Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΔΥΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Μνήμη τῆς Εὑρέσεως καί Ἀνακομιδής τοῦ Λειψάνου τοῦ ἁγίου Πρωτομάρτυρος καί Ἀρχιδιακόνου Στεφάνου . ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.



Όταν οι άνομοι Ιουδαίοι φόνευσαν διά λιθοβολισμού τον άγιο Στέφανο, άφησαν το σκήνωμά του βορά στα σκυλιά. Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η βουλή της Πρόνοιας του Θεού. Η σορός του Πρωτομάρτυρος παρέμεινε σε ανοιχτό χώρο, στους πρόποδες της πόλεως γιά μία νύχτα και δύο ημέρες. Τη δεύτερη νύχτα ήλθε ο Γαμαλιήλ, ο διδάσκαλος του Αποστόλου Παύλου και κρυφός μαθητής του Χριστού, πήρε το σκήνωμα και το μετέφερε στα Καφαργάμαλα, στο κτήμα του, όπου το έθαψε μέσα σ’ ένα σπήλαιο. Αργότερα ενταφίασε εκεί και τον φίλο του Νικόδημο, ο οποίος παρέδωσε τήν ψυχή του θρηνώντας πάνω απ’ τον τάφο του Στεφάνου, στο ’ίδιο εκείνο σπήλαιο. Ο Γαμαλιήλ έθαψε εκεί και τον ’Άβιβο, τον οποίο είχε βαπτίσει και τέλος ετάφη και ο ίδιος κατά τήν τελευταία επιθυμία του, στον σπηλαιώδη αυτόν τάφο.
Πολλοί αιώνες πέρασαν από τότε, μέχρι που κανένας πλέον δεν γνώριζε που ήταν θαμμένο το σκήνωμα του αγίου Στεφάνου. Ωσπου το έτος 415, επί, βασιλείας πατριάρχου Ιωάννου των Ιεροσολύμων, εμφανίστηκε ο Γαμαλιήλ τρεις φορές σε όνειρο στον Λουκιανό, ιερέα στα Καφαργάμαλα. O  Γαμαλιήλ του εξιστόρησε όλα όσα αφορούσαν τη δική του ταφή, του Στεφάνου και των άλλων, δείχνοντας και το ακριβές σημείο του ξεχασμένου εκείνου τάφου.

Επηρεασμένος από το όνειρο ο Λουκιανός ενημέρωσε τον πατριάρχη και με την ευλογία εκείνου μετέβη στο σημείο, μαζί με μια ομάδα ανδρών, με τους οποίους πραγματοποίησαν τήν  εκταφή των τεσσάρων. ’Ήδη ο Γαμαλιήλ του είχε διευκρινίσει στό όνειρο, τίνος ήταν ο κάθε τάφος. Μία δυνατή ηδύπνοη ευωδία εγχεόταν από τα λείψανα των αγίων, αρωματίζοντας όλο το σπήλαιο. Κατόπιν έγινε με κάθε επισημότητα η ανακομιδή των λειψάνων του άγιου Στεφάνου, στον ναό της Αγίας Σιών στήν Ιερουσαλήμ και ιεροπρεπώς ενταφιάστηκαν εκεί. Τα λείψανα των άλλων τριών αγίων εναποτέθηκαν στήν εκκλησία του λόφου, πάνω από το σπήλαιο. Πολλές θαυματουργικές ιάσεις ασθενών επιτελέστηκαν διά των λειψάνων του αγίου Στεφάνου. Αργότερα, αυτά μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Στον Νέο .Συναξαριστή. αναφέρεται πλήθος θαυμαστών σημείων, τόσο κατά την ανακομιδή των αγίων λειψάνων του πρωτομάρτυρος Στεφάνου (εβδομήντα τρεις Ιάσεις), όσο και κατά τη μεταφορά τους στον ναό της Αγίας Σιών, στήν Ιερουσαλήμ, στις 26 Δεκεμβρίου 415, οπότε μια δυνατή νεροποντή έλυσε τη μακρόχρονη ξηρασία από τήν οποια υπέφερε η γη της Παλαιστίνης. Ένα από τα ζωντανά, που έσερναν την άμαξα με τη σαρκοφάγο του άγιου Στεφάνου, καθ’ οδόν προς τήν Κωνσταντινούπολη σταμάτησε στήν τοποθεσία Κωνσταντιάνες και είπε με ανθρώπινη φωνή, ότι εκεί ήταν η Κωνσταντινούπολη. ’Έτσι στεφάνωσε ο αγωνοθέτης Κύριος με πλούσια και ένδοξη χάρη αυτόν, ο οποίος εκουσίως έχυσε το αίμα του για το άγιο Όνομά Του.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/08/blog-post_80.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible