Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Not my will, but thine, be done

 Not my will, but thine, be done
 Many times we are unhappy with certain bad thoughts (attacks from the enemy) that continuously come to our minds. These very disagreeable thoughts they can practically torture us and this is why we pray to God to take them away from us. However, at this time we better also consider what our Lord said in his prayer at the garden: “Father, if thou be willing, remove this cup from me: nevertheless not my will, but thine, be done.” We read at the Sayings of the Desert Fathers (Gerontikon) the following story. There was someone that was really bothered by evil thoughts and with tremendous humility was saying:

ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΧΑΡΙΘΕΑ. Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ"Μεγάλη ἡ λύπη μας, διότι βλέπεις ἕναν δικό σου πλάσμα καταδικασμένο ἀπό μέρα σέ μέρα σέ θάνατο. Ἔτσι ἀποφάσισε ὁ Θεός. Τήν θέλει κοντά Του καί ὀφείλουμε νά ὑποταχτοῦμε"



Γράφει σε κάποιο πνευματικό της παιδί:
Ας μάς άπασχολή πάντοτε η αίωνιότης και εις αυτήν πάντοτε να εχωμεν τον νουν μας η παρούσα ζωή είναι πρόσκαιρη και μάταιη. Όμως από την εδώ ζωή μας κρίνεται και η εις ουρανούς άνάβασίς μας κοντά στον ήγαπημένον Ιησού. Τά διαβατήρια έδώ στην γην υπογράφονται και δι’ αυτό χρειάζεται προσοχή εις το θέλημα τού Θεού. Ό Θεός να μάς φωτίζει στον δρόμο Του.
Συνέπασχε πραγματικά με τις σοβαρές και καμιά φορά απρόσμενες ασθένειες των αδελφών της Μονής, που γνώριζε πολύ καλά ότι θα οδηγούσαν στον θάνατο. Ή ίδια γινόταν χίλια κομμάτια, γιατί δεν μπορούσε να βλέπει το πλάσμα τού Θεού να υποφέρει, και αναλογιζόταν πόσο αγώνα έχει η ψυχή μέχρι να απελευθερωθεί από το θνητό της σώμα. Όμως, παρόλη την θλίψη και τον πόνο τού χωρισμού, ποτέ δεν έπαψε να μάς νουθετεί και να μάς στηρίζει, να μάθουμε να δεχόμαστε τά πάντα, μέσα στην πρόνοια τού Θεού. Γράφει σε αλληλογραφία της:

Εἰς ἐμέ τό λέγεις Κύριε; Εἰς ἐμέ;


Τα τελευταία λόγια του αγίου Νεκταρίου, στο κρεββάτι του νοσοκομείου, ήταν τα εξής: "Εις εμέ το λέγεις Κύριε; Εις εμέ;"...
Προφανώς , έλαβε εκείνη την στιγμή πρόσκληση από τον Κύριο στην αιώνια βασιλεία του και μέχρι εκείνη την έσχατη επιθανάτια στιγμή, δεν θεωρούσε τον εαυτό του άξιο όχι μόνον να τον προσκαλεί ο Κύριος, αλλά και να του απευθύνει τον λόγο. 
Τί βαθειά ταπείνωση! Ταπείνωση πού ζυμώθηκε χρόνο με τον χρόνο, διωγμό με διωγμό, συκοφαντία με συκοφαντία. Ταπείνωση πού καλλιεργούσε όσο προέκοπτε στην πνευματική και θύραθεν σοφία.

Σχόλιο σέ πρόσφατη τρομοκρατική ἐνέργεια Δωδεκαθεϊστῶν (Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς)


 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 12η  Νοεμβρίου 2015
 
ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ
 
     Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας για την εξτρεμιστική δράση ορισμένων ομάδων του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας. Όπως και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας πρωτοφανής φονταμενταλισμός συγκεκριμένων νεοπαγανιστικών προσώπων και ομάδων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όχι μόνο ευπρέπειας, άλλα και νομιμότητας.
 Μέσω ιστοσελίδων των έχουν δημοσιεύσει μέχρι τώρα έναν απίστευτο οχετό ύβρεων κατά των ιερών προσώπων της Εκκλησίας μας. Τον Κύριό μας Ιησού Χριστό αποκαλούν «Εσταυρωμένο Κτήνος». Τους ναούς μας «πορνεία του Κτήνους», «εκμαυλίστρια» και «οίκους ανοχής». Την θεία λατρεία μας ως «βρωμερές τελετές». Το άγιο Βάπτισμα ως «μίασμα». Συκοφαντούν την Εκκλησία μας ότι κάνει …ανθρωποθυσίες και τελετές μαύρης μαγείας! Υβρίζουν τους άγιους της Εκκλησίας μας με πρωτοφανή χυδαιότητα, ως ανήθικους και δολοφόνους! Δεν αρκούνται μόνο στις ύβρεις, αλλά προχωρούν σε φοβερές απειλές εναντίον μας.

«Ἡ φιληδονία»

Ἀνάλυση καί θεραπεία

π.Ιεροθέου Μητροπολίτου Ναυπάκτου

Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά τους σημερινούς ανθρώπους και γενικά την κοινωνία, θα δούμε αμέσως ότι κυριαρχείται από το πάθος τής φιληδονίας. Η εποχή μας είναι κατ' εξοχήν φιλήδονος. Και ο άνθρωπος ρέπει διαρκώς προς αυτό το φοβερό πάθος που καταστρέφει όλη τη ζωή και τού στερεί την δυνατότητα να έχει κοινωνία με τον Θεό. Πραγματικά, το πάθος τής φιληδονίας είναι εκείνο που λυμαίνεται το έργο τής σωτηρίας. Μία ψυχή φιλήδονος είναι εντελώς ακατάλληλη να γίνη δοχείο τού Παναγίου Πνεύματος και να αισθανθή μέσα της την παρουσία τού Χριστού.
Το θέμα είναι σπουδαιότατο και στα επόμενα θα αναλύσουμε αυτό το πάθος. Θα δούμε τις εκδηλώσεις του, θα εξετάσουμε τα αίτια από τα οποία προέρχεται και θα επιδιώξουμε να περιγράψουμε τον τρόπο τής απαλλαγής μας και τής ελευθερώσεώς μας από αυτό.
Κατ' αρχάς πρέπει να λεχθή ότι η φιληδονία είναι από τα κεντρικά αίτια πάσης ανωμαλίας στον πνευματικό και σωματικό οργανισμό.

Ἡ Τιμή πρός τήν Νηστεία (Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου)

Ἡ τιμή πρός τήν νηστεία, δέν εἶναι ἡ ἀποχή ἀπό τή βρώση,
ἀλλά ἡ ἀναχώρηση ἀπό τά ἁμαρτήματα.

Αὐτός δέ πού ὁρίζει τήν νηστεία μόνον ὥς ἀποχή ἀπό τήν βρώση,
εἶναι ὁ κατ᾿ ἐξοχήν ἀτιμάζων αὐτήν.
Νηστεύεις; Ἄς μου τό δείξουν τά ἔργα σου. Εἶπες μέ ποιά ἔργα;
Ἐάν δεῖς φτωχόν, ἐλέησέ τον.

Ὁ 50 ψαλμός καί τό πνευματικό μυστικό του


Γέροντας Εφραίμ

Σκητη Αγιου Ανδρεα Καρυες , Αγιον Ορος
http://proskynitis.blogspot.gr/2015/11/50.html

Διαβάστε τό κείμενο τοῦ π. Αὐγουστίνου Καντιώτη τό 1976 πού προέβλεψε ὅλα ὅσα θά συμβοῦν σήμερα



  Ὁ προορατικός Καντιώτης τόν καιρό τῆς εὐημερίας προειδοποιοῦσε καί φώναζε ἀλλά φωνή βοώντος ἐν τῇ ἐρήμῳ:
«Θά ἔρθει ἡ ὥρα πού θά κλείσουν τά ἐργοστάσια σέ μιά νύχτα!»

Μέ σκοπό τήν ἐπιτυχία



Όταν γιορτάζεις την ονομαστική σου γιορτή, γιόρταζε με σκοπό να πετύχεις έλεος από το Θεό με την πρεσβεία του Αγίου σου.
Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

http://www.pemptousia.gr/rimata_zois/me-skopo-tin-epitichia/

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible