Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ποινικές διώξεις κατά 14 Μητροπολίτων στήν Οὐκρανία


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), το 2022-2023, κινήθηκαν 68 ποινικές διαδικασίες κατά κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τη δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Ονουφρίου, εκ των οποίων οι 14 ήταν κατά Μητροπολιτών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος 26 κληρικών, ενώ σε 19 τους επιβλήθηκε ποινή.

Να αναφερθεί ότι όλοι διώκονται με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας», «συνεργασίας» και «βοήθειας στην επιτιθέμενη χώρα».

Το νομικό τμήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σχολίασε το ανακοινωθέν των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας, επισημαίνοντας τον μεροληπτικό και χειριστικό χαρακτήρα του.

Ειδικότερα, στις περισσότερες ποινικές διαδικασίες δεν υπάρχουν ετυμηγορίες και η ενοχή των «υπόπτων» δεν έχει αποδειχθεί ακόμη και στο δικαστήριο.

Επίσης, το ανακοινωθέν της SBU αναφέρει και τον αριθμό των ποινών που επιβλήθηκαν, χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποιον και με ποιες κατηγορίες επιβλήθηκαν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι μεταξύ των πολιτών της Ουκρανίας υπάρχουν άτομα που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της Ουκρανίας... Ταυτόχρονα, κανένας από τους αναγνώστες δε θα βρει πληροφορίες, μεταξύ άλλων στον ιστότοπο της SBU, σχετικά με τον αριθμό των στελεχών SBU, αστυνομίας, εισαγγελείς, ... σε σχέση με τους οποίους έχει κινηθεί ποινική δίωξη. Όπως η SBU δεν καλύπτει πληροφορίες σχετικά με εκπροσώπους άλλων θρησκειών - Εβραίους, Καθολικούς, Μουσουλμάνους, που επανεγγράφουν τις θρησκευτικές τους οργανώσεις στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη (της Ουκρανίας) και συνεχίζουν να ασκούν τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Κριμαίας, από το 2014. Η SBU δεν αναφέρει πόσες ποινικές διαδικασίες έχουν κινηθεί εναντίον τέτοιων προσώπων ή πόσες υποψίες έχουν δηλωθεί ή δικαστικές αποφάσεις. Αλλά είναι γνωστό το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια πρόσωπα, όπως και τέτοιες προσαγωγές που ξεπερνούν τις 100» - τονίζει το Νομικό Τμήμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Επίσης, το Νομικό Τμήμα προσθέτει: «Με τη μονόπλευρη και παρατεταμένη κάλυψη αποκλειστικά γεγονότων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Εκκλησίας μας, οι υπάλληλοι της SBU προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη… για να σχηματίσουν μια αρνητική εικόνα για αυτήν και τον κλήρο της».

Ακόμη, σύμφωνα με το Νομικό Τμήμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας τέτοιες δημοσιεύσεις από τη SBU «είναι ενέργειες που στοχεύουν στην υποκίνηση θρησκευτικού μίσους».

Νωρίτερα, η SBU διέδωσε ψευδείς πληροφορίες μέσω των ελληνικών ΜΜΕ ότι ο Μητροπολίτης Τούλτσιν και Μπράτσλαβ Ιωναθάν, καταδικασμένος σε φυλάκιση 7 ετών, παραδέχτηκε την ενοχή του και αρνήθηκε να ασκήσει έφεση.

Επιμέλεια – μετάφραση: romfea.gr


http://aktines.blogspot.com/2023/10/14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible