Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ὁ διαχριστιανικός συγκρητισμός εἰς τήν ''Ἰδιωτικήν ἕνωσιν πιστῶν'' τοῦ Bose


Ο διαχριστιανικός συγκρητισμός εις την ‘’Ιδιωτικήν ένωσιν πιστών’’ του Bose

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Κατά καιρούς στη οικουμενιστική κοινότητα στο Bose της Ιταλίας, διοργανώνονται ‘’Διεθνή Συνέδρια Ορθόδοξης Πνευματικότητας’’. Ομιλητές στα Συνέδρια αυτά δεν θα είναι μόνο οι Ορθόδοξοι προσκεκλημένοι, αλλά και Παπικοί, Αγγλικανοί, βιβλικοί μελετητές, θεολόγοι διάφοροι, πατρολόγοι, μοναχοί της Ανατολής και της Δύσης (έτσι το αναφέρουν), φιλόσοφοι και συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Κατ’ αρχή θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η οικουμενιστική αυτή κοινότητα λειτουργεί κάτω από Βατικανό, καθότι λειτουργεί με βάση τον Βατικάνειο «Κώδικα Κανονικού Δικαίου». Είναι μια «Ιδιωτική ένωση πιστών» (Associazone private di fedeli) (άρθρα 114, 116, 117 και 322) και όχι ‘’μοναστική’’ κοινότητα όπως παρουσιάζεται.

Πρόσφατα σε Συνέδριο για τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο συμμετείχε εκτός των άλλων και Νεστοριανός. Είναι περιττό να επεξηγήσει κανείς τι είδους ‘’Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας’’ πραγματοποιήθηκε.

Tο έτος 2016 διοργανώθηκε Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία», με συνεπακόλουθο να μην περιοριστούν στους Ορθοδόξους μάρτυρες.

Το 23ο Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα στο Βose είχε θέμα «Έλεος και συγχώρησις». Διαλέγουν η θεματολογία να είναι τέτοια, που να μην άπτεται των δογματικών διαφορών με τις αιρετικές κοινότητες. Η αναφορά σε ‘’διαφορετικές παραδόσεις’’ στην οικουμενιστική αυτή κοινότητα, καλύπτει τη ‘’διαφορετικότητα’’ με τρόπο που να υπηρετεί την οικουμενιστική δράση της.

Επιπρόσθετα με αυτό, η παρουσία Ορθοδόξων σε μια τέτοια οικουμενιστική κοινότητα, όπως αυτή στο Bose, προσδίδει διαφοροτρόπως ‘’εγκυρότητα’’ σ’ αυτήν.

Δεν προκαλεί κανένα ερωτηματικό το γεγονός ότι η οικουμενιστική αυτή κοινότητα ‘’απευθύνεται πρωτίστως στους Παπικούς, στους Κόπτες και τους Αιθίοπες, στους Λουθηρανούς, στους Μαρωνίτες, στους Παλαιοκαθολικούς, στους Ουνίτες, αλλά και στους Ορθόδοξους’’;

Η συμμετοχή Ορθοδόξων σε τέτοια συνέδρια αποτελεί αναγκαιότητα; Δίνεται Ορθόδοξη μαρτυρία στα ‘’Διεθνή Συνέδρια Ορθόδοξης Πνευματικότητας’’ στο Bose της Ιταλίας; «Ελάτε να συλλαβήσωμεν εν προσευχή το Ευαγγέλιο της Ορθοδοξίας και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου», προέτρεπε ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Αυτό εάν έχομε υπόψη μας, αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο μετάδοσης της αλήθειας της Ορθόδοξης Πίστης στους αλλοδόξους.



http://aktines.blogspot.com/2022/10/bose.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible