Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης - Ἡ θαυμαστή ὑπόδειξη γιά τήν ἀνέγερση τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ ἁγίου Ραφαήλ καί ἡ μεγάλη ταπείνωσή του!


Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Η θαυμαστή υπόδειξη για την ανέγερση του Ιερού Ναού του αγίου Ραφαήλ και η μεγάλη ταπείνωσή του!

Το 1989 και πριν ξεκινήσει ο Άγιος Πατέρας για ένα από τα προσκυνήματα που έκανε στον άγιο Ραφαήλ, στην Μυτιλήνη, είπε μετά το τέλος της Παράκλησης, στους ενορίτες του:
"Παρακάλεσα τους τρεις νεοφανείς Αγίους, να δείξουν σε σας πού θέλουν να χτιστεί ο Ιερός Ναός τους"! Είχε πάρει ευλογία από την ηγουμένη του αγίου Ραφαήλ, της Μυτιλήνης, να χτίσει τον Ι. Ναό τους στο Νεοχώρι Σιντικής του νομού Σερρών, όπου ήταν εφημέριος. Όταν γύρισαν από το προσκύνημα της Μυτιλήνης, ήρθε στον π. Ιωάννη μια ευλαβής χριστιανή, η Θεοδώρα Σαρρίδου και του είπε:" Πάτερ Ιωάννη να σου πω ένα θαύμα που έγινε όταν ήσασταν στην Λέσβο! Είδα τον άγιο Ραφαήλ με ιερατικά άμφια, στον κοινοτικό χώρο που είναι επίπεδος, στο πάνω μέρος του χωριού! Στο ένα χέρι κρατούσε το μυστρί και στο άλλο το μάρμαρο και μου είπε να σου πω να κάνεις σ' αυτό το μέρος την εκκλησία τους"! Έτσι ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ναού στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Μετά την κοίμηση όμως του Αγίου Πατρός, η κυρία Θεοδώρα Σ. είπε στην κόρη του Αγίου Πατρός, ότι αυτός που είδε δεν ήταν ο άγιος Ραφαήλ, αλλά ο ίδιος ο π. Ιωάννης ο οποίος με την μεγάλη ταπείνωση που τον διέκρινε, της είπε να μην το αποκαλύψει σε κανέναν μέχρι την κοίμησή του!
Έτσι κρύβοντας πάντοτε την αγιοσύνη του, ήλκυε την χάρη του Κυρίου και σήμερα είναι στην συνείδηση των πιστών, ένας από τους θαυματουργούς αγίους της Εκκλησίας μας!
Να έχουμε την αγία ευχή του!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/05/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible