Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Δυσκολίες στήν τεκνοποιεία καί περιπτώσεις ἀτεκνίας, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΟΜΙΛΙΑ_Δυσκολίες στήν τεκνοποιεία καί περιπτώσεις ἀτεκνίας, 22-10-2010, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (ὁμιλία σέ νέους)

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO

Νοῦ δέν ἔχει ὅποιος ὁμιλεῖ ἀπερίσκεπτα,, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 ΚΗΡΥΓΜΑ_103. Νοῦ δέν ἔχει ὅποιος ὁμιλεῖ ἀπερίσκεπτα, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Φιλοκαλία τόμος Α΄, 13-8-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Γιά νά μιλήσῃς πρέπει νά σιωπήσῃς ὥστε νά μπορέσης νά σκεφθῇς, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_102. Γιά νά ὁμιλήσῃς πρέπει νά σιωπήσῃς ὥστε νά μπορέσης νά σκεφθῇς., ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Φιλοκαλία τόμος Α΄, 12-8-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἡ ἀποστολική περικοπή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Προς Φιλιππησίους, κεφάλαιο Β΄, εδάφια 5-11

5 Τοῦτο γὰρ φρονείσθω ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ, 6 ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ, 7 ἀλλ' ἑαυτὸν ἐκένωσε μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, 8 καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ. 9 διὸ καὶ ὁ Θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσε καὶ ἐχαρίσατο αὐτῷ ὄνομα τὸ ὑπὲρ πᾶν ὄνομα, 10 ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων, 11 καὶ πᾶσα γλῶσσα ἐξομολογήσηται ὅτι Κύριος ᾿Ιησοῦς Χριστὸς εἰς δόξαν Θεοῦ Πατρός.

Ερμηνευτική απόδοση από τον μακαριστό Παναγιώτη Τρεμπέλα

5 Εφόσον δηλαδή είστε μαθητές και δούλοι του Ιησού Χριστού, πρέπει να μιμηθείτε την ταπείνωση και την αυταπάρνησή Του. Ας υπάρχει λοιπόν μέσα σας αυτό το φρόνημα της ταπεινώσεως και αυταπαρνήσεως που είχε κι ο Ιησούς Χριστός. 6 Ο Ιησούς Χριστός δηλαδή, αν και είχε την ίδια ουσία και φύση με τον Θεό Πατέρα και ως απαράλλακτη και ζωντανή εικόνα του Θεού είχε τη μορφή και τη φύση του Θεού, δεν θεώρησε την ισότητά Του με τον Θεό Πατέρα αποτέλεσμα αρπαγής· διότι εάν ήταν αποτέλεσμα αρπαγής, δεν θα τολμούσε να το αποθέσει, από φόβο μήπως το χάσει.

«Θά ἔρθει ἐποχή πού θά πλησιάζετε τά δέντρα καί δέν θά μπορεῖτε νά φᾶτε φροῦτα»

Διδαχές και προφητικά λόγια Αγίων Γερόντων για την φύση και το περιβάλλον

1. «Όταν πήγα στο μοναστήρι, διηγούνταν ο Όσιος Ιάκωβος, λόγω παλαιοτέρας πυρκαγιάς, τα γύρω βουνά ήταν γυμνά και μόνο λίγα πεύκα και έλατα υπήρ­χαν. Καθώς λοιπόν πήγαινα στις διάφορες διακονίες, είχα στην τσέπη μου σπόρους από κουκουνάρια των πεύκων και τους έσπερνα σ’ όλη την περιοχή. Έκανα και προσευ­χή να διαφυλάσσεται το δάσος, κυρίως από τις πυρκαγιές, οι όποιες έχουν ως αιτία και τον φθόνο του διαβόλου, πού βάζει τα όργανα του να καταστρέφουν τα δάση».

2. Ό Όσιος Αμφιλόχιος έλεγε: «Όποιος φυ­τεύει δέντρο, φυτεύει ελπίδα, ειρήνη, αγάπη και έχει τις ευλογίες του Θεού».

3. Αξιοπρόσεκτη η προφητεία του Οσίου Γεωρ­γίου Καρσλίδη: «Θα έρθει εποχή πού θα πλησιάζετε τα δέντρα και δεν θα μπορείτε να φάτε φρούτα».

Σταμάτα νά κάνουμε ἀγάπη


«ΣΤΑΜΑΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ!»

Κάποτε ο οδηγός του αλησμόνητου και αγίου πλέον Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλίνικου (Πούλου· 1919–1984), πήρε άδεια. Και με παρακάλεσε ο ίδιος ο Δεσπότης να τον εξυπηρετήσω με το αυτοκίνητό μου. Πήγαμε για Εσπερινό σ’ ένα μικρό χωριό της Αριδαίας –δεν θυμάμαι τώρα σε ποιό–, ο Σεβασμιώτατος, ο διάκος του κι εγώ.

Στον δρόμο με πείραζε:

—Αα, κυρ-Κ.! Πολλά παίρνεις για το αγώγι! Δεν πρέπει να έρχομαι μαζί σου!



Έγινε ο Εσπερινός, είπε πολλά στους χωρικούς. Όταν φεύγαμε, ζήτησε από τον διάκο την Καινή Διαθήκη. Δεν είχε. Έτυχε να έχω εγώ μια μικρή.

—Δώσ’ την στον διάκο! μού λέει.

Την έδωσα. Του είπε να την ανοίξει τυχαία και να διαβάσει. Πράγματι, την άνοιξε τυχαία ο διάκος κι άρχισε να διαβάζει. Ήταν ένα χωρίο που μιλούσε περί αγάπης. Ο διάκος διάβαζε κι ο Σεβασμιώτατος τον ρωτούσε τι εννοεί η κάθε λέξη. Καθώς προχωρούσε το κείμενο, ο Σεβασμιώτατος το ανέλυε περισσότερο.

Στον δρόμο, κοντά σ’ ένα χωριό, μπροστά μας, βρέθηκε κάποιος χωρικός. Είχε άλογο ζεμένο στο κάρο, φορτωμένο με τριφύλλι κι εκείνο έτρεχε φοβισμένο. Το τριφύλλι άρχισε να πέφτει κι ο καημένος ο χωρικός δεν μπορούσε να το σταματήσει. Εγώ οδηγούσα, ενώ συνεχιζόταν ο διάλογος μεταξύ διάκου και Σεβασμιωτάτου κι έβλεπα την ταπείνωση και την αγάπη του.

Όταν φτάσαμε κοντά στο άλογο με το κάρο, εγώ, ο αφελής, προσπέρασα το κάρο για να φύγουμε.

Οπότε, ακούω:

Ὁ Μητροπολίτης Ἀντινόης κ. Παντελεήμων πρός Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ἀμερικῆς κ.κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
(Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)

Ενορία Τιμίου Προδρόμου, Χώρας
852 00 ΚΑΛΥΜΝΟΣ - GRECCE


Προς
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Αμερικής
κ.κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ
8-10 East 79th St.
New York, NY 10075 - U.S.A.
Tel: (212) 570-3500 • Fax: (212) 570-3569

Σεβασμιώτατε Αδελφέ, Άγιε Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρε,

Ο Χριστός μεθ’ ημών.

Mε σεβασμό προς την υμετέρα αγαπητή μου Θεοπρόβλητο Σεβασμιότητα, Σας γνωστοποιώ την ταπεινή απάντησή μου στη δήλωσή Σας στο Facebook, όπου αναφέρετε ότι «υπάρχουν πολυάριθμα μονοπάτια, που οδηγούν τελικά στην κορυφή του βουνού, και ότι όσοι δεν το πιστεύουν βρίσκονται σε απέραντη άγνοια»! Εννοείτε στη δήλωσή Σας αυτή, φυσικά, τις πολυάριθμες θρησκείες και αιρέσεις.

Προσπαθετε να σπείρετε τον Οικουμενισμό, που είναι η μίξης όλων των θρησκειών σε μία.

Με σεβασμό, θα ήθελα να τονίσω την Ορθόδοξο Διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Σύμφωνα με τα Ιερά Ευαγγέλια, ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη Οδός, Αλήθεια και Ζωή του κόσμου. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίσει τον Θεό Πατέρα, παρά μόνο μέσον του Υιού. Εκείνος που δεν πιστεύει στον Υιό, δεν έχει ούτε τον Πατέρα.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η μόνη Αληθινή Χριστιανική Εκκλησία, διότι διατήρησε, χωρίς τις παραμικρές αλλοιώσεις ή αλλαγές, τις γνήσιες Αποστολικές Διδασκαλίες και Παραδόσεις. Ενώ η μεν Ρωμαιοκαθολική ομολογία (και όχι εκκλησία) αλλοίωσε την γνησιότητα αυτή με την εισαγωγή νέων και ξένων διδασκαλιών, ενώ οι Προτεσταντικές δε ομολογίες (και όχι εκκλησίες) αρνήθηκαν εντελώς αυτές.

«Ὅσο μικρός καί ἀσήμαντος καί ἄν εἶμαι, ὡστόσο, ἐν Χριστῷ, ἐγώ εἶμαι σωστός καί ὄχι ἐσεῖς πού εἶστε μακριά ἀπό τόν Χριστό».

Κάθε διεθνής ή ταξική πάλη συνδέεται με τη βία: «Χτυπάτε τους εχθρούς». Η εντολή όμως του Χριστού λέει «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ. 5,44). Η τελευταία δεν επιτρέπει καθόλου να υποβιβάσουμε το Ευαγγέλιο στο επίπεδο της αδελφοκτόνου διαιρέσεως των υλικών αγαθών. Όταν μπουν στις τάξεις των μαχητών οι επίσκοποι, οι θεολόγοι, οι πιστοί χριστιανοί γενικά, θεωρούν εκείνους που αποφεύγουν τη συμμετοχή στο είδος αυτό των δραστηριοτήτων ως μικρόψυχους και δειλούς. Όσο πιο επικίνδυνη είναι η συμπλοκή με τους καταπιεστές, τόσο περισσότερο θεωρείται η ανθρωπιστική αποστολή ως «μαρτύριο» για τον Χριστό.

Η αποφυγή μας υπαγορεύεται από τη συνείδηση ότι κάθε αλλαγή καταστάσεως στις κοινωνικές σχέσεις με επαναστατικό, δηλαδή εκβιαστικό τρόπο, θα αποδειχθεί τελικά αντικατάσταση της μιας βίας από την άλλη. Η ιστορική πείρα το απέδειξε αυτό σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων. Ήδη εμείς παρατηρήσαμε στη διάρκεια της ζωής μας πως η ιδέα της δικαιοσύνης ενέπνεε τους ανθρώπους στη μάχη με τον δεσποτισμό και την εκμετάλλευση, για την ελευθερία και τα πλήρη δικαιώματα για όλους. Ωστόσο, οι επαναστάσεις κατέληξαν ή μετατράπηκαν σε τρομοκρατικά καθεστώτα με την κατάπνιξη τεράστιων μαζών πληθυσμού, με τη στέρηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων και τα παρόμοια. Όσο βαθειά και αν είναι η ταραχή μας για τις αδικίες κάποιου συστήματος, η αλλαγή του πρέπει να συνδέεται με μακρά διαδικασία ανυψώσεως του ηθικού επιπέδου των ανθρώπων εν γένει. Δεν έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε εκβιαστικές πράξεις -ακόμη και επάνω στους εκβιαστές- στο όνομα του Χριστού. Να ελέγξουμε όμως την αδικία, ζώντας με ένταση, για να φυλάξουμε τη δικαιοσύνη προς όλους, μπορούμε και το κάνουμε, όταν βλέπουμε όφελος από τον λόγο μας.

Ἐπιστολή πιστῶν πρός τόν Πατριάρχη γιά τήν ἐπικείμενη ἔλευση τοῦ αἱρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου στήν Ἑλλάδα.


σ.σ. Αυτή η ωραιότατη επιστολή επήγε στράφι. Εστάλη προς τον «Θειότατο» και «Παναγιώτατο» Νεκροθάφτη.

Προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κύριο κύριο Βαρθολομαίο
Δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ,


Καβάλα 14/7/2021

Παναγιώτατε την Ευχή Σας,

Ως πνευματικά τέκνα της Μητρός Εκκλησίας και παιδιά δικά Σας, καθώς είμαστε μέλη της Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να Σας αναφέρουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο μας προβληματίζει σφόδρα. Πληροφορηθήκαμε ότι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα μεταβεί στην Μητρόπολη μας ο Πάπας Φραγκίσκος, μάλιστα όχι για ιδιωτική τουριστική επίσκεψη, αλλά προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της πατρίδας μας και φυσικά με Σας, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, γεγονός που μας έχει θλίψει.

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και δεν είμαστε αντίθετοι στην επίσκεψη του οιουδήποτε στη χώρα μας. Ούτε έχουμε αρνητικά αισθήματα προς τον Πάπα Ρώμης και τους ανά τον κόσμο Παπικούς. Αντίθετα μάλιστα και τον Πάπα Ρώμης και τους ανά τον κόσμο Παπικούς τους θεωρούμε, ως εικόνες του Θεού και προσευχόμαστε για την μετάνοια και την σωτηρία τους. Όμως ο κ. Φραγκίσκος δεν θα μας επισκεφτεί ως ταπεινός προσκυνητής των «βημάτων του Αποστόλου Παύλου», ούτε μόνο ως απλός αρχηγός κράτους, όπως όλοι οι αρχηγοί κρατών, οπότε στην περίπτωση αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτος. Θα έρθει ως Θρησκευτικός Ηγέτης και θα θελήσει να συναντηθεί τόσο με Εσάς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο.

Ὦ Θεία Ἀγάπη


πηγή:εδώ

Ἅγιος Νεκτάριος
Ὦ Θεία Ἀγάπη
Ὦ Θεία Ἀγάπη, ἐλθέ, ἱκετεύω,
ἐξ ὅλης ψυχῆς μου καὶ μέσης καρδίας,
καὶ σκήνωμα θεῖον, Χριστέ, ποίησόν με
καὶ πάσης κηλῖδος, ὦ καθάρισόν με.

Ὦ Θεία Ἀγάπη, ἀγάπης ἐνθέου
τὴν Σὲ ἐκζητοῦσαν ψυχὴν ἔμπλησόν μου
καὶ ἔρωτα θεῖον, Ὦ Θεία Ἀγάπη,
θερμῶς ἱκετεύω, τῷ δούλῳ Σου δός μοι.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 13-8-2021

https://youtu.be/n92KINeNxjo
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 13-8-2021

Τίς Θεός μέγας ὡς ὁ Θεός ἡμῶν;

 

Ι.Μ.Οσιου Δαυιδ..το θαύμα από ψηλά.. ".
Όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις!!!

Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών;
Συ εί ο Θεος ο ποιών θαυμάσια μόνο.

***
Ποιός θεός είναι τόσο μεγάλος όσο ο Θεός μας;

Εσύ είσαι ο μόνος Θεός που κάνεις θαυμάσια έργα.

https://wra9.blogspot.com/2021/08/blog-post_59.html

13 Αὐγούστου. Ἀπόδοσις τῆς ἑορτῆς τῆς Μεταμορφὠσεως, μετάθεσις λειψάνου τοῦ άγ. Μαξίμου τοῦ ὁμολογητοῦ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Παρ. η΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Α΄ Κορ. ια´ 8-23).

Α Κορ. 11,8        οὐ γάρ ἐστιν ἀνὴρ ἐκ γυναικός, ἀλλὰ γυνὴ ἐξ ἀνδρός·

Α Κορ. 11,8               Είναι άλλωστε ανώτερος ο άνδρας από την γυναίκα, όπως φαίνεται και εκ του γεγονότος, ότι δεν έγινε ο άνδρας από την γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άνδρα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible