Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Μητροπολίτης Νέζιν Κλήμης: ''Ἐκτός ἀπό τόν Ἀρχιμ. Ἀβραάμιο κανείς ἀπό τήν Λαύρα δἐν προσχώρησε στήν ΑΕΟ''


Ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μητροπολίτης Νέζιν και Πριλούκι κ. Κλήμης διέψευσε τη δήλωση του διευθυντή του Εθνικού πάρκου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» Μ. Οστάπενκο, ότι δήθεν μερίδα μοναχών της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προσχώρησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Ενημερώνω τους αδελφούς της Ιεράς Μονής και με βεβαιότητα μπορώ να ισχυρισθώ ότι ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού πάρκου έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα. Εκτός του πρώην Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου κανείς από τους αδελφούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου δεν μεταπήδησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ούτε ο παπαγάλος -Κέσα- δεν εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει τη Λαύρα και να αλλάξει τις θρησκευτικές τους παραδόσεις» - τόνισε χαριτολογώντας ο κ. Κλήμης.

Να αναφερθεί ότι ο παπαγάλος Κέσα ήταν το πρώην κατοικίδιο του Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου Λότις, του μόνου μέχρι σήμερα μοναχού της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο οποίος προσχώρησε στην Αυτοκέφαλης Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος διόρισε τον αρχιμανδρίτη Αβραάμιο νέο «καθηγούμενο» της Λαύρας, όμως σε δύο μήνες ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης εγκατέλειψε το παπαγαλάκι στο κελί του και οι αδελφοί της Μονής ανέλαβαν την φροντίδα του (σ.σ. ο ίδιος έκανε αγωγή για κλοπή).

Ως νέος «καθηγούμενος» της Λαύρας ο Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού για την αφαίρεση κτηρίων από τη Μονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος έρχεται στην Ιερά Μονή με το ίδιο όχημα, το οποίο η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας μετάφερε τους πιστούς για ανακρίσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη πάντα τον συνοδεύουν πολυπληθείς φύλακες με πολιτική στολή, κατά πάσα πιθανότητα, πράκτορες της ως άνω Υπηρεσίας.

Ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού πάρκου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» Μ. Οστάπενκο ανέφερε στο Ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι5» ότι μέρος των κτηρίων, που κατασχέθηκε από τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προγραμματίζεται να παραχωρηθεί για στέγαση του κέντρου αποκατάστασης των Ουκρανών στρατιωτικών.

Τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Οστάπενκο η Ιερά Μονή καλείται να γίνει «ισχυρός πολιτιστικός προμαχώνας στην πληροφοριακή και πολιτιστική αντίσταση σε όσα πράττει η Ρωσία».



http://aktines.blogspot.com/2023/05/blog-post_86.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible