Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να εντάξει στις δομές του ιδιωτικό αμερικανικό ίδρυμα υπέρ των αμβλώσεων για να «μειώσει τη μητρική θνησιμότητα»!!!...
Η Αίγυπτος, η Σενεγάλη και άλλες χώρες επέκριναν την απόφαση του διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus να παραχωρήσει στο ριζοσπαστικό Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα CRR (Center For Reproductive Rights) επίσημα συνεργαζόμενο με τον ΠΟΥ ως μη κρατικό παράγοντα.
Το Κέντρο για την Οικογένεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (C-Fam) αναφέρει ότι σε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ στις 3 Ιουνίου στη Γενεύη της Ελβετίας, ένας Αιγύπτιος εκπρόσωπος απάντησε, στην έκκληση του προέδρου του ΠΟΥ Ghebreyesus να αποδώσει στο CRR επίσημο καθεστώς εντός του ΠΟΥ, δηλώνοντας ότι η υπόδειξή του είναι «παραπλανητική».
«Δεν μιλάμε εδώ για σωτήριες παρεμβάσεις σε έγκυες γυναίκες, αποδεκτές και εγκεκριμένες στα περισσότερα κράτη μέλη», είπε, αλλά μάλλον για «αμβλώσεις κατά παραγγελία» και για «επεμβάσεις αλλαγής φύλου με βάση «υποκειμενική αυτοδιάθεση».
Ο Ghebreyesus ζήτησε από τα κράτη - μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΟΥ να εγκρίνουν το επίσημο καθεστώς του CRR, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η άμβλωση ήταν απαραίτητη για τη μείωση του ποσοστού μητρικής θνησιμότητας. Όπως εξήγησε ο Michael New, καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, μελέτες που ισχυρίζονται ότι δείχνουν μια σχέση μεταξύ των νόμων υπέρ της ζωής και των αυξημένων μητρικών θανάτων είναι εσφαλμένες.
«Συνολικά, ένας μεγάλος όγκος διεθνών στοιχείων δείχνει ότι οι νόμοι υπέρ της ζωής ευνοούν τα καλά αποτελέσματα για την υγεία της μητέρας».
«Η Πολωνία, η οποία έχει έναν από τους πιο προστατευτικούς νόμους υπέρ της ζωής στην Ευρώπη, έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας στην Ευρώπη.
Πριν νομιμοποιηθεί η άμβλωση το 2018, η Ιρλανδία είχε χαμηλότερα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας, αδυναμίας κατά τη γέννηση και καρκίνου του μαστού από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία.
«Ομοίως, η ακαδημαϊκή έρευνα δείχνει ότι στη Χιλή τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας συνέχισαν να μειώνονται μετά τη θέσπιση μέτρων προστασίας για τα αγέννητα παιδιά το 1989».
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ κάλεσε τις αντιπροσωπείες «να εμπιστευτούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως τεχνικό φορέα». Ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εκπρόσωποι των οποίων πίεσαν για αποδοχή του CRR, ότι πολιτικοποιούν τον ΠΟΥ, σημειώνοντας ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγόταν για δεύτερη φορά, «η θέση των ΗΠΑ που εκφράστηκε σε αυτή την αίθουσα θα άλλαζε. »
Η πρόταση να συμπεριληφθεί το CRR στις δομές του ΠΟΥ απορρίφθηκε από όλους τους Αφρικανούς αντιπροσώπους, τα κράτη του Κόλπου και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Οι εκπρόσωποι υπέρ των αμβλώσεων που υποστήριξαν την αναγνώριση του CRR προέρχονταν από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία.
Η C-Fam αναφέρει ότι «[όταν] κατέστη σαφές ότι περισσότερες από δώδεκα χώρες θα καταψηφίσουν το αίτημα CRR, ο Tedros Ghebreyesus τις παρακάλεσε να εγκρίνουν υπό όρους το αίτημα για μόλις ένα χρόνο».
Η Rebecca Oas, διευθύντρια έρευνας στο C-Fam, σχολίασε την ώθηση του επικεφαλής του ΠΟΥ να αναγνωρίσει το CRR:
«Ο Δρ Tedros Ghebreyesus ισχυρίζεται ότι ο ΠΟΥ δεν θα αναγκάσει τις χώρες να κάνουν ό,τι δεν θέλουν, αλλά αυτή είναι ακριβώς η αποστολή του CRR: να αναγκάσει τις χώρες να απελευθερώσουν τους νόμους τους για τις αμβλώσεις».
Στις 4 Ιουνίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ αναγνώρισε το RRC «επίσημα συνδεδεμένο» με τον ΠΟΥ ως μη κρατικό παράγοντα με περιορισμένη ψήφο 17-13 και τέσσερις αποχές.
Το CRR με έδρα τις ΗΠΑ περιγράφει την αποστολή του: «να διασφαλίσει ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα» - δηλαδή η άμβλωση - «προστατεύονται από το νόμο» ως «θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου». Υπερηφανεύεται που «συμμετείχε σε κάθε σημαντική υπόθεση αμβλώσεων ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών από την έναρξή του» το 1992 και για το ότι «ενίσχυσε» τους νόμους και τις πολιτικές υπέρ των αμβλώσεων «σε περισσότερες από 65 χώρες σε πέντε ηπείρους.
Το CRR είναι μία από τις οργανώσεις που πρόκειται να λάβουν εκατομμύρια δολάρια από τη Μελίντα Γκέιτς ως μέρος μιας τεράστιας δέσμευσης 1 δις δολαρίων σε οργανώσεις υπέρ των αμβλώσεων και φεμινιστικών οργανώσεων. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς είναι μεταξύ των κορυφαίων χορηγών στον ΠΟΥ εδώ και χρόνια.
Μετάφραση από πηγή: https://lesalonbeige.fr/des-pays-dafrique-et-du-moyen-orient-reprochent-au-directeur-de-loms-de-promouvoir-un-groupe-militant-pour-lavortement/
https://aktines.blogspot.com/2024/06/blog-post_59.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου