Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σκοτοῦρες γιὰ τὴν ἐκκοσμίκευση ἀπὸ αἱρετικὸ στὴν Μητρόπολη Λαρίσης.

σ.σ. Στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου [1] δημοσιεύεται άρθρο της περιοδικής έκδοσης της Μητροπόλεως ‘ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ’, το οποίο έγραψε ο αιρετικός «επισκόπος» Κερκύρας των παπικών, κ.Ιωάννης Σπιτέρης, με τίτλο «Ο νέος Ευαγγελισμός στη σύγχρονη Καθολική Εκκλησία: θεολογικές προϋποθέσεις και ποιμαντικές προκλήσεις σε έναν εκκοσμικευμένο κόσμο».
Ο μητρ. Λαρίσης Ιερώνυμος, προβάλλοντας τον αιρετικό στο ποίμνιό του, δεν δείχνει να βλέπει κάποια «θεολογική» και «ποιμαντική» πρόκληση. Βλέπει όμως, όπως φαίνεται, πρόκληση στην «εκκοσμίκευση», ωσάν να μην έχει αυτή σχέση με τον άθλιο οικουμενισμό του Φαναρίου που απαξιεί τις Ιερές Παραδόσεις και εναγκαλίζεται με όλες της αρρώστειες του κόσμου.
Αν υπάρχει σήμερα μία πρόκληση στην Εκκλησία του Χριστού, αυτή είναι πώς θα γλιτώσει το ποίμνιο από τους λυκοποιμένες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να ταιριάζει στα μέτρα τους.
Η Ψευδοσύνοδος της Κρήτης ζει και βασιλεύει. Είναι επιτακτική η ανάγκη αφύπνησης και ενεργοποίησης των υγιεών μελών της Εκκλησίας απανταχού γης, για την επίσημη καταδίκη της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.


(το άρθρο σε PDF από το περιοδικό ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ)

https://tasthyras.wordpress.com/2026/06/23/σκοτούρες-για-την-εκκοσμίκευση-από-αι/#more-136764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου