Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ὁ Παράδεισος καὶ πὼς θὰ ἀξιωθουμε αὐτοῦ, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Σύντομες μελέτες, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ὁ Παράδεισος καὶ πὼς θὰ ἀξιωθουμε αὐτοῦ, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Σύντομες μελέτες, 3-7-2023 

Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου 

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης

Ἡ κόλαση καὶ ἡ μάταιη ἐξομολόγηση ἑνὸς κολασμένου, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου,Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἡ κόλαση καὶ ἡ μάταιη ἐξομολόγηση ἑνὸς κολασμένου, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Σύντομες μελέτες, 2-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Οἱ 3 μεγαλύτεροι ἐχθροὶ ποὺ μας σπρώχνουν σὲ ὅλα τὰ πάθη , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ἀναγκαία ἡ ἀποκάλυψη ὀλων των ἁμαρτιῶν μας στὴν ἐξομολόγηση, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ἀναγκαία ἡ ἀποκάλυψη ὀλων των ἁμαρτιῶν μας στὴν ἐξομολόγηση, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου-Πνευματικὰ γυμνάσματα, Σύντομες μελέτες, 2-7-2023 Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, 

«Tήν μεν πίστιν ὀμολογοῦμεν πάντες, οὐκέτι δέ πάντες κατά τάς ἐντολάς πολιτευόμεθα» (Μ. Βασίλειος – Εἰς τόν Προφήτην Ἠσαΐα – P.G. 30, 236)


Γράφει ὁ ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Τρεῖς αἰῶνες μετὰ τὴν κοίμηση τοῦ Ἁγίου Βασιλείου, ὁ ἅγιος Ἀνδρέας Κρήτης μὲ ἀνείπωτη εὐλάβεια καὶ συντριβὴ παρακινεῖται, ἀπὸ μιὰ βαθύτερη προσευχητικὴ κίνηση τῆς ψυχῆς, στὸ κάλεσμα τῆς πολλῆς καὶ βαθειᾶς ποιμαντικῆς θεολογίας τοῦ Μ. Βασιλείου: «Βασίλειε, ποίμαινε ἡμᾶς» (παρ. Μαύρου, «ἕνα πολύεδρο διαμάντι» -Μ. Βασίλειος – Σελ. 48).

Στερεὰ ἐκκλησιαστικὴ φωνὴ ὁ Ἅγ. Ἀνδρέας, ὡς κραυγὴ ἱκεσίας (διαχρονικῆς) τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως ἀποδεικνύει καὶ ὁ «Μέγας Κανών» του. Γιὰ ὅλα ὁμίλησε ὁ Μ. Βασίλειος, ἀκούραστα ἔσκυψε καὶ ἀφουγκράσθηκε τὰ βάθη χιλιάδων πιστῶν – ψυχῶν, ἱκετεύοντας τὸν Κύριο γιὰ χάρη μας· γι᾿ αὐτὸ καὶ ἡ προσευχητικὴ ἱκεσία: «Βασίλειε, ποίμαινε ἡμᾶς».

Γιὰ τὴν πληρέστατη γνώση τῆς διδασκαλίας τοῦ Μ. Βασιλείου ἀρκεῖ νὰ ἀνοίξης τὴν παγκοσμίως γνωστὴ Ἑλληνικὴ Πατρολογία (τοῦ Migne 161 τόμοι), τοὺς τόμους 29 ἕως καὶ 32, ποὺ ἀνήκουν στὸν Μ. Βασίλειο. Σχῆμα λόγου τὸ «νὰ τοὺς ἀνοίξης». Χρειάζεται αἴσθημα καρδιᾶς, διευθυντικό τῆς πνευματικῆς ζωῆς, ὥστε οἱ λόγοι του νὰ γίνουν καρποφόρο μπόλι στὴν σημερινὴ ἄγρια χλιαρότητα τῶν ἡμερῶν μας.

Αὐτὴ τὴν χαρὰ καὶ ἐλπίδα ποὺ σκορποῦσε ὁ Ι. Πατὴρ στοὺς Ὀρθοδόξους τῆς ἐποχῆς του, τίς βιώνουμε καὶ ἐμεῖς ἀναλλοίωτες, σήμερα, ἀντλοῦντες ὕδωρ ἀπὸ τοὺς λόγους του, εὑρισκόμενοι μέσα στὴν ἰσοπεδωτικὴ ἐποχὴ τοῦ οἰκουμενισμοῦ ὅπου, δυστυχῶς, οἱ σύγχρονοι ἐπίσκοποι τὸν ἔχουν ἐγκολπωθεῖ, πιστεύοντας ὅτι εἶναι ἡ ὁρατὴ θεία λύση στὸ αἴτημα τῆς χριστιανικῆς ἑνότητος. Οἰκτρὰ πλάνη καὶ αἵρεση!

Καμμιὰ ἄλλη σημερινὴ σκέψη πνευματικοῦ ἢ γέροντα δὲν ἀφυπνίζει, δὲν στηρίζει, νοῦ καὶ καρδιά, ὅσο οἱ λόγοι (κυρίως) τῶν Καππαδοκῶν Πατέρων.

Γιὰ τὸ Μ. Βασίλειο στὴ σύγχρονη ἔκδοση (Δεκάτομη) τῶν Ε.Π.Ε., ὑπάρχει ἡ ἑξῆς σειρὰ (πληροφοριακά, πρὸς ὠφέλεια):

Στοὺς τόμους 1,2,3 εὑρίσκονται οἱ 366 Ἐπιστολές του.

Στοὺς 4 καὶ 9, ὁμιλίες στὴν Ἑξαήμερο.

Κάντε τό Σταυρό σας γιά νά εἶστε ὑγιεῖς λένε οἱ ἐπιστήμονες. Σοκαρισμένοι οἱ Ἄθεοι!

Το σημείο του Σταυρού και της ορθόδοξης χριστιανικής προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν τις οπτικές ιδιότητες του νερού. Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.
Είναι διαπιστωμένο, ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό και αληθινό νόημα και αυτό δεν είναι άλλο από το μαρτύριο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Πάνω στο Σταυρό έχυσε το Πανάγιο αίμα Του και με το μαρτύριο του μας έσωσε από την αιώνια καταδίκη. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα με την οποία ασχολείται η επιστήμη.
Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μία στιγμή. Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα” δήλωσε η φυσικός Angelina Malakhvskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Жизнь.
Η Malakhovskaya έχει μελετήσει την δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα. Έχει διεξάγει ένα ...
μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευτεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στην δημοσιότητα.

Ειδικότερα, έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού, να μετασχηματίζει την δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.

Ἡ Ἐλίτ ἐλέγχει ἤδη τό πιάτο μας: Ὁ Μπίλ Γκέιτς μπαίνει δυναμικά καί στήν βιομηχανία βιολογικῶν τροφίμων

 

Η παγκόσμια ελίτ και η καταπιεστική κυριαρχία της στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, φαίνεται πως όχι μόνο δεν θα εγκαταλείψει την παγκόσμια σκηνή αλλα θα συνεχίσει να καταστρέφει την ανθρωπότητα αφού κατέχει την κινητήριο δύναμη, το χρήμα.

Με τη συνεχιζόμενη συζήτηση για την επόμενη πανδημία που σχεδιάζουν, παράλληλα είναι ξεκάθαρο ότι η αυτή η μισάνθρωπη ομάδα αυτοδιορισμένων ηγετών, μέσω ΜΚΟ και διεφθαρμένων πολιτικών, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να επεκτείνουν τον έλεγχο στους ανθρώπους.

Ο Μπιλ Γκέιτς μπήκε δυναμικά στον κλάδο των τροφίμων καθώς η Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων (OGA) αναφέρει ότι το Ινστιτούτο Αναθεώρησης Οργανικών Υλικών (OMRI) έδωσε το πράσινο φως στην Organipeel της Apeel. Η Apeel Sciences του Μπιλ Γκέιτς με έδρα την Καλιφόρνια είναι μια εταιρία που για να διατηρήσει τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρησιμοποιεί ακατάλληλες ουσίες.

Αυτοί οι κακοποιοί στοχεύουν τη συνολική υγεία των ανθρώπων, ελπίζοντας να τους ταίσουν με μολυσμένα, γονιδιακά και τοξικά, συνθετικά τρόφιμα. Έτσι, κατανοώντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη διεφθαρμένα συστήματα που είναι επιφορτισμένα με την επίβλεψη της ασφάλειας των τροφίμων και της υγείας μας ακόμα και τα βιολογικά τρόφιμα πρέπει να περνάνε απο εξέταση.

Πρόσφατο παράδειγμα σε αυτό είναι οι φράουλες μολυσμένες με ηπατίτιδα Α οι οποίες ήταν κι αυτές απο εταιρίες με βιολογικά προϊόντα.

Ἅγιος Νικόλαος Καβάσιλας: Γιά τίς αἰτήσεις, καί γιατί πρῶτα ζητοῦμε τήν εἰρήνη


Μετά τη δοξολογία (στην αρχή της λειτουργίας) ο ιερεύς εισάγει την αίτηση και λέγει: «Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν».

Οι φράσεις της Γραφής: «Τι να προσευχηθούμε, όπως πρέπει, δε γνωρίζουμε» (Ρωμ. 8:26), και: «Να μη βαττολογούμε» (Ματθ. 6:7), να μη φλυαρούμε δηλαδή στην προσευχή, μας διδάσκουν αυτά που είναι αναγκαία για την προσευχή. Και πρώτα μας διδάσκουν τον τρόπο, ότι δηλαδή πρέπει να προσευχόμαστε εν ειρήνη.

Γιατί λοιπόν ευθύς μετά τη δοξολογία μάς καλεί να υποβάλλουμε στον Θεό αιτήσεις χωρίς να προηγηθεί ούτε εξομολόγηση, ούτε ευχαριστία στον Θεό; Διότι λέγοντας ειρήνη περιέλαβε μέσα της και αυτά τα δύο, αν θέλει κανείς να προσέξει με ακρίβεια. Διότι δεν μπορεί να έχει ειρήνη μέσα του εκείνος που είναι δυσαρεστημένος απ’ όσα του συμβαίνουν στη ζωή, αλλά μόνο εκείνος που είναι ευγνώμων και σε όλα ευχαριστεί, σύμφωνα με το νόμο του μακαρίου Παύλου (Α’ Θεσ. 5:18)· ούτε εκείνος που δεν έχει καθαρή συνείδηση, και συνείδηση καθαρή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εξομολόγηση. Ώστε εκείνος που προσεύχεται με ειρήνη, είχε προηγουμένως την ψυχή του σε κατάσταση ευχαριστίας και εξομολογήσεως.

Εκτός τούτου και η αίτηση που απευθύνουν στον Θεό τους παρουσιάζει και να ευχαριστούν και να εξομολογούνται. Διότι τι ζητούν; Να ελεηθούν. Και τούτο είναι αίτημα καταδίκων, οι οποίοι, όταν δεν έχουν να απολογηθούν και να πουν κάποια δικαιολογία, αφήνουν τελευταία αυτή την κραυγή προς τον δικαστή, προσδοκώντας να επιτύχουν εκείνα που ζητούν, όχι από τη δικαιοσύνη, αλλά από τη φιλανθρωπία του δικαστή. Με αυτό αναγνωρίζουν πολλή φιλανθρωπία στον δικαστή, και στον εαυτό τους κακία, από τα οποία το δεύτερο είναι εξομολόγηση, ενώ το άλλο ευχαριστία.

Παρακινεί δε ευθύς από την αρχή ο ιερεύς το λαό στην προσευχή, αν και είναι ο ίδιος ορισμένος για την προσευχή και γι’ αυτό επικεφαλής του λαού ως πρεσβευτής και μεσίτης τους. Αυτό το κάνει για να ενεργοποιηθεί η δική του δέηση και έτσι να είναι πολύ αποτελεσματική, όπως είπε ο Απόστολος Ιάκωβος (Ιακ. 5:16). Και ενεργοποιείται η δέηση του δικαίου, όταν όλοι εκείνοι για τους οποίους γίνεται η δέηση προσφέρουν όλα όσα εξαρτώνται από αυτούς: καλοσύνη, προσευχές, επιείκεια και ό,τι άλλο γνωρίζουν ότι ευχαριστεί τον Θεό.

✶✶✶

Και ποια είναι ευθύς η πρώτη αίτηση; «Υπέρ της άνωθεν ειρήνης και της σωτηρίας των ψυχών ημών».

Αφού πρωτύτερα μας δίδαξε με ποια διάθεση πρέπει να προσευχόμαστε, τώρα διδάσκει και τι πρέπει πρώτα να ζητούμε, δηλαδή την ειρήνη από τον Θεό και τη σωτηρία των ψυχών μας. Διότι και ο Χριστός έτσι παρήγγειλε, να ζητούμε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του (Ματθ. 6:33).

Ἐστία Πατερικῶν Μελετῶν: Συγχαίρουμε τή γονική ἐπαγρύπνιση

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: Συγχαίρουμε τή γονική ἐπαγρύπνηση

Μεγάλος σάλος προκλήθηκε ἀπό τήν προβολή ἑνός βίντεο ὁμοφυλοφιλικοῦ περιεχομένου μέ πρωταγωνιστές ἐφήβους, σέ μαθητές δημοτικοῦ ἀπό τή δασκάλα τους. Ἐδῶ καί πολλά χρόνια ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν, ὅπως καί πολλοί ἄλλοι φορεῖς ἔχουμε ἐπισημάνει τό σχέδιο προώθησης τῆς ὁμοφυλοφιλίας στήν παιδική καί ἐφηβική ἡλικία καί δυστυχῶς μᾶς ἐπιβεβαιώνει, μέρα μέ τή μέρα ἡ πραγματικότητα πού ζοῦμε ὅτι οἱ ἐπισημάνσεις μας δέν ἦταν προϊόν ἀρρωστημένης φαντασίας.
Πλέον ἡ ἠθική σήψη φιλοδοξεῖ νά μπεῖ σέ κάθε σπίτι καί δέν κάνει ἐξαιρέσεις. Ἡ συνταγματική ὑποχρέωση τοῦ Κράτους γιά ἀνάπτυξη τῆς θρησκευτικῆς συνείδησης τῶν μαθητῶν βρίσκεται ἐν ὑπνώσει, καθώς μοναδική μέριμνα ὑψηλά ἱσταμένων εἶναι νά προωθήσουν τά δικά τους πάθη μέ ἀπώτερο σκοπό μία σοδομιτική κοινωνία, ὅπου δέν θά ὑπάρχει παιδική ἀθωότητα καί ἁγνότητα.
Ἡ πνευματική ἐπαγρύπνιση ὅλων εἶναι ἀναγκαία. Ὁμοίως καί ἡ παροχή ὑγιῶν προτύπων στά παιδιά μας ἐξ ἁπαλῶν ὀνύχων. Ἀπαραίτητη κρίνεται καί ἡ ἔγκαιρη ἐνημέρωσή τους γύρω ἀπό τά ἠθικά ζητήματα, ὥστε νά μήν παρασυρθοῦν ἀπό τίς παγίδες τῶν ἐκμαυλιστῶν, πού «καραδοκοῦν στή γωνία».

Δέν θέλουμε νά ἐργαστοῦμε στόν ἑαυτό μας....


π.Σάββας Αγιορείτης

Πολλοί με λένε αυστηρό και συκοφαντούν ουσιαστικά. Στο βάθος να ξέρετε, κρύβεται αυτό. Ότι δεν θέλουμε να εργαστούμε στον εαυτό μας. Γι' αυτό διαβάλλουμε και τους πνευματικούς που μας λένε την αλήθεια ,ως αυστηρούς.

Σαν να λες ένα γιατρό ότι είναι αυστηρός και ένας άλλος είναι επιεικής.Υπάρχει γιατρός ο οποίος θεραπεύει και υπάρχει γιατρός ο οποίος κοροϊδεύει.Είναι ο λεγόμενος τσαρλατάνος.Έτσι υπάρχουν και πνευματικοί τέτοιοι.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, 3-7-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, 3-7-2023
https://www.youtube.com/live/ucVr7kWULvs?feature=share

Ἡ χειροτονία μου ἔκανε μεγάλη αἴσθηση στήν Τασκένδη...

« Η χειροτονία μου έκανε μεγάλη αίσθηση στην Τασκένδη. Με πλησιάζαν οι φοιτητές της ιατρικής σχολής και οι καθηγητές καθώς δεν μπορούσαν κατανόησουν και να αξιολόγησουν την πράξη μου. Γι αυτούς..απόλυτη εξουσία είχε μόνο η επιστήμη. Προσπαθούσα να εξηγήσω πόσο αντιεπιστημονικός είναι ο υλισμός.

3 Ἰουλίου. Ὑακίνθου μάρτυρος (†108). Ἀνατολίου Κωνσταντινουπόλεως (†458), Θεοδότης μάρτυρος (†712), Γερασίμου τοῦ νέου ὁσιομάρτυρος τοῦ ἐκ Μεγάλου Χωρίου Εὐρυτανίας (†1812). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Δευτ. ε΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ῥωμ. ιβ΄ 4-5, 15-21).

Ρωμ. 12,4          καθάπερ γὰρ ἐν ἑνὶ σώματι μέλη πολλὰ ἔχομεν, τὰ δὲ μέλη πάντα οὐ τὴν αὐτὴν ἔχει πρᾶξιν,

Ρωμ. 12,4                  Διότι όπως στο ένα σώμα έχομεν πολλά μέλη, όλα δε τα μέλη δεν έχουν την αυτήν λειτουργίαν και υπηρεσίαν,

Ρωμ. 12,5          οὕτως οἱ πολλοὶ ἓν σῶμά ἐσμεν ἐν Χριστῷ, ὁ δὲ καθ᾿ εἷς ἀλλήλων μέλη.

Ρωμ. 12,5                  έτσι και τα πολλά μέλη της Εκκλησίας, οι Χριστιανοί, είμεθα ένα σώμα με τον Χριστόν, και δια του Χριστού μεταξύ μας· ο καθένας μας δε είμεθα μέλη αλλήλων, με την υποχρέωσιν να συνεργαζώμεθα μεταξύ μας και να υπηρετούμεν ο ένας τον άλλον.

Ὁ ἐναέριος κόσμος τῶν πνευμάτων π.. Σεραφείμ Ρόουζ. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 Το α'μέρος της β' ομιλίας του Αρχιμανδρίτου πατρός Σάββα του Αγιορείτου με τίτλο:"Ο ΕΝΑΈΡΙΟΣ ΚΌΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ"β'ομιλια.!  π.Σεραφειμ Ρόουζ.! 

Διωγμὸς τῆς ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας στὴν Οὐκρανία, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, 2-7-2023 (ἀπόσπασμα)

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible