Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ἡ ἀπάτη πού στήθηκε μέ στόχο τήν παγκοσμιοποίηση, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

 Η απάτη που στήθηκε με στόχο την παγκοσμιοποίηση, 14-2-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

Ἀπ' τό 1992 τά λέγανε: - Θά ἐπιχειρήσουμε ἐπίθεση κατά τῆς Εὐρώπης, γιά νά σβήσει ὁ χριστιανισμός...

 Το Βατικανό συμμαχεί με τους Μουσουλμάνους για να εξοντώσει τους Ορθόδοξους Χριστιανικούς πληθυσμούς.

Απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου (1927 – 2006). Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 18/08/1992

«Καθαρίσωμεν ἑαυτούς ἀπό παντός μολυσμοῦ σαρκός καί πνεύματος, Ἀρχ Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

«Καθαρίσωμεν ἑαυτούς ἀπό παντός μολυσμοῦ σαρκός καί πνεύματος (Β΄ Κορ. 6, 16-18 καί 7, 1), Ἐπ. Σταυρουπόλεως Νικηφ. Θεοτόκη, Ἑρμ. ἀποστολικῆς περικοπῆς Κυριακῆς ΙΖ΄ Ματθ., 14-2-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​

Ἡ παραίτηση καί ἀπό τά νόμιμα δικαιώματα χάριν τοῦ Εὐαγγελίου, 14-2-21, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 
 Ἡ παραίτηση καί ἀπό τά νόμιμα δικαιώματα χάριν τοῦ Εὐαγγελίου, 14-2-21, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Τά πάθη καί ἡ ἀντιμετώπισή τους κατά τους Αγίους Πατέρες Ε' , 12-2-2021 Ἀρχιμ. Σάββα [Τηλεδιάσκεψη]

 Τά πάθη καί ἡ ἀντιμετώπισή τους κατά τους Αγίους Πατέρες Ε' , 12-2-2021 Ἀρχιμ. Σάββα [Τηλεδιάσκεψη]


0:00​​ Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος αν έχασε κάποια αρετή 1:31​​ Αν κάποιος δει μια ταινία με γυμνά, αυτό είναι πτώση σε πορνεία, και πρέπει να το εξομολογηθούμε; 3:23​​ Αν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, αν οι λογισμοί, είναι από μέσα του, έχουν αιτία τον ίδιο, η είναι από τον πειρασμό (από τον πονηρό). 6:49​​ Ο πόνος της Παναγίας βλέποντας τον Υιό της πάνω στον Σταυρό 08:15​​ Αυτό που μας λέει ο πνευματικός μας στο μυστήριο της εξομολόγησης, είμαστε σίγουροι ότι είναι από τον Θεό; 11:18​​ Οι εκ δεξιών λογισμοί, πρέπει να αναφέρονται στην εξομολόγηση όταν βλέπουμε ότι επιμένουν; 12:47​​ Τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας βγάζουν έξω από τους ναούς επειδή δεν φοράμε μάσκα; Να καθόμαστε απλώς έξω Τώρα με τον παγετό τι θα κάνουμε; 15:43​​ Τα σχολεία είναι κλειστά, και τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Πως μπορούν να ωφεληθούν τα παιδιά όταν διαθέτουν περισσότερο χρόνο; 20:03​​ Πρέπει να εξομολογούμαστε με λεπτομέρειες τους λογισμούς μας, η γενικά, π.χ. έχω πονηρούς λογισμούς; 23:30​​ Αν κάποιος διαφωνεί από την θέση του Εκκλησιαστικού συμβούλου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν συμφωνεί π.χ. με την χρήση μάσκας στους ναούς και από τις οδηγίες που δέχεται από τον Μητροπολίτη, ποιο είναι το σωστό, να συνεχίσει να αγωνίζεται να διακονεί, η να παραιτηθεί; Η παραίτηση μήπως θεωρείται ανυπακοή; 24:35​​ Ποια πρέπει να είναι η σεξουαλική επαφή μέσα στον γάμο χωρίς να είναι αμαρτία; Όταν γίνεται χωρίς πρόθεση τεκνοποιίας είναι πάντα αμαρτία; 26:41​​ Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν εβραίοι Χριστιανοί. Το επιτρέπει αυτό ο νόμος; Τι λέει η Ορθόδοξη παράδοση γι' αυτό; 35:20​​ Αν υπάρχει προκατάληψη για τον πνευματικό για ένα θέμα πριν την εξομολόγηση, θα πρέπει να του την αναφέρουμε; 36:36​​ Κάποιοι πνευματικοί λένε ότι αν σεξουαλική πράξη γίνει σε μη γόνιμες μέρες δεν είναι αμαρτία 37:50​​ Τι γνώμη έχετε για τους αποτοιχισμένους Πατέρες; 41:24​​ Δικαιολογείται, για να αντιμετωπίσουμε κάποιους λογισμούς (π.χ. θυμό, υπερηφάνεια) να υιοθετούμε κάποια "αντικοινωνική" *(*απομόνωση/Ξενιτεία) συμπεριφορά κατά περίπτωση; 47:52​​ Αν ένα ζευγάρι για λόγους υγείας δεν μπορεί να τεκνοποιήσει, δεν θα είναι ευλογημένη η ένωση να υπάρχει συνεύρεση στο όνομα της αγάπης; ~~

Από την ομιλία "Τά πάθη καί ἡ ἀντιμετώπισή τους κατά τους Αγίους Πατέρες Ε' , 12-2-2021 Ἀρχ. Σάββα Αγιορειτου http://hristospanagia3.blogspot.com​​

Εσπερινός αποδειπνο

https://youtu.be/UNBA4MCs_mI

Τότε συνέβη καὶ τὸ ἑξῆς θαυμαστόν...


Ὁ Ἅγιος ὅμως στὸ δρόμο, καθὼς ἔσερνε τὰ κουρασμένα καὶ πληγωμένα καὶ γέρικα πόδια του, προσευχότανε μὲ ψαλμοὺς πρὸς τὸν Κύριον, πού τοὺς ἤξερε ἀπ’ ἔξω. Ἔλεγε μεταξὺ τῶν ἄλλων καὶ τὸν 100ο ψαλμὸ: 
«Ἔλεος καὶ κρίσιν ἀσομαί Σοι Κύριε...». 
Ὅταν ὁ Ἅγιος ἔφτασε ἐκεῖ σήκωσε τὰ χέρια του καὶ τὰ μάτια του στὸν οὐρανὸ καὶ προσευχήθηκε: 
— Σ’ εὐχαριστῶ, Κύριε, εἶπε, γιατὶ εἶσαι ἐλεήμων καὶ φιλάνθρωπος. Σὺ Παντοδύναμε ἐκτύπησες τὸν ἐχθρὸν μας διάβολον. Σὺ ἐκτύπησες καὶ τὸν Ἅδην μὲ τὸ νὰ ἀπαλλάξης ἀπὸ τὸν θάνατο τὸ ἀνθρώπινο γένος. Μνήσθητὶ μου, Κύριε, ἐν τὴ Βασιλεία Σου. 
Τότε συνέβη καὶ τὸ ἑξῆς θαυμαστόν. Ανοίξα­νε γιὰ μιά στιγμὴ οἱ Οὐρανοί, φάνηκε ὁ Χριστὸς μὲ πλῆθος Ἀγγέλων. Κατέβηκε κοντὰ του καὶ τοῦ λέγει: 
— Ἔλα, προσφιλέστατε καὶ ἀγαπημένε μου Χαράλαμπε, πού τόσο πολὺ κακοπάθησες, γιὰ τ’ Ὄνομὰ Μου. Ζήτησὲ Μου ποίαν χάριν θέλεις καὶ θ’ ἀκούσω τὴν δέησὶν σου. 
— Καὶ τὸ ὅτι ἀξιώθηκα, ἀποκρίθηκε ὁ Μάρτυρας, νὰ ἰδῶ τὴν φοβερὰν δόξαν τῆς παρουσίας Σου, αὐτὸ εἶναι μεγάλο χάρισμα σ’ ἐμένα τὸν ἐλάχιστο.

Θεός εἶναι αὐτός; Δέν ὑπάρχει. Ὄχι! δέν ὑπάρχει…

Πριν από χρόνια, όταν ήμουν εφημέριος στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ εκάλεσαν να εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου το όνομα, ήτο Ξενοφών.
Όταν πήγα, ήταν σε κακή κατάσταση. Ο καρκίνος με τις ραγδαίες μεταστάσεις τον είχε προσβάλλει και στο κεφάλι. Οι μέρες του μετρημένες. Ήταν μόνος στον θάλαμο, το διπλανό κρεβάτι ήταν άδειο, κι έτσι βρεθήκαμε μόνοι μας.
Και μου είπε τα έξης, για το πώς πίστεψε, αφού υπήρξε, όπως το τόνισε, «σκληρός άθεος» και άπιστος.
«Ήλθα εδώ πριν από 35 περίπου μέρες, σ’ αυτό το δωμάτιο των δύο κλινών. Δίπλα μου ήταν ήδη κάποιος άλλος άρρωστος, μεγάλος στην ηλικία, 80 περίπου ετών. Αυτός ο άρρωστος, πάτερ μου, παρά τους φοβερούς πόνους που είχε στα κόκκαλα -εκεί τον είχε προσβάλει ο καρκίνος- συνεχώς αναφωνούσε «Δόξα Σοι, ο Θεός! Δόξα Σοι, ο Θεός!…» Στη συνέχεια έλεγε και πολλές άλλες προσευχές, που εγώ ο ανεκκλησίαστος και άθεος τις άκουγα για πρώτη φορά. Κι όμως, πολλές φορές μετά από τις προσευχές του ηρεμούσε -κι εγώ δεν ξέρω με ποιόν τρόπο- και τον έπαιρνε γλυκύτατος ύπνος. Ύστερα από δυο-τρεις ώρες ξυπνούσε από τους αφόρητους πόνους, για να ξαναρχίσει και πάλιν «το Χριστέ μου, Σ’ ευχαριστώ! Δόξα στο όνομα Σου!…Δόξα Σοι, ο Θεός!…Δόξα Σοι, ο Θεός!…»

Ἡ ομολογία τῆς πίστεως, τῆς ὀρθοδόξου πίστεώς μας, εἶναι μεγάλη τιμή, μεγάλη δόξα. Εἶναι δόξα μάρτυρος καί ὁμολογητοῦ.

Απόσπασμα από ομιλία του Αγίου Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτη, με τίτλο: "Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης, για τα Ορθόδοξα Μοναστήρια"
_______
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ
"Κόρη μου, σου εύχομαι να ομολογήσεις το Χριστό μπροστά στον αντίχριστο”

...Να προσευχόμεθα, ο Θεός να ευλογήσει, να φωτίσει, και σε αυτόν τον νέο κόσμο να σπαρθούν μικροεστίες του Θεού, που θα φωτίσουν τον κόσμο και θα κάψουν την αμαρτία. 

Και να φτιάξουν ατσαλένιο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τον μέλλοντα αντίχριστο, ο οποίος θα κάνει την παρουσία του ίσως και στο εξωτερικό κατά πρώτον, διότι ίσως το έδαφος είναι πιο πρόσφορο κατά αυτόν. 

Να συναντήσει ατσαλένιο μέτωπο από ευσεβείς χριστιανούς και με δυνατά νιάτα, όπως ένα κοριτσάκι από μικρό, παρότι κανείς λέει, δεν δίνει πολύ προσοχή το ότι, τι μπορεί να πάρει ένα μικρό παιδάκι όταν ακούει πέντε πράγματα. Κι όμως, αθόρυβα τα ενστερνίζεται μέσα του και σιγά σιγά, βλέπουμε καρποφορία. Και θα σας πω ένα από τα πολλά.
Σε μία πολιτεία της Αμερικής, εδώ και χρόνια, σε μία από την περίοδό μου, βρέθηκα εκεί και εξομολόγησα σε μία εκκλησία. Και η δασκάλα που ήταν και πρεσβυτέρα, μου ζήτησε να μου φέρει τα παιδάκια τα μικρά του δημοτικού, μικρούτσικα, πρώτη, δευτέρα, τρίτη, τετάρτη, πέμπτη.. Τα έφερε, δίπλα από το ιερό, αυτά τα καημενούλια, με σταυροπόδι όλα κάτω, περιμέναν με ανοιχτά τα ματάκια τους και τα αυτάκια τους, να ακούσουν πέντε πράγματα, με τόσο πόθο! 
Τα μίλησα σύμφωνα με την ηλικία τους, ορισμένες συμβουλές. Και ένα μικρό κοριτσάκι μου λέει: 
--"Φάδερ (πάτερ) Εφραίμ", Θα 'ρθεις και του χρόνου; 
--Λέω: "Γιατί παιδί μου θέλεις να ΄ρθω και του χρόνου;" 
--"Σ΄αγαπούμε Φάδερ" 
--Λέω: "Αφού με αγαπάτε, θα ΄ρθω" και εν συνεχεία πηγαίνω όλα τα χρόνια… 

Κυριακή ΙΖ Ματθαίου. Ἱεροῦ Χρυσοστόμου, στήν ἐπίλυση τῆς Χαναναίας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ[: Ματθ, 15,21-18] 

ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΝΑΝΑΙΑΣ 

«Καὶ ἐξελθὼν ἐκεῖθεν ὁ ᾿Ιησοῦς ἀνεχώρησεν εἰς τὰ μέρη Τύρου καὶ Σιδῶνος(:Και αφού έφυγε από κει ο Ιησούς, αναχώρησε προς τα μέρη της Τύρου και Σιδώνας)»[Ματθ.15,21]. 

Θαυμάζει ο ευαγγελιστής. «Καὶ ἰδοὺ γυνὴ(:και τότε ιδού μία γυναίκα)», το παλαιό όπλο του διαβόλου, αυτή που με έβγαλε από τον παράδεισο, η μητέρα της αμαρτίας, ο αρχηγός της παράβασης· η ίδια αυτή γυναίκα έρχεται, η ίδια φύση. Καινούριο και παράξενο θαύμα· οι Ιουδαίοι φεύγουν και η γυναίκα τον καταδιώκει· «καὶ ἰδοὺ γυνὴ Χαναναία ἀπὸ τῶν ὁρίων ἐκείνων ἐξελθοῦσα ἐκραύγαζεν αὐτῷ λέγουσα· ἐλέησόν με, Κύριε, υἱὲ Δαυΐδ(:Τότε μια γυναίκα Χαναναία που βγήκε από τα σύνορα εκείνα του φώναξε δυνατά: “Ελέησέ με, Κύριε, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ”)». Η γυναίκα γίνεται ευαγγελίστρια και ομολογεί τη θεότητα και την οικονομία. «Κύριε», λέγει και εννοεί την εξουσία· «Υιέ του Δαβίδ», την ενανθρώπηση. «Ελέησέ με». Πρόσεχε φιλόσοφη ψυχή. «Ελέησέ με· δεν έχω κατορθώματα ζωής· δεν έχω παρρησία συμπεριφοράς· καταφεύγω στο έλεος, όπου δεν υπάρχει δικαστήριο, όπου η σωτηρία είναι χωρίς ανάκριση». Και παρόλο που ήταν τόσο κακή και παράνομη τόλμησε να τον πλησιάσει. 

Και πρόσεχε φιλοσοφία γυναίκας. Δεν παρακαλεί τον Ιάκωβο, δεν ικετεύει τον Ιωάννη, ούτε πλησιάζει τον Πέτρο, ούτε διέσχισε τον χορό των αποστόλων. «Δεν έχω ανάγκη από μεσίτη, αλλά πήρα συνήγορο τη μετάνοια και έρχομαι στην ίδια την Πηγή. Γι' αυτό κατέβηκε, γι' αυτό έλαβε σάρκα, για να μιλήσω και εγώ μαζί Του. Επάνω τα χερουβείμ Τον τρέμουν, και κάτω η πόρνη συζητάει μαζί Του. Ελέησέ με· γι' αυτό ήρθες, γι' αυτό πήρες σάρκα, γι' αυτό έγινες όπως είμαι εγώ. Επάνω τρόμος και κάτω παρρησία. Ελέησέ με· δεν έχω ανάγκη από μεσίτη, ελέησέ με». 

«Τι έχεις;». «Έλεος ζητώ». «Τι έχεις πάθει;». «Ἡ θυγάτηρ μου κακῶς δαιμονίζεται(:Η κόρη μου κατέχεται από δαιμόνιο και υποφέρει φρικτά)». Η φύση βασανίζεται, η συμπάθεια γυμνάζεται. Βγήκε συνήγορος της κόρης της. Δεν φέρνει την άρρωστη, αλλά φέρνει την πίστη. Θεός είναι και τα βλέπει όλα. «Η κόρη μου βασανίζεται φρικτά από δαιμόνιο». Πένθος φοβερό· το καρφί της φύσης ξέσχισε τη μήτρα, η τρικυμία βρίσκεται στα σπλάχνα της. «Τι να κάνω; Χάνομαι». 

Μή βρεθοῦμε σφραγισμένοι χωρίς νά τό καταλάβουμε…


Μή βρεθοῦμε σφραγισμένοι χωρίς νά τό καταλάβουμε…

Κάποιες πολύ σημαντικές αναφορές του Αγίου Παϊσίου πάνω στο σφράγισμα.


“Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε”, Αθανάσιος Ρακοβαλής, Έκδοση 16η, Σελίδα 141. Σημείωση 151 (10.09.1992)

-…Ναι, γέροντα, κάθονται και ασχολούνται με το σφράγισμα και δεν ασχολούνται με τον Χριστό..

-Όχι να φοβόμαστε και να αγχωνόμαστε με αυτό, αλλά να είμαστε ενημερωμένοι. Μην τυχόν και βρεθούμε σφραγισμένοι, χωρίς να το καταλάβουμε, και δεν γίνεται τίποτα μετά! 

Αγίου Παϊσίου Λόγοι, Τόμος Β’, σ.181 , ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2001

Τὰ πράγματα προχωροῦν κανονικά. Στὴν Ἀμερικὴ τὰ σφραγισμένα σκυλιὰ ἐκπέμπουν μὲ τὸν πομπὸ καί, τάκ, τὰ βρίσκουν. Ἔτσι ξέρουν τὸ κάθε σκυλὶ ποῦ βρίσκεται. Ὅσα σκυλιὰ δὲν ἔχουν τὴν μάρκα τους καὶ εἶναι ἀδέσποτα τὰ σκοτώνουν μὲ ἀκτίνες λέιζερ. Μετὰ θὰ ἀρχίσουν νὰ σκοτώνουν καὶ τοὺς ἀνθρώπους. Τόνους ψάρια ἔχουν σφραγίσει καὶ τὰ παρακολουθοῦν ἀπὸ τὸν δορυφόρο σὲ ποιό πέλαγο εἶναι!

Ἠ εὐαγγελική περικοπή τῆς Κυριακῆς ΙΖ Ματθαίου.Παναγιώτης Τρεμπέλας


H ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΖ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ 

Κατά Ματθαίον, κεφ. ΙΕ΄, εδάφια 21-27 

21 Καὶ ἐξελθὼν ἐκεῖθεν ὁ ᾿Ιησοῦς ἀνεχώρησεν εἰς τὰ μέρη Τύρου καὶ Σιδῶνος. 22 καὶ ἰδοὺ γυνὴ Χαναναία ἀπὸ τῶν ὁρίων ἐκείνων ἐξελθοῦσα ἐκραύγαζεν αὐτῷ λέγουσα· ἐλέησόν με, Κύριε, υἱὲ Δαυῒδ· ἡ θυγάτηρ μου κακῶς δαιμονίζεται. 23 ὁ δὲ οὐκ ἀπεκρίθη αὐτῇ λόγον. καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· ἀπόλυσον αὐτήν, ὅτι κράζει ὄπισθεν ἡμῶν. 24 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου ᾿Ισραήλ. 25 ἡ δὲ ἐλθοῦσα προσεκύνησεν αὐτῷ λέγουσα· Κύριε, βοήθει μοι. 26 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· οὐκ ἔστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις. 27 ἡ δὲ εἶπε· ναί, Κύριε· καὶ γὰρ τὰ κυνάρια ἐσθίει ἀπὸ τῶν ψυχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν. 28 τότε ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις! γενηθήτω σοι ὡς θέλεις. καὶ ἰάθη ἡ θυγάτηρ αὐτῆς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης. 

Ερμηνευτική απόδοση από τον μακαριστό Παναγιώτη Τρεμπέλα 

21 Και αφού έφυγε από κει ο Ιησούς, αναχώρησε προς τα μέρη της Τύρου και Σιδώνας. 22 Τότε μια γυναίκα Χαναναία που βγήκε από τα σύνορα εκείνα, Του φώναξε δυνατά: “Ελέησέ με, Κύριε, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ.

Τότε ὁ Κύριος εἰσακούει τίς προσευχές του.....

Υπήρξε εποχή που νόμιζα ότι ο Κύριος κάνει θαύματα μόνο με τις προσευχές των αγίων.
Τώρα όμως έμαθα ότι ο Κύριος θα κάνει το θαύμα Του και στον αμαρτωλό, αμέσως μόλις ταπεινωθεί η ψυχή του....
Γιατί, όταν ο άνθρωπος μάθει την ταπείνωση, τότε ο Κύριος εισακούει τις προσευχές του.....

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

https://youtu.be/HJIP-MXclUI

Ὑπάρχει ἅγιος Βαλεντίνος; - π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος

 Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος απαντά στο ερώτημα κατά πόσον υπάρχει άγιος Βαλεντίνος στην Ορθόδοξη Εκκλησία και κατά πόσον πρέπει να τον εορτάζουμε.

14 Φεβρουαρίου. ♰ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΖ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Αὐξεντίου τοῦ ἐν τῷ Βουνῷ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Κυρ. ιζ΄ ἐπιστ. (Β΄ Κορ. ς΄ 16 - ζ΄ 1).

Β Κορ. 6,16        τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός.

Β Κορ. 6,16              Ποίος δε συμβιβασμός και ποία συνύπαρξις ημπορεί να νοηθή μεταξύ του ναού του Θεού και του ναού των ειδώλων; Διότι σεις-μη το λησμονείτε-είσθε ναός του Θεού του ζώντος, όπως άλλωστε έχει προφητεύσει ο Θεός και εις την Π. Διαθήκην· ότι “θα κατοικήσω μεταξύ αυτών και εντός αυτών και θα περιπατήσω ανάμεσά των και θα είμαι εγώ ο ιδικός των Θεός και θα είναι αυτοί λαός μου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible