Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ὁ π. Γαβριὴλ ἔφερε πολλοὺς ποὺ δὲν ἦταν ἰσχυροὶ στὴν πίστη, ἀλλὰ ποὺ ἀναζητοῦσαν τὸν Θεό, στὸ μαντρὶ τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.


Ο π. Γαβριήλ έφερε πολλούς που δεν ήταν ισχυροί στην πίστη, αλλά που αναζητούσαν τον Θεό, στο μαντρί της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Ο Zakaria Chugoshvili μίλησε για μία από αυτές τις περιπτώσεις: «Το θαύμα που συνέβη στη ζωή μου ήταν εκπληκτικό και αξέχαστο. Σε ηλικία 21 ετών στράφηκα στη θρησκευτική ζωή. Όταν δεν είχα καν διαβάσει πλήρως το Ευαγγέλιο, οι εχθροί των ανθρώπων ήθελαν να με πάρουν από την Εκκλησία και να Με καταστρέψουν πνευματικά. Στη μεταφορά, στο δρόμο για τη Σιόνη, βρέθηκα δίπλα σε μια νεαρή γυναίκα που είχε ανοίξει το Ευαγγέλιο και διάβαζε ήσυχα στον εαυτό της. Σκέφτηκα ότι ήταν πιστή και άρχισα να της μιλάω (τότε δεν ήξερα τίποτα για αιρέσεις). Σε όλο το ταξίδι προσπαθούσε να με πείσει ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός και ότι δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνω στην εκκλησία.

Παρέθεσε αποσπάσματα από τη Βίβλο που δεν διάβασε πλήρως και χρησιμοποίησε αποσπάσματα που δεν είχαν συνεκτικό περιεχόμενο για να με μπερδέψει. Το κατάλαβα όταν διάβασα τις Αγίες Γραφές. Αυτή η κουβέντα με επηρέασε πολύ άσχημα. Λες και η ψυχή μου, που έκανε τα πρώτα της βήματα στη χριστιανική ζωή, χωρίστηκε στα δύο. Με κυρίευσε κάποιο είδος σοβαρής δυαδικότητας - ένα συναίσθημα παρόμοιο με την κατάθλιψη.

Απρόθυμα, από αδράνεια, πήγα στη Σιόνη για να προσευχηθώ. Αν πριν ήμουν χαρούμενος να στέκομαι στην προσευχή, και ήθελα να ακούσω κάθε λέξη, τώρα δεν άκουγα πια ούτε μια λέξη, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Μόνο τα λόγια εκείνου του σεχταριστή αντηχούσαν τρομερά μέσα μου: «Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Θεός». Εγώ, ανήσυχος και καταβεβλημένος γονάτισα και ακούμπησα το κεφάλι μου στο έδαφος, σαν να μην είχα πια τη δύναμη να σταθώ. Σύντομα, σε μια τόσο οδυνηρή κατάσταση, κάποιος έβαλε ένα χέρι στο κεφάλι μου.

Σήκωσα τα μάτια και είδα ότι ένας άγνωστος, σεβαστός κληρικός στεκόταν μπροστά μου. Με σήκωσε, με κοίταξε με ένα διαπεραστικό βλέμμα και είπε με σταθερή φωνή: «Να το ξέρεις αυτό!» Οι Εβραίοι δεν αναγνώρισαν τον Ιησού Χριστό ως Θεό, και ως εκ τούτου πέθαναν. Ο Χριστός είναι αληθινά Θεός! Θυμήσου αυτό και εμπιστεύσου με! Τώρα το καταλαβαίνεις και μην σπάσεις την πίστη!» Δεν μπορώ να περιγράψω την ευτυχία μου - εκείνη τη στιγμή γεννήθηκα αληθινά πνευματικά. Όλες οι κακές προθέσεις και οι υποψίες εξαφανίστηκαν εντελώς και η αρχική μου επιθυμία να σταθώ στην προσευχή μου επέστρεψε. Αργότερα έμαθα ότι ο άγνωστος μέντορας που με αναζωογόνησε πνευματικά ήταν ο πατέρας Γαβριήλ».


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/05/blog-post_819.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible