Σελίδες

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Σωτηριάδης: "Yπερβολικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό

 Σωτηριάδης: Υπερβολικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Οἰκουμενιστική ἀγάπη καί τό τέλειο μίσος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ (1927- 2006) Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα_Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων 7η κατήχηση_2ο μέρος & 8η Κατήχηση_1ο Μέρος Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα_Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων 7η κατήχηση_2ο μέρος & 8η Κατήχηση_1ο Μέρος 17-09-2011 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἅγιος Ἀλέξανδρος τοῦ Σβίρ

Η ιδιαίτερη (μοναδική;) ΑΦΘΑΡΣΙΑ του ί. Λειψάνου του Ρώσου Αγίου Αλεξάνδρου του Σβίρ (1448—1533)[1].
Το νεκρό, αλλά χαριτωμένο σώμα του μεγάλου Ασκητή δεν έχει χάσει το φυσικό του χρώμα ούτε την ελαστικότητα του και διατηρεί ακόμη και τους μυς, το λίπος και τον υποδόριο ιστό. Τα πέλματα διατηρούν σταγόνες από ευώδες μύρο το όποιο συχνά είναι τόσο πολύ, που σε κάποια σημεία παρασύρει την επιδερμίδα!
Ο Ηγούμενος μας πληροφορεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Άγιος σήκωσε με τα χέρια του ένα βρέφος, που έπεσε από τη μητέρα του στη Λάρνακα, και το έβαλε στην αγκαλιά της μπρος στα έκπληκτα μάτια Μοναχών και Προσκυνητών.» (έ. Α, σ. 7-8).
Καί αυτά έπειτα από... 477 χρόνια από την οσιακή Κοίμηση Του (30 Αυγούστου 1533)!
Η μακρινή καταγωγή του Αγίου ήταν Φινλανδική, αλλά γεννήθηκε ως καρπός προσευχής των ευλαβών και πολυτέκνων γονέων του στο χωριό Μαντέρα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και βαπτίσθηκε με το όνομα Αμώς, επειδή γεννήθηκε στη Μνήμη του Αγίου Προφήτη (15 Ιουνίου).

'Πιστεύεις ἄραγε στά θαύματα; 'Ἰησοῦς εἰμί...''


''ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΜΙ''

Σου είχα μιλήσει πρίν από πολύ καιρό, ότι θα σου έγραφα κάποια στιγμή για ένα θαύμα!
Πιστεύεις άραγε στα θαύματα; 
Πιστεύεις στο γεγονός πέραν της ανθρώπινης λογικής, του ανθρώπινου ορθολογισμού, ότι τελικά βρέ αδερφέ, ένα σύν ένα, δεν κάνουν απαραίτητα δύο;
Άκου λοιπόν...
Θα σε γυρίσω πίσω στο χρόνο, κάποιο Πάσχα του 2012, οκτώ μόλις χρόνια πρίν δηλαδή, επειδή μου είσαι κάπως αρνητικός, και πάντα μου λές πως...''φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς...''!
Εντάξει αγαπητέ μου, θα σου μιλήσω τώρα για ένα ''φρέσκο κουλούρι'' που έλαβε χώρα, κάπου εδώ γύρω στα δικά μου τα μέρη, σε κάποιο χωριουδάκι της Κορινθίας...
Ήταν Μεγάλη Δευτέρα, και τον μοναχογιό της Παναγιώτας, τον ταλαιπωρούσε ένας ξαφνικός πυρετός από την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή των Βαγιών δηλαδή.
Η Παναγιώτα, σκούπιζε τον ιδρώτα από το πρόσωπο του παιδιού της, δίνοντάς του ταυτόχρονα, και την συνηθισμένη θεραπευτική αγωγή, μία Depon και μια Postan, ανά τρείς-τέσσερις ώρες, κι έφυγε για την Εκκλησία, να παρακολουθήσει την ακολουθία Του Νυμφίου.
Ξέχασα να σου πώ - γιατί σίγουρα θ ' αναρωτιέσαι - πως η Παναγιώτα μας, ήταν εγγονή Μικρασιατών προσφύγων, αν αυτό σου λέει κάτι για την βαθιά της Πίστη στον Κύριο, και επειδή σίγουρα θα σκέφτηκες πως...''μα καλά, άφησε στο σπίτι το παιδί της να ψήνεται στον πυρετό, κι εκείνη πήγε στην Εκκλησία; Τι μάνα είναι αυτή;''
Kαι δεν πήγε μονάχα την Μεγάλη Δευτέρα στην Εκκλησιά η Παναγιώτα μας, αλλά κάθε απόγευμα την Μεγάλη Εβδομάδα, αφήνοντας τον πατέρα της, τον κύριο Στέλιο δίπλα στο παιδί να το φροντίζει!
''Κοίτα μάνα...θα μου ξαναπείς...''
Όμως ταυτόχρονα η Παναγιώτα, πονούσε για το βλαστάρι της, καθώς το μητρικό της ένστικτο, της μετέδιδε ένα άσχημο προαίσθημα...
Φτάσαμε λοιπόν στην Μεγάλη Παρασκευή, και η κατάσταση του μικρού επιδεινώθηκε.
Τον πήγαν στο νοσοκομείο, τον εξέτασαν οι γιατροί, οι οποίοι ανησυχούσαν γιατί αμετανόητος κι άκαμπτος ο πυρετός δεν έπεφτε με τίποτα!
Το μοιραίο όμως αδελφέ μου κι αδελφή μου, δεν άργησε να έρθει...
Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο μικρός, μή αντέχοντας την δοκιμασία αυτή, ''κοιμήθηκε'' τον αιώνιο ύπνο.

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 10-8-2020 ἕως 12-8-2020.


Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 10-8-2020 ἕως 12-8-2020.

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

2020 (3387)
Αυγούστου (362)
12 Αυγ (14)
Πρίν τήν ἀθεϊστική καταιγίδα-Τό ὁδοιπορικό ραβδί, ...
Οἱ λαϊκοί ὡς συνεργάτες τῶν εὐλαβῶν κληρικῶν-Οἱ Χρ...
Ἡ βάδισις τοῦ Κυρίου ἐπί τῶν κυμάτων, Νικηφόρου Θε...
Κυριακή Ι Ματθαίου. Ἑρμηνεία τῆς ἀποστολικῆς περικ...
Ἡ (πλήρης) ἐκκοσμίκευσις τῆς Ἐκκλησίας.
''Ὁ Κύριος νά σέ φυλάει ἀπό τήν ἐπήρρεια καί τίς π...

Βιοεξουσίας Δεκάλογος


Γράφει ο Λαζαράτος Πάνος, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών

1. ΟΡΙΣΜΟΣ: Βιοεξουσια είναι η άσκηση κρατικής εξουσίας και ο έλεγχος του πληθυσμού με βάση την «επιστημονική» γνώση και όχι την άμεση βία.
2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ: Το σώμα ελέγχεται διαρκώς ώστε να είναι συνεχώς υπάκουο, ελαφρώς φοβισμένο, στενά «μαρκαρισμένο» και κερδοφόρο για την εξουσία.
3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Οι ζωτικές δυνάμεις με βάση την αναπνοή ελέγχονται διαρκώς. Ο εργασιακά και κοινωνικά εξαρτώμενος έχει όλο και λιγότερο αέρα στην κυριολεξία.
4. ΙΑΤΡΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ: Κεντρική υπερέχουσα αξια αναδεικνύεται η ιδιωτική και η δημόσια υγεία. Σε όλες τις σταθμίσεις της νομοθετικής , εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας η ΥΓΕΙΑ υπερισχύει.
5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Η φιλελεύθερη δημοκρατία δυτικού τύπου αντικαθίσταται από ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

30 Αὐγούστου. ♰ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Ἀπόδοσις τῆς Ἑορτῆς τῆς ἀποτομῆς τῆς τιμίας Κεφαλῆς τοῦ Προφήτου, Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου. Τῶν ἐν Ἁγίοις Πατέρων ἡμῶν Ἀλεξάνδρου, Ἰωάννου καί Παύλου τοῦ νέου, Πατριαρχῶν Κωνσταντινουπόλεως. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Κυρ. ιβ´ ἐπιστ. (Α´ Κορ. ιε´ 1-11).


ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΙΕ´ 1 - 11
1 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον ὃ εὐηγγελισάμην ὑμῖν, ὃ καὶ παρελάβετε, ἐν ᾧ καὶ ἑστήκατε, 2 δι’ οὗ καὶ σῴζεσθε, τίνι λόγῳ εὐηγγελισάμην ὑμῖν εἰ κατέχετε, ἐκτὸς εἰ μὴ εἰκῇ ἐπιστεύσατε. 3 παρέδωκα γὰρ ὑμῖν ἐν πρώτοις, ὃ καὶ παρέλαβον, ὅτι Χριστὸς ἀπέθανεν ὑπὲρ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν κατὰ τὰς γραφάς, 4 καὶ ὅτι ἐτάφη, καὶ ὅτι ἐγήγερται τῇ ἡμέρᾳ τῇ τρίτῃ κατὰ τὰς γραφάς, 5 καὶ ὅτι ὤφθη Κηφᾷ, εἶτα τοῖς δώδεκα· 6 ἔπειτα ὤφθη ἐπάνω πεντακοσίοις ἀδελφοῖς ἐφάπαξ, ἐξ ὧν οἱ πλείους μένουσιν ἕως ἄρτι, τινὲς δὲ καὶ ἐκοιμήθησαν· 7 ἔπειτα ὤφθη Ἰακώβῳ, εἶτα τοῖς ἀποστόλοις πᾶσιν· 8 ἔσχατον δὲ πάντων ὡσπερεὶ τῷ ἐκτρώματι ὤφθη κἀμοί. 9 ἐγὼ γάρ εἰμι ὁ ἐλάχιστος τῶν ἀποστόλων, ὃς οὐκ εἰμὶ ἱκανὸς καλεῖσθαι ἀπόστολος, διότι ἐδίωξα τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ· 10 χάριτι δὲ Θεοῦ εἰμι ὅ εἰμι· καὶ ἡ χάρις αὐτοῦ ἡ εἰς ἐμὲ οὐ κενὴ ἐγενήθη, ἀλλὰ περισσότερον αὐτῶν πάντων ἐκοπίασα, οὐκ ἐγὼ δὲ, ἀλλ’ ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ ἡ σὺν ἐμοί. 11 εἴτε οὖν ἐγὼ εἴτε ἐκεῖνοι, οὕτω κηρύσσομεν καὶ οὕτως ἐπιστεύσατε.

Κυριακή ΙΒ Ματθαίου. Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τόν πλούσιο νέο πού ἐπιθυμοῦσε τήν αἰώνια ζωή


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ[:Ματθ.19,16-26] 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ 

«Καὶ ἰδοὺ εἷς προσελθὼν εἶπεν αὐτῷ· διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;(:και ιδού Τον πλησίασε κάποιος και Του είπε: ‘’Διδάσκαλε αγαθέ, τι καλό να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;’’)»[Ματθ.19,16]. 

Ορισμένοι κατηγορούν τον νέο αυτόν ως κάποιον ύπουλο και πονηρό και εκτιμούν ότι πλησίασε τον Ιησού με σκοπό να Τον πειράξει· εγώ όμως δε θα μπορούσα, βέβαια, να αρνηθώ ότι ήταν φιλάργυρος και δούλος των χρημάτων, επειδή και ο Χριστός τον έλεγξε ως άνθρωπο αυτού του είδους, ύπουλο όμως δε θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με κανέναν τρόπο, και διότι δεν είναι ασφαλές το να επιχειρεί κανείς να καταλήγει σε τολμηρές κρίσεις για ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό κόσμο κάποιου ανθρώπου και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται να τον κατηγορήσει για κάτι, καθώς επίσης και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο ευαγγελιστής Μάρκος έχει αναιρέσει αυτήν την υποψία για τυχόν δόλιες προθέσεις του συγκεκριμένου νέου· πιο συγκεκριμένα, λέγει τα εξής για τον νεανίσκο αυτόν: «Καὶ ἐκπορευομένου αὐτοῦ εἰς ὁδὸν προσδραμὼν εἷς καὶ γονυπετήσας αὐτὸν ἐπηρώτα αὐτόν(:και καθώς ο Ιησούς έβγαινε στον δρόμο, έτρεξε προς Αυτόν και αφού γονάτισε εμπρός Του, Τον ρωτούσε)»[Μάρκ.10,17] και ότι «ὁ δὲ Ἰησοῦς ἐμβλέψας αὐτῷ ἠγάπησεν αὐτὸν καὶ εἶπεν αὐτῷ…(:ο Ιησούς τον κοίταξε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον και τον συμπάθησε και του είπε…)»[Μάρκ.10,21]. 

Οπωσδήποτε όμως είναι μεγάλη και τυραννική η δύναμη των χρημάτων και αυτό γίνεται φανερό και από το περιστατικό αυτό· διότι και αν ακόμη είμαστε ως προς τα άλλα ενάρετοι, η φιλαργυρία καταστρέφει οποιαδήποτε αρετή διαθέτουμε, καταστρέφει τα πάντα. Δικαιολογημένα λοιπόν και ο Παύλος είπε ότι αυτό το πάθος είναι η ρίζα όλων των κακών[Α΄Τιμ.6,10: «Ῥίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς(:γιατί ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία· μερικοί μάλιστα, λόγω της φιλαργυρίας τους, κυριεύτηκαν από σφοδρή και ακόρεστη επιθυμία για το χρήμα και γι' αυτό αποπλανήθηκαν από την πίστη και έμπηξαν γύρω από τον εαυτό τους σαν καρφιά πολλούς πόνους και αγωνίες)»]. 

Μεγάλο πράγμα αυτό! Να έχεις ανάγκη και να μη ζητάς απολύτως τίποτα!

Μια ασθενής γιαγιά, πήγαινε στην Παναγία της Τήνου κάθε χρόνο. Πολλοί την έβλεπαν να κλαίει μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, αλλά πάντα έφευγε χαρούμενη. 
Κάποιοι την ρώτησαν: 
- Γιαγιά σε βλέπουμε τόσα χρόνια να είσαι ασθενής και να έρχεσαι εδώ στην Παναγία. Δεν κουράστηκες να έρχεσαι συνεχώς στην Παναγία και να της ζητάς να γίνεις καλά και να μην σε κάνει;
- Κάνετε λάθος! Δεν ζητάω ποτέ από την Παναγία να με κάνει καλά...
- Μας κοροϊδεύεις; Αφού σε βλέπουμε συνεχώς να κλαίς...

Δέν φιλᾶς τό χέρι τοῦ Ἱερέως;;;


ΔΕΝ ΦΙΛΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ;;;

-ΟΧΙ,όχι, μην φιλάτε το χέρι του Ιερέως ,σε καμία περίπτωση.Είναι και αυτοί άνθρωποι και ίσως υπάρξει μετάδοσις του ιου.
-Σοβαρά;
-Αμ τι!
-Γιατί εγώ άλλα διάβασα στο Ευαγγέλιο να λέει ο Χριστός:

Ἡ Θεία Λειτουργία καί τά Τίμια Δῶρα θά δίνουν στούς χριστιανούς τή δύναμη γιά νά ὑπομείνουν τήν...

Η Θεία Λειτουργία και τα Τίμια Δώρα θα δίνουν στους χριστιανούς τη δύναμη για να υπομείνουν την πείνα και θα τους διαφυλάσσουν από κάθε κακό.


Γέροντας Ιουστίνος Πιρβου