Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

«Σχολὴ Μαγείας»: Θεατρικὴ παράσταση ἀνὰ τὴν Ἑλλάδα μὲ μαγικὰ καὶ σατανιστικὰ σύμβολα.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ

«Ταιριάζει σέ ὅσα θά πῶ παρακάτω, νά δανεισθῶ τό θρηνητικό ἐκεῖνο ρητό τοῦ προφήτη ῾Ιερεμία καί νά φωνάξω κι ἐγώ μέ ὀδύνη: “Ποιός θά βάλει στά μάτια μου πηγή δακρύων, γιά νά κλάψουν πικρά τό λαό τῶν Χριστιανῶν μέρα καί νύχτα;” Γιατί ποιός μπορεῖ, ἀλήθεια, νά μήν τόν κλάψει, ὅταν σκεφθεῖ πώς, ἐνῶ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ νίκησε μέ τό σταυρικό Του θάνατο ὅλους τούς δαίμονες, οἱ Χριστιανοί τούς ἀναδεικνύουν πάλι νικητές καί τροπαιούχους μέ τίς διάφορες μαγεῖες τους; Καί ποιός μπορεῖ νά μή χύσει πικρά δάκρυα, ὅταν συλλογισθεῖ πώς, ἐνῶ ὁ Κύριός μας ᾿Ιησοῦς Χριστός ἀπάλλαξε ἀπό τήν τυραννία τοῦ διαβόλου τόν κόσμο καί τούς Χριστιανούς, αὐτοί, μέ τή μαγεία, τόν ξαναφέρνουν στόν κόσμο καί τόν ξανακάνουν τύραννό τους;» Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, Η Μαγεία.


Είναι ευρέως διαπιστωμένο ότι ζούμε σε μια εποχή δαιμονικού καταιγισμού. Οι σκοτεινές δράσεις σε όλα τα επίπεδα – εκκλησιαστικό, πολιτειακό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό – ακολουθούν μια ακατάπαυστη πορεία με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και αυτό είναι σημείο των εσχάτων.

Πληροφορηθήκαμε ότι από τον Οκτώβριο 2023 και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου 2024 περιοδεύει στην Ελλάδα η παράσταση “Η Σχολή Μαγείας και ο Μυστικός Γρίφος” από τις “Θεατρικές Παραγωγές Twimagination”, οι οποίες ενίοτε εργάζονται και στο εξωτερικό αλλά και συνεργάζονται ενίοτε και με σχολεία (!!!) [1]. Ήδη στο διαφημιστικό βίντεο (τρέιλερ) της παράστασης βλέπουμε να προβάλλονται σύμβολα τόσο της μαγείας όσο και του σατανισμού. [2].

Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται στο βίντεο ένας δίσκος που φαίνεται να γεννιέται από τη φωτιά. Η μορφή του παραπέμπει σε ιδιότυπο ρολόι με αραβικούς αλλά και λατινικούς αριθμούς, ο ωροδείκτης του οποίου καταλήγει σε ένα πεντάκτινο αστέρι. Το αστέρι αυτό – τόσο διαδεδομένο στις μέρες μας! – είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, και ως σύμβολο της μαγείας (“πεντάλφα”) χρησιμοποιούμενο από αποκρυφιστές, νεοπαγανιστές κλπ όταν βρίσκεται σε όρθια θέση [3]. Στο κέντρο του δίσκου βλέπουμε ομοίως ένα τέτοιο πεντάκτινο αστέρι. Ακολουθώντας, όμως, την περιστροφική κίνηση ενός δακτύλιου, το αστέρι αυτό σταδιακά αναστρέφεται, παραπέμποντας πλέον στην ανεστραμμένη πεντάλφα, τη “Σφραγίδα του Μπαφομέτ”, της αποκρυφιστικής δαιμονικής, τραγόμορφης και ερμαφρόδιτης “θεότητας”, η οποία είναι σύμβολο του Σατανισμού και μάλιστα έχει καθιερωθεί ως έμβλημα της “Εκκλησίας του Σατανά” [4].

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εσωτερικό του ιδιότυπου αυτού δίσκου-ρολογιού υπάρχουν επίσης ρούνοι. Οι ρούνοι είναι γράμματα αρχαίων γερμανικών αλφαβήτων [5], τα οποία, όμως, χρησιμοποιούνται επίσης στη μαγεία [6], ιδιαίτερα από τη “Wicca”, τη νεοπαγανιστική (δηλαδή νεοειδωλολατρική), συγκρητιστική, γεωκεντρική, αποκρυφιστική θρησκεία που προήλθε από το Δυτικό Εσωτερισμό [7]. Ο συγγραφέας Σ. Ν. Κάνιγκχαμ, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη Wicca, αναφέρει ότι «οι ρούνοι είναι σύμβολα που, όταν σχεδιάζονται, ζωγραφίζονται, ιχνογραφούνται, σκαλίζονται ή απεικονίζονται νοερά, απελευθερώνουν συγκεκριμένες ενέργειες» [8].

Στο πίσω μέρος της σκηνής της θεατρικής παράστασης βλέπουμε ένα κλουβί, το οποίο φαίνεται να έχει μέσα μια κουκουβάγια [9], αλλά και ένας από τους ηθοποιούς φορά μια μάσκα που επίσης παραπέμπει στην κουκουβάγια [10]. Το πτηνό αυτό επίσης χρησιμοποιείται ως σύμβολο στον αποκρυφισμό. Ο γνωστός μασόνος Μ. Π. Χολ στο αποκρυφιστικό σύγγραμμά του “Οι μυστικές διδασκαλίες όλων των εποχών” αναφέρει: «Από την αρχή του κόσμου τα ζωντανά όντα φοβούνται το σκοτάδι· αυτά τα λίγα πλάσματα που το χρησιμοποιούν ως ασπίδα για τα τεχνάσματά τους συνδέονταν συνήθως με το Πνεύμα του Κακού. Κατά συνέπεια οι γάτες, οι νυχτερίδες, οι βάτραχοι και οι κουκουβάγιες συσχετίζονται με τη μαγεία.» [11]. Και παρακάτω γράφει ο ίδιος: «Τα νυχτοπούλια ήταν κατάλληλα σύμβολα τόσο της μαγείας όσο και των μυστικών θεϊκών επιστημών: της μαγείας, επειδή η μαύρη μαγεία δεν μπορεί να λειτουργήσει στο φως της αλήθειας (μέρα) και είναι ισχυρή μόνο όταν περιβάλλεται από άγνοια (νύχτα)· και των θεϊκών επιστημών, επειδή αυτοί που κατέχουν τα μυστήρια μπορούνε να δούνε μέσα από το σκοτάδι της άγνοιας και της υλικότητας. Κατά συνέπεια οι κουκουβάγιες και οι νυχτερίδες συχνά συσχετίζονταν είτε με τη μαγεία είτε με τη σοφία.» [12].

Περί του συσχετισμού της κουκουβάγιας με το σατανισμό, θα αναφέρουμε ενδεικτικά ένα ιδιαίτερο εύρημα της έρευνάς μας, αντλημένο από ηλεκτρονικό κατάστημα: τελετουργικά στιλέτα σατανιστικών/αποκρυφιστικών τελετών (!!!). Στη λαβή αυτών των φρικτών εργαλείων (των οποίων τη χρήση ούτε να φανταστούμε δε θέλουμε…) απεικονίζεται ο διάβολος/σατανάς που στέκεται πάνω σε μια κουκουβάγια με ανοιχτά τα φτερά της. Στην ίδια ιστοσελίδα η κουκουβάγια περιγράφεται, μεταξύ άλλων, και ως φύλακας του σκότους. (Δεν θα παραθέσουμε συνδέσμους για τα αντικείμενα αυτά στο εν λόγω κατάστημα, μην τυχόν στείλουμε άθελά μας πελάτες. Διατηρούμε, ωστόσο, τους συνδέσμους στο αρχείο μας.)

Στον ιστότοπο που προωθεί την εν λόγω θεατρική παράσταση διαβάζουμε μεταξύ άλλων και για κάποια “βραχιόλια δύναμης” τα οποία «δίνονται στα παιδιά δωρεάν και κατά προτεραιότητα στην είσοδο του χώρου μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα! Στο τέλος της παράστασης επιστρέφονται.» [13] Δεδομένης της όλης αποκρυφιστικής σημειολογίας που αναφέραμε, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα “βραχιόλια” δεν είναι “διαβασμένα”; Και αν όλα αυτά που αναφέραμε εμφανίζονται στο τρέιλερ και σε μερικές διαφημιστικές φωτογραφίες, Κύριος οίδε τι θα δουν οι θεατές της ίδιας της παράστασης.

Όλα τα παραπάνω ίσως και να ακούγονται “συναρπαστικά” σε ανθρώπους των οποίων οι ψυχές δεν ποτίζονται με τα ουράνια νάματα της αγίας Ορθοδοξίας και ζητούν να ξεδιψάσουν με τα τοξικά απόβλητα του σατανοκρατούμενου κόσμου μας. Ο λόγος, ωστόσο, που γράφουμε αυτό το άρθρο, δεν είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των αναγνωστών για αυτήν την παράσταση ούτε, βέβαια, να τους ωθήσουμε να εξερευνήσουν τη μαγεία και το σατανισμό. Τουναντίον, θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες, ώστε να αποφύγουν τόσο αυτήν όσο και παρόμοιες παραστάσεις και γενικά τα συναφή θεάματα. Όπως είδαμε, τα θέατρα εν γένει χαρακτηρίζονται πομπή του σατανά και αυτός ο όρος περιλαμβάνει γενικώς και τα θεάματα που εν πολλοίς κατακλύζουν τις σκηνές και τις οθόνες της εποχής μας. Το να παρευρισκόμαστε δε σε τέτοια δρώμενα αντιτάσσεται στην ίδια την Πίστη μας και συνιστά αθέτηση του ίδιου του αγίου Βαπτίσματός μας.

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει σχετικά με τη μαγεία:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


https://tasthyras.wordpress.com/2024/07/02/σχολή-μαγείας-θεατρική-παράσταση-α/#more-95896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible