Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ἀπό τά ἀπομνημονεύματα τῆς Τατιάνα Τσομάι.


Δεν έχω δει ποτέ τον π. Γαβριήλ να τρώει, παρά μόνο που με το μικρό του δαχτυλάκι έπαιρνε λίγη ζάχαρη ή μέλι και το έτρωγε.

Όταν φτάσαμε κοντά του, φώναξε τη μοναχή Παρασκευή, στο κελί του: «Παρασκευή, στρώστε το τραπέζι!» Και η μοναχή Παρασκευή έκανε το τραπέζι με τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά, σούπα, φρούτα. Μερικές φορές ο Γέροντας Γαβριήλ έβαζε φαγητό στο πιάτο του, αλλά δεν έτρωγε ποτέ. Θυμάμαι μια φορά που είπε: «Για έναν καλό μοναχό, μια προσφορα την ημέρα πρέπει να είναι αρκετή». "Πως;! – Ρώτησα τον εαυτό μου… – Τι λέει;!” Κάποτε μου είπε: «Τώρα τόσοι άνθρωποι λιμοκτονούν, τόσοι κρατούμενοι δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί στις φυλακές. Πώς μπορώ να φάω κάτι;"
Θυμάμαι μια φορά κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής επισκεφθήκαμε τον Γέροντα Γαβριήλ στο μοναστήρι. Ζήτησε ζυμαρικά. Και εμείς, οι νεόκοποι πιστοί, αρχίσαμε να διαβάζουμε την ετικέτα στο κουτί. «Μάλλον, στη σύνθεση του αυγού, και θα σπάσουμε τη νηστεία», σκεφτήκαμε. Ο παπάς μας κοίταξε, περίμενε μέχρι να διαβάσουμε τη σύνθεση γραμμένη με τα πιο μικρά γράμματα και μετά είπε αυστηρά:
«Κοίτα τους, τι κάνουν... Κι ας μην ήταν νηστίσιμα τα ζυμαρικά, αν τα ευλογούσες, εσύ πρέπει να το φάς." Κάποτε ήρθαμε στον Γέροντα Γαβριήλ κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή. Πηγαίνουμε στο κελί του και βλέπουμε ότι η μητέρα Παρασκευή με την ευλογία του πατέρα Γαβριήλ μαγειρεύει λουκάνικα. Μείναμε λίγο έκπληκτοι... Άλλωστε Μεγάλη Σαρακοστή. Μου άρεσαν πολύ τα λουκάνικα. Δεν τα έχω φάει εδώ και πολύ καιρό. Ήμουν τόσο χαρούμενος που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Σκέφτηκα μέσα μου: «Τώρα θα ψηθούν τα λουκάνικα, θα σε ευλογήσει ο Γέροντας Γαβριήλ να φας, υπακούω. Και από τότε μας είπε ότι όταν υπάρχει ευλογία, πρέπει να φάτε, μετά να φάτε κρέας, και αυτό δεν θα λογιστεί ως παράβαση της νηστείας. Ανυπομονώ μέχρι να μαγειρευτούν επιτέλους τα αγαπημένα μου λουκάνικα και να προσκαλέσει ο ιερέας. Ο Γέροντας Γαβριήλ με κοίταξε και είπε στη μοναχή Παρασκευή: «Έλα, αδερφή, να τους κεράσουμε λουκάνικα». Έκανε μια παύση και συνέχισε: «Ω, όχι.... Δεν επιτρέπονται. Όχι, Παρασκευή, πάρε τα λουκάνικα». Έτσι κατέρρευσε το σχέδιό μου να φάω λουκάνικα τη Σαρακοστή.

Από τα απομνημονεύματα της Τατιάνα Τσομάι.

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/04/blog-post_896.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible