Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Οἱ Σέρβοι Νεομάρτυρες ἀπό τή Velika Ržanica καί τήν Gornja Ržanica θύματα τοῦ ναζιστικού τρόμου


Οι Σέρβοι Νεομάρτυρες από τη Velika Ržanica και την Gornja Ržanica θύματα του ναζιστικού τρόμου πέθαναν στις 28 Ιουλίου 1944. Μαζί ΚΑΙ 28 παιδιά που πέθαναν από την πείνα στη φυλακή Plav το 1941.


Σαν σήμερα, 15/28 Ιουλίου 1944, σε μια τερατώδη εγκληματική επιχείρηση από τις συνδυασμένες δυνάμεις της διαβόητης μονάδας SS των Ναζί, Prince Eugen, με την υποστήριξη Μουσουλμάνων της μονάδας Skanderbeg από τα βορειοανατολικά μέρη του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου, τουλάχιστον 500 κάτοικοι αυτού του βουνού χωριό σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 118 παιδιά κάτω των 12 ετών.


- Το έγκλημα στη Βέλιτσα δεν ήταν απλώς μια κατάσταση πολέμου, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό, γιατί ο τακτικός στρατός, σύμφωνα με τους κανόνες του πολέμου, δεν θα σκοτώσει ποτέ ένα παιδί, έναν άοπλο άνδρα ή έναν αιχμάλωτο, και ειδικά όχι έγκυες γυναίκες και παιδιά. Αυτό ακριβώς συνέβη εδώ. Δεν ήταν ο στρατός, αλλά οι εγκληματικές ορδές που είχαν την άδεια από τον ίδιο τον Χίτλερ να σκοτώνουν τους πάντες με τη σειρά τους, όπου ο λαός βοήθησε τους εξεγερμένους, συμπεριλαμβανομένων γέρων και γυναικών και παιδιών και αόπλων. Αυτός ο τόπος είναι καλυμμένος με το αίμα αθώων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων που άφησαν τη ζωή τους μόνο και μόνο επειδή ήταν διαφορετικής θρησκείας ή έθνους σε σύγκριση με αυτούς που τράβηξαν τα μαχαίρια τους με μίσος. Περισσότερα από εκατό παιδιά πέθαναν με τον πιο βάναυσο τρόπο. Πολλά αγέννητα παιδιά υπέφεραν επίσης. Τους έβγαλαν από την κοιλιά των μητέρων τους και τους παρέδωσαν στη φωτιά και στο μαχαίρι.

Μαρτυρίες
Η Milica Simonović, όπως κατέθεσε ο σύζυγός της Dušan, οι κακοί της άνοιξαν το στομάχι με ξιφολόγχες και έβγαλαν το παιδί από την κοιλιά της. Τα παιδιά της πήγαν να δουν τι απέγινε η μητέρα τους.
Έτσι πέθαναν οι κόρες μου: η 14χρονη Zorka, η οκτάχρονη Krstinja και ο δίχρονος γιος Milorad. Τον έπιασαν ζωντανό, του έκοψαν και τα δύο πόδια από τα γόνατα, τον έδεσαν και τον κρέμασαν σε μια δαμασκηνιά και του γύρισαν το κεφάλι προς τα κάτω. Εκεί τον βασάνισαν βάναυσα μπροστά στη μητέρα μου Τζέλα.Η κόρη Ljubica έφυγε τρέχοντας. Πέθανε ως αποτέλεσμα της φρίκης που βίωσε - κατέθεσε ο Ντούσαν Σιμόνοβιτς.

https://proskynitis.blogspot.com/2023/07/velika-rzanica-gornja-rzanica.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible