Σελίδες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ἐπιστημονικῶς τούς ξετινάζει, αὐτό τὀ «καλογεράκι»...

Ο Άγιος Νεκτάριος, διατέλεσε Επίσκοπος Πενταπόλεως στην Αλεξάνδρεια και οι άλλοι κληρικοί και μοναχοί της περιοχής εκείνης, βλέποντάς τον πόσο πολύ οι άνθρωποι τον αγαπούσαν, τον φθόνησαν και τον συκοφαντήσουν, ως πόρνο και αιρετικό στον Πατριάρχη Σωφρόνιο της Αλεξανδρείας. Ο Πατριάρχης, μη γνωρίζοντας την ζηλοφθονία εκείνων και χωρίς να καλέσει σε απολογία τον Άγιο Νεκτάριο, τον έπαψε από Επίσκοπο Πενταπόλεως και τον υποχρέωνε να φύγει από την Αλεξάνδρεια. Μάλιστα έστειλε και γράμμα και στην Εκκλησία της Ελλάδος, για όλες αυτές τις κατηγορίες, που υπήρχαν εναντίον του. 
Ο Άγιος Νεκτάριος, συγχώρεσε τους συκοφάντες τους και γύρισε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αίγινα. Φεύγοντας όμως από την Αλεξάνδρεια, όλοι οι συκοφάντες του, δαιμονίστηκαν και ομολογούσαν, ότι ο Νεκτάριος είναι αθώος. 
Βλέποντας ο Πατριάρχης Σωφρόνιος την ανατρεπτική αυτή εξέλιξη των γεγονότων, κατάλαβε, ότι ξεγελάστηκε και έστειλε γράμμα για να επιστρέψει ο Άγιος πίσω στην Αίγυπτο. Όμως ο Άγιος Νεκτάριος δεν επέστρεψε και παρέμεινε στην Αίγινα.
Επί 17 χρόνια, δεν μπορούσαμε με την γυναίκα μου, να κάνουμε ένα παιδί. Όμως με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου, αποκτήσαμε ένα αγοράκι και το ονομάσαμε Νεκτάριο! Και στη γέννα της γυναίκας μου, πάλι ο Άγιος μας έκανε ένα ακόμα θαύμα, διότι υπήρχε προδρομικός πλακούντας και έπρεπε παιδί και μάνα να πεθάνουν! Χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Άγιο Νεκτάριο!
Ο Άγιος, Νεκτάριος έγραψε 50 με 60 βιβλία, που έχουν πολύ φως και σοφία. Δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος, αφού ήταν πολύ μορφωμένος. 
Στο έργο του «Λογίων θησαύρισμα», στο 2ο τόμο, συσχετίζει τον Έλληνα με τη σοφία και τον Χριστιανισμό και λέει: Δεν νοείται Χριστιανισμός χωρίς Ελληνισμό και Ελληνισμός χωρίς Χριστιανισμό. Αυτό το βιβλίο και μόνο να κυκλοφορήσει, πρέπει όλοι οι γραμματισμένοι να πετάξουν τις πένες από τα χέρια τους, διότι θρησκευτικώς και μορφωτικώς τους βάζει όλους στη θέση τους.
Στο έργο του «Υποτύπωσις του ανθρώπου», ξετινάζει όλους εκείνους που ασχολούνται σήμερα και λένε, ότι ο άνθρωπος ήρθε από τον πίθηκο, τι είπε ο Νίτσε τι είπε ο α, τι είπε ο β κ.λπ. Επιστημονικώς τους ξετινάζει, αυτό το «καλογεράκι». Μαθαίνει πολλά πράγματα ο άνθρωπος και καταλαβαίνει, ότι είναι πλασμένος από τα χέρια του Θεού.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 - 1982)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου