Σελίδες

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου

Ἀντιγράφουμε ἀπό τίς Ἀναβάσεις:
Πριν μερικές ημέρες είχαμε δημοσιεύσει  Ποίος εκ των δύο σας λέγει την αλήθειαν:
Ακόμη και "λαγός" (δημοσίευμα βολιδοσκόπησης και προετοιμασίας γνώμης) να είναι το δημοσίευμα που παραθέτουμε παρακάτω, πρέπει να ξέρουμε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Η κατασκευασμένη και εντέχνως δημιουργημένη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι αναμενόμενο ότι θα φέρει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δηλαδή την άρνηση κάποια στιγμή της πληρωμής των κληρικών από τα κρατικά ταμεία.
Μένει μόνο να φανεί αν όντως είναι ενήμερος για όλα ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ενώ κάποτε μετείχε ο ίδιος σε υπουργικά συμβούλια, τώρα έχει τοποθετήσει την κ. Μίτωση στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων. 
Το επίμαχο δημοσίευμα από newpost.gr
__________________________

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.
Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκατασταθεί η κ. Έφη Μίτωση η οποία είναι έμπιστη του κ. Ιερώνυμου και αποτελεί τον ουσιαστικό σύνδεσμο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η κ. Μίτωση είναι απολύτως ενημερωμένη για τις αλλαγές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενημερώνει συνεχώς τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη του προγράμματος.
Όπως έχει γράψει το “Νewpost” ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του σχετικά με το ζήτημα του διαχωρισμού.
Μάλιστα με δημόσια δήλωση του ο Πρωθυπουργός στις 6/11/2010 σημείωσε: «Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Έχουμε ξεκινήσει ήδη έναν διάλογο με την εκκλησία γύρω από αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα επιβάλλουμε δια της βίας.
Αλλά επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, διαχρονικά για την χώρα μας, θεωρούμε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πιστεύω ότι ο ρόλος της Εκκλησίας θα είναι πολύ σωστότερος, εάν πραγματικά έχει μεγαλύτερη αυτονομία και θα έλεγα ότι τότε θα έχει μεγαλύτερη επαφή με τον ίδιο τον πολίτη και ο ρόλος της θα μπορεί να είναι πολύ σημαντικός...»

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει αρχίσει ο διάλογος. Ο Αρχιεπίσκοπος προχθές στην Σύνοδο αναγκάστηκε να κάνει διάψευση αλλά έχει ο ίδιος τοποθετήσει την κ. Μίτωση στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων.
Παράλληλα έχει προκύψει το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος. Κορυφαίος παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωνε ότι “δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται οι ιερείς από το κράτος. Γιατί με αυτή την λογική θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μισθοδοτήσει και τους μουσουλμάνους, του βουδιστές, τους Εβραίους κοκ.”
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εκδηλωθεί δημοσίως οι προθέσεις της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα. Ωστόσο κύκλοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
http://anavaseis.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html?utm_source=BP_recent

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στή χώρα πού γέννησε τόν διάλογο καί τόν μεταλαμπάδευσε στούς ἄλλους πολιτισμούς τῆς Οἰκουμένης, ἔχει ἀλλάξει ἔννοια!
Διάλογος γιά τούς πολιτικούς μας λοιπόν, δέ σημαίνει πιά ἀνταλλαγή ἐμπεριστατωμένων ἀπόψεων, ἐλεύθερα ἐκφραζόμενων. Δέ σημαίνει πιά μία διαδικασία πρός ἐντοπισμό καί ἐφαρμογή τῶν πιό ὀφέλιμων γιά τά πρόσωπα καί τά κοινωνικά σύνολα ἀπόψεων.
Άντίθετα, σημαίνει «ἀποφασίζομεν καί διατάζομεν». Σημαίνει συνομιλοῦμεν γιά τό «θεαθῆναι», ἀλλά δέν ἀκοῦμε τόν ἀντίλογο ὅσο σοφός κι ἄν εἶναι. Σημαίνει «ἔχομεν προαποφασίσει» νά ὑλοποιήσουμε τά σκοτεινά σχέδιά μας. Σημαίνει εἴτε φιμώνουμε τόν συνομιλητή μας ( πού ἐνδέχεται νά εἶναι καί ἡ πλειοψηφία μίας ὁλόκληρης κοινωνίας ), εἴτε τόν ἀκοῦμε «κλειστοῖς ὠσίν»!
Δημοκρατία κατ’ ἐπίφασιν!
Νά σᾶς ποῦμε καί τί μέλλει γενέσθαι ἄν ὑλοποιηθεῖ ὁ διαχωρισμός κράτους - Ἐκκλησίας;
Μέ πρόφαση τήν οἰκονομική κρίση καί τούς ἀλλόθρησκους - ἀντίχριστους ἀλλοδαπούς πού «τυχαῖα ἔσπειραν» ἀνάμεσά μας…μία ὡραῖα πρωία, τό κράτος θά μᾶς πεῖ τά ἐξῆς:
«Λυπούμεθα, ἀλλά δέ μποροῦμε νά πληρώνουμε τούς παπάδες σας»!
Γιατί;
Πρῶτον: ἐπιβαρύνουν οἰκονομικά τή χώρα, ἀφοῦ δέν παράγουν προϊόντα πρός κερδοφόραν ἐκμετάλλευσιν καί πώλησιν, ἄρα δέν εἶναι παραγωγικοί!
Διαβᾶστε σχετικά: http://www.impantokratoros.gr/08700D03.el.aspx
Δεὐτερον: οἱ ἀλλόθρησκοι τώρα πιά στή χώρα μας εἶναι πολλοί καί θά ἀπαιτήσουν κι αὐτῶν οἱ ἱερεῖς κρατικό μισθό καί δέν δυνάμεθα οἰκονομικῶς…ἐκτός…ἄν θέλετε νά σᾶς μειώσουμε κι ἄλλο τούς μισθούς σας!
Τρίτον: θέλετε Ἐκκλησίες; Ὅσοι θέλετε, νά πληρώνετε διά μέσου τῶν ἐνοριῶν σας ἐσεῖς τά έξοδα τῶν ναῶν ( θαρρεῖς καί δέ γίνεται αὐτό ἤδη )
καί νά συντηρεῖτε ἐσεῖς τούς παπάδες σας! Ἐμεῖς σάν κράτος, εἴμαστε καλοί. Δέ σᾶς ἐμποδίζουμε νά πιστεύετε ὅ,τι θέλετε!

Δέν εἶμαι προφήτης…ἁπλῶς οἱ νεοεποχίτες ἀντίχριστοι ἐξουσιαστές, ἔχουν γίνει προβλέψιμοι!

Δημοσίευση σχολίου