδημία». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η λέξη «κορώνα ή στέμμα» θυμίζει πως το αληθινό στέμμα του κόσμου είναι αυτό που λείπει ακόμα. Ο εν λόγω Ραββίνος τονίζει: «Ο πανάγιος ένας θα είναι αυτός που με ευλογία θα κυβερνήσει από τον Ναό του, θα φέρει αληθινή κορώνα, προκειμένου να απαλείψει την αρρώστια του κορωνοϊού, η οποία προκαλεί τόσα προβλήματα στον κόσμο» (Israel Today, Απρίλιος 2020).
Ας πάμε λίγο πιο κάτω. Διαβάστε τη δημόσια δήλωση του γνωστότατου ταλμουδιστή ραβίνου David Touitou, τον Οκτώβριο του 2019: «Η εισβολή του Ισλάμ στην Ευρώπη και η καταστροφή του Χριστιανισμού είναι “υπέροχα νέα”, γιατί έτσι θα έρθει ο μεσσίας». Στο Ισραήλ, εισέτι, πολλοί είναι αυτοί που λένε: Ακούστηκε, ναι πράγματι!, ο ήχος ή το σάλπισμα του χαμένου Βιβλικού Σοφάρ (κέρατο κριαριού): τόσο για την ανέγερση του Ναού του Σολομώντος όσο, επιπροσθέτως, και για την έλευση του Εβραίου μεσσία.
Συνεχίζω. Διαβάστε, προσέτι, το τι δήλωσε δημοσίως ο σημερινός Υπουργός Υγείας του Ισραήλ, κ. Yaakov Litzman στην εφημερίδα «Haaretz», στις 26 Μαρτίου 2020. Όπου, ο ίδιος προσεύχεται: «παρακαλώντας μέχρι το Πάσχα να εμφανισθεί ο Μεσσίας για να σώσει τον κόσμο από την Πανδημία». Σε αυτά προσθέστε, ακόμη, και αυτό που είπε δημοσίως ο εκπρόσωπος του Βατικανού καθηγητής John Schellnhuber: «Εξαφανίστε 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους και καλωσορίστε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων».
Έτι, ο καθηγητής Abraham Skorka του πανεπιστημίου Saint Joseph’s University, στις 29 Δεκεμβρίου 2018, έγραψε κείμενο-ανάλυση που έχει τίτλο: «Η Ελπίδα για την Παγκόσμια Ειρήνη: Ο Ερχομός του Μεσσία». Προσθέστε, επίσης, και αυτό που έγραψε με πηχυαίο τίτλο και η εφημερίδα Israel Today, στις 12 Φεβρουαρίου 2020: «Κορυφαίοι Ραβίνοι: Δείτε τα Σημεία των Καιρών, Έρχεται ο Μεσσίας». Και υπότιτλο: «Είναι ήδη στη πόρτα μας, σύμφωνα με διάσημο Ισραηλινό Ακαδημαϊκό και Μελετητή της Τορά» (εδώ πρόκειται για τον αρχιραβίνο Shlomo Ama).
Τέλος, προσθέστε ακόμη και τα ακόλουθα: Στην εφημερίδα New York Times, λ.χ., στις 18 Ιανουαρίου 2002, η Melinda Henneberger υπογράφει κείμενο-ανάλυση με τον τίτλο: «Το Βατικανό Αναφέρει ότι η Αναμονή των Εβραίων για τον Μεσσία είναι Έγκυρη και Πιστοποιημένη από την Παλαιά Διαθήκη». Έτι, η εφημερίδα Jerusalem Post, στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, γράφει σε τίτλο της: «Ο Μεσσίας είναι σχεδόν εδώ και οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, και οι Ευαγγελικοί επίσης, αυτό το Γνωρίζουν». Και, τέλος, ο συγγραφέας-καθηγητής Δρ. Jeffrey D. Johnson, που έχει μητέρα Εβραϊκής καταγωγής, προσθέτει (Σεπτέμβριος 2019): «Ο Κόσμος είναι προ των Πυλών του Επίγειου Αρμαγεδδώνα». Και ότι, επίσης: «Είμαστε πολύ κοντά να δούμε τον μεσσία».

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ
Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

https://orthodoxia.gr/2020/04/23/orthodoxoi-agioi-kai-evraioi-ravvinoi-gia-ta-simeia-ton-kairon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible