Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Γιά ποιό λόγο ἡ χαρτοπαιξία εἰναι ἁμαρτία, Ἀρχιμ. Σάββα ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 

Ἄν δέν μετανοήσουμε οἱ ἴδιοι διωγμοί θά συμβοῦν καί σε ἐμᾶς..., Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορελιτου

 Ἄν δέν μετανοήσουμε οἱ ἴδιοι διωγμοί θά συμβοῦν καί σε ἐμᾶς..., Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορειτου, 8-1-2023

Κήρυγμα.Ὁ ἄνθρωπος πλάστηκε ἀπό τόν Θεό Ἀ2- Τό δικό μας χρέος, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Πνευματικά γυμνάσματα, μελέτη 2η, Α' μέρος, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 10-1-2023

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 10-1-2023
https://youtu.be/qDtPcsWMEdQ

Ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης


ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ

10 Ιανουαρίου


Τέταρτος γιος του Βασιλείου του πρεσβυτέρου και της αγίας Εμμέλειας [1 Ιαν.] και μικρότερος αδελφός της αγίας Μακρίνας [19 Ιουλ.] και του αγίου Βασιλείου του Μεγάλου [1 Ιαν.], ο άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε γύρω στο 331 στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Ανατράφηκε μέσα στο κλίμα της αρετής και της ευσέβειας που καλλιεργούσαν οι τόσοι άγιοι της οικογένειας. Δεν πήγε όπως ο Βασίλειος στα μεγάλα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού για να παρακολουθήσει τα μαθήματα προικισμένων διδασκάλων, αλλά έλαβε τη θύραθεν παιδεία από τον πατέρα του, δάσκαλο της ρητορικής, αφομοίωσε απεριόριστες φιλοσοφικές, λογοτεχνικές και επιστημονικές γνώσεις και κατέστη πρωτεργάτης της μεταστροφής της αρχαιοελληνικής παιδείας στον Χριστιανισμό. Βαπτίσθηκε σε νεαρή ηλικία, χειροτονήθηκε αναγνώστης και προοριζόταν για εκκλησιαστική σταδιοδρομία, αλλά αιφνίδια άλλαξε σχέδια, στράφηκε προς τα εγκόσμια, έγινε δάσκαλος της ρητορικής και παντρεύτηκε τη νεαρή και ευσεβή Θεοσέβεια. Οι παραινέσεις της αδελφής του Μακρίνας, που είχε πείσει τη μητέρα της και τους αδελφούς της να ασπασθούν τη μοναστική ζωή, καθώς και εκείνες του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τον έπεισαν τελικά να συμβιώσει για ένα διάστημα μαζί του και με τον άγιο Βασίλειο στο ησυχαστήριό τους στα Άννησα στις όχθες του ποταμού Ίριδα. Δοκίμασε εκεί τις χαρές της ησυχαστικής ζωής, τη σιωπή, την απελευθέρωση από τις βιοτικές μέριμνες, τη βαθιά μελέτη στα μυστήρια της Αγίας Γραφής και των ιερών δογμάτων, το ανεμπόδιστο πέταγμα του πνεύματος προς τον Θεό διά της προσευχής. Ο Βασίλειος, που είχε αρχίσει να διοργανώνει τη ζωή των μοναχών της Καππαδοκίας δημοσιεύοντας τους «Ὅρους κατὰ πλάτος», τον επιφόρτισε μετά από λίγο να συγγράψει συμπληρωματική πραγματεία περί παρθενίας και χριστιανικής τελειότητος. Ποιος άλλος θα εγκωμίαζε με μεγαλύτερο ζήλο την παρθενία από εκείνον που θρηνούσε ότι παραδόθηκε στα δίχτυα της κοινής ζωής και, κατά συνέπεια, αποχωρίσθηκε με χάσμα μέγα από τη δόξα της βιοτής εκείνης που καθιστά τον άνθρωπο ισάγγελο και τον κάνει μέτοχο ήδη από τον παρόντα βίο της θείας αφθαρσίας;

Ὅσιος Βασιλίσκος τῆς Σιβηρίας (+29 Δεκεμβρίου)


ΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ(+29 Δεκεμβρίου)

Ο μοναχός της Σιβηρίας και άγιος γέροντας, γεννήθηκε περίπου το 1740. Πέθανε στην πόλη Τουρινσκ στις 29 Δεκεμβρίου 1824 και θάφτηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Τουρίνο

Μια φορά έτυχε να είμαι μαζί του στην κατοικία ενός θεόπνευστου πατέρα, τού οποίου το όνομα μού έδωσε εντολή να κρατήσω μυστικό, γιατί αυτό απαίτησε ο εν λόγω πατέρας γιά όσο χρόνο ήταν στή ζωή. Τώρα όμως μπορώ να το αποκαλύψω: αυτός ήταν ο πατέρας Βασίλειος, ιδρυτής του μοναστηριού της Λευκής ’Όχθης. Με τήν Αγάπη και τήν επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος πού κατοικούσε μέσα του, ο γέροντας Βασίλειος είπε πολλά γιά τη σωτηρία των ψυχών μας, αναφέροντας έμμεσα πολλά και γιά τον εαυτό του, όπως: «Γνωρίζω έναν άνθρωπο πού έχει τη θεϊκή αύτή Αγάπη και υποφέρει τόσο πολύ γιά τον Κύριο και Θεό, ώστε να νομίζει πώς μαράθηκε ολότελα σε μια στιγμή κι η ψυχή του είχε σχεδόν χωριστεί από το σώμα».

Ἐγκεφαλικές καί ψυχικές βλάβες στούς νέους: οἱ «παράπλευρες» ἀπώλειες τῶν παρανοϊκῶν μέτρων κατά τoύ κορωνοϊοῦ


Είναι πλέον αποδεδειγμένο από μελέτες και αναλύσεις ότι οι νέοι ποτέ δεν κινδύνευσαν από την Covid. Μάλιστα, τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα συμπεραίνουν ότι οι νέοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό της κοινής γρίπης από ότι με τον SARS-CoV-2. Η ισχυρή αρνητική επιρροή της “πανδημίας” στην ψυχή των νέων έχει ήδη αποδειχθεί αρκετές φορές. Πρόσφατα, Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι ο εγκέφαλος των εφήβων έχει επίσης αλλάξει ως συνέπεια όλων αυτών των μέτρων που ελήφθησαν. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικά και θα έπρεπε τουλάχιστον να παρέμβει η δικαιοσύνη και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στη παράνοια και στο bullying που υφίστανται οι άνθρωποι νεαρής ηλικίας.

Οι εγκέφαλοι των εφήβων που έζησαν τον εγκλεισμό και τα lockdown παρουσιάζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης

Οι ερευνητές συνέκριναν τις μαγνητικές τομογραφίες 81 εφήβων στις ΗΠΑ που ελήφθησαν πριν από την πανδημία, μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2019, με εκείνες 82 εφήβων που ελήφθησαν μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Μαρτίου 2022, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μετά την άρση των αποκλεισμών.

Αφού ταίριαξαν 64 συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα ως προς τους παράγοντες όπως η ηλικία και το φύλο, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι φυσικές αλλαγές στον εγκέφαλο που συμβαίνουν κατά την εφηβεία – όπως η λέπτυνση του φλοιού και η ανάπτυξη του ιππόκαμπου και της αμυγδαλής – ήταν μεγαλύτερες στην ομάδα μετά το lockdown από ό,τι στην ομάδα πριν από την πανδημία, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι διαδικασίες αυτές είχαν επιταχυνθεί. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλός τους είχε γεράσει ταχύτερα.

“Η διαφορά ηλικίας του εγκεφάλου ήταν περίπου τρία χρόνια – δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη αύξηση δεδομένου ότι ο εγκλεισμός ήταν λιγότερο από ένα έτος”, δήλωσε ο Ian Gotlib, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και βασικός συγγραφέας της μελέτης.

Πότε ἀρχίζει ἡ ἀγωγή τῶν παιδιῶν, Βίος καί λόγοι Ἁγ. Πορφυρίου.Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης



«Οἱ πατέρες μή ἐρεθίζετε τά τέκνα ὑμῶν ἵνα μή ἀθυμῶσιν»[1], λέει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος σχετικά μέ τήν ἀγωγή τῶν παιδιῶν. Οἱ πατέρες νά μήν ἐξερεθίζετε καί ἐξοργίζετε τά παιδιά σας γιά νά μήν περιπίπτουν σέ ἀσεβείᾳ καί χάνουν τό θάρρος τους καί ἀπελπίζονται. Καί πάλι λέγει σχετικά μέ τήν ἀγωγή στίς Παροιμίες: «ὅς φείδεται τῆς βακτηρίας, μισεῖ τόν υἱόν αὐτοῦ, ὁ δέ ἀγαπῶν ἐπιμελῶς παιδεύει»[2]. Ὁ πατέρας ὁ ὁποῖος λυπεῖται καί δέν τιμωρεῖ μέ τήν παιδαγωγική ράβδο τόν υἱόν του, εἶναι τό ἴδιο σάν νά τόν μισεῖ. Ἐκεῖνος ὅμως πού ἀγαπᾶ μέ ἀληθινή ἀγάπη τό παιδί του, τό διαπαιδαγωγεῖ καί τό ἀνατρέφει μέ πολύ ἐπιμέλεια, μέ στοργή ἀλλά καί μέ αὐστηρότητα.

«Μή ἀπόσχῃ νήπιον παιδεύειν, ὅτι ἐάν πατάξῃς αὐτόν ῥάβδῳ, οὐ μή ἀποθάνῃ. σύ μέν γάρ πατάξεις αὐτόν ῥάβδῳ, τήν δέ ψυχήν αὐτοῦ ἐκ θανάτου ῥύσῃ»[3]. Μήν ἀποφεύγεις καί μήν διστάζεις νά διαπαιδαγωγεῖς τό ἀνήλικο παιδί σου, διότι κι ἄν ἀκόμα βρεθεῖς στήν ἀνάγκη νά τό χτυπήσεις μέ τήν ράβδο, δέν πρόκειται νά πεθάνει∙ διότι ἐσύ μέν θά χτυπήσεις τό σῶμα του μέ τήν ράβδο, θά σώσεις ὅμως τήν ψυχή του ἀπό τόν θάνατο.

«Τέκνα σοί ἐστιν; Παίδευσον αὐτά καί κάμψον ἐκ νεότητος τόν τράχηλον αὐτῶν»[4], λέει καί στή Σοφία Σειράχ. Ἐάν ἔχεις παιδιά, διαπαιδαγώγησέ τα καί μόρφωσέ τα καί μάθετέ τα νά κύπτουν τόν τράχηλό τους στόν ζυγό τῶν θείων ἐντολῶν. Αὐτό εἶναι τό Α καί τό Ω τῆς ἀγωγῆς, τό νά μάθει τό παιδί καί ὁ νέος νά ὑπακούει στίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ.

«Ὁ ἀγαπῶν τόν υἱόν αὐτοῦ ἐνδελεχήσει μάστιγας αὐτῷ»[5]. Ἐκεῖνος δηλαδή πού ἀγαπᾶ τό παιδί του, λέει πάλι στήν Σοφία Σειράχ, θά τό τιμωρεῖ συχνά, «ἵνα εὐφρανθῇ ἐπ᾿ ἐσχάτῳ αὐτοῦ»[6], γιά νά τό μορφώσει, ὥστε νά εὐφρανθεῖ ἐκεῖνο κατά τά γηρατειά του. Ὅποιες ἀρετές ἀποκτήσει κανείς στά νιάτα του, αὐτές θά τίς ἔχει καί στά γεράματά του καί θά εὐφραίνεται.

Πάλι λέγει στήν Σοφία Σειράχ: «περιψύχων υἱόν καταδεσμεύσει τραύματα αὐτοῦ»[7]. Ἐκεῖνος πού παραχαϊδεύει καί δέν παιδαγωγεῖ ὀρθῶς τό παιδί του, θά τό ἐνθαρρύνει σέ παρεκτροπές καί ἔπειτα θά ἐπιδέσει τίς πληγές του.

Ὁ ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος, ἐπίσκοπος Ταμπώβ καί Βλαντιμίρ


Ο άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος, επίσκοπος Ταμπώβ και Βλαντιμίρ

10 Ιανουαρίου

Ο σχεδόν σύγχρονός μας αυτός άγιος γεννήθηκε στο Τσερναβάσκ της επαρχίας Βιάτκα, στην κεντρική Ρωσία. Γιος ιερέα, προοριζόταν για την ιερωσύνη και στάλθηκε για σπουδές στην εκκλησιαστική σχολή. Επέδειξε ήδη από αυτή την περίοδο πράο και ήσυχο χαρακτήρα και ξεχώριζε από τους συμμαθητές του με την αγάπη του για την προσευχή και την ησυχία.
Μετά την εκκλησιαστική σχολή παρακολούθησε τέσσερα έτη θεολογικών σπουδών στην Ακαδημία του Κιέβου. Εκεί έμαθε να αγαπά τον μοναχικό βίο, καθώς είχε την ευκαιρία να επισκέπτεται συχνά την Λαύρα των Σπηλαίων όπου βρήκε έναν πνευματικό, τον πατέρα Παρθένιο, ο οποίος τον μύησε στα μυστικά της επιστήμης της ψυχής.
Μόλις έλαβε το πτυχίο του, εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Καθώς ήταν προικισμένος με λαμπρή διάνοια και αγαπούσε πολύ την μελέτη, έγινε καθηγητής στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης. Υπηρέτησε έπειτα επί επτά χρόνια στην ρωσική ιεραποστολή της Εγγύς Ανατολής και ιδίως στην Παλαιστίνη. Απέκτησε με την ευκαιρία αυτή άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και εξοικειώθηκε με τα κείμενα των αγίων Πατέρων.
Επιστρέφοντας στην Ρωσία έγινε πρύτανις της Ακαδημίας στην Πετρούπολη και πάραυτα εξελέγη επίσκοπος αρχικά του Ταμπώβ και ύστερα του Βλαντιμίρ (1859). Καθώς όμως τον έθελγε πολύ περισσότερο ο μονήρης βίος παρά το διοικητικό έργο, παραιτήθηκε ύστερα από επτά χρόνια και αποσύρθηκε σ’ ένα μονύδριο στην Βυστσέν, όπου και παρέμεινε ως τη μακαρία κοίμησή του το 1894.
Στην αρχή συμμετείχε στην λειτουργική ζωή της αδελφότητος, αλλά από το 1872 και εξής έζησε έγκλειστος, μη βλέποντας κανέναν άλλο παρεκτός τον εξομολόγο του και τον ηγούμενο της μονής. Ζούσε σ’ ένα δίχωρο κελλί, με μόνα υπάρχοντα τα βιβλία της πλούσιας βιβλιοθήκης του, τηρώντας μεγάλη εγκράτεια και τελώντας καθημερινά τη θεία Λειτουργία.
Όταν δεν προσευχόταν νοερά, αφιέρωνε το χρόνο του μεταφράζοντας στα ρωσικά τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας, ιδίως την Φιλοκαλία και όσα αναφέρονται στην νοερά προσευχή και την ασκητική ζωή, και αλληλογραφώντας με πολλούς ευσεβείς λαϊκούς από ολόκληρη την Ρωσία.

Γερμανική μελέτη: Νεκροψίες ἔδειξαν ὅτι τά σκευάσματα τῆς Pfizer προκάλεσαν θανατηφόρα μυοκαρδίτιδα

Η επιστημονική μελέτη δημοσιεύτηκε από την Clinical Research in Cardiology στις 27 Νοεμβρίου του 2022. Όλοι οι ερευνητές εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης. Χρηματοδοτήθηκαν από τις γερμανικές αρχές.
Νεκροψίες έδειξαν ότι ο εμβολιασμός με Pfizer – Moderna για τον covid προκάλεσε θανατηφόρα μυοκαρδίτιδα
Και τα πέντε άτομα είχαν κάνει εμβόλιο Moderna ή Pfizer εντός επτά ημερών από τον θάνατό τους, με μέσο όρο τις δυόμιση ημέρες

Ειδικότερα, η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, μια μορφή καρδιακής φλεγμονή , εντοπίστηκε σε ένα υποσύνολο ατόμων που πέθαναν «αιφνίδια» στο σπίτι εντός 20 ημερών από τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19.
Οι ερευνητές ανέλυσαν νεκροψίες που είχαν γίνει στους ανθρώπους και διεξήγαγαν πρόσθετη έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης δειγμάτων ιστού.
Οι ερευνητές ξεκίνησαν με μια ομάδα 35, αλλά απέκλεισαν 10 από περαιτέρω ανάλυση επειδή εντοπίστηκαν άλλες αιτίες θανάτου.

Τό ἐνύπνιον τοῦ Αγ.Ρωμανού τοῦ Μελῳδοῦ μιά Χριστουγεννιάτικη νύχτα...


Το ενύπνιον του Ρωμανού, όπου πήρε το ταλαντο να συνθέτει και να ψάλλει ύμνους, μια νύχτα των Χριστουγέννων στις Βλαχερνες.
Κι ενώ βρισκόταν στον ναό αυτό για την αγρυπνία τωνΧριστουγέννων, παρουσιάστηκε η Θεοτόκος κρατώντας στο χέρι ένα κοντάκιο, δηλαδή μια περγαμηνή τυλιγμένη σε κύλινδρο, και του έδωσε να το φάει.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 10-1-2023

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 10-1-2023
https://youtu.be/vSHR9ntTt4Q

«Εὐλόγησον Δέσποτά μου καί Κύριε τόν Νέον ἐνιαυτόν δια τό μέγα καί πλούσιον ἔλεός Σου»



https://proskynitis.blogspot.com/2023/01/blog-post_17.html

10 Ἰανουαρίου. Γρηγορίου ἐπισκόπου Νύσσης (†395). Δομετιανοῦ Μελιτινῆς (†602)· Μαρκιανοῦ πρεσβυτέρου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Τρ. λα΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἑβρ. ιβ΄ 25-27, ιγ΄ 22-25).

Εβρ. 12,25         Βλέπετε μὴ παραιτήσησθε τὸν λαλοῦντα. εἰ γὰρ ἐκεῖνοι οὐκ ἔφυγον τὸν ἐπὶ τῆς γῆς παραιτησάμενοι χρηματίζοντα, πολλῷ μᾶλλον ἡμεῖς οἱ τὸν ἀπ᾿ οὐρανῶν ἀποστρεφόμενοι·

Εβρ. 12,25                Προσέχετε, λοιπόν, μήπως τυχόν και απαρνηθήτε τον πανάγαθον Θεόν, που σας ομιλεί· διότι εάν οι Εβραίοι της παλαιάς εποχής, που ηρνήθησαν να υπακούσουν στον Μωϋσέα, τον ομιλούντα εκ μέρους του Θεού, δεν εξέφυγαν την τιμωρίαν, πολύ περισσότερον δεν θα ξεφύγωμεν ημείς, που απαρνούμεθα τον Θεόν και αποστρέφομεν τον εαυτόν μας από εκείνος, που μας ομιλεί εκ των ουρανών.

Εβρ. 12,26         οὗ ἡ φωνὴ τὴν γῆν ἐσάλευσε τότε, νῦν δὲ ἐπήγγελται λέγων· ἔτι ἅπαξ ἐγὼ σείω οὐ μόνον τὴν γῆν, ἀλλὰ καὶ τὸν οὐρανόν.

Εβρ. 12,26                Αυτού δε του Θεού η φωνή συνεκλόνισε τότε την γην, τώρα δε έχει προαναγγείλει και υποσχεθή δια του προφήτου λέγων· “ακόμη μίαν φοράν εγώ θα σείσω όχι μόνον την γην, αλλά και τον ουρανόν”.

Εβρ. 12,27         τὸ δὲ ἔτι ἅπαξ δηλοῖ τῶν σαλευομένων τὴν μετάθεσιν ὡς πεποιημένων, ἵνα μείνῃ τὰ μὴ σαλευόμενα.

Εβρ. 12,27                Αυτό, το “μία ακόμη φοράν” που λέγει, δηλώνει την μετακίνησιν και αλλαγήν αυτών, που σαν κτίσματα φθαρτά μετακινούνται και αλλοιώνεται, δια να μείνουν τα αμετακίνητα και αιώνια, που υπάρχουν στους ουρανούς.

Εβρ. 13,22         Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ἀνέχεσθε τοῦ λόγου τῆς παρακλήσεως· καὶ γὰρ διὰ βραχέων ἐπέστειλα ὑμῖν.

Εβρ. 13,22                Σας παρακαλώ δε, αδελφοί, πάρετε με προθυμίαν και δεχθήτε μέσα στις καρδιές σας τα λόγια αυτά της προτροπής και παρηγορίας, που σας έγραψα, τα οποία άλλωστε δεν είναι πολλά, διότι με συντομίαν σας έγραψα.

Εβρ. 13,23         Γινώσκετε τὸν ἀδελφὸν Τιμόθεον ἀπολελυμένον, μεθ᾿ οὗ, ἐὰν τάχιον ἔρχηται, ὄψομαι ὑμᾶς.

Εβρ. 13,23                Μαθετε δε, ότι ο αδελφός Τιμόθεος είναι πλέον ελεύθερος. Θα σας ίδω δε μαζή με αυτόν, εάν έλθη σύντομα να με συναντήση, οπότε θα σας επισκεφθώμεν και οι δύο μαζή.

Εβρ. 13,24         Ἀσπάσασθε πάντας τοὺς ἡγουμένους ὑμῶν καὶ πάντας τοὺς ἁγίους. Ἀσπάζονται ὑμᾶς οἱ ἀπὸ τῆς Ἰταλίας.

Εβρ. 13,24                Διαβιβάσατε τους αδελφικούς μου χαιρετισμούς εις όλους τους προεστούς σας και εις όλους τους πιστούς. Οι αδελφοί της Ιταλίας σας ασπάζονται.

Εβρ. 13,25         Ἡ χάρις μετὰ πάντων ὑμῶν· ἀμήν.

Εβρ. 13,25                Η χάρις του Θεού είθε να είναι μαζή με όλους σας. Αμήν.

 

Εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα. Μεθέορτον, Δευτ. α΄ ἑβδ. Λουκᾶ (Λκ. γ΄ 19-22).

Λουκ. 3,19         Ὁ δὲ Ἡρῴδης ὁ τετράρχης, ἐλεγχόμενος ὑπ᾿ αὐτοῦ περὶ Ἡρῳδιάδος τῆς γυναικὸς τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ καὶ περὶ πάντων ὧν ἐποίησε πονηρῶν ὁ Ἡρῴδης,

Λουκ. 3,19                 Ο δε Ηρώδης ο τετράρχης, επειδή ηλέγχετο από τον Ιωάννην, διότι συζούσε παρανόμως με την Ηρωδιάδα, την γυναίκα του αδελφού του, όπως και δι' όλα τα πονηρά έργα, που είχε κάμει,

Λουκ. 3,20         προσέθηκε καὶ τοῦτο ἐπὶ πᾶσι καὶ κατέκλεισε τὸν Ἰωάννην ἐν τῇ φυλακῇ.

Λουκ. 3,20                επρόσθεσε και τούτο το έγκλημα εις όλα όσα είχε διαπράξει και έκλεισε τον Ιωάννην εις την φυλακήν (δια να θέση τέρμα στους δικαίους ελέγχους του).

Λουκ. 3,21         Ἐγένετο δὲ ἐν τῷ βαπτισθῆναι ἅπαντα τὸν λαὸν καὶ Ἰησοῦ βαπτισθέντος καὶ προσευχομένου ἀνεῳχθῆναι τὸν οὐρανὸν

Λουκ. 3,21                 Πριν όμως φυλακισθή ο Ιωάννης και αφού εβαπτίσθη όλος ο λαός, που είχεν έλθει στον Ιορδάνην, και όταν ο Ιησούς εβαπτίσθη και προσηύχετο, ηνοίχθη ο ουρανός

Λουκ. 3,22         καὶ καταβῆναι τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον σωματικῷ εἴδει ὡσεὶ περιστερὰν ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ φωνὴν ἐξ οὐρανοῦ γενέσθαι λέγουσαν· σὺ εἶ ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν σοὶ εὐδόκησα.

Λουκ. 3,22                και κατέβηκε το Πνεύμα το Αγιον με μορφήν εξωτερικήν και σωματικήν που εμοιαζε προς περιστεράν και ήλθε φωνή από τον ουρανόν, που έλεγε· “συ είσαι ο υιός μου ο αγαπητός, εις σε έχω ευαρεστηθή, διότι και ως άνθρωπος ετήρησες όλα όσα είναι αρεστά εις εμέ”.


http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/03.%20Louk.htm

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible