Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Ἡ τόλμη καρπός ταπεινώσεως καί ἀγάπης"

 

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη
[Κυριακή, 30 Ἀπριλίου 2023]
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/05/blog-post_1.html#more

Ὁμιλία π. Σεραφείμ Ζήση μέ θέμα: Ὁμοιοπαθητική ἰατρική, ἡ μαγεία καί ἡ Μασονία - (ΜΕΡΟΣ Β΄)

 


το Α' μέρος ΕΔΩ

 
 
http://ethnegersis.blogspot.com/2023/04/blog-post_5252.html#more

Ὁ πόνος στίς ἀσθένειες εἶναι εὐλογία , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Μία τρομερή προφητεία τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου γιά τό μέλλον!


Στις πρώτες επισκέψεις μου στον Άγιο, το 1984-85, μου είχε πει το εξής σημαντικό:

-Γέροντα, πώς βλέπετε γενικά το μέλλον;

–Θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες, ιδιαίτερα όταν θα αρχίσουν να μετακινούνται οι λαοί. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να αντέξει. Η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα σηκώσει το πιο πολύ βάρος. Πρέπει να κρατηθούμε ενωμένοι, να κάνουμε προσευχή και να μην φοβόμαστε.

-Τί είναι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα; Είναι καλά που μπήκαμε;

-Για τα μεγάλα κράτη καλά είναι. Όταν όμως αρχίσουν οι μετακινήσεις των λαών, εμείς θα υποφέρουμε. Θα είναι δύσκολα για όλους, αλλά κυρίως για την Ελλάδα που θα δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος. Θα πέσουν όλοι επάνω μας…!

-Τί πρέπει να κάνουμε τότε;

-Ο Θεός θα τα φροντίσει όλα. Εμείς να προσευχόμαστε μέρα-νύχτα, να είμαστε ενωμένοι και ο Θεός έχει τη μέριμνά του για εμάς.

Κατάλαβα πώς η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων και δυνατών κρατών. Τότε αυτά μου φάνηκαν παράξενα και ταλαντευόμουνα να τα πιστέψω αλλά σήμερα, 35 χρόνια μετά, τα βλέπω να επαληθεύονται και σκέφτομαι πόσο πολύ φωτισμένος ήταν ο Άγιος. Τώρα τα βλέπω ζωντανά μπροστά μου, ενώ τότε μου φαίνονταν απίστευτα. Ο Άγιος μου είχε πει κι άλλα για το μέλλον μας, αλλά δυστυχώς δεν τα έγραψα και δεν τα θυμάμαι καλά.

Ἐξομολόγησις δίχως μετάνοια!


Ἐξομολόγησις δίχως μετάνοια!

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Πολλοὶ ἄνθρωποι βιώνουν μία δυσπερίγραπτη ἐσωτερικὴ ἀκαταστασία, ποὺ τοὺς θλίβει καὶ θέλουν νὰ ἀπαλλαγοῦν ἀπὸ αὐτή. Τὶς περισσότερες φορὲς δὲν μποροῦν νὰ βροῦν ποιὰ εἶναι ἡ αἰτία, γιατί στὴ ζωὴ τους ἀντιμετωπίζουν πολλὰ προβλήματα, τὰ ὁποῖα δημιουργοῦνται ἀπὸ τὴν ἐπικοινωνία καὶ συνεργασία μὲ τοὺς συνανθρώπους τους, ποὺ τοὺς ἐπηρεάζουν σὲ μεγάλο βαθμό.

Οἱ ὑπάλληλοι ἔχουν πρόβλημα μὲ τὸ διευθυντή τους, οἱ ἁπλοὶ καὶ ταπεινοὶ ἄνθρωποι ἐνοχλοῦνται ἀπὸ τοὺς ἀνωτέρους τους, οἱ φίλοι ἀπὸ τοὺς ἀπρόσεκτους φίλους τους καὶ γενικὰ ὅλοι πικραίνονται ἀπὸ τὶς ἐπιθέσεις τῶν ἐχθρῶν τους. Στὴν μικρὴ κοινωνία ὅπου ζοῦν καὶ στὸν ἐπαγγελματικὸ χῶρο ποὺ περνοῦν πολλὲς ὧρες καθημερινά, διαπιστώνουν ὅτι ὅλοι τούς φταῖνε καὶ τοὺς περιφρονοῦν, λησμονώνας ὅμως ὅτι καὶ οἱ ἴδιοι δημιουργοῦν στοὺς ἄλλους παρόμοιες μὲ τὶς δικές τους καταστάσεις!

Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί, ὅταν προσέρχονται στὴν ἐξομολόγηση, ἐξιστοροῦν τὰ δυσάρεστα γεγονότα ποὺ ἀντιμετώπισαν ἢ καὶ ἀντιμετωπίζουν καὶ ρίχνουν τὶς εὐθύνες στοὺς ἄλλους, ἐνῷ παραλείπουν νὰ μιλήσουν γιὰ τὶς δικές του ἀπρόσεκτες καὶ συχνὰ ἁμαρτωλὲς ἐνέργειές τους. Εἶναι πολλὲς οἱ ἱστορίες, ποὺ ἀναγκάζεται ὁ πνευματικὸς νὰ ἀκούσει καὶ στὴ συνέχεια νὰ ἀπαντήσει, χωρὶς νὰ δικαιολογεῖ πάντα τοὺς ἐξομολογούμενους, καὶ νὰ ὑποδείξει τρόπους ἀντιμετώπισης τῶν ποικίλων προβλημάτων τους. Συνήθως οἱ ἄνθρωποι δὲν τὸν προσέχουν, γιατί θέλουν καὶ ἐκεῖνος νὰ συμφωνήσει μαζί τους .

Κυριακή τοῦ Παραλύτου :«Ἡ ἐλεημοσύνη». π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ[:Πράξ.9,32-42]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

με θέμα:

«Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 5-5-1996]

(Β335)

Σήμερα, αγαπητοί μου, τετάρτη Κυριακή από του Πάσχα, Κυριακή του Παραλύτου, η Εκκλησία μας προβάλλει την αρετή της ελεημοσύνης, με την ευαγγελική περικοπή. Βλέπομε τον Κύριον να ελεεί τον 38 ολόκληρα χρόνια παράλυτον άνθρωπον και να τον θεραπεύει, αφού επερίμενε χρόνια ολόκληρα να ιαθεί, πεταμένος, τρόπον τινά, εκεί σε μία άκρη της κολυμβήθρας της Βηθεσδά. Αλλά και την αποστολική περικοπή που ακούσαμε από τις Πράξεις των Αποστόλων, ο απόστολος Πέτρος αναστήνει από τους νεκρούς την ελεήμονα Ταβιθά. Παντού προβάλλεται η ελεημοσύνη του Θεού στον άνθρωπο, αλλά και η ελεημοσύνη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του.

Απέραντο κεφάλαιον είναι η ελεημοσύνη. Αυτή κατέβασε τον Θεόν Λόγον από τον ουρανό εις την γη, αυτή ανεβάζει τον άνθρωπο από τη γη εις τον ουρανό. Τόση είναι η δύναμις όντως, τόση είναι η δύναμις της ελεημοσύνης. Γιατί το φάσμα της είναι ευρύτατο. Είναι η προσφορά ελέους που είναι το πρώτο παιδί της αγάπης. Κι επειδή ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο, γι΄αυτό προσφέρει το έλεός Του, την ελεημοσύνη Του. Αλλά και ο αγαπών άνθρωπος, πάντοτε στέκεται με διάθεση ελεημοσύνης προς τον άλλον άνθρωπον.

Αλλά ας δούμε με πολύ λίγα λόγια την ιστορία της Ταβιθά ή της Δορκάδος, όπως μεταφράζει ο ευαγγελιστής Λουκάς, που είναι ο συγγραφεύς των Πράξεων των Αποστόλων. Σημειώνει λοιπόν ο Λουκάς: «Ἐν Ἰόππῃ δέ τις ἦν μαθήτρια ὀνόματι Ταβιθά, ἣ (η οποία) διερμηνευομένη λέγεται Δορκάς· αὕτη ἦν πλήρης ἀγαθῶν ἔργων καὶ ἐλεημοσυνῶν ὧν ἐποίει ». Ότι στην Ιόππη, η σημερινή Γιάφα είναι, το μοναδικό λιμάνι του Ισραήλ, εκεί, λέγει, ήτο κάποια μαθήτρια που την έλεγαν Ταβιθά· η οποία διερμηνεύεται Ελληνικά Δορκάς. Ζαρκάδι. Δορκάς. Ζαρκάδι. Αυτή ήταν γεμάτη από αγαθά έργα και από ελεημοσύνες που ασκούσε γύρω της. Και εκείνον τον καιρό, η ελεήμων αυτή γυναίκα, αρρώστησε και πέθανε. Και τότε προσεκάλεσαν τον Πέτρον και αυτός την ανέστησε. Μάλιστα, όταν ο Πέτρος έφθασε εις την Ιόππη, σημειώνει πάλι ο Λουκάς: «Παρέστησαν αὐτῷ πᾶσαι αἱ χῆραι (στάθηκαν μπροστά του, του ’καναν παράσταση, του επέδειξαν) κλαίουσαι καὶ ἐπιδεικνύμεναι χιτῶνας καὶ ἱμάτια ὅσα ἐποίει μετ᾿ αὐτῶν οὖσα ἡ Δορκάς». Όσον καιρόν ήταν μαζί τους, τους ελεούσε πάρα πολύ, τις χήρες γυναίκες. «Να», λέγει, «αυτό εκείνη μου το ‘φτιαξε, αυτό εκείνη μου το δώρισε». Και έκλαιγαν οι γυναίκες αυτές οι χήρες.

Ώστε, αγαπητοί, η αρετή της ελεημοσύνης αναστήνει και νεκρούς! Ναι. Την ανέστησε και την χάρισε πάλι εις αυτό το πλήθος των ανθρώπων που ήταν οι ευεργετούμενοί της. Αυτό στέκεται μία συμβολική εικόνα, ότι ο αληθινά ελεήμων εγείρεται από την πνευματική νέκρωση εις ζωήν αιώνιον.

8 Μαΐου. † Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου ἀποστόλου καὶ εὐαγγελιστοῦ, Ἀρσενίου ὁσίου τοῦ μεγάλου (†449). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ εὐαγγελιστοῦ, Μαΐου 8 (Α΄ Ἰω. α΄ 1-7).

Α Ιω. 1,1           Ὅ ἧν ἀπ᾿ ἀρχῆς, ὃ ἀκηκόαμεν, ὃ ἑωράκαμεν τοῖς ὀφθαλμοῖς ἡμῶν, ὃ ἐθεασάμεθα καὶ αἱ χεῖρες ἡμῶν ἐψηλάφησαν, περὶ τοῦ λόγου τῆς ζωῆς·

Α Ιω. 1,1                    Δια τον Υιόν και Λογον του Θεού, ο οποίος υπήρχε προαιωνίως, προ πάσης πνευματικής και υλικής δημιουργίας, τον οποίον ηκούσαμεν με τα αυτιά μας και τον είδαμεν καλά με τα ίδια μας τα μάτια, και είδαμε και ξαναείδαμε πολλές φορές, και αι χείρες μας εψηλάφησαν, δια τον ενυπόστατον Λογον, ο οποίος έχει προαιωνίως την ζωήν και μεταδίδει ζωήν.

Γιατί δέν ἐξαπολύονται μύδροι γιά αὐτά τά αἴσχη ἀπό τήν πλευρά τῶν ἐπισκόπων;


σ.σ. Καθώς η Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» βρίσκεται στην Αθήνα με τις ευλογίες της Ιεράς Επιστασίας για τον προεκλογικό αγώνα των εκμαυλιστών της Ελληνικής κοινωνίας, ας διαβάσουμε τα κάτωθι κι ας κλάψουμε. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν πουθενά αυτές οι παραφύσιν «παραφυλικές α-ταυτότητες» (δική μας ορολογία, δεν θα χρησιμοποιούμε την δική τους για να διαδίδουμε την αρρωστημένη ιδεολογία τους) διότι τα φύλα είναι μόνο δύο. Άρα οι «διακρίσεις» για τις οποίες μας κατηγορούν είναι ανύπαρκτες και βρίσκονται μοναχά στην αρρωστημένη φαντασία τους.

Με την ανοχή του Υπουργείου παιδείας και των κυβερνήσεων εκμαυλίζονται τα παιδιά στα σχολεία. Πολύχρωμο σχολείο που θα παρουσιάσουν την ορολογία των lgbtq+ ταυτοτήτων. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!


Γιατί δεν διοργανώνονται ημερίδες από τη ΔΙΣ; Γιατί δεν καταγγέλει η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κοινή γνώμη το αμαρτωλό Υπουργείο α-Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς παράγοντες που συμμορφώνονται με τις βρωμερές και διαστροφικές εγκυκλίους του ως εκμαυλιστήριο συνειδήσεων και όχημα προώθησης του διαστροφικού μετασχηματισμού της νεοελληνικής κοινωνίας;

Οἱ πέντε αἰσθήσεις (Ἀπό τήν διδασκαλία τῶν Ἁγίων Πατέρων)

 
Πρέπει να ξέρουμε, ότι ο άνθρωπος είναι διπλός, δηλαδή από σώμα και ψυχή και έχει διπλές τις αισθήσεις (όπως και τις αρετές) τους. Πέντε αισθήσεις έχει η ψυχή και πέντε το σώμα. Οι ψυχικές αισθήσεις είναι: νους, διάνοια, γνώμη, φαντασία και αίσθηση· οι σοφοί (Πατέρες), τις ονομάζουν και δυνάμεις. Οι σωματικές αισθήσεις είναι τούτες: όραση, όσφρηση, ακοή, γεύση και αφή.
(Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός)

Όταν η αίσθηση κάνει το νου υποχείριό της, του μαθαίνει την πολυθεΐα, καθώς με την υποδούλωση στα πάθη λατρεύει σαν Θεό διαμέσου κάθε αισθήσεως, το αντίστοιχο αισθητό.
(Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)

Ο Αδάμ επειδή χρησιμοποίησε άσχημα τις αισθήσεις του, κατέληξε στο να θαυμάζει το αισθητό κάλλος, γιατί του φάνηκε ωραίος ο καρπός και καλός να τον γευτεί. Από την στιγμή που τον γεύτηκε, άφησε ήδη την απόλαυση των νοητών.
(Άγιος Θεόδωρος ο Εδέσσης)

Τά σύμβολα τῆς ἁγίας αὐτῆς τόλμης!

Κυριακή των Μυροφόρων

"Η τόλμη, είναι ένα χάρισμα, είναι μία αρετή. Εκείνο που την ατσαλώνει είναι η πίστις. Αλλά και η αγάπη στέκεται κίνητρο της τόλμης. Γενικότερα, θα λέγαμε, για να φέρεις το όνομα χριστιανός, με συνέπεια, χρειάζεται τόλμη! Ο Ιωσήφ ο ευσχήμων, ο Νικόδημος, και οι Μυροφόρες γυναίκες, είναι τα σύμβολα της αγίας αυτής τόλμης!"

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος



https://proskynitis.blogspot.com/2023/04/blog-post_857.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible