Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Ἡ φιλαυτία - θεραπευτική, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτη

 Ἡ φιλαυτία - Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 4-4-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

Συν Θεω αν υπάρχουν ερωτήσεις παρακαλούμε στείλτε τες μας στο: AgiaTrias.erotiseis@gmail.com http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Ἡ διαρκής βία στόν ἑαυτό μας γιά τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Σαρματᾶ_ Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

«Ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός εἶναι ὁ Μέγας Ἀρχιερεύς, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

(Εβρ.4, 14-16 και 5, 1-6), Ἐπ. Σταυρουπόλεως Νικηφ. Θεοτόκη, Ἑρμ. ἀποστολικῆς περικοπῆς Κυριακῆς Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ, 3-4-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

«Ὁ Μελχισεδέκ τύπος τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστού, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΟΡΘΡΟΣ- Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ_ «Ο Μελχισεδέκ τύπος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Εβρ.4, 14-16 και 5, 1-6), Ἐπ. Σταυρουπόλεως Νικηφ. Θεοτόκη, Ἑρμ. ἀποστολικῆς περικοπῆς Κυριακῆς Γ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ, 3-4-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα

https://youtu.be/hmeMKLn7tTY
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα 

Ὁ Θεός κατά κάποιον τρόπο μᾶς δείχνει σημάδια γιά νά ἑτοιμαστοῦμε. Ἐμεῖς ὅμως δέν δίνουμε σημασία.

«Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν πόλεμοι και φοβερά γεγονότα…»

«Οι νέοι θα τον βρουν το Θεό και θα βρουν και αυτούς που έζησαν εν πνεύματι και αληθεία αν ψάξουν, αν θελήσουν οπωσδήποτε να ζήσουν και αυτοί εν Αληθεία, μια ζωή με αξίες, καθαρή και άξια να πάει στην αιωνιότητα. Ο λόγος που πρέπει ν’ ακούγεται στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι: πίσω στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και των Αγίων που εδόξασε ο Θεός με αγία λείψανα. Αυτοί είναι τα μοντέλα της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Η Λειτουργία και τα Μυστήρια θα δώσουν δύναμη στους χριστιανούς να αντιμετωπίσουν την πείνα και να προστατευτούν από παν κακό, ευρισκόμενοι υπό τη Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Να λέτε την Ευχή του Ιησού ή το τη Υπερμάχω. Στη φυλακή αυτές οι προσευχές μας έσωσαν και δεν υποχωρήσαμε μπροστά στο κόκκινο θηρίο.

Ο αληθινός χριστιανός δεν κοιτάει πότε θα έρθει ο πόλεμος ή δεν περιμένει να δει αν η βόμβα θα πέσει στο κεφάλι του, αλλά ψάχνει να δει πως θα θυσιαστεί για τον πλησίον του και για το Θεό.

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης - "Δέν μποροῦμε νά κρίνουμε κανέναν"!

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - "Δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν"!

Σε μια επίσκεψή μας στον άγιο Πατέρα ήρθε κάποιος άνθρωπος, πολύ γνωστός στον π. Ιωάννη και πολύ θυμωμένος αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε μία οικογενειακή τους φίλη εξαιτίας του συζύγου της! Έλεγε για την απαράδεκτη συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου προς την σύζυγό του, καθώς είχε σχέση και με ηθικά θέματα (εξωσυζυγική ζωή). 
Τότε ο άγιος Πατέρας σηκώθηκε και χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, είπε αυστηρά: " Τόσα χρόνια στον αέρα σάς μιλάω!

Τά 199 καί ὄχι 200 χρόνια ἀπό τήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση: Ἀσυγχώρητο λάθος στό μέτρημα!



 Γράφει ο Κων/νος Βαθιώτης

σ.σ.: Γράφτηκε Βράδυ 25/03.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους που ο ευαγγελισμός της κυρίας Θεοτόκου ΔΕΝ συμπίπτει με τον εορτασμό της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Οι α ι χ μ ά λ ω τ ο ι ΔΕΝ έχουν λ ό γ ο να γιορτάζουν την ανύπαρκτη ελευθερία τους. Αλλά προπάντων ΔΕΝ έχουν καν το δ ι κ α ί ω μ α: ο Έλληνας Ναβουχοδονόσορ και η κουστοδία του στέρησαν αυτό το δικαίωμα από τους Έλληνες για να στρογγυλοκαθίσουν με τον συρφετό των καλεσμένων τους στην α ρ έ ν α των μ α σ κ ο φ ό ρ ω ν και να γιορτάσουν πριβέ την μαύρη επέτειο της υ π ο δ ο ύ λ ω σ η ς του Έθνους μας.

Μην ξεχνάτε ότι ζούμε στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο: Ο εορτασμός της Α ν ε ξ α ρ τ η σ ί α ς μεταφράζεται σε εορτασμό της Σ κ λ α β ι ά ς.
Οι αφέντες μας, λοιπόν, δεν παρακολούθησαν σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ή παρέλαση αλλά παρέλαση κ α ρ ν α β α λ ι σ τ ώ ν, διακωμωδώντας μία από τις σημαντικότερες στιγμές του Ελληνικού Γένους.
Απολύτως αναμενόμενο: κάθε τύραννος ΔΕΝ έχει ούτε ι ε ρ ό ούτε ό σ ι ο.

Και τώρα η έκπληξη:

Ὁ Σταυρός τοῦ Χριστού εἶναι ἡ δύναμή μας, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

 Ο Σταυρός του Χριστού είναι η δύναμη μας, 04-04-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

Πῶς μποροῦμε νά ταπεινωθοῦμε; Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης (ἀπόσπασμα ὁμιλίας)


Περί θυμοῦ καί ἀοργησίας Δ' - Ἁγίου Παϊσίου, 

20-3-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου 

Ακούστε όλη την ομιλία εδώ: 



Ερώτηση: Γέροντα, πώς μπορούμε να ταπεινωθούμε; 

Απάντηση: Οι δρόμοι για να ταπεινωθούμε, μάς λέει ο Αββάς Δωρόθεος, είναι τρεις. Τα έχουμε πει και άλλη φορά, να τα ξαναπούμε. 

Ο πρώτος είναι να βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από όλους, να μπαίνουμε στην χειρότερη θέση, στην τελευταία θέση. Είσαι σε ένα τραπέζι, κάτσε στο τέρμα, στο τέλος. Είναι μια σειρά ανθρώπων που πρόκειται να πάνε να πάρουν κάτι, δεν ξέρω τι, κάτσε τελευταίος. Πήγες στην εκκλησία; Κάτσε πίσω – πίσω, μην πας μπροστά – μπροστά, ταπεινώσου. Πήγαινε στην τελευταία θέση, στον έσχατο τόπο, όπως λένε οι Πατέρες. 

Βάλε τον εαυτό σου κάτω από όλη την κτίση, όπως λέει ο Αββάς Σισώης. Όχι μόνο κάτω από τους ανθρώπους.Δηλαδή να λες ότι είμαι ο πιο αμαρτωλός και να το πιστεύεις, αλλά να λες ότι είμαι και ο πιο άχρηστος, και ο πιο ανόητος κλπ. κλπ. όλα αυτά, αλλά να λες ότι είσαι και κάτω και από όλους τους δαίμονες, γιατί τους υπακούς. Σου λέει ο δαίμονας, ας πούμε, στο αυτί: «Άντε τώρα, βγες λίγο έξω από την εκκλησία, να πάρεις λίγο αέρα και ξαναγυρνάς». Και εσύ του κάνεις υπακοή, σηκώνεσαι και βγαίνεις. Ή πριν τελειώσει η εκκλησία σου λέει: «Άντε φύγε τώρα», ή σου λέει:

Ἀπό τό Συναξάρι – Ἅγιος Εὐστράτιος ὁ Νηστευτής τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων


28 Μαρτίου

Προερχόμενος από πλούσια οικογένεια του Κιέβου, ο άγιος Ευστράτιος παραιτήθηκε από τα αγαθά του και τα μοίρασε στους φτωχούς, ώστε να καταφέρει να αγωνισθεί ως αληθινός στρατιώτης του Χριστού, που έγινε φτωχός για χάρη μας.

Αφού έγινε μοναχός στη Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου, αφοσιώθηκε με τη δύναμη του Σταυρού σε μεγάλους αγώνες κατά των παθών και κατά των αοράτων δαιμόνων. Τους τελευταίους τους νικούσε με την ταπείνωση και την υπακοή του. Φυλάσσοντας στο πνεύμα του την ανάμνηση της πτώσης που προκάλεσε η ανυπακοή των προπατόρων μας, ξεχώριζε από τις νηστείες και το ζήλο του σε τέτοιο βαθμό που επονομάσθηκε ο «νηστευτής».

Όταν κατά θεία οικονομία, η ρωσική γη κατακτήθηκε και υποδουλώθηκε από τον Μπονιάκ τον Άρπαγα, Χάνο των Κουμάνων, ο μακάριος Ευστράτιος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής των βαρβάρων στο μοναστήρι (1096). Τον έφεραν στη Χερσόνησο και τον πούλησαν σκλάβο σε έναν εβραίο, μαζί με άλλους πενήντα κατοίκους του Κιέβου.

Ο εβραίος θέλησε να τους αναγκάσει να απαρνηθούν το Χριστό, υποβάλλοντάς τους στο μαρτύριο της πείνας. Ο Ευστράτιος όμως διαβεβαίωσε τους ομοπίστους του και τους έπεισε να αποδεχτούν το εφήμερο βάσανο από την έλλειψη τροφής για να κερδίσουν την αιώνιο ζωή. Έτσι, εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα οι πενήντα αιχμάλωτοι τελευτούσαν, ορισμένοι μετά από τέσσερες ημέρες, άλλοι μετά από επτά και οι δυνατότεροι μετά δέκα ημέρες. Μονάχα ο Ευστράτιος απέμενε ζωντανός, καθώς ήταν συνηθισμένος στη νηστεία.

Μὰ σὲ θέλει ὁ Χριστὸς δοῦλο, ὅπως σὲ θέλει ὁ διάβολος;

Πολλοὶ εἶναι ἐκεῖνοι πού λένε: Δὲν δέχομαι τὸ Χριστό, γιατὶ μὲ θέλει δοῦλο. Εἶναι κάτι, πού πολλοὶ σκοντάφτουν στὸ σημεῖο αὐτό. Μὰ σὲ θέλει ὁ Χριστὸς δοῦλο, ὅπως σὲ θέλει ὁ διάβολος; Δὲν μποροῦν οἱ ἄνθρωποι νὰ ἑρμηνεύσουν τὴ δουλεία τοῦ Χριστοῦ καὶ τὴ δουλεία τοῦ διαβόλου. Ἡ δουλεία τοῦ διαβόλου εἶναι τυραννικὴ καὶ ἔχει σκοπὸ νὰ βασανίζει τὸν ἄνθρωπο.

Τό θεῖο θέλημα ἐκφράζεται μέ συγκυρίες, μέ ἐμπόδια, μέ ἀνθρώπους, μέ ἀλλαγές καί ἀνατροπές...(Ὅσιος Πορφύριος)

«Ο παλαιός, περίπλοκος και σκοτεινός άνθρωπος που επιβιώνει εντός σου, παίζει παιχνίδια όχι ευδιάκριτα. Το σπουδαιότερο είναι να καταλάβεις και ν' αποδεχθείς πως το δικό σου θέλημα δεν είναι καλύτερο από του Θεού. Και το θείο θέλημα εκφράζεται με συγκυρίες, με εμπόδια, με ανθρώπους, με αλλαγές και ανατροπές.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ

https://youtu.be/xH9-hv7EVnc
Συν Θεω Ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 

5 Ἀπριλίου. Τῶν Ἁγίων Μαρτύρων Κλαυδίου, Διοδώρου, Οὐίκτωρος, Οὐϊκτωρίνου, Παππίου, Νικηφόρου καί Σεραπίωνος. Τῆς Ἁγίας Θεοδώρας τῆς ἐν Θεσσαλονίκῃ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΗΣΑΪΑΣ ΙΔ΄ 24-32.

Ησ. 14,24          τάδε λέγει Κύριος σαβαώθ· ὃν τρόπον εἴρηκα, οὕτως ἔσται, καὶ ὃν τρόπον βεβούλευμαι, οὕτως μενεῖ,

Ησ. 14,24                  Αυτά λέγει Κυριος των δυνάμεων, ο παντοκράτωρ· όπως είπα και όπως απεφάσισα, έτσι και θα γίνη και έτσι θα μείνη.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible