Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Μέ ποιά κριτήρια θά ἐπιλέξεις σύζυγο; , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ἐλέησόν με , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ὁ Ἄνθρωπος ζεῖ μόνο μέ τόν Χριστό, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Χαιρόμαστε ὁ ἕνας νά δίνουμε τήν πρωτιά στόν ἄλλον, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Βαριά ἡ καλογερική, ἀσήκωτος ὁ γάμος! , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ἡ κάθοδος τοῦ Κυρίου στόν Ἅδη Α', Ἁγ. Ἐπιφανίου Κύπρου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορειτου (κήρυγμα)

 


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 19-4-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 19-4-2023 https://www.youtube.com/live/qvrVyvLfUYE?feature=share

12 δύσκολες λέξεις ἀπό τήν Ὑμνολογία τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας



Αὐτό τό Αἶμα, ὅταν χύθηκε ἀπό τήν πλευρά τοῦ Κυρίου στό Γολγοθᾶ, ἐξέπλυνε ἀπό τίς ἁμαρτίες ὁλόκληρη τήν οἰκουμένη.


"Αὐτό τό τίμιο Αἷμα τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ τήν εἰκόνα τή βασιλική ( τό “κατ’ εἰκόνα”), πού μᾶς ἐχάρισεν ὁ Θεός τήν κρατᾶ σέ κατάσταση ἀνθηρή.

Αὐτό τό Αἷμα γεννᾶ θαυμαστή ὀμορφιά.

Αὐτό τό Αἷμα δέν ἐπιτρέπει νά μαρανθεῖ τῆς ψυχῆς ἡ εὐγένεια, μέ τό νά τήν ποτίζει συνεχῶς καί νά τήν τρέφει. Διότι τό μέν αἷμα πού δημιουργεῖται στόν ὀργανισμό μας ἀπό τίς διάφορες ὑλικές τροφές, δέν γίνεται ἀμέσως αἷμα, ἀλλά προηγουμένως κάτι ἄλλο. Δέν συμβαίνει ὅμως τό ἴδιο μέ αὐτό τό θεῖο τοῦ Χριστοῦ Αἷμα. Αὐτό ἀμέσως ποτίζει τή ψυχή καί τῆς δίνει μεγάλη δύναμη.

Μάρτυρες Ἰεχωβᾶ: «Τό Πάσχα εἶναι εἰδωλολατρική ἑορτή»! (Ἀντ’ αὐτοῦ «ἑορτάζουν» τό θάνατο τοῦ Χριστοῦ!)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 10η Απριλίου 2023

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: «ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ»!

(Αντ’ αυτού «εορτάζουν» το θάνατο του Χριστού!)

Με την χάρη του Αγίου Tριαδικού Θεού οδεύουμε προς το άγιο Πάσχα, να βιώσουμε και να προσκυνήσουμε τα Άχραντα Πάθη του Λυτρωτή μας Χριστού και να εορτάσουμε το μέγα και κοσμοσωτήριο γεγονός της Ανατάσεώς Του. Το απολυτρωτικό Πάθος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η εκ νεκρών Έγερσή Του αποτελεί το θριαμβευτικό πέρας του επί γης έργου Του, για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και ολοκλήρου της κτιστής δημιουργίας. Με τον εκούσιο θάνατό Του κατάργησε το δικό μας θάνατο και με την ένδοξη ανάστασή Του συνανέστησε «παγγενή τον Αδάμ», δηλαδή ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ο απόστολος Παύλος διακήρυξε πανηγυρικά πως, «Νυνί δε Χριστός εγήγερται εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο. επειδή γαρ δι ἀνθρώπου ο θάνατος, και δι ἀνθρώπου ανάστασις νεκρών. ώσπερ γαρ εν τω Αδὰμ πάντες αποθνήσκουσιν, ούτω και εν τω Χριστώ πάντες ζωοποιηθήσονται» (Α΄Κορ.15,20-22). Γι’ αυτό πανηγυρίζουμε, με άρρητη ευφροσύνη, η οποία μας πλημμυρίζει ως τα μύχια της ψυχής μας, την εορτή των εορτών, ψάλλοντες, μαζί με τον θεσπέσιο υμνογράφο του Πάσχα: «θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν Άδου την καθαίρεσιν»!

Αλλά δυστυχώς υπάρχει και η κακοδοξία, το ολέθριο αυτό έργο του διαβόλου, η οποία διαστρεβλώνει (και) το αληθινό και σωτήριο νόημα της μεγάλης εορτής. Οι σύγχρονες αυτές διαστρεβλώσεις έχουν τη ρίζα τους στον σχολαστικισμό του αιρετικού Δυτικού Χριστιανισμού, ο οποίος διέστρεψε τον γνήσιο σωτηριολογικό χαρακτήρα της σταυρικής θυσίας του Χριστού. Από υπέρτατη εκδήλωση της θείας αγάπης, της προσέδωσε δικανικό χαρακτήρα, με την βλάσφημη δοξασία «Περί Ικανοποιήσεως της Θείας Δικαιοσύνης». Τα αποτελέσματα αυτής της δογματικής εκτροπής υπήρξαν ολέθρια για τον δυτικό κόσμο, (λογικοκρατία, σχετικοκρατία, αντικληρικαλισμός, αγνωστικισμός, αθεΐα, μηδενισμός, θρησκευτική αδιαφορία, παλινόρθωση παγανισμού, αποκρυφισμός, κλπ).

Περί τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ – Ἁγίου Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου


Περί της Αναστάσεως του Χριστού
Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

Και πως είναι ή πως γίνεται μέσα μας η ανάσταση του Χριστού και με αυτήν η ανάσταση της ψυχής. Επίσης ποιό είναι το μυστήριο αυτής της αναστάσεως. Λέχθηκε μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα της δευτέρας εβδομάδος του Πάσχα.
1. Αδελφοί και πατέρες, ήδη το Πάσχα, η χαρμόσυνη ημέρα, που προκαλεί κάθε ευφροσύνη και ευτυχία, καθώς η ανάσταση του Χριστού έρχεται την ίδια εποχή του χρόνου πάντοτε, η καλύτερα γίνεται κάθε ημέρα και συνεχώς μέσα σ αυτούς που γνωρίζουν το μυστήριό της, αφού γέμισε τις καρδιές μας από κάθε χαρά και ανεκλάλητη αγαλλίαση (Λουκ. 1, 14), αφού έλυσε μαζί και τον κόπο από την πάνσεπτη νηστεία η, για να πω καλύτερα, αφού τελειοποίησε και συγχρόνως παρηγόρησε τις ψυχές μας, γι αὐτό και μας προσκάλεσε όλους μαζί τους πιστούς, όπως βλέπετε, σε ανάπαυση και ευχαριστία, πέρασε. Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Κύριο, που μας διαπέρασε από το πέλαγος (Σοφ. Σολ. 10, 18) της νηστείας και μας οδήγησε με ευθυμία στον λιμένα της αναστάσεώς Του. Ας τον ευχαριστήσουμε και όσοι περάσαμε το δρόμο της νηστείας με θερμή πρόθεση και αγώνες αρετής, και όσοι ασθένησαν στο μεταξύ από αδιαφορία και ασθένεια ψυχής, επειδή ο ίδιος είναι που δίνει με το παραπάνω τα στεφάνια και τους άξιους μισθούς των έργων τους σ’ εκείνους που αγωνίζονται, και πάλι αυτός είναι που απονέμει τη συγγνώμη στους ασθενέστερους ως ελεήμων και φιλάνθρωπος. Διότι βλέπει πολύ περισσότερο τις διαθέσεις των ψυχών μας και τις προαιρέσεις, παρά τους κόπους του σώματος, με τους οποίους γυμνάζομε τους εαυτούς μας στην αρετή, η επαυξάνοντας την άσκηση λόγω της προθυμίας της ψυχής η ελαττώνοντας αυτήν από τα σπουδαία εξ αιτίας του σώματος, και σύμφωνα με τις προθέσεις μας ανταποδίδει τα βραβεία και τα χαρίσματα του Πνεύματος στον καθένα, κάμνοντας κάποιον από τους αγωνιζόμενους περίφημο και ένδοξο η αφήνοντάς τον ταπεινό και έχοντα ακόμη ανάγκη από κοπιαστικότερη κάθαρση.
2. Αλλά ας δούμε, εάν νομίζετε, και ας εξετάσομε καλώς, ποιό είναι το μυστήριο της αναστάσεως του Χριστού του Θεού μας, το οποίο γίνεται μυστικώς πάντοτε σε εμάς που θέλομε, και πως μέσα μας ο Χριστός θάπτεται σαν σε μνήμα, και πως αφού ενωθεί με τις ψυχές, πάλι ανασταίνεται, συνανασταίνοντας μαζί του και εμάς. Αυτός είναι και ο σκοπός του λόγου.

Ὀρθόδοξοι Βούλγαροι: ''Μήν γίνουμε συνένοχοι μέ τήν σιωπή μας, γιά τήν Ἐκκλησία στήν Οὐκρανία''


Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, η δημοφιλής βουλγαρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, "Glasove", δημοσίευσε μια έκκληση υπεράσπισης των διωκόμενων Ορθοδόξων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τίτλο "Γενοκτονία Ορθοδόξων, ουκρανική τρομοκρατία και η σιωπή των μη Ορθοδόξων".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Ουκρανία, οι Εκκλησίες "αφαιρούνται από την ΟΕΟ και παραδίδονται σε σχισματικούς που βλασφημούν", "η εκκλησιαστική περιουσία κατάσχεται, οι εκκλησίες πυρπολούνται και κατεδαφίζονται από εκσκαφείς παρουσία αστυνομικών φρουρών", "Μοναχοί και ιεροσπουδαστές της Λαύρας του Κιέβο απελαύνονται τελεσίδικα από τη Λαύρα", ενώ "οι αρχές αποκαλούν τα λείψανα των αγίων του Κιέβου μουσειακά εκθέματα που πρέπει να απογραφούν".

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκκλησης, "ο Ουκρανός πρόεδρο Β. Ζελένσκι επιδεικνύει πλήρη ασέβεια προς τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της ΟΕΟ, αναγκάζοντάς τους να στέκονται έξω από την πόρτα του για δύο ώρες χωρίς να τους δέχεται".

Μεγάλη Παρασκευὴ βράδυ - Θεάρεστος ἐορτασμὸς (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου)

Θεάρεστος ἑορτασμὸς
«Αἱ γενεαὶ νῦν πᾶσαι ὕμνον τῇ ταφῇ σου προσφέρουσι, Χριστέ μου» (Γ΄ στ. ἐγκ.)
Αὐτό, ἀγαπητοί μου, ποὺ ἀκούσατε εἶνε ἕνα ἀπὸ τὰ ἑκατὸ περίπου ἐγκώμια τοῦ Ἐπιταφίου θρήνου, ποὺ ψάλλονται ἀπόψε. Εἶνε τὸ πρῶτο ἐγκώμιο τῆς Γ΄ στάσεως τοῦ Ἐπιταφίου. Πάνω σ᾿ αὐτὸ ἐπιτρέψτε σ᾿ ἐμένα τὸ γέροντα ἐπίσκοπο νὰ διατυπώσω μερικὲς σκέψεις.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΈΤΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ, 19-4-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΈΤΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ, 19-4-2023 
https://www.youtube.com/live/GcYArkqikvg?feature=share

Ἐκεῖνος πού δέν ζεῖ μέ τή νήψη, κατά τήν ἔξοδό του ἀπό τήν ζωή δέ θά περάσει ἐλεύθερα ἀπό τούς ἄρχοντες τοῦ σκοτεινοῦ ταρτάρου

  

Εκείνος που γεννήθηκε τυφλός, δεν βλέπει το φως του ήλιου. Και εκείνος που δεν ζει με τη νήψη, δεν βλέπει τις πλούσιες ακτινοβολίες της χάρης που έρχεται από τον ουρανό. Ούτε θα ελευθερωθεί ποτέ από τα πονηρά έργα και λόγια και σκέψεις που μισεί ο Θεός. Και κατά την έξοδό του από την ζωή δε θα περάσει ελεύθερα από τους άρχοντες του σκοτεινού ταρτάρου.

ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ

Άγιος Ησύχιος ο Πρεσβύτερος

Προς το Θεόδουλο, λόγος περί νήψεως και αρετής, χωρισμένος σε 203 κεφάλαια (τα λεγόμενα αντιρρητικά και ευκτικά).

Πηγή: greekdownloads.wordpress.com
https://enromiosini.gr/arthrografia/logos-peri-nipseos-aretis/

19 Ἀπριλίου. † Τετάρτη τῆς διακαινησίμου. Παφνουτίου ἱερομάρτυρος. Φιλίππας μάρτυρος, Γεωργίου ἐπισκόπου Πισιδίας. ῏Ηχος δ ́. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Τετάρτης διακαινησίμου (Πρξ. β΄ 22-38).

Πραξ. 2,22         Ἄνδρες Ἰσραηλῖται, ἀκούσατε τοὺς λόγους τούτους. Ἰησοῦν τὸν Ναζωραῖον, ἄνδρα ἀπὸ τοῦ Θεοῦ ἀποδεδειγμένον εἰς ὑμᾶς δυνάμεσι καὶ τέρασι καὶ σημείοις οἷς ἐποίησε δι᾿ αὐτοῦ ὁ Θεὸς ἐν μέσῳ ὑμῶν, καθὼς καὶ αὐτοὶ οἴδατε,

Πραξ. 2,22               Ανδρες Ισραηλίται, ακούστε με προσοχήν τους λόγους αυτούς, που θα σας πω· Τον Ιησούν τον Ναζωραίον, ο οποίος απεδείχθη και εμαρτυρήθη εις σας από τον ίδιον τον Θεόν με υπερφυσικάς δυνάμεις και καταπληκτικά θαύματα και υπερφυσικά σημεία, που δι' αυτού έκαμε ανάμεσα εις όλους σας ο Θεός, όπως άλωστε και σεις οι ίδιοι καλά γνωρίζετε,

Πραξ. 2,23         τοῦτον τῇ ὡρισμένῃ βουλῇ καὶ προγνώσει τοῦ Θεοῦ ἔκδοτον λαβόντες, διὰ χειρῶν ἀνόμων προσπήξαντες ἀνείλετε·

Πραξ. 2,23               αυτόν τον Ιησούν, ο οποίος σύμφωνα με την ωρισμένην θέλησιν και πρόγνωσιν του Θεού σας παρεδόθη από τον προδότην, αφού τον επιάσατε, τον εσταυρώσατε και τον εφονεύσατε με τα χέρια των Ρωμαίων στρατιωτών, οι οποίοι, σαν εθνικοί που είναι, δεν έχουν και δεν γνωρίζουν τον νόμον του Θεού.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible