Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Ἡ ἱεραποστολὴ ὡς φυσικὴ συνέπεια τῶν πιστῶν ἀνθρώπων , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ἡ Τιμία Ἐσθῆτα καὶ Ἁγία Ζώνη τῆς Θεοτόκου

 


π. Ἀθανάσιος Μυτιληναίος
Ἡ Τιμία Ἐσθῆτα καὶ Ἁγία Ζώνη τῆς Θεοτόκου
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/08/blog-post_83.html

Καταπέλτης γιὰ τὶς νέες ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες ὁ κ. Ἀποστολάκης

 

Συνέντευξη τοῦ κ. Γεώργιου Ἀποστολάκη, βουλευτῆ Ἐπικρατείας τῆς ΝΙΚΗΣ, στὸ ραδιοφωνικὸ σταθμὸ Λέσχη 97.6 καὶ στὴ δημοσιογράφο Εὐαγγελία Σωτηρίου, μὲ θέμα τὶς νέες ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες (24/8/2023).


http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/08/blog-post_673.html#more

Ἡ μετάνοια μας θὰ ἐμπνεύσει καὶ ἄλλους , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

Ρήσεις καί Διηγήσεις Ἁγίου Παϊσίου (ροε-ρπα). Ἀπό τήν Ἀσκητική καί Ἡσυχαστική Ἁγιορείτικη Παράδοση


ρο­ε’

«Πα­λαι­ό­τε­ρα σ᾿ ἕ­να Μο­να­στή­ρι ἰ­δι­όρ­ρυθ­μο, ὁ οἰ­κο­νό­μος τοῦ Μο­να­στη­ριοῦ φε­ρό­ταν αὐ­στη­ρά στούς μο­να­χούς μέ τσιγ­γου­νιά. Τέ­τοι­α ἦ­ταν ἡ τσιγ­γου­νιά του πού τόν φώ­να­ζαν “σπάγ­γο”. Ὅ­ταν ἐ­κοι­μή­θη “ὁ σπάγ­γος”, οἱ μο­να­χοί ἔ­ψα­χναν νά βροῦν χρυ­σό στά μπα­οῦ­λα του, ἀλ­λά δέν βρῆ­καν τί­πο­τε. Στήν κη­δεί­α του οἱ βορ­δο­νά­ρη­δες πού με­τέ­φε­ραν τά ξύ­λα ἀπ᾿ τό βου­νό στόν Ἀρ­σα­νᾶ, ἔ­κλαι­γαν ἀ­πα­ρη­γό­ρη­τα, για­τί τούς εἶ­χε βο­η­θή­σει πο­λύ. Ἀ­νά­λο­γα μέ τήν οἰ­κο­γέ­νεια πού εἶ­χε νά θρέ­ψη ὁ κά­θε ἀ­γω­γιά­της, ὁ “σπάγ­γος” ἀ­γό­ρα­ζε καί χά­ρι­ζε στόν κα­θέ­να ἀ­πό ἕ­να, δύ­ο, τρί­α μου­λά­ρια».

ρο­ς’

«Στούς Κα­θο­λι­κούς (πα­πι­κο­ύς) εἶ­ναι ἄ­γνω­στη ἡ τα­πεί­νω­ση, γι᾿ αὐ­τό δέν μπο­ρεῖ νά πλη­σιά­ση ἡ θεί­α Χά­ρις».

ρο­ζ’

«Ἕ­νας μο­να­χός μπο­ρεῖ νά ἔ­χη ψυ­χι­κά πά­θη (ἀ­πό τούς γο­νεῖς), ἀλ­λά ἄν δέν ἐ­πι­τρέ­ψη στόν δι­ά­βο­λο νά τά ξε­σκα­λί­ση, μέ­νουν νε­κρω­μέ­να, δι­ό­τι ἡ χά­ρις τοῦ Θε­οῦ τά πε­τά­ει ὅ­λα».

ρο­η’

26 Αὐγούστου 1929 γεννιέται ὁ Ἅγιος Γαβριήλ...

Ο Άγιος Γαβριήλ (Ουργκεμπάτζε) γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1929. Το όνομά του στον κόσμο ήταν Γκοντέρτζι.Ο Γκοντέρτζι πίστεψε στον Θεό όταν ήταν ακόμα παιδί. Μια φορά οι γείτονες πολεμούσαν και ένας από αυτούς είπε: «Με σταύρωσες σαν τον Χριστό». Το αγόρι άρχισε να αναρωτιέται τι σημαίνει «σταυρωμένος» και ποιος ήταν ο Χριστός. Οι ενήλικες έστειλαν το παιδί στην εκκλησία, όπου ο φύλακας της εκκλησίας τον συμβούλεψε να διαβάσει το Ευαγγέλιο. Εξοικονόμησε τα χρήματά του, αγόρασε ένα Ευαγγέλιο και σε λίγα χρόνια είχε μάθει το κείμενο πρακτικά από καρδιάς.

Μια λαχτάρα για μοναχισμό εμφανίστηκε σε αυτόν στα νιάτα του. Αργότερα, ο γέροντας είπε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ηρωισμός από τον μοναχισμό». Και το απέδειξε σε όλη του τη ζωή.

Έδωσε μοναστικούς όρκους όταν ήταν 26 ετών, έλαβε το όνομα Γαβριήλ, από τον Άγιο Γαβριήλ .

Ταυτότητες, ἐξωγήινοι, δηλητήρια καί ἐκκλησία


Ταυτότητες, εξωγήινοι, δηλητήρια και εκκλησία

Του Αρχιμανδρίτη Νικόλαου Γιαννουσά

Ομολογώ ότι απογοητεύθηκα όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αξιότιμος κ. Ιωάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άθελά του το ιδεολογικό υπόβαθρο των νέων ταυτοτήτων.

Η απογοήτευση που ένιωσα, γρήγορα μετασχηματίστηκε σε λύπη όταν συνειδητοποίησα ότι οι δηλώσεις αυτές μεταδόθηκαν το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 08:40 στην εκπομπή «Καλημέρα».

Ασφαλώς δεν κρίνω το πρόσωπο του αγαπητού και σεβαστού υπουργού, διότι ο άνθρωπος απλώς και μόνο εξέφρασε, θαρραλέα ομολογουμένως, αυτά που ασπάζεται σε μεγάλο ποσοστό ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας.

Για να μην αδικήσω όμως τον κύριο Υπουργό, μεταφέρω αυτούσια τη δημόσια τοποθέτησή του:

«Κάποια στιγμή στην ελληνική κοινωνία, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ. Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Τι μας είπε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη; Τι πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών μας; Θα μου επιτρέψετε στη συνέχεια να σχολιάσω την παραπάνω δημόσια τοποθέτηση, όχι βέβαια ως τοποθέτηση συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ως φανέρωση ενός γενικού κλίματος.

Α. «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν».

Σχολιασμός. Δεν αρμόζει σε έναν εκπρόσωπο του λαού να αστειολογεί πάνω σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η λέξη «εξωγήινο» είναι ένας άσχετος και ειρωνικός χαρακτηρισμός. Δεν είναι τιμητικό προς τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και υπεροψία. Από την άλλη πλευρά, μπορεί η λέξη «αντιχριστιανικό», που είπε ο πολιτευτής, να μην έχει αρνητική έννοια, αλλά υπαινίσσεται έναν παραλογισμό, ως συνέχεια της λέξεως «εξωγήινο» που προηγήθηκε. Όσον φορά τη λέξη «δαιμονισμένο», καταφανώς πρόκειται για σφάλμα στη ροή του λόγου και φαντάζομαι ότι ο πολιτευτής εννοούσε «δαιμονικό». Το εάν οι νέες ταυτότητες είναι αντιχριστιανικές ή δαιμονικές, θα είναι αντικείμενο επομένου άρθρου. Εάν όμως πραγματικά θέλουμε να έχουμε «ανοιχτούς ορίζοντες» και να λέμε «τα πράγματα με το όνομά τους», θα πρέπει να απουσιάσει η επιπόλαια και κοντόφθαλμη εξ΄ ορισμού απόρριψη της Εκκλησίας και του λόγου της. Διότι μπορεί η νέα ταυτότητα, με τον τρόπο που την προβάλλουν πολιτεία και ΜΜΕ, να παρουσιάζεται σαν ένα κρατικό και ουδέτερο θέμα, όμως οι προεκτάσεις εφαρμογής της, υπερβαίνουν τα δικαιώματα του κράτους. Το κράτος πρέπει να υπηρετεί τον λαό και όχι να τον διαμορφώνει υπακούοντας σε ξένες, και υπό την κάλυψη της Ευρώπης, εντολές.

Β. «[Οι καινούριες ταυτότητες] είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ.»

4 Σεπτεμβρίου. Βαβύλα ἱερομάρτυρος (†251), Μωυσέως προφήτου (1460 π.Χ.). Ἑρμιόνης (†117) θυγατρὸς τοῦ ἀποστόλου Φιλίππου· Ἰερουσαλὴμ καὶ τῶν υἱῶν αὐτῆς τῶν ἐν Βεροίᾳ μαρτύρων· Ἀνθίμου ὁσίου τοῦ ἐν Κεφαλληνίᾳ (†1781). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Δευτ. ιδ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Β´ Κορ. ιβ΄ 10-19).

Β Κορ. 12,10      διὸ εὐδοκῶ ἐν ἀσθενείαις, ἐν ὕβρεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν διωγμοῖς, ἐν στενοχωρίαις, ὑπὲρ Χριστοῦ· ὅταν γὰρ ἀσθενῶ, τότε δυνατός εἰμι.

Β Κορ. 12,10             Δια τούτο δοκιμάζω εσωτερικήν χαράν και ευφροσύνην εις τας ασθενείας, εις τας ύβρεις, εις τας ανάγκας, στους διωγμούς, εις τας στενοχωρίας, τας οποίας υφίσταμαι και υπομένω δια τον Χριστόν. Διότι όταν ευρίσκωμαι υπό το κράτος αυτών των ασθενειών, τότε με την χάριν του Θεού γίνομαι και είμαι δυνατός.

Τσερκάσι Θεοδόσιος: «Στό πρόσωπό μου, οἱ διῶκτες διώκουν τήν Ἐκκλησία»

Ο Μητροπολίτης Τσερκάσι Θεοδόσιος ενώπιον του Εισαγγελέα

«Στο πρόσωπό μου, οι διώκτες διώκουν την Εκκλησία» - τόνισε με ανδρεία ενώπιον του δικαστηρίου ο Μητροπολίτης Τσερκάσι κ. Θεοδόσιος, ο οποίος κατηγορείται με κατασκευασμένες κατηγορίες από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ο Σεβασμιώτατος σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «σήμερα, στην Ουκρανία, μπροστά στα μάτια του κόσμου, ο διωγμός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει καταπατήσει και βεβηλώσει πλήρως το άρθρο 35 του Συντάγματος και το άρθρο 161 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας».

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος ανέφερε ότι όλα τα λεγόμενα «θύματα» που βρίσκονται σήμερα στην αίθουσα είναι κληρικοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας χωρίς ράσα.

«Αυτοί που δεν θέλουν να έχουν την αμαρτία του Ιούδα, έρχονται στις δικαστικές ακροάσεις με στρατιωτικές στολές, και μεταμφιέζονται σε στρατιωτικούς παρότι είναι κληρικοί τις ΑΕΟ» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδόσιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αξιότιμο Δικαστήριο,

αξιότιμοι παρατηρητές αυτής της δίκης!

Σήμερα, εγώ, πολίτης της Ουκρανίας, γεννημένος στο Κίεβο, Μητροπολίτης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επικεφαλής της Επισκοπής Τσερκάσι, Μητροπολίτης Τσερκάσι και Κανίβ κ. Θεοδόσιος, πρέπει να σταθώ στο δικαστήριο και να απαντήσω στις κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον μου.

Θα πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι, μολονότι οι κατηγορίες διατυπώνονται εναντίον ενός ατόμου, ολόκληρη αυτή η ποινική υπόθεση έχει κατασκευαστεί τεχνητά εναντίον μου ως Μητροπολίτη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επικεφαλής της επισκοπής του Τσερκάσι.

Αυτή η ποινική διαδικασία αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δίωξης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας, και ειδικότερα της επισκοπής Τσερκάσι.

Μονή Παναγίας Χρυσοβίτσας


Το αρχαίο,ένδοξο και πλούσιο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοβίτσας βρίσκεται στο Δήμο Εγνατίας στο ομώνυμο χωριό , Χρυσοβίτσα , και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας .

Το χωριό πήρε το όνομα από την εικόνα της Παναγίας , που με θαυμαστό τρόπο έφυγε από το χωριό Στριγγανία της Επαρχίας Τριχωνίδας και το ναό της «Χρυσοβίτζης», όπου για πρώτη φορά βρέθηκε η εικόνα το 533 μ.Χ. , και αφού περιπλανήθηκε πηγαίνοντας , πάντα με θαυμαστό τρόπο , στη Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων και στη συνέχεια στη Μονή Βωτζά (Βουτσά ) ,που βρίσκεται στο χωριό Γρεβενίτι , έφτασε στο δάσος του χωριού Παλαιόμυλος , όπως ονομαζόταν πριν την εμφάνιση της Εικόνας το σημερινό χωριό Χρυσοβίτσα .

Εκεί στο δάσος κάποια γυναίκα που την έλεγαν Λαμπρινή ,από το χωριό Παλαιόμυλος που βρισκόταν στους πρόποδες του δάσους , πηγαίνοντας να κόψει ξύλα βλέπει μια γυναίκα να στέκεται ντυμένη σαν βασίλισσα ,εκεί που σήμερα είναι κτισμένη η εκκλησία.


Είπε στη Λαμπρινή : « Να πας, χριστιανή , στο χωριό σου και να πεις στον παπα-Μιχαήλ και στους δυο γέροντες του χωριού να έρθουν εδώ και να οικοδομήσουν το σπίτι μου (να κτίσουν ναό ) και εδώ γύρω από το σπίτι μου να κτίσουν το χωριό τους και θα έχουν έτσι την παντοτινή μου προστασία ».
00
Αφού συνέβηκαν κι άλλα θαυμαστά γεγονότα πείσθηκε κι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων , που ήθελε να πάρει τη θαυματουργική εικόνα στα Γιάννενα , πως η Παναγία ήθελε να μείνει στον τόπο που εμφανίστηκε και έτσι κτίσθηκε ναός που ονομάστηκε εκκλησία—μονή της Χρυσοβίτσας. ( Βλέπε βιβλίο «Η Παναγία της Χρυσοβίτσας» Στέργιος Μπούγιας ,Χρήστος Γαλάνης )

Μακαριστός Γέρων Γεώργιος: Δέν θέλουμε νά γίνουμε ἀριθμοί - νούμερα, νά παραδώσουμε τό πρόσωπό μας στόν ἠλεκτρονικό ὁλοκληρωτισμό!

Ἀπόσπασμα μηνύματος τοῦ μακαριστοῦ Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γρηγορίου Ἁγίου Ὅρους Γέροντος Γεωργίου ἐναντίον https://hristospanagia3.blogspot.com/2023/08/blog-post_41.html Κάρτας τοῦ Πολίτη.

«Χρέος ὅλων μας εἶναι, καί ἰδίως τῶν Ποιμένων τῆς Ἐκκλησίας μας, νά ἐμπνεύσουμε σ' ἐμᾶς καί τόν λαό μας τό πνεῦμα τῆς μετανοίας καί ἐπιστροφῆς στόν Θεό τῶν Πατέρων μας, γιά νά μπορῇ ὁ Ἐμμανουήλ νά εἶναι ἀνάμεσά μας, γιά νά δίνῃ νόημα στήν ζωή μας, χαρά, εἰρήνη, φῶς. Τελειώνοντας τόν ταπεινό αὐτό χαιρετισμό, θά ἤθελα νά ὑψώσω καί ἐγώ τήν φωνή μου μαζί μέ τήν Ἀδελφότητά μας πρός τούς ἀξιοτίμους πολιτικούς καί ἄρχοντάς μας, νά ἀποτρέψουν... τήν ἐφαρμογή τοῦ ἠλεκτρονικοῦ φακελλώματος καί ἔτσι νά δώσουν ἄνεσι καί χαρά σέ ἑκατομμύρια Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων πού ἀγωνιοῦν θεαρέστως γιά τό κρίσιμο αὐτό θέμα.

Ἡ ἐλεημοσύνη, ἡ ἀγάπη καί ἡ νηστεία, ἁγιάζουν τόν ἄνθρωπο...



https://proskynitis.blogspot.com/2023/08/blog-post_572.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible