Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Πρός τόν φίλον Γρηγόριον (Ἐπιστολές 14 καί 2) , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


2. Πρός τόν φίλον Γρηγόριον (Ἐπιστολές 14 καί 2) , 11-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

8. Πατέρας καί ὄχι δικαστής -Ἁγ. Ἰωάννου Χρυσοστόμου, Παιδαγωγική ἀνθρωπολογία (Β. Χαρώνη), 28-2-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


8. Πατέρας καί ὄχι δικαστής -Ἁγ. Ἰωάννου Χρυσοστόμου, Παιδαγωγική ἀνθρωπολογία
(Β. Χαρώνη), 28-2-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, Πετριά Σκύδρας.
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΡΧ, ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ



ΗΧΗΤΙΚΕΣ & ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ π.ΣΑΒΒΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ EBOOKS / PDFs - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ONLINE 
ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤ. ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ PDF

Σημείωση 1:
Κλίκ στις εικόνες - Μόλις ανοίξει το αρχείο,κατεβάστε τα αρχεία PDF πατώντας 
(Λήψη - το βελάκι πάνω δεξιά στην οθόνη) - και μετά (Αποθήκευση).

Σημείωση 2:
Τα PDF είναι σε φάκελο της μορφής (ZIP) και χρειάζεται κάποιο ανάλογο πρόγραμμα υπολογιστή για να ανοίξει ο φάκελος που θα κατεβάσετε.Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα,προτείνουμε τα 2 παρακάτω δωρεάν προγράμματα:
A)PeaZip - B)7-zip (Κλίκ στα Links)

Ἀπό τήν ἐνέργεια μπορεῖς νά μάθεις ἄν τό φῶς πού ἔλαμψε στήν ψυχή σου εἶναι ἀπό τό Θεό ἤ ἀπό τό σατανᾶ



Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης

Τί θα κάνει κανείς όταν ο δαίμονας μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός( Β΄ Κορ. 11, 14) και παραπλανά τον άνθρωπο;
Γι' αυτό έχει ανάγκη ο άνθρωπος από μεγάλη διάκριση, για να γνωρίζει καλά τη διαφορά του καλού και του κακού. Μην παραδέχεσαι λοιπόν γρήγορα τα φαινόμενα από ελαφρότητα, αλλά να μένεις βαρύς και ύστερα από πολλή δοκιμασία να κρατάς το καλό και να απορρίπτεις το κακό(Α΄ Θεσ. 5, 21-22).
Οφείλεις να δοκιμάζεις και να διακρίνεις τα πράγματα, και τότε να πιστεύεις.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι φανερές οι ενέργειες της χάρης, τις οποίες ο δαίμονας, όσο κι αν μετασχηματίζεται σε άγγελο, δεν μπορεί να σου τις δώσει. Ούτε πραότητα δίνει, ούτε επιείκεια, ούτε ταπείνωση, ούτε μίσος του κόσμου, ούτε παύει τις ηδονές και τα πάθη· αυτά είναι ενέργειες της χάρης. Η ενέργεια του δαίμονα είναι αλαζονεία και υψηλοφροσύνη και δειλία και κάθε κακία.

«Μιά μέρα, ἐκεῖ στό νοσοκομεῖο, εἶδε ὁ Γέροντας τή Μητέρα τοῦ Θεοῦ»

Γέροντας Σάββας Σταυροβουνιώτης (1909-1985).


Άλλη φορά αρρώστησε [ο Γέροντας Σάββας Σταυροβουνιώτης] βαριά από υδρωπικία, και στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε οι γιατροί αποφάσισαν να τον χειρουργήσουν.
Ο Γέροντας, δακρύβρεχτος, παρακαλούσε την Παναγία να τον θεραπεύσει.
Εναπέθεσε όλες τις ελπίδες του στην πρόνοια του Θεού και την Προστασία των Χριστιανών.
Η απάντηση της Θεοτόκου στην επίκλησή Της, ήταν άμεση, φιλάνθρωπη και θαυματουργική.
Μια μέρα, εκεί στο νοσοκομείο, είδε ενύπνια τη Μητέρα του Θεού ντυμένη κατάλευκα, να τον πλησιάζει και να τον παρηγορεί:
– Θα γίνεις καλά μη λυπάσαι.
Την επόμενη μέρα, μετά την ιατρική εξέταση, οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι.

Eὐχή εἰς ἀπειλήν λοιμικῆς ἀσθένειας-Διάβασέ το ἔστω μιά φορά


ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΑΠΕΙΛΗΝ ΛΟΙΜΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Ἡμάρτομεν, ἠνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν ἐνώπιόν σου, πανάγαθε Δέσποτα· παρέβημέν σου τὰς σωτηρίους ἐντολάς, τὰς ἱερὰς συνθήκας ἡμῶν, ἃς ἐπὶ τῷ θείῳ Βαπτίσματι, κατέναντι τοῦ μεγάλου σου Θυσιαστηρίου, ἐνώπιον Ἀγγέλων ἐποιησάμεθα καὶ ἀνθρώπων· ἠθετήσαμεν τὸ φρικτὸν Αἷμα τῆς διαθήκης, ἐν ᾧ ἡγιάσθημεν, κοινὸν ἡγησάμενοι, καὶ τῷ Πνεύματι τῆς χάριτος ἐνυβρίσαντες, καὶ τῆς φοβερᾶς καὶ ὑπερφυοῦς υἱοθεσίας καταφρονήσαντες. Πᾶσα Γραφὴ καὶ θεῖος Νόμος καὶ διδασκαλία θεόπνευστος, ψόφος κενὸς ῥήματα πράξεως ἔρημα παρ᾿ ἡμῖν ἐλογίσθησαν· ὀνόματι μόνον καὶ λόγοις τὸ σεπτὸν Εὐαγγέλιον καὶ τὸν ἀληθῆ Χριστιανισμὸν οἱ τάλανες περιφέρομεν.
Αἱ χεῖρες ἡμῶν πρὸς πᾶσαν ἁρπαγὴν καὶ πλεονεξίαν γεγόνασιν ἐπιτήδειοι· οἱ πόδες ὀξεῖς καὶ ἀνομώτατοι, καὶ πρὸς πᾶσαν ἀδικίαν καὶ κακεντρέχειαν ἕτοιμοι, τῆς μερίδος τῶν ἀδελφῶν ἐπιβαίνειν καὶ καταπατεῖν, καὶ κατεσθίειν τοὺς πένητας· τὸ στόμα, τὸ τῶν ἱερῶν εὐχῶν τε καὶ λόγων ὄργανον, πάσης αἰσχρότητος καὶ μωρολογίας, ἐπιορκίας τε καὶ διαβολῆς ἀπετελέσαμεν ὄργανον· τοὺς ὀφθαλμοὺς ἡμῶν, καὶ πάσας ἡμῶν τὰς αἰσθήσεις, ἀσωτίας καὶ πάσης ἀσελγείας καθ᾿ ὑπερβολὴν ἐπληρώσαμεν· τὸν ἐν ἡμῖν βασιλεύοντα νοῦν, τὸ θεῖον ἐκεῖνο σπέρμα καταπατήσαντες, καὶ τὰ μέλη σοῦ τοῦ Χριστοῦ πόρνης μέλη ποιήσαντες, καὶ ἀντὶ ναῶν τοῦ Θεοῦ, φθορᾶς καὶ ἀκαθαρσίας ἀποθῆκαι γενόμενοι.

Οἱ ἐπιθέσεις ἀπό πνεύματα τοῦ φόβου


Οἱ ἐπιθέσεις ἀπό πνεύματα τοῦ φόβου
+++++++++++++++++++

Φόβος: Είναι κακό το πνεύμα που σού επιτίθεται. Ένα από τα πολυάριθμα κακά πνεύματα που απεργάζονται την πτώση των ανθρώπων.
Γράφεις ότι όταν σού επιτίθεται το πνεύμα του φόβου, σού φαίνεται ότι σε καταδιώκει όλος ο κόσμος, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι εχθρικοί, ότι σε μισεί ο Θεός.

Ρώτησες γνώστες και σού είπαν ότι αυτό είναι παραλογισμός ιδιαίτερου είδους. Και καλά σού είπαν· είναι παραλογισμός!
Και η Εκκλησία θα στο πεί. Μόνο που η Εκκλησία θα σού πεί και περισσότερα, κατά την εμπειρία της και τη γνώση της. Θα σού πεί και ποιόν και από τι προέρχεται αυτός ο παραλογισμός.
Από το πνεύμα του κακού και λόγω κάποιας αμαρτίας σου. Η Εκκλησία θα σού προτείνει και φάρμακο: εξομολογήσου και μετανόησε για το αμάρτημά σου, και το κακό πνεύμα θα φύγει από σένα.
Απο μόνο του δεν θα σε άφηνε ποτέ, αλλά ο Θεός θα το διώξει από σένα. Γνωρίζεις πως ο Χριστός, έδιωχνε τα κακά πνεύματα από τους ανθρώπους. Πως είχε πλήρη εξουσία επάνω τους. Πως τα κακά πνεύματα Του υποτάσσονταν χωρίς όρους.
Αλλά η εξουσία του Θεού πάνω στα κακά πνεύματα δεν έχει σχέση μόνο με την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων από τους ανθρώπους· η εξουσία Του είναι αυτή που επιτρέπει σ᾿ αυτά τα αόρατα σκυλιά να επιτεθούν στους ανθρώπους.

Ἱερά Σύνοδος: Θά λειτουργοῦμε καί θά κοινωνοῦμε κανονικά



Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την εκτύπωση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τη διανομή του στους Ιερούς Ναούς
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΙΣ), για το ζήτημα του κοροναϊού, την πρώτη ημέρα των εργασιών της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Η ΔΙΣ σημειώνει ότι με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι της Εκκλησίας, συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του νέου κοροναϊού (Covid-19).
Μάλιστα, ενημερώνει ότι έγκαιρα απεστάλη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό τη συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.
Η Ιερά Σύνοδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο λαό και πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής:
Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους μητροπολίτες να συστήσουν στους εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

Οἱ Χριστιανοί ἐπιβάλλεται νά γνωρίζουν τούς ποιμένες τους καί νά διακρίνουν τήν ποιότητά τους.


Ομιλία του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου. Ἀπαντήσεις ἀποριῶν (Ἀνωτέρου Κατηχητικοῦ Σχολείου) ημερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 14-01-90

https://www.youtube.com/watch?v=bBQugRJ7q3I&feature=youtu

Ἑκατομμύρια εὐρὼ γιὰ τὴ ΜΚΟ τῆς Ρεπούση! H ἐθνικὴ ἀποδόμηση θέλει καὶ τὴν καλοπέρασή της…


«Συνωστισμὸς» κρατικῶν ἐπιχορηγήσεων γιὰ τὴν Μὴ Κυβερνητικὴ Ὀργάνωση τῆς Ρεπούση.
Ἡ πρώην βουλευτὴς Μαρία Ρεπούση ἐκτός της προσπάθειας γιὰ διαστρέβλωση τῆς ἱστορίας (συνωστισμὸς στὴ Σμύρνη κ.λπ.), ἡγεῖται καὶ τῆς ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετῶν καὶ Ἐρευνῶν «Διοτίμα» μὲ ἕδρα τὴν Ἀθήνα. Δημοσιεύματα τοῦ Τύπου ὅπως καὶ στοιχεῖα ποὺ ἔχουν δημοσιευθεῖ στὴν ἰστοσελίδα τοῦ προγράμματος «Διαύγεια» κάνουν λόγο γιὰ ἕναν χορὸ κρατικῶν ἐπιδοτήσεων καὶ ἐπιχορηγήσεων, μὲ κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σὲ ὑψηλοὺς μισθοὺς ἀργόμισθων στελεχῶν τῆς ἐν λόγω ΜΚΟ, μὲ ὑπερκοστολογήσεις διαφημιστικῶν φυλλαδίων, ἰστοσελίδων, διοργάνωση ἐκδηλώσεων καὶ ἡμερίδων ποὺ κοστίζουν χιλιάδες εὐρώ. 
Ὅλα αὐτὰ συνθέτουν τὸ ἀνεξέλεγκτο «πάρτυ» τῆς ΜΚΟ τῆς Ρεπούση, ἕνα πάρτυ τὸ ὁποῖο γίνεται στὶς πλάτες τοῦ Ἕλληνα φορολογούμενου ποὺ βλέπει καθημερινὰ τὸ εἰσόδημά του νὰ μειώνεται.

ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΚΟΝΑ: Ἡ Ἁγία Φιλοθέη μετὰ τῆς συνοδίας αὐτῆς ἐν τῇ ἱερᾷ μονῇ τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου

Η σπάνια αυτή εικόνα της Αγίας Φιλοθέης βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα της οδού Λευκωσίας 20, τόπο μαρτυρίου της Αγίας, που ήταν Μετόχι της Μονής της Αγίας στην Αθήνα, από την εικόνα βλέπουμε την μορφή που είχε το Μοναστηράκι της Αγίας από το οποίο σήμερα σώζεται μόνο το καθολικό αλλά και η κολόνα που έδεσαν και βασάνισαν οι Οθωμανοί την Αγία.

https://paraklisi.blogspot.com/2020/02/blog-post_172.html

12 Μαρτίου. Τοῦ ὁσίου πατρός ἡμῶν καί ὁμολογητοῦ Θεοφάνους. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. (Ἡσαΐου ς΄ 1-12).
Ησ. 6,1              Καὶ ἐγένετο τοῦ ἐνιαυτοῦ, οὗ ἀπέθανεν Ὀζίας ὁ βασιλεύς, εἶδον τὸν Κύριον καθήμενον ἐπὶ θρόνου ὑψηλοῦ καὶ ἐπῃρμένου, καὶ πλήρης ὁ οἶκος τῆς δόξης αὐτοῦ.
Ησ. 6,1                       Κατά το έτος εκείνο, κατά το οποίον απέθανεν ο βασιλεύς Οζίας, είδον εν οράματι τον Κυριον να κάθεται επάνω εις ένα θρόνον υψηλόν και μετέωρον· και είδα ακόμη να είναι γεμάτος από απερίγραπτον δόξαν ο ναός αυτός.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible