Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Tό ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα τῆς ἡμέρας (08-2-11).

Ἡ καθημερινή μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἀπαραίτητη γιά τόν Χριστιανό. Ὅπως ὁ ἄρτος γιά τό σῶμα ἔτσι καί ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ γιά τήν ψυχή ἀποτελεῖ ζωτική ἀνάγκη. Ὁ Κύριος μᾶς εἶπε ὅτι ὁ ἄνθρωπος δέν ζεῖ μόνο μέ ψωμί. ἀλλά καί μέ κάθε λόγο πού ἐκπορεύεται ἀπό τό στόμα τοῦ Θεοῦ (Ματθ. 4, 4): «Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος ἀλλ' ἐπί παντί ρήματι ἐκπορευομένῳ διά στόματος Θεοῦ».
Εἴθε καθημερινά νά μελετοῦμε τό λόγο Του καί νά τρέφουμε τήν ψυχή μας μ' αὐτόν. Μαζί μέ τά Ἅγια Μυστήρια καί τόν Πνευματικό ἀγῶνα, ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ συντηρεῖ ἀναμμένη τήν λαμπάδα τῆς πίστεως μέσα μας καί μᾶς καθιστᾶ ζωντανά κυτταρα τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ, πού εἶναι ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.
Σύν Θεῷ θά ἀναρτῶνται τά ἀναγνώσματα πού ἔχει ὁρίσει ἡ Ἁγία Μας Ἐκκλησία νά ἀναγινώσκονται καθημερινά ἀπό τούς Χριστιανούς γιά τό 2011.
Κάνετε κλίκ πάνω στήν εἰκόνα καί μεγενθύνετε γιά νά διαβάσετε τό κείμενο.




Εὐχαριστοῦμε τήν ἀδελφότητα Θεολόγων «Ὁ Σωτήρ» γιά τήν ὁλοπρόθυμη ἄδεια χρήσης καί ἀναδημοσίευσης τοῦ κειμένου μετά τῆς συντόμου ἑρμηνείας, πού ἔχει ἐκπονήσει ὁ μακαριστός Θεολόγος Π. Τρεμπέλας.

Ἕνας ζητιάνος γιά τόν Θεό (Video-μέ μετάφραση τῶν ὐπότιτλων)

Ὁ πατριαρχικός ἱερός ναός τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέβσκυ στή Σόφια.
Μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ ἀναδημοσιεύουμε πρόσφατη ἀνάρτηση μας σχετικά μέ τόν  96χρονο πτωχό Γέροντα Ντόμπρε, τόν μεγαλύτερο εὐεργέτη τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέφσκυ, μέ μετάφραση τῶν ὑπότιτλων στά Ἑλληνικά. Εὐχαριστοῦμε τόν ἐν Χριστῷ ἀδελφό Χρυσοβαλάντη πού ἀνταποκρίθηκε στήν παράκλησή μας καί ἐκπόνησε τήν μετάφραση.

Ἕνας ζητιάνος γιά τόν Θεό (Video)
Αὐτός ὁ συμπαθητικός 96χρονος γεροντάκος, πού θά δεῖτε στό video, συγκεντρώνει ἐλεημοσύνη ἀλλ' ὄχι γιά τόν ἑαυτό του. Ὅ,τι συγκεντρώνει τό δίνει στόν Θεό. Εἶναι ὁ μεγαλύτερος δωρητής τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέφσκυ στή Σόφια. Ὡς ἕνας φτωχός ζητιάνος συγκεντρώνει κέρμα-κέρμα τά χρήματα, κάνοντας ἑκατοντάδες χιλιόμετρα, γιά νά τά προσφέρει στόν Θεό στηρίζοντας τήν ἀνακαίνιση ἱερῶν μονῶν καί ἐκκλησιῶν.
Δεῖτε τό video μέ Ἀγγλικούς ὑπότιτλους καί  τήν ἑλληνική μετάφραση πού ἀκολουθεῖ:

20 πρακτικές συμβουλές για ταπείνωση

Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κ. Αναγνωστοπούλου
1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.
6. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.
7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν; Μη λυπάσαι.
8. Σε κακολογούν; Μην αντιμάχεσαι.
9. Σου μεταδίδουν ευθύνες τα παιδιά σου; Οι συγγενείς σου, οι δικοί σου οι άνθρωποι; Μη διαμαρτύρεσαι.
10. Θυμώνουν μαζί σου; Να παραμένεις ήρεμος.
11. Σου κλέβουν φανερά; Κάνε τον τυφλό.
12. Σε ειρωνεύονται; Να μακροθυμείς.

Εὐχαριστία στόν Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας γιά τήν μεγαλειώδη συγκέντρωση (6/2) ἐνάντια στήν Κάρτα τοῦ Πολίτη (video).

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

undefined
Η  ΠΡ.Α.Ο.Σ   και η συντονιστική επιτροπή   σας ευχαριστούν  για την σημερινή συγκινητική παρουσία σας σε αυτήν την μεγαλειώδη απο κάθε άποψη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον  του αντίχριστου συστήματος  επεξεργασίας και ελέγχου της ελευθερίας  μας  που  βάφτισαν  "ηλεκτρονική  διακυβέρνηση" και της  κάθε είδους   "πλαστικής χειροπέδας"  που  θέλει να μας περάσει  στα χέρια και την ψυχή  το σημερινό καθεστώς  μασκαρεύοντάς την  με  ονόματα  όπως "κάρτα του πολίτη" , "κάρτα  εργασίας" , "φοροκάρτα"  , "καρτα του πολίτη" κλπ.

Ἡ ὁμιλία τοῦ π. Σαράντη Σαράντου στήν μεγαλειώδη συγκέντρωση ἐναντίον τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη (6/2/11)(VIDEO)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 6/2/11


Πηγή: sakis24.blogspot.com
http://anavaseis.blogspot.com/

Σημεῖο τοῦ Ἁγίου Παρθενίου καί σωτηρία ἑνός πού ἔλεγε ὅτι ἦταν ἄθεος.

Σωτηρία αθέου ψυχής και σημείο αγίου Παρθενίου Λαμψάκου

Διηγείται μια ψυχή την ακόλουθη άκρως συγκινητική μα και αληθινή ιστορία (2008)…
Θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα η σημερινή. Και μάλιστα πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Η δουλειά πήγε καλά σήμερα, τα σχέδια για τις γιορτές ήταν πολλά. Μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο. ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Έτσι απλά το είπε. Είχε κλάψει λίγο πριν, δεν είμαι και σίγουρος. Έχω ΚΑΡΚΙΝΟ Κώστα, είπε. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ έχει «παράδοση» στην οικογένειά μας. Πριν 3 χρόνια ο πατέρας χτυπήθηκε από αυτή την αγάπη Του Θεού. Έφυγε στις 28 Οκτωβρίου του 2005, από τον «ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ», ανήμερα της Αγίας Σκέπης. Δοξολογούσαμε το Θεό εκείνη την ημέρα και ευχαριστούσαμε την Παναγία μας που τον πήρε την ημέρα της. Ακούγονται ίσως «τρελά» όλα αυτά…

Νέα θαύματα του Αγίου Παρθενίου.

Ένας παλαιός άγιος ζωντανός ανάμεσά μας. Νέα θαύματα του Αγίου Παρθενίου.

Από το βιβλίο της Μαρίας Μελετίου-Μακρή, “Ένας παλαιός άγιος ζωντανός ανάμεσά μας”, Αθήνα 2000
Ήρθε ο καιρός που ο Θεός θέλησε να δοξάσει το μεγάλο αυτό άγιό του, τον «μέγαν, και περιβόητον εν θαύμασι», «το της Εκκλησίας, εγκαλώπισμα ιερόν, τον θείον Παρθένιον, Αποστόλων τον ομότροπον» (από στιχηρό προσόμοιο τού Εσπερινού), προικίζοντάς τον και με επιπλέον χαρίσματα που τα έχει ανάγκη η εποχή μας. Έτσι επαύξησε και την ειδική χάρη που είχε να γιατρεύει την επάρατο νόσο, τον καρκίνο, που τόσους και τόσους ανθρώπους καθημερινά βασανίζει και από τόσους στερεί τη ζωή. Και ο σπλαγχνικός Άγιος Παρθένιος τρέχει παντού, στέκεται δίπλα στον πονεμένο άνθρωπο των ημερών μας και τον απαλλάσσει από τη φοβερή αυτή νόσο, φτά­νει και ο ίδιος να τον πλησιάσει και με πίστη να του το ζητήσει.

Ωραίοι συλλογισμοί για τον ανθρώπινο βίο



ABBA ΙΣΑΑΚ TOY ΣΥΡΟΥ
Ωραίοι συλλογισμοί για τον ανθρώπινο βίο
Όσες φορές ο άνθρωπος προσεγγίζει αυτόν τον κόσμο μέσα από τον τρόπο ζωής του, η αγάπη για τα υλικά πράγματα ριζώνει μέσα του. Ταράζεται συνεχώς λόγω της φροντίδας για αυτά, και εξαιτίας τους μαλώνει με άλλους και αιχμαλωτίζεται από τις φιλίες ορισμένων ανθρώπων. Όταν όμως η διάνοιά του προκόβει στην μελέτη του μέλλοντος αιώνα, μία θεωρία δίχως εικόνα κινείται κάθε στιγμή μέσα του. Με ελπίδα προσδοκά εκείνα που δεν βλέπει και λησμονεί τα παρόντα.
Μερικές φορές λησμονεί ακόμα και τον εαυτό του, καθώς βυθίζεται σε αυτά τα νοήματα, και καταφρονεί τους λογισμούς του για τα ορατά πράγματα..

Ο όσιος Λουκάς εν Στειρίω



Οι πρόγονοι του Οσίου Λουκά, ο παππούς και η γιαγιά από τον πατέρα του, είχαν γεννηθεί στην Αίγινα, την οποία όμως, όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι του νησιού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, εξαιτίας των πειρατικών επιδρομών των Σαρακηνών, γύρω στα έτη 865 – 870 μ.Χ. Έτσι, από την Αίγινα κατέφυγαν στην επαρχία του Χρυσού (ή Χρισού, δηλαδή της αρχαίας Κρίσσας) της Φωκίδος και εγκαταστάθηκαν αρχικά στο παράλιο όρος του Ιωάννου ή του Ιωαννίτζη επιλεγόμενο.
Αλλά, επειδή και εκεί δεν βρήκαν ασφάλεια, αφού και τις παραθαλάσσιες εκείνες περιοχές λυμαίνονταν και λεηλατούσαν οι Σαρακηνοί πειρατές με τις συχνές επιδρομές τους, αναγκάσθηκαν πάλι οι πρόγονοι του Οσίου Λουκά να εγκαταλείψουν και το όρος του Ιωαννίτζη. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν και κατέφυγαν κοντά σε ένα λιμάνι, στην σημερινή Ιτέα, πού ονομαζόταν Βαθύς. Εκεί γέννησαν τον πατέρα του Οσίου, τον οποίο ονόμασαν Στέφανο.

«Κάρτα του Πολίτη»: Ο θάνατος των κοινωνιών, των λαών και του Ανθρώπου

Η ομιλία του Θύμιου Παπανικολάου στη συγκέντρωση εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (6/2)


«Κάρτα του Πολίτη»: Ο θάνατος των κοινωνιών, των λαών και του Ανθρώπου 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις πιο σκοτεινές και εφιαλτικές καμπές της ανθρώπινης ιστορίας.
Πιθανότατα να ζούμε ένα κοινωνικό δράμα χωρίς ιστορικό προηγούμενο.
Σήμερα μόνο όσοι δεν έχουν μάτια για να δουν, αυτιά για να ακούσουν και ΨΥΧΗ για να αισθανθούν, δεν μπορεί να αντιληφθούν ότι η Νέα Πλανητική Τάξη προωθεί με βαρβαρότητα ασυνήθιστη τον αφανισμό των εθνών και των λαών, των ιδεών και των πολιτισμών, ακόμα, και την ίδια την ανθρώπινη «ύπαρξη», αλλά και την έννοια, «άνθρωπος».

Αυτόν τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν, οι υπηρέτες του διεθνούς κατεστημένου, χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής, «Νέο Πατριωτισμό»!!
Αυτοί οι μοχθηροί μακιγιαρισμένοι Ιάγοι, τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν «νέο πατριωτισμό»!!!

Η επιστροφή στον Θεό, από την γη στον Ουρανό (Του Γέροντος Παϊσίου)

Ο καλός Θεός Αγγέλους έκανε, αλλά μερικοί Άγγελοι από την υπερηφάνεια τους έγιναν δαίμονες. Έπλασε μετά τον άνθρωπο ο Θεός, για να συμπληρώσει το ξεπεσμένο Αγγελικό τάγμα, και άφησε και τους δαίμονες ελεύθερους μέχρις ενός σημείου και εώς καιρού, για να μας βοηθάνε με την κακία τους, να δίνουμε δηλαδή εξετάσεις στην γη και να περνάμε στην ουράνια ζωή, την αιώνια. Όσο ζει ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να δίνει πνευματικές εξετάσεις. Μετεξεταστέος δεν υπάρχει. Ας αγωνιστούμε, λοιπόν, έστω να πιάσουμε έστω την πνευματική βάση, να περάσουμε στον παράδεισο. Αμήν.
Ό ποιος αγωνίζεται πνευματικά, πολεμάει τον εχθρό διάβολο, και επόμενο είναι να πολεμηθεί και απ' αυτόν. Ο άνθρωπος που θα νικήσει τον νοητό εχθρό, θα στεφανωθεί από τον Χριστό.

7.2.2011 - Τὸ μήνυμα τῆς ἡμέρας

Ἀπὸ τὴν Φιλοκαλία

Ἅγιος Μάρκος ὁ Ἀσκητὴς – Περὶ πνευματικοῦ νόμου:


19. Ἀγρυπνία καὶ προσευχὴ καὶ ὑπομονὴ τῶν θλιβερῶν φέρουν συντριβὴ ἀσφαλὴ καὶ ὠφέλιμη στὴν καρδιά, ἀρκεῖ νὰ μὴ διαλύσομε τὴν ἰσορροπία τῶν τριῶν αὐτῶν μὲ τὴν πλεονεξία. Ἐκεῖνος ποὺ ὑπομένει σὲ ἀυτὰ θὰ λάβει βοήθεια καὶ στὰ ἄλλα.Ἐκεῖνος ὅμως ποὺ τὰ ἀμελεὶ καὶ διασκορπίζεται ἐδῶ κι ἐκεῖ, θὰ νιώσει ἀνυπόφορη ὀδύνη κατὰ τὴν ὥρα τοῦ θανάτου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible