Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΟΡΤΕΣ


 ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ= ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ!
«καί πᾶς ὅς ἐρεῖ λόγον εἰς τόν υἱόν τοῦ ἀνθρώπου, ἀφεθήσεται αὐτῶ· τῶ δέ είς τό Ἅγιον Πνεῦμα βλασφημήσαντι οὐκ ἀφεθήσεται» ( Κατά Λουκᾶν ιβ, 10 )
 ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ= ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΟΡΤΗ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΑ! 
Ποῦ φτάσαμε; Ἡ πτώση τῆς ἀνθρωπότητας δέν ἔχει σταματημό...ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ «ΕΥΦΥΗ» ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.
Ὑβρίζονται πλέον, τά Ἱερά καί Ὅσια, ἀκόμη καί τό ἴδιο τό Πανίερο Πρόσωπο τοῦ Κυρίου καί Θεοῦ Ἡμων Ἰησοῦ Χριστοῦ. Αὐτό δέ χαρακτηρίζεται ὡς τρόπος καλλιτεχνικῆς ἔκφρασης. Ἡ βλασφημία εἶναι μία ἀκόμη νόμιμη εὐκαιρία γιά γιορτή, διασκέδαση καί διαγωνισμούς μέ ἔπαθλα στούς εὐφυέστερα βλασφημοῦντες!!!

Η έκτρωση είναι...φοβερή αμαρτία. Οραμα τοῦ π. Παϊσιου γιά τά παιδιά πού φονεύθηκαν ἀπό τίς ἐκτρώσεις.

green_creek_area.jpg
-Γέροντα, κάποια κυρία σαράντα χρόνων, που έχει μεγάλα παιδιά, είναι έγκυος τριών μηνών. Ό άνδρας της την απειλεί πώς, αν δεν κάνη έκτρωση, θα την χωρίσει.
-Αν κάμει έκτρωση, θα την πληρώσουν τα άλλα παιδιά τους με αρρώστιες και ατυχήματα Σήμερα οι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις και δεν έχουν την ευλογία του Θεού. Παλιά, αν γεννιόταν ένα παιδάκι άρρωστο, το βάπτιζαν, πέθαινε αγγελούδι, και ήταν πιο ασφαλισμένο.
Είχαν οι γονείς και άλλα γερά παιδιά, είχαν και την ευλογία του Θεού. Τώρα γερά παιδιά τα σκοτώνουν με τις εκτρώσεις και διατηρούν στην ζωή άλλα που είναι αρρωστημένα. Τρέχουν οι γονείς στην Αγγλία, στην Αμερική να τα θεραπεύσουν.
Και συνεχίζεται μετά να γεννιούνται πιο άρρωστα, γιατί και αυτά, αν ζήσουν και κάνουν οικογένεια, μπορεί να γεννήσουν πάλι άρρωστα παιδιά, οπότε τι βγαίνει; Ενώ, αν γεννούσαν μερικά παιδιά, δεν θα έτρεχαν τόσο πολύ για το ένα, το άρρωστο. Θα πέθαινε και θα πήγαινε αγγελούδι.

Η Παναγία του Χάρου

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ
ΣΤΗ ΛΕΙΨΩ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΤΟ ΕΞΩΜΟΝΑΣΤΗΡΟ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ
Βρισκόμαστε στα 1600 μ.Χ. Μοναχοί από την Ιερή Μονή της Πάτμου φτάνουν στη Λειψώ της Δωδεκανήσου και χτίζουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Χωριό το εξωμονάστηρο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ».

Ο Ναός είναι τρισυπόστατος, χτισμένος σε ρυθμό βυζαντινό. Τον διακρίνει ο χαμηλός τρούλος, τα ακανόνιστα τόξα, που γι' αυτό αισθητοποιούν μια ασυνήθιστη γοητεία, τα λιγοστά και στενόμακρα παράθυρα, που το φειδωλό φως τους υποβάλλει τον προσκυνητή.

Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των μοναχών. Μα σεβάστηκε το ιερό κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και θαυματουργική εικόνα της "Παναγίας του Χάρου".

Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει (Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης)


Στην κατάσταση που είναι σήμερα οι άνθρωποι, ό,τι τους λέει ο λογισμός κάνουν. Άλλοι είναι με χάπια, άλλοι παίρνουν ναρκωτικά. Κάθε τόσο τρεις-τέσσερις ξεκινούν να κάνουν μια καινούρια θρησκεία. Ανάλογα, λίγα γίνονται, εγκλήματα, δυστυχήματα κ.λ.π. Βοηθάει ο Θεός.
Ήρθε ένας στο Καλύβι και μου λέει: “Έχεις καμιά κιθάρα;”;
Πίνει χασίς, έχει όρεξη να μιλά -δεν σε ρωτάει αν έχεις εσύ όρεξη – θέλει και μια κιθάρα!! Άλλοι βαρέθηκαν τη ζωή τους και θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να κάνουν κανένα κακό, για να γίνει σαματάς. Δεν είναι ότι τους περνάει αυτό σαν βλάσφημος λογισμός και τον διώχνουν. Βαρέθηκαν τη ζωή τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μου είπε ένας: “Θέλω να με γράψουν οι εφημερίδες ότι είμαι ήρωας!”.

Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ (ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟΣ) mp3


Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 06-12-08.

ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νο4 .ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ..

                                                            













Ἄν καί δέν εἴχαμε σκοπό νά ἀσχοληθοῦμε μέ αὐτό τό φλέγον θέμα ξανά τόσο σύντομα,ὅμως τά γεγονότα τρέχουν μέ ἰλιγγιώδη ταχύτητα.
Οἱ παγκοσμιοποιητές βιάζονται νά τσιπάρουν τά πάντα, ὥστε νά ὁδηγηθοῦμε στό τελικό στάδιο πού εἶναι τό σφράγισμα στό σῶμα μας μέ τό 666, γνωστό πλέον ὡς χάραγμα τοῦ ἀντιχρίστου. Αὐτό εἶναι πού θά ἀκυρώνει τό Ἅγιο Βάπτισμα καί κάθε κοινωνία μέ τόν Θεό!

Τι είναι το κόλλυβο; Πως προέκυψε στην παράδοση της εκκλησίας μας;

Υπάρχει μια περιεκτικότατη σε νόημα και περιεχόμενο απάντηση που καλύπτει την παραπάνω ερώτηση, ενώ μας λύνει και άλλες παρόμοιες απορίες. Είναι του Αγίου Νικοδήμου του αγιορείτου παρμένη από μία διμηνιαία έκδοση του συλλόγου:«ΦΙΛΟΙ ΙΕΡΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ.
Κόλλυβο, λοιπόν, είναι βρασμένο σιτάρι, το όποιο σιτάρι είναι σύμβολο του ανθρώπινου σώματος, επειδή το ανθρώπινο σώμα τρέφεται και αυξάνει με το σιτάρι.

Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου Λόγοι Α΄ Μέρος Δ΄ Κεφάλαιο 4ο. Η ορθόδοξη παράδοση. «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας»(1)



- Γέροντα, συχνά μιλούν για «ανανέωση στην Εκκλησία»· λες και η Εκκλησία γηράσκει και χρειάζεται ανανέωση!

- Ναι, γέρασε!... Μα και αυτοί ακόμη που δεν έχουν ευλάβεια αλλά λίγο μυαλό δεν αναπαύονται σ’ αυτά τα νέα που φτιάχνουν τώρα και ψάχνουν να βρουν εκείνα τα αρχαία. Δεν τους συγκινούν λ.χ. οι νέες εικόνες· καταλαβαίνουν την αξία της παλιάς εικόνας. Αυτοί που έχουν λίγο μυαλό δηλαδή· πόσο μάλλον αυτοί που έχουν ευλάβεια! Από εκεί να καταλάβης πόσο λάθος είναι αυτά που λένε για «ανανέωση» κ.λπ.!

Σήμερα, αν κανείς προσπαθή να κρατήση λίγο την παράδοση, να τηρή τις νηστείες, να μη δουλεύη τις γιορτές, να είναι ευλαβής, λένε μερικοί: «Πού βρίσκεται αυτός; Πάνε αυτά τα πράγματα! Αυτά ήταν για τότε!» Και αν τους πης τίποτε, θα σου πουν: «Σε ποια εποχή ζης; Αυτά δεν γίνονται τώρα!» Σιγά-σιγά τα παίρνουν για παραμύθια. Τι λέει όμως; «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας».

EΠΑΦΕΣ ΜΕ “ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ” Ή ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ; (UFO, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΕΛΛΕΡ)

UFO ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΕΛΕΡ: ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΞΩΓΗΪΝΟΥΣ
Ποια είναι η πραγματική φύση των εξωγήινων διαστημανθρώπων που πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν δει, μιλήσει ή ακόμα και ταξιδέψει μαζί τους σε άλλους πλανήτες;
Είναι άνθρωποι ή ανθρωποειδή, υλικά όντα κάποιας μορφής ή μήπως πνευματικά όντα, άυλα πνεύματα; Όλο και περισσότεροι ερευνητές τείνουν προς το δεύτερο, και μάλιστα απότι φαίνεται δεν είναι και τόσο καλά ... Οι παρακάτω εμπειρίες είναι παρμένες από το βιβλίο “Τhe Dark Gods” των Collin Wilson και Αnthony Roberts (Panther Books, 1984). Oι Wilson και Roberts, ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων, στο βιβλίο τους κάνουν μία σύγκριση των εμπειριών με εξωγήινους και των εμπειριών που συμβαίνουν στον αποκρυφισμό, πνευματισμό και στις παγανιστικές θρησκείες από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.  


UFO- A.T.I.A. Εξήγηση των φαινομένων UFO- ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ SERAPHIM ROSE.

TA UFO ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Το τελευταίο βιβλίο του Dr. Jacques Vallee σχετικά με τα UFO, «Το αόρατο Κολλέγιο» (The Invisible College), αποκαλύπτει τι σκέφτονται τώρα γι' αυτά αξιόπιστοι επιστήμονες ερευνητές. Πιστεύει ότι τώρα είμαστε «πολύ κοντά» στο να κατανοήσουμε τι είναι. Σημειώνει ότι η ιδέα της «εξωγήινης» νοήμονος ζωής έχει μέσα σε λίγα χρόνια γίνει πολύ της μόδας, ανάμεσα σε επιστήμονες όπως επίσης και μάντεις, ως αποτέλεσμα «μεγάλης δίψας για επαφή με ανώτερους νόες που θα προσφέρουν καθοδήγηση για το φτωχό, ταλαιπωρημένο, ταραχώδη πλανήτη μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ (UFO- A.T.I.A). ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ(Π. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ).




Ἀπό τό:   http://www.kivotoshelp.gr/Pages/apories1.htm        
UFO  ΚΑΙ  ΑΣΤΡΟ  ΤΗΣ  ΒΗΘΛΕΕΜ...
Λένε μερικοί ότι το άστρο της Βηθλεέμ ανήκε στα λεγόμενα  Α.Τ.Ι.Α. ( Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα  ή  UFO. ). Εχω διαβάσει και σχετικά άρθρα σε κάποια περιοδικά πού με έχουν βάλει σε αμφιβολίες αν πράγματι ήταν άστρο του Χριστού ή κάτι άλλο.     Θανάσης Ζ. --  Βέροια.
 Αγαπητέ φίλε Θανάση. 
Ευχαριστούμε κατ΄αρχάς πού επικοινωνήσατε μαζί μας. Σύμφωνα με την αρχαία Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και σε συνάρτηση πάντα με τά κείμενα των  Ευαγγελίων πού είναι και οι μόνες γραπτές για εκείνο το φαινόμενο ιστορικές πηγές ( άς αφήσουμε  τις μετέπειτα  θεωρίες και εικασίες ανθρώπων πού δεν έζησαν τα γεγονότα ), το άστρο της Γεννήσεως του Χριστού είχε μία νοήμονα συμπεριφορά, συνοδείας και επισημάνσεως.Τό άστρο της Βηθλεέμ απασχόλησε όχι μόνο τους θεολόγους αλλά και πολλούς σοφούς αστρονόμους.



"Ἡ ὁμοιοπαθητική ἀσυμβίβαστη μέ τήν Ὀρθόδοξη Πίστη καί τήν ἐπιστήμη"

ΕΚΔΟΣΗ Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 

undefined
alopsis
ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ
Συλλογικός τόμος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας

ΕΚΔΟΣΗ Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στα τέλη του 2008 τη λίαν διαφωτιστική έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας για το φλέγον θέμα της ομοιοπαθητικής το οποίο άπτεται τόσο της επιστήμης όσο και της πίστεως. Ο τόμος αποτελείται από σημαντικά κείμενα των καθ’ όλα ειδικών να γνωμοδοτήσουν για αυτό το θέμα, δηλαδή σοβαρών ιατρών και  θεολόγων που έχουν μελετήσει επισταμένως τη «θεραπεία» η οποία έχει πάρει σήμερα διαστάσεις επικίνδυνου ιού. Συμπεριλαμβάνονται επίσης αποσπάσματα από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, καθώς και ταφωτισμένα λόγια του Γέροντος ΠαϊσίουΧρήσιμη είναι και η ενημέρωση περί της ψευδοθεραπείας της ομοτοξικολογίας η οποία αποτελεί επέκταση της ομοιοπαθητικής.
Διαβάστε περισσότερα για την Ομοιοπαθητική και γενικότερα για τις εναλλακτικές "θεραπείες" πατώντας εδώ 

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:  
http://www.alhttp://www.alopsis.gr/ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: 
http://orthodoxiconsonline.com/prodimages/Large/Icons/f75.jpg

ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ;
H Oμοιοπαθητική, μία από τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες της Nέας Eποχής,
δημιουργεί στις μέρες μας σύγχυση μεταξύ των χριστιανών. Kι’ αυτό, γιατί αρκετοί καταφεύγουν
εκεί, χωρίς να γνωρίζουν σαφώς περί τίνος πρόκειται. Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος ώστε η
Oμοιοπαθητική, να δράση σαν γέφυρα μετάβασης ανύποπτων χριστιανών προς τις Ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό (γιόγκα, διαλογισμό, Βουδισμό, κλπ), γιατί εκεί,
κυρίως, θεμελιώνονται αυτές οι λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες...



ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible