Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ἡ συμπεριφορά μας στόν Θεό Στ'- Τά σημεῖα τῆς ἀγάπης μας στόν Θεό, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἡ συμπεριφορά μας στόν Θεό Στ'- Τά σημεῖα τῆς ἀγάπης μας στόν Θεό, Ἁγ. Νικοδήμου-Πνευματικά γυμνάσματα, Ἐξέτασις 6η- Περί του πώς πρέπει νά συμπεριφερωμεθα στόν Θεό, 29-5-2023, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορειτου

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 29-5-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 29-5-2023 
https://www.youtube.com/live/oxLeQp0cZW4?feature=share

Ἡ συμπεριφορά μας στόν Θεό Ε'- Οἱ ἐλλείψεις μας, Ἁγ. Νικοδήμου, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορειτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἡ συμπεριφορά μας στόν Θεό Ε'- Οἱ ἐλλείψεις μας, Ἁγ. Νικοδήμου-Πνευματικά γυμνάσματα, Ἐξέτασις 6η- Περί του πώς πρέπει νά συμπεριφερωμεθα στόν Θεό, 28-5-2023, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορειτου

Ἡ σημασία τῆς ἐνδυμασίας καί ἡ Θ. Μετάληψις, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορειτου

 Ἡ σημασία τῆς ἐνδυμασίας καί ἡ Θ. Μετάληψις, 28-5-2023, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορειτου

Τό πάθος τῆς ζήλειας (Ἅγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης)

Το πάθος της ζήλειας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη. Μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στον φθόνο και τη διαβολή. Και οι διαβολές κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό από τον φθόνο. Η ζήλεια κρύβει μέσα της υπερηφάνεια, εγωισμό και φιλαυτία.

Δεν έχει αγάπη ούτε φυσικά και ταπείνωση. Γι’ αυτό και δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει συγχρόνως ζήλεια και αγάπη. Κι αν ακόμη έχει λίγη αγάπη, η αγάπη του δεν είναι καθαρή, γιατί μέσα στην αγάπη του είναι ο εαυτός του.

Η ζήλεια μολύνει και την αγάπη και την καλοσύνη, όπως το ψόφιο ποντίκι μολύνει όλο το λάδι, όταν πέσει μέσα.

Όταν λοιπόν η ζήλεια κυριεύσει τον άνθρωπο τότε ούτε τον Θεό υπολογίζει και τους άλλους γύρω του βασανίζει ταλαιπωρώντας παράλληλα και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού όταν ζηλεύει κανείς, στενοχωριέται, δεν μπορεί να φάει, αδυνατίζει, χάνει το κουράγιο του. Η ζήλεια ρουφάει όλες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται κανείς και πνευματικά.

Για να βοηθηθεί κάποιος που ζηλεύει να ξεπεράσει τη ζήλεια πρέπει να γνωρίσει τα χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Θεός και να τα αξιοποιήσει. Τότε δεν θα ζηλεύει και η ζωή του θα είναι Παράδεισος. Πολλοί δεν βλέπουν τα δικά τους χαρίσματα, αλλά βλέπουν μόνον τα χαρίσματα των άλλων και τους πιάνει η ζήλεια.

Τό αἰώνιο Φῶς τοῦ Θεοῦ μέσα ἀπό τά μάτια τῆς σύγχρονης ἁγίας Γαλακτίας.


Η Κυριακή του Τυφλού που πέρασε δεν απευθύνεται στους... τυφλούς, αλλά σε όλους εμάς που «ενώ βλέπουμε δε βλέπουμε», όπως ακριβώς συνέβαινε με τους Φαρισαίους..
Η Κυριακή αυτή μας δείχνει ότι σκοπός της ζωής του Χριστιανού δεν είναι να κάνει καλές πράξεις, ούτε να βοηθάει τον κόσμο, αλλά να φωτίζει το νου του με το άκτιστο φως του Τριαδικού Θεού, ώστε να αγιάζεται η ζωή του με ο,τι κάνει. Σκοπός του Χριστού ήταν και είναι να φωτίσει το νου μας, να μας χαρίσει μάτια για να βλέπουμε το φως Του, που υπάρχει παντού, αλλά δε μπορούμε να το δούμε.

Η ύπαρξη Επιστημών δηλώνει όχι τη δίψα να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, αλλά να γνωρίσουμε τα μυστήρια της ζωής και το μυστήριο των μυστηρίων, τον Θεό. Το λάθος βέβαια που κάνει ο Δυτικός Πολιτισμός είναι ότι αρνείται να δεχτεί τον τρόπο που εδειξε ο Χριστός στην γνώση της Αλήθειας και ακολουθεί... αρχαιοελληνικές μεθόδους!

Η ζωή αυτή μοιάζει με σκοτάδι μπροστά σε εκείνο το υπέροχο άκτιστο φως, που επισκεπτόταν και επισκέπτεται ακόμα τους αγίους που υπάρχουν στην Εκκλησία. Εκείνο το Φως είναι η κοινή εμπειρία όλων των Αγίων και όλοι οι Άγιοι από κοινού είχαν την ίδια εμπειρία. Άρα έχουμε εμπειρική γνώση της Αλήθειας και οι Άγιοι είναι οι οδηγοί μας σε Αυτήν.

Ἡ κατρακύλα τῆς εὐθανασίας συνεχίζεται στήν Ὀλλανδία

Νομιμοποιείται τώρα και η παιδική θανάτωση με απόφαση των γονέων τους.

Μετά την νομιμοποίηση των αμβλώσεων των αγέννητων παιδιών, των “αμβλώσεων” μετά τη γέννηση…. δηλ. της νεογνικής ευθανασίας σύμφωνα με το γνωστό πρωτόκολλο Groningen (1), μετά την νομιμοποίηση της ευθανασίας στους άνω των 12 ετών, ήλθε στην Ολλανδία η σειρά και για τα παιδιά. Μη έχοντας τί άλλο να δώσουν στα πολύ πονεμένα πλάσματα του Θεού, η οικογένειά τους, η «επιστήμη», η «πολιτισμένη» κοινωνία, το κράτος μέριμνας και οι πολιτικοί του, η αθεΐα, ο δυτικός ευδαιμονισμός, προσφέρουν στα παιδιά που περνούν τη δυσκολότερη περίοδο της ζωής τους, στο όνομα μιας άθλιας «αγάπης», ό,τι χειρότερο. Τον γρήγορο ΘΑΝΑΤΟ.

Ήδη και από το 2002, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Το 2007 επετράπη η ευθανασία για βρέφη κάτω του έτους και άτομα άνω των 12 ετών. Έκτοτε πάνω από 91 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει με τη χρήση της.

Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση(2), που ανακοινώθηκε στις 14 Απριλίου από την κυβερνητική ιστοσελίδα, οι γονείς στην Ολλανδία θα έχουν την επιλογή της ευθανασίας για παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 12 ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές και στις περιπτώσεις που η ασθένεια είναι ανίατη.

Εἰς τὴν Ἀνάληψιν τοῦ Κυρίου Ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης


Εἰς τὴν Ἀνάληψιν τοῦ Κυρίου
Ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης


ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ̒ΕΠΙΣΩΖΟΜΕΝΗ᾽ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΩΡΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


1.Σάν γλυκύς συνοδοιπόρος τοῦ ἀνθρώπινου βίου ὁ προφήτης Δαβίδ βρίσκεται σέ ὅλους τούς δρόμους τῆς ζωῆς καί ἀναστρέφεται πρόσφορα μέ ὅλες τίς πνευματικές ἡλικίες καί εἶναι κοντά σέ κάθε παράταξη πού προκόβει. Παίζει μέ ὅσους νηπιάζουν, ὅπως θέλει ὁ Θεός, μέ τούς ἄνδρες συναγωνίζεται, παιδαγωγεῖ τή νεότητα, ὑποστηρίζει τά γηρατειά, γίνεται στούς πάντες τά πάντα. Γίνεται τό ὅπλο τῶν στρατιωτῶν, ὁ προπονητής τῶν ἀθλητῶν, ἡ παλαίστρα ὅσων γυμνάζονται, τό στεφάνι τῶν νικητῶν, ἡ χαρά τοῦ τραπεζιοῦ, ἡ παρηγοριά στίς κηδεῖες. Δέν ὑπάρχει τίποτε ἀπό τή ζωή μας πού νά εἶναι ἀμέτοχο ἀπό αὐτή τή χάρη. Ποιά δυνατή προσευχή γίνεται, πού δέν ἔχει σχέση μ᾿ αὐτή ὁ Δαβίδ; Ποιά εὐφροσύνη γιορτῆς δοκιμάζομε χωρίς νά τή χαροποιεῖ ὁ Δαβίδ; Αὐτό μποροῦμε νά τό διαπιστώσομε καί τώρα· ὅτι δηλαδή, ἐνῶ καί γι᾿ ἄλλους λόγους εἶναι μεγάλη ἡ ἑορτή, ὁ προφήτης μέ τή συνεισφορά του τήν ἔκανε μεγαλύτερη, συνεισφέροντας πρόσφορα σ᾿ αὐτήν τήν εὐφροσύνη ἀπό τούς ψαλμούς. Στόν ἕνα ψαλμό σέ προτρέπει νά γίνεις πρόβατο πού τό ποιμαίνει ὁ Θεός καί δέ στερεῖται ἀπό κανένα ἀγαθό· καί χόρτο νά βοσκήσει καί νερό νά πιεῖ καί τροφή καί μάντρα καί δρόμος καί ὁδηγία καί τά πάντα γίνεται ὁ καλός ποιμένας, ἐπιμερίζοντας κατάλληλα τή χάρη του σέ κάθε ἀνάγκη.

Ἐσθονία: Οἱ Ὀρθόδοξοι διαμαρτύρονται γιά τό νομοσχέδιο ἀναγνώρισης τοῦ “γάμου” ὁμοφυλοφίλων


Στις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση της Εσθονίας ενέκρινε νομοσχέδιο για τροποποιήσεις του οικογενειακού νόμου και άλλων συναφών νόμων και έχει πλέον υποβληθεί στο Κοινοβούλιο προς συζήτηση. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο γάμος δεν θα λογίζεται μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Προβλέπεται ότι οι τροποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Τόσο η Εσθονική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας όσο και η Εσθονική Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως έχουν εκδώσει ανακοινώσεις υπέρ του παραδοσιακού γάμου.

«Η Εκκλησία πάντα προσπαθούσε να προστατεύσει την κοινωνία από την υποκατάσταση πνευματικών και ηθικών αξιών. Σήμερα, η απειλή μιας τέτοιας υποκατάστασης αυξάνει—θέλουν να αποκαλέσουν την «αμαρτία των Σοδόμων» «οικογένεια»», ξεκινά η δήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας , που υπογράφεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταλίν Ευγένιο.

Το κοινό συναίσθημα ​​και η Εντολή της Αγάπης χειραγωγούνται έξυπνα σήμερα, γράφει ο Σεβ. Ευγένιος, και έτσι όσοι ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την «ελευθερία και την αγάπη» στην πραγματικότητα την καταστρέφουν.

Μητροπολίτης Νέζιν Κλήμης: ''Ἐκτός ἀπό τόν Ἀρχιμ. Ἀβραάμιο κανείς ἀπό τήν Λαύρα δἐν προσχώρησε στήν ΑΕΟ''


Ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μητροπολίτης Νέζιν και Πριλούκι κ. Κλήμης διέψευσε τη δήλωση του διευθυντή του Εθνικού πάρκου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» Μ. Οστάπενκο, ότι δήθεν μερίδα μοναχών της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προσχώρησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Ενημερώνω τους αδελφούς της Ιεράς Μονής και με βεβαιότητα μπορώ να ισχυρισθώ ότι ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού πάρκου έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα. Εκτός του πρώην Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου κανείς από τους αδελφούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου δεν μεταπήδησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ούτε ο παπαγάλος -Κέσα- δεν εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει τη Λαύρα και να αλλάξει τις θρησκευτικές τους παραδόσεις» - τόνισε χαριτολογώντας ο κ. Κλήμης.

Να αναφερθεί ότι ο παπαγάλος Κέσα ήταν το πρώην κατοικίδιο του Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου Λότις, του μόνου μέχρι σήμερα μοναχού της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο οποίος προσχώρησε στην Αυτοκέφαλης Εκκλησία της Ουκρανίας.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 29-5-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 29-5-2023 
https://www.youtube.com/live/eExehR-wW7Q?feature=share

Μέ τήν πίστη στόν Θεό ὅλα ξεπερνιοῦνται...

https://proskynitis.blogspot.com/2023/05/blog-post_494.html

29 Μαΐου. Θεοδοσίας παρθενομάρτυρος. Ἀλεξάνδρου ἀρχιεπισκόπου Ἀλεξανδρείας (†328). Ὑπομονῆς ὁσίας. [Ἐπέτειος τῆς ἀποφράδος ἡμέρας τῆς ὑπό τῶν Τούρκων γενομένης ἁλώσεως τῆς Κωνσταντινουπόλεως (1453).] Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Δευτ. ζ΄ ἑβδ. Πράξ. (Πρξ. κα΄ 8-14).

Πραξ. 21,8         τῇ δὲ ἐπαύριον ἐξελθόντες ἤλθομεν εἰς Καισάρειαν, καὶ εἰσελθόντες εἰς τὸν οἶκον Φιλίππου τοῦ εὐαγγελιστοῦ, ὄντος ἐκ τῶν ἑπτά, ἐμείναμεν παρ᾿ αὐτῷ.

Πραξ. 21,8               Την δε άλλην ημέραν ανεχωρήσαμεν και ήλθαμεν εις την Καισάρειαν. Επήγαμεν δε στο σπίτι του Φιλίππου του Ευαγγελιστού, ο οποίος ήτο ένας από τους επτά διακόνους και εμείναμεν πλησίον του.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible