Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί ὁ Θεός ἐπιτρέπει τά δεινά-Ἀββᾶ Ἡσαΐα, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου



Γιατί ὁ Θεός ἐπιτρέπει τά δεινά-Ἀββᾶ Ἡσαΐα, 8-12-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

Ἐξάσκηση τῆς θέλησης στήν εὐαρέστηση τοῦ Θεοῦ, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης

 Ἐξάσκηση τῆς θέλησης στήν εὐαρέστηση τοῦ Θεοῦ, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης, 7 6 2009

Ἡ μεγάλη ἀρετή τῆς σιωπῆς-Ἀββᾶ Ζαχαρία, 8-12-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)


Ἡ μεγάλη ἀρετή τῆς σιωπῆς-Ἀββᾶ Ζαχαρία, 8-12-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

Πατροκοσμᾶς: Αὐτό εἶναι τό διαμάντι πού ἀξίζει, τ’ ἄλλα εἶναι γιά τό ρέμα…


Πατροκοσμάς: Ο Άγιος Kοσμάς ο Αιτωλός έλεγε το εξής.

Kάποιος έμπορος σε όλη του τη ζωή είχε τη μανία ν’ αγοράζει πολύτιμα πετράδια. Στο τέλος μάζεψε πολλά, διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, και τα είχε μέσα σ’ έναν τορβά.
Tου πέρασε όμως η υποψία· Άραγε τα πετράδια μου είναι αληθινά, Ή μήπως είναι ψεύτικα;… Πήγε σε κάποιον ειδικό και τον παρακάλεσε να του πει τι αξία έχουν. Ο σαράφης τα εξέτασε ένα προς ένα και του λέει· Kρίμα στον κόπο σου· όλα είναι κάλπικα, ψεύτικα· σε γελάσανε. Ένα μόνο έχει μεγάλη αξία, τούτο το μικρό. Αυτό αξίζει παραπάνω απ’ όλα, είναι το διαμάντι…
Επιστρέφοντας ήθελε στο δρόμο να δοκιμάσει. Συναντά ένα τυφλό· αγγίζει το διαμάντι στο μάτι του, και ο τυφλός βλέπει. Ευρίσκει έναν κωφάλαλο· αγγίζει το διαμάντι, άρχισε να μιλά. Βλέπει ένα κουτσό· τον αγγίζει, σηκώθηκε. Ευρίσκει ένα γέρο· τον αγγίζει, και γίνεται νέος. Tέλος συναντά κ’ ένα νεκρό· μόλις τον άγγιξε, ο νεκρός αναστήθηκε. «Kύριε, ελέησον! Αλήθεια αυτό το διαμάντι έχει την αξία!».

"Τήν εὐχή μου νά ’χεις καί νά μήν ξεραίνεσαι ποτέ"...Ἀπό τότε ἡ ἐλιά δέν γερνᾶ.

Μια όμορφη παραδοσιακή Ελληνική ιστορία λέει :

Το βράδυ που γεννήθηκε ο Χριστός έκανε πολύ κρύο.Η σπηλιά του σταύλου ήταν κρύα και η Παναγία δεν ήξερε τι να κάνει.Τότε ο Ιωσήφ σκέφτηκε να ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν λίγο, μα δεν έβρισκε πουθενά ξύλα.Βγαίνει έξω από τη σπηλιά, κάνει μια βόλτα, μα τίποτα.
Ξαναμπαίνει πάλι μέσα, παίρνει λίγα άχυρα από τη φάτνη και ανάβει φωτιά. Μόλις τα είδε η Παναγία δάκρυσε και είπε τα στάχυα να είναι πάντα χρυσά.! 
Όμως ύστερα από λίγο τα άχυρα έσβησαν.Η σπηλιά ξαναπάγωσε.Βγήκε πάλι ο Ιωσήφ και τα πόδια του μπερδεύτηκαν σ’ ένα ξερό κλαδί.Ήταν κλαδί από δεντρολίβανο.
Ο Ιωσήφ το άναψε και η Παναγία ευχήθηκε να μοσχομυρίζει και να στολίζει τις εικόνες των Αγίων.!

Ἐγώ θά σέ βοηθήσω, ἀρκεῖ ἐσύ νά θέλεις...

Όπου υπάρχει καλοπροαίρετος άνθρωπος, ο Θεός θα οικονομήσει και θα τον κερδίσει αυτόν τον άνθρωπο κάποτε. Θα του δημιουργήσει προϋποθέσεις σωτηρίας, θα επιστρατεύσει αγγέλους μα και αυτόν τον Σατανά θα αγγαρεύσει, προκειμένου να κερδίσει τον άνθρωπο. Να του γνωρίσει την αλήθεια, να του ευαγγελίσει τον Χριστό, τον Σωτήρα, τον Λυτρωτή, αρκεί να είναι καλοπροαίρετος και να θέλει να ακούσει και να μάθει. 
Αναφέρεται, ότι ένας ειδωλολάτρης είχε ακούσει περί Χριστιανισμού. Το θέμα αυτό τον απασχολούσε και τον προβλημάτιζε. Και μια μέρα που ήταν στο χωράφι, άφησε τα βόδια του και βγήκε στην άκρη του δρόμου και είπε:

Π. Ἰουστῖνος Πάρβου: Θά ἔλθει ἡ ὧρα πού οἱ ποιμένες σας θά σᾶς πουλήσουν. (βίντεο)

Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα είναι πολύ δύσκολα. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπερδεμένοι και περιμένουν να τους πει κάποιος, να ξεκαθαριστεί μια για πάντα ότι αυτή η εποχή του μικροτσίπ είναι η εποχή του Σατανά. Και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η πνευματική μας ζωή δέχεται επίθεση.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραχώρηση κάποιου εδάφους μας, κάποιου τμήματος της Ρουμανίας. Στο παρελθόν εκχωρήσαμε την Βεσσαραβία, την Μπουκοβίνα, τμήματα της Ντομπρουτζάς. Αυτήν την φορά δεν πρόκειται για την παραχώρηση κάποιου εδάφους μας ή για την απολαβή κάποιου υλικού ή οικονομικού οφέλους. Αυτήν την φορά έχει να κάνει με την υποταγή ενός ολόκληρου έθνους 20 εκατομμυρίων Ορθοδόξων κατευθείαν στην Κόλαση, στον πνευματικό θάνατο.
Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Εάν δεν σας λένε τίποτα στην Εκκλησία για αυτά τα πράγματα τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι έχουν πληρωθεί να παραμείνουν σιωπηλοί. Κι εσείς ως απλοί άνθρωποι, με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, ορθώς αισθάνεστε ότι από το μικρό ποίμνιο έρχεται πολύ περισσότερη αλήθεια παρά από τον ποιμένα.

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 19-11-2020 ἕως 21-11-2020.

 

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

 

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο 

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 19-11-2020 ἕως 21-11-2020.

 

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2020 (4668)

Ἐάν μία ἀμετανόητη κακή ψυχή φτάσει στόν Θεό, θά καεῖ ἀκριβῶς, ὅπως ἕνα μυρμήγκι πού πλησιάζει τόν ἥλιο.


Η κόλαση απέχει από τον Θεό.
Το κακό είναι μια έλλειψη καλού.
Ο Θεός δεν δημιούργησε βασανισμό για τον άνθρωπο.
Για ένα αμαρτωλό άτομο, η κόλαση είναι η χάρη του Θεού.
Όταν ένα άτομο είναι πολύ αναστατωμένο, προτιμά να κτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο - ο τοίχος του δίνει ανακούφιση, αν και το κεφάλι του πονάει. 

Ἄν ὑπῆρχε μετάνοια, τά πράγματα θά εἶχαν τακτοποιηθῆ...Μπόρες, μπόρες θά περνοῦμε! Ὁ Θεός νά βάλει τό χέρι Του!

«Όσοι έχουν καλή διάθεση βοηθιούνται από τις δοκιμασίες, όσοι δεν έχουν, τα βάζουν με τον Θεό, βρίζουν κ.λπ. 
Το κακό είναι ότι δεν λένε «ήμαρτον!», αλλά βασανίζονται. Μεγάλη εξουσία έχει ο διάβολος στον κόσμο. Του δώσαμε πολλά δικαιώματα. Πώς έγινε ο σημερινός άνθρωπος! 
Το κακό είναι ότι εμποδίζει την Θεία επέμβαση, γιατί δεν έχει μετάνοια. Αν υπήρχε μετάνοια, τα πράγματα θα είχαν τακτοποιηθή.
Μπόρες, μπόρες θα περνούμε! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του! 

Ὁ Ἀντίχριστος θά προσφέρει στήν ἀνθρωπότητα τήν πιό μεγάλη ἐπίγεια εὐημερία καί εὐδαιμονία

 Ο Αντίχριστος θα προσφέρει στην ανθρωπότητα την πιό μεγάλη επίγεια ευημερία και ευδαιμονία, θα προσφέρει τιμές, πλούτη, μεγαλεία, σωματικές ανέσεις και σαρκικές ηδονές. Όσοι επιζητούν τα επίγεια αγαθά, θα τόν δεχθούν και θα τον ονομάσουν κύριό τους...

Αγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ(1807-1867)
(Ἀσκητικές Ὁμιλίες Β´. Έργα 8 σελ, 153)
https://proskynitis.blogspot.com/2020/09/blog-post_52.html

9 Δεκεμβρίου. Ἡ Σύλληψις τῆς Ἁγίας Ἄννης, Μητρός τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί τῆς Ἁγίας Προφήτιδος Ἄννης. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τῆς ἁγίας. 23 Σεπτ. (Γαλ. δ΄ 22-27).


ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Δ´ 22 - 27
22 γέγραπται γὰρ ὅτι Ἀβραὰμ δύο υἱοὺς ἔσχεν, ἕνα ἐκ τῆς παιδίσκης καὶ ἕνα ἐκ τῆς ἐλευθέρας. 23 ἀλλ’ ὁ μὲν ἐκ τῆς παιδίσκης κατὰ σάρκα γεγέννηται, ὁ δὲ ἐκ τῆς ἐλευθέρας δι’ ἐπαγγελίας. 24 ἅτινά ἐστιν ἀλληγορούμενα. αὗται γάρ εἰσι δύο διαθῆκαι, μία μὲν ἀπὸ ὄρους Σινᾶ, εἰς δουλείαν γεννῶσα, ἥτις ἐστὶν Ἄγαρ· 25 τὸ γὰρ Ἄγαρ Σινᾶ ὄρος ἐστὶν ἐν τῇ Ἀραβίᾳ, συστοιχεῖ δὲ τῇ νῦν Ἰερουσαλήμ, δουλεύει δὲ μετὰ τῶν τέκνων αὐτῆς· 26 ἡ δὲ ἄνω Ἰερουσαλὴμ ἐλευθέρα ἐστίν, ἥτις ἐστὶ μήτηρ πάντων ἡμῶν. 27 γέγραπται γάρ· εὐφράνθητι στεῖρα ἡ οὐ τίκτουσα, ῥῆξον καὶ βόησον ἡ οὐκ ὠδίνουσα· ὅτι πολλὰ τὰ τέκνα τῆς ἐρήμου μᾶλλον ἢ τῆς ἐχούσης τὸν ἄνδρα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible