Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ἅγία Μελαγγέλα ἡ θαυματουργός ἐρημίτισσα τῆς Οὐαλίας



Η Αγία Μελαγγέλα: η προστάτιδα του περιβάλλοντος

Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια πανέμορφη βασιλοπούλα. Το όνομά της ήταν Μελανγκέλα και ζούσε με τους γονείς της σ’ έναν μεγάλο πύργο. ΄Ολοι την αγαπούσαν από μικρή.

΄Ηταν γεμάτη καλοσύνη και απ’ όπου κι αν περνούσε, σκορπούσε γύρω της χαρά. ΄Ολους τους βοηθούσε με προθυμία και για όλους είχε κάτι καλό να πει.
Η πιο μεγάλη, όμως, αγάπη της Μελαγγέλας ήταν ο Θεός. Σε εκείνον επιθυμούσε να αφιερώσει τη ζωή της. Αποφάσισε να αφήσει τα πλούτη και να πάει να ζήσει σε μια σπηλιά μέσα στο δάσος της Ουαλίας.

Ο άγιος τρόπος ζωής της έκανε τα ζώα και τα πουλιά να την πλησιάζουν χωρίς φόβο. Εκείνη τα φρόντιζε με αγάπη και μοιραζόταν μαζί τους το λιγοστό φαγητό της.
Μια μέρα, ένας πρίγκιπας της περιοχής βγήκε για κυνήγι με τα σκυλιά του στα μέρη που ζούσε η Μελλαγγέλα. Κυνηγώντας έναν λαγό, έφτασε μαζί με τα σκυλιά στο μέρος που συνήθιζε η Αγία να προσεύχεται. Ο λαγός έτρεξε και κρύφτηκε κάτω από τα ρούχα της, για να φυλαχτεί. Τα σκυλιά, παρόλο που το αφεντικό του τα διέταξε, δεν μπορούσαν να κουνηθούν, για να βρουν τον λαγό. Ο πρίγκιπας απορημένος πλησίασε τη Μελαγγέλα και της είπε:


Εκκλησία της Αγ. Melangele στο Pennant Melangelelle, Powys, Ουαλία

«Ποια είσαι εσύ; Τι ζητάς εδώ; Δεν το ξέρεις ότι ο τόπος αυτός είναι δικός μου; Και τι έκανες στα σκυλιά μου και δεν μπορούν να κουνηθούν;»
Τότε εκείνη του μίλησε για τον Δημιουργό του κόσμου και τον προστάτη όλων των αδύναμων πλασμάτων, όπως ήταν ο μικρός λαγός. Του είπε πόσο μεγάλη ήταν η επιθυμία της να πλησιάσουν όλοι οι άνθρωποι τον Χριστό. Ο πρίγκιπας θαύμασε τα λόγια της Μελανγκέλ και της έδωσε τον τόπο για να χτιστεί εκκλησία.



Σήμερα, πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται την περιοχή και χαίρονται την ομορφιά, τη χάρη και την ευλογία του περιβάλλοντος.
Εορτάζει στις 27 Μαΐου/9 Ιουνίου
(Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, Σταλαγματιές της αγάπης του Θεού, 2007)

Απολυτίκιον οσίας Μελαγγέλας Της ερημίτιδος (570-641). Ήχος α ‘ . Της ερήμου πολίτης.
(Ποίημα Ισιδώρας Καθηγουμένης Αγιεροθειτίσσης.)

Τοις οσίοις σου τρόποις, τω Θεώ ευηρέστησας, και αγγελικήν πολιτείαν, Μελαγγέλα επέδειξας • ευγένειαν παρείδες πατρικήν, και πλούτον και τιμήν βασιλικήν, και εις έρημον ελθούσα μοναστριών, παρθένων μήτηρ γέγονας. Χαίροις της Ιρλανδίας ο βλαστός, χαίροις Κελτών το καύχημα • χαίροις της Βρεττανίας η λαμπάς, το κλέος Ουαλίας τε.

Μεγαλυνάριον.

Χαίροις βασιλόπαις θαυματουργέ, άνθος της ερήμου, των παρθένων η καλλονή, χαίροις ελεήμον Οσία Μελαγγέλα • η δόξα Ουαλίας η πολυσήμαντος.


Διαβάστε και


https://proskynitis.blogspot.com/2023/06/blog-post_73.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible