Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026

Ἡγούμενος Λαύρας Κιέβου: Τὸ «βδέλυγμα τῆς ἐρήμωσης» βασιλεύει στὶς ἐκκλησίες μετὰ τὴν ἀπέλαση τῆς UOC.

Ο Μητροπολίτης Παύλος χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό του καθεδρικού ναού, έργο του διαβόλου και συνέδεσε την τραγωδία με το «βδέλυγμα της ερήμωσης» που βασιλεύει στις εκκλησίες μετά την απέλαση της UOC.

Στις 15 Ιουνίου 2026, ο Μητροπολίτης Παύλος (Λεμπέντ), ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, χαρακτήρισε την καταστροφή του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «μεγάλη θλίψη» για την πληρότητα της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο ιεράρχης της UOC εξέδωσε διάγγελμα στο οποίο τόνισε ότι πίσω από την φυσική καταστροφή των τειχών βρίσκεται μια πνευματική καταστροφή.
«Είναι θλιβερό όταν καταστρέφονται εκκλησίες σε οποιαδήποτε Τοπική Εκκλησία. Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι το κάνουν αυτό, στην πραγματικότητα, δεν είναι αυτοί που το κάνουν – το κάνει ο διάβολος, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χριστό, την Εκκλησία Του και τους πιστούς για ένα διάστημα», δήλωσε ο ιεράρχης.
Ο ηγούμενος υπενθύμισε ότι ο καθεδρικός ναός, που αναστηλώθηκε το 2000, βιώνει τώρα μια τραγική περίοδο όχι μόνο λόγω των βομβαρδισμών, αλλά και λόγω της στάσης των νέων ιδιοκτητών του.
«Χορεύουν στις εκκλησίες, γυρίζουν κάθε είδους ακατάλληλα βίντεο, τηγανίζουν και ατμίζουν πράγματα – αντί για προσευχή, αντί για την ενοποιητική Θεία δύναμη που κατοικεί εκεί», είπε ο ιεράρχης, καταγγέλλοντας αυτό που χαρακτήρισε ως συστηματική βεβήλωση του μοναστηριού.
Πρόσθεσε ότι σήμερα οι ξένοι και οι γυναίκες εισέρχονται στο ιερό, ενώ οι κληρικοί χλευάζονται ανοιχτά. «Σήμερα υπάρχει κενότητα, βδέλυγμα και ερήμωση», τόνισε ο ιεράρχης.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Παύλο, ο τρέχων διωγμός της UOC προκαλείται από την τήρηση των ιερών κανόνων.
«Σήμερα είμαστε η διωκόμενη Εκκλησία στην Ουκρανία, η μισητή Εκκλησία. Γιατί; Επειδή διατηρούμε την ενότητα της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Εκκλησίας», εξήγησε.
Ο ηγούμενος κάλεσε την αδελφότητα της μονής να μην αποθαρρύνεται ούτε να υποκύπτει στις πιέσεις.
«Προσευχηθείτε, μην πάτε πουθενά, μην φύγετε. Και συγχωρήστε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν χάσει την εικόνα του Θεού», είπε.


https://youtu.be/vvJj5vWqaQ

spzh.euΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2026/06/16/ηγούμενος-λαύρας-κιέβου-το-βδέλυγμα/#more-136234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible