Σελίδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ἡ ἐπίπλαστη ἀσφάλεια τοῦ διαδικτύου-Τουρκικές προκλήσεις ἐνάντια στήν Ἐκκλησία τῆς Κύπρου.


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Ἕνα ἀνησυχητικό δεῖγμα τῆς περιβόητης ἀσφάλειας τοῦ διαδικτύου, στόν ὁποῖο θέλει νά μᾶς ἐγκλωβίσει ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέ τήν ἀπόλυτη καταγραφή τῶν προσωπικῶν δεδομένων μας!:  
Χάκερς, ἐπιδεικνύουν τό ταλέντο τους, ἀπέναντι στήν ἐθνική ἀξιοπρέπεια τῆς Κύπρου!                                                                                                                                                                             Τούρκοι χάκερ «χτυπούν» την εκκλησία της Κύπρου.

Απανωτά χτυπήματα από Τούρκους Χάκερ δέχεται η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κύπρου.
Η αρχή έγινε με την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής στην οποία πριν από δύο μέρες εμφανίστηκε μια Τουρκική σημαία και σχεδόν μπλόκαραν τα πάντα. Η καθαρότητα των απόψεων και ο εμπεριστατωμένος λόγος της εκκλησίας της Κύπρου φαίνεται ότι ενοχλεί αφάνταστα τους Τούρκους είναι η εκτίμηση του Μακαριοτάτου.Η Τουρκική σημαία μαζί με την υπογραφή του Τούρκου Χάκερ εμφανίστηκε και σε ιστοσελίδες σχεδόν όλων των Μητροπόλεων. Ομάδα τεχνικών της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής κατάφερε και αποκατέστησε την τάξη, ωστόσο φαίνεται ότι η δουλειά της θα συνεχιστεί.

http://www.sigmalive.com/news/local/315726 

Παρόμοιο, πολύ σοβαρό περιστατικό, εἶχε λάβει χώρα καί πρίν λίγο καιρό, ἐδῶ στήν Ἑλλάδα.

Εβγαλε στο παζάρι τα προσωπικά στοιχεία μας


Βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία σχεδόν όλων των ελλήνων και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, επιχειρήσεων, στοιχεία αυτοκίνητων, ακινήτων και αλλά προσωπικά δεδομένα για τον εντοπισμό διάφορων πολιτών επιχείρησε να πουλήσει σε υπάλληλο ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ένας 57χρονος ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος άεργος είχε προσεγγίσει υπαλλήλους υπουργείων και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τις λίστες. Ακολούθως προσπαθούσε να βρει υποψήφιους αγοραστές ανάμεσα σε εταιρείες που προωθούν διάφορα προϊόντα, σε εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούν «εξαφανισμένους» πελάτες που χρωστούν σε τράπεζες κ.α. Τελικά τον αγοραστή τον βρήκε στο πρόσωπο του υπαλλήλου από τον οποίο ζήτησε να του δώσει 70.000 ευρώ για να του παραδώσει τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο τις κινήσεις τους τις είχαν πληροφορηθεί οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τον συνέλαβαν. Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι οποίοι εκλήθησαν να εξετάσουν το περιεχόμενο των τριών εξωτερικών δίσκων και των 57 ψηφιακών δίσκων που είχε στην κατοχή του ο δράστης, δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «βλέπαμε τα στοιχεία όσων διαμένουν στην Ελλάδα σήμερα». Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artId=314348&dt=02/09/2010
(Πηγή εἰκόνας:http://www.newstime.gr/resources/2009-07/hacker-thumb-medium.jpg)

Τελικό συμπέρασμα;
Ἡ ἔκθεση στόν ἰστοχῶρο καί μάλιστα τῶν προσωπικῶν μας δεδομένων, ὄχι ἁπλῶς δέν εἶναι ἀσφαλής, ἀλλά τό ἀντίθετο! Κινδυνεύει ἀνά πᾶσα στιγμή!
 Πῶς;
 α)μέ διαρροή τους                                                                                                                                                                        β)μέ ἀλλοίωσή τους
γ)μέ διαγραφή τους 
δ)μέ δυσκολία πρόσβασης σἐ αὐτά, ἀπό ἐμᾶς τούς ἴδιους τούς νόμιμους κατόχους τους!  
Ἀπό ποιούς κινδυνεύουν;
α)ἀπό χάκερς πού ἁπλῶς παίζουν, ἐπιδεικνύοντας τήν «ἠλεκτρονική τους δύναμη»
β)ἀπό χάκερς - ἐκβιαστές, πού θά προχωρήσουν παραπέρα ἀπαιτώντας  κάποιο ἀντάλλαγμα ἀπό  τό θύμα τους
γ)ἀπό διεφθαρμένους κρατικούς ὑπαλλήλους πού  «ἐξυπηρετοῦν» μέ ἀντάλλαγμα κάποιο οἰκονομικό ἤ ἄλλου εἴδους ὄφελος ( ὅπως στήν παραπάνω περίπτωση )
δ)ἀπό τό ἴδιο τό κράτος, ὅταν αὐτό κατευθύνεται ἀπό διεφθαρμένες κυβερνήσεις πού δέν τηροῦν τούς νόμους καί ἐπιθυμοῦν νά χειραγωγήσουν τούς πολίτες τους.

Καί βέβαια ἄν κάποιος κάνει μία μικρή ἔρευνα, θά συναντήσει πάμπολλες περιπτώσεις παραβίασης στό διαδίκτυο, παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου