Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Μετανοεῖτε.Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Μετανοεῖτε, 8-12-2019, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, Ι.ν. Αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών

Κυριακή ΙΑ Λουκᾶ.Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν παραβολή τῶν βασιλικῶν γάμων. Μέρος Δεύτερο



ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ΛΟΥΚΑ[:Λουκά 14,16-24] 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ[:Ματθ.22,1-14] 

[Μέρος δεύτερο: υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ. 22, 8-14] 

Εσύ λοιπόν πρόσεχε και στην περίπτωση αυτή την φιλοτιμία του Κυρίου: «ὅσους ἐὰν εὕρητε(:Όσους θα βρείτε)», λέγει, «καλέσατε εἰς τοὺς γάμους(:καλέστε τους στους γάμους)»· διότι πριν από αυτό που προανέφερα, κήρυτταν και προς τους Ιουδαίους και προς τους εθνικούς, και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους διαμένοντας στην Ιουδαία, επειδή όμως επέμεναν οι Ιουδαίοι να τους επιβουλεύονται, άκουσε τον Παύλο που ερμηνεύει αυτή την παραβολή και λέγει τα εξής: «ὑμῖν ἦν ἀναγκαῖον πρῶτον λαληθῆναι τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ. ἐπειδὴ δὲ ἀπωθεῖσθε αὐτὸν καὶ οὐκ ἀξίους κρίνετε ἑαυτοὺς τῆς αἰωνίου ζωῆς, ἰδοὺ στρεφόμεθα εἰς τὰ ἔθνη(:σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, ο οποίος κάλεσε στη σωτηρία τον Ισραήλ πριν από όλους τους άλλους λαούς, ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κηρυχθεί ο λόγος του Θεού πρώτα σε σας τους Ιουδαίους. Αφού όμως τον αποδιώχνετε και δεν τον δέχεστε και αφού εσείς οι ίδιοι βγάζετε για τους εαυτούς σας την απόφαση ότι δεν είστε άξιοι της αιώνιας ζωής, ιδού στρεφόμαστε πλέον στους εθνικούς)»[Πράξ.13,46]. 
Για τον λόγο αυτό λέγει και ο Δεσπότης: «ο μεν γάμος είναι έτοιμος, οι καλεσμένοι όμως δεν ήσαν άξιοι ». Βέβαια αυτό το γνώριζε και πριν να συμβεί, αλλά όμως για να μην τους αφήσει καμία πρόφαση αναίσχυντης αντιλογίας, μολονότι τα γνώριζε, προς αυτούς πρώτα και ο ίδιος ήλθε, και άλλους απέστειλε στη συνέχεια και αποστομώνοντας έτσι εκείνους και διδάσκοντάς μας να κάνουμε ό,τι εξαρτάται από μας, και αν ακόμη πρόκειται κανείς να μην κερδίσει τίποτε από αυτό. 
Επειδή λοιπόν δεν ήσαν άξιοι, «πηγαίνετε», λέγει, «όπου βγάζουν οι δρόμοι και καλέστε όσους θα βρείτε» και αυτούς που θα βρίσκονται εκεί κατά τύχη και τους περιφρονημένους. Επειδή δηλαδή συνεχώς έλεγε, ότι «οἱ τελῶναι καὶ αἱ πόρναι προάγουσιν ὑμᾶς εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ(:πόρνες και τελώνες θα κληρονομήσουν τον ουρανό)» [Ματθ.21,31] και «Πολλοὶ δὲ ἔσονται πρῶτοι ἔσχατοι καὶ ἔσχατοι πρῶτοι(:οι πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι και οι τελευταίοι πρώτοι)»[Ματθ.19,30] αποδεικνύει ότι αυτά δικαίως γίνονται, πράγμα που κατεξοχήν ενοχλούσε τους Ιουδαίους και τους πείραζε πολύ φοβερότερα αυτό και από την κατακρήμνιση του ναού, το να βλέπουν δηλαδή να εισάγονται οι εθνικοί και μάλιστα πολύ περισσότερο στη θέση εκείνη που ανήκε σε αυτούς. 

Πῶς ἐπέλεξε ὁ Ἅγιος Γέροντας Παΐσιος τό ἐγκαταλελειμμένο κελί τῆς Παναγούδας

Ὁ Γέροντας, ἀφοῦ πέρασε ἕνδεκα χρόνια ἀγώνων καί προσφορᾶς στό Καλύβι τοῦ Τιµίου Σταυροῦ, ἀποφάσισε ὕστερα γιά κάποιον πνευµατικό λόγο νά ἀναχωρήση ἀπό αὐτό. 
Στίς 27 Φεβρουαρίου, ἡµέρα πού τοῦ εἶχε ἐµφανισθῆ ἡ ἁγία Εὐφηµία, βρῆκε, καθ᾿ ὑπόδειξη τοῦ γερο-Ἰωακείµ, τήν «Παναγούδα». Τό γεγονός τό αἰσθάνθηκε ὡς εὐλογία τῆς Ἁγίας καί συγκινηµένος τήν εὐχαρίστησε γιά τήν πρόνοιά της. 
Τό Καλύβι εἶχε βασικές ἐλλείψεις γιατί ἦταν παλαιό καί ἐγκαταλελειµµένο. Ἔλειπαν πόρτες, παράθυρα, ταβάνια˙ τό πάτωµα εἶχε τρύπες καί ἡ σκεπή ἔβαζε νερά. Ἄρχισε µέ πολύ κόπο τίς πλέον ἀναγκαῖες ἐπισκευές. Χρήµατα δέν εἶχε, ἀλλά καί δύσκολα δεχόταν. 
᾿Εκτός ἀπό τήν ὁλοήµερη κοπιαστική ἐργασία εἶχε καί τόν κόσµο. 

Ἅγιος Καλλίνικος: Ἐμφάνιση καί θεραπεία ἀνάπηρου κοριτσιοῦ!

Άγιος Καλλίνικος της Τσερνίκας Ρουμανίας (1787-1868)
Το καλοκαίρι του έτους 1972 ήρθε στον άγιο Καλλίνικο [της Τσερνίκας Ρουμανίας (1787-1868)] για να προσευχηθεί μια Ελληνίδα που είχε γεννηθεί στην Μπράιλα Ρουμανίας και τώρα μένει στη Θεσσαλονίκη, οδός Θερμοπυλών…

Η πιστή αυτή γυναίκα άκουσε για τα θαύματα του αγίου Καλλινίκου και ήρθε στα Λείψανά του με τα ρούχα του παιδιού της ηλικίας 9 ετών, το οποίο υπέφερε από παραλυσία.

Προσευχήθηκε με πολλά δάκρυα στον άγιο, έβαλε επάνω στα Λείψανά του τα ρούχα της κορούλας της, ετέλεσε τρεις φορές το Άγιο Ευχέλαιο και κατόπιν ανεχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Γιῶργος Παπαθανασόπουλος, Στόν ἀπόηχο τῆς Ἱεραρχίας γιά τό Οὐκρανικό (Μέρος Στ΄) Πεδίο γεωπολιτικῆς ἀντιπαράθεσης ἡ Οὐκρανία



Στον απόηχο της Ιεραρχίας για το Ουκρανικό (Μέρος Στ΄)
Πεδίο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης η Ουκρανία


Μήλον της έριδος παραμένει η Ουκρανία. Από τη μία πλευρά οι ΗΠΑ και οι χώρες σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ - μαζί τους και το Βατικανό -, και από την άλλη η Ρωσία. Η πλευρά της Δύσης επιδιώκει να αποκόψει πλήρως τους Ουκρανούς από τους όμαιμους και ομόδοξους τους Ρώσους. Προς τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία με κάθε τρόπο προσπαθεί να διατηρήσει όχι μόνο την εθνική και εκκλησιαστική ταυτότητα των Ρώσων της Ουκρανίας, αλλά και την επιρροή της στη εν λόγω χώρα. Ο αγώνας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το ποιος θα επικρατήσει στην Ουκρανία εξελίσσεται και είναι αμείλικτος. Είναι συνέχεια των από αιώνων αγώνων επικράτησης επί των Ουκρανών των Βατικανού, Πολωνίας και Λιθουανίας και της αντίστασης που προέβαλλαν οι Ορθόδοξοι Ρώσοι της Δυτικής και Κεντρικής Ουκρανίας.
Από τότε που γράφτηκε το ρεπορτάζ «Το Φανάρι και η γεωπολιτική των ΗΠΑ»* υπήρξαν γεγονότα και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Στις 3 και 4 τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο Λονδίνο «μίνι» συνάντηση κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ. Κατ’ αυτήν ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γιενς Στόλτενμπεργκ θα επιδιώξει να υπάρξει κοινή πολιτική έναντι της Ρωσίας στο Ουκρανικό και στους πυρηνικούς εξοπλισμούς. Προς τούτο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στις 28 του παρελθόντος Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και προσπάθησε να τον πείσει να συναινέσει στην κοινή αντιμετώπιση της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε για «εγκεφαλικό θάνατο» της Συμμαχίας και τηρεί έναντι της Ρωσίας μιαν άλλη πολιτική από αυτήν της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κατά την άποψη του Εμμ. Μακρόν ο κοινός εχθρός της Συμμαχίας δεν είναι η Ρωσία, αλλά η τρομοκρατία, την οποία από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Κυριακή ΙΑ Λουκᾶ.Ἑρμηνεία τῆς ἀποστολικῆς περικοπῆς ἀπό τόν Ἱερό Χρυσόστομο. Μέρος Δεύτερο



ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ΄ΛΟΥΚΑ[: Β΄Τιμ.1, 8-18] 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ 

[Μέρος δεύτερο: υπομνηματισμός των εδαφίων Β΄Τιμ.1,13-18] 

«Ὑποτύπωσιν ἔχε ὑγιαινόντων λόγων ὧν παρ' ἐμοῦ ἤκουσας, ἐν πίστει καὶ ἀγάπῃ τῇ ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ(:Ως υπόδειγμα και τύπο υγιούς διδασκαλίας, απαλλαγμένης από την αρρώστια της πλάνης, να κρατάς γερά τους λόγους που άκουσες από εμένα. Αυτοί οι λόγοι αναφέρονται στην πίστη και την αγάπη που αποκτούμε οι πιστοί όταν είμαστε ενωμένοι με τον Ιησού Χριστό).Τὴν καλὴν παραθήκην φύλαξον διὰ Πνεύματος ῾Αγίου τοῦ ἐνοικοῦντος ἐν ἡμῖν(:τον καλό και πολύτιμο θησαυρό της ευαγγελικής διδασκαλίας που σου εμπιστεύθηκε ο Θεός φύλαξέ τον με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, το οποίο κατοικεί μέσα μας).Οἶδας τοῦτο, ὅτι ἀπεστράφησάν με πάντες οἱ ἐν τῇ ᾿Ασίᾳ, ὧν ἐστι Φύγελλος καὶ ῾Ερμογένης(:Μη μιμείσαι αυτούς που με εγκατέλειψαν. Γνωρίζεις ότι με εγκατέλειψαν και με αποστράφηκαν όλοι αυτοί που τώρα είναι στην Ασία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Φύγελλος και ο Ερμογένης).Δῴη ἔλεος ὁ Κύριος τῷ ᾿Ονησιφόρου οἴκῳ, ὅτι πολλάκις με ἀνέψυξε καὶ τὴν ἅλυσίν μου οὐκ ἐπαισχύνθη, (:Ο Κύριος να δώσει το έλεός Του στην οικογένεια του Ονησιφόρου, διότι πολλές φορές μου έδωσε αναψυχή και ανακούφιση και δεν ντράπηκε την αλυσίδα με την οποία είμαι δεμένος), ἀλλὰ γενόμενος ἐν Ρώμῃ σπουδαιότερον ἐζήτησέ με καὶ εὗρε· (:αλλά ήλθε ο ίδιος στη Ρώμη και με μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία με αναζήτησε και με βρήκε)δῴη αὐτῷ ὁ Κύριος εὑρεῖν ἔλεος παρὰ Κυρίου ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· καὶ ὅσα ἐν ᾿Εφέσῳ διηκόνησε, βέλτιον σὺ γινώσκεις (:ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να του δώσει να βρει έλεος από τον Κύριο και Πατέρα την ημέρα εκείνη της δευτέρας παρουσίας. Αλλά και πόσο μας βοήθησε και μας υπηρέτησε στην Έφεσο, εσύ το ξέρεις καλύτερα)»[Β΄Τιμ.1,13-18]. 
Όχι μόνο με τα γράμματα ο Παύλος δείχνει στον μαθητή του τον Τιμόθεο αυτά που πρέπει να πράττει, αλλά ακόμα και με τα λόγια. Κι αυτό και αλλού σε πολλά σημεία το δήλωσε, λέγοντας: «῎Αρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι' ἐπιστολῆς ἡμῶν(:Άρα λοιπόν, αδελφοί, σύμφωνα με όσα σας είπαμε, να μένετε αμετακίνητοι και να κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχθήκατε είτε με τον προφορικό μας λόγο είτε με επιστολή μας)»[Β΄Θεσ.2,15], πολύ περισσότερο όμως εδώ.

14 Δεκεμβρίου. Θύρσου, Ἀπολλωνίου, Ἀρριανοῦ καί τῶν σύν αὐτοῖς μαρτύρων. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Σαβ. κς´ ἑβδ. ἐπιστ. (Γαλ. γ´ 8 - 12).
Γαλ. 3,8             προϊδοῦσα δὲ ἡ γραφὴ ὅτι ἐκ πίστεως δικαιοῖ τὰ ἔθνη ὁ Θεός, προευηγγελίσατο τῷ Ἀβραὰμ ὅτι ἐνευλογηθήσονται ἐν σοὶ πάντα τὰ ἔθνη. 
Γαλ. 3,8                     Επειδή δε η Αγία Γραφή προείδεν ότι από την πίστιν και δια μέσου της πίστεως έμελλεν ο Θεός να δικαιώση και σώση τα έθνη, προανήγγειλε την χαρμόσυνον αγγελίαν στον Αβραάμ, ότι “δια σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη” και όχι μόνον το ιουδαϊκόν. 

11η Δεκεμβρίου ὁσίου Δανιήλ τοῦ Στυλίτου


... το επόμενο έτος, ο άνεμος παρέσυρε τον δερμάτινο μανδύα του αγίου - μια νύχτα του χειμώνα - και το χιόνι πάγωσε πάνω στο σώμα του, που είχε καλυφθεί από κρυστάλλους. Όταν το πρωί πλησίασαν οι μαθητές του, τον βρήκαν άψυχο και παγωμένο.

Ἁγία Φιλοθέη τοῦ Ἄρτζες Ρουμανίας



Η Αγία Μάρτυς Φιλοθέη, καταγόταν από την Βουλγαρία. Γεννήθηκε στις αρχές του 13ου μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τύρνοβο από απλούς και αγραμμάτους γονείς. Στην πιο τρυφερή της ηλικία παρέμεινε ορφανή από την ευσεβή μητέρα της, η οποία την είχε διδάξει την αγάπη προς τον Θεό, και την Εκκλησία, την ελεημοσύνη στους πτωχούς, την προσευχή, και όλα τα χριστιανικά καθήκοντα. Πράγματι, μεγαλώνοντας η κόρη της προόδευσε στην αρετή και στην αγάπη προς τους πτωχούς, και τους πάσχοντας. Ο πατέρας της παντρεύτηκε πάλι και η άσπιλος παρθένος υπέφερε τα πάνδεινα από την μητρυιά της. Υπέμενε όμως τα πάντα για την αγάπη του Χριστού.
Κάποια φορά, την έστειλε η μητρυιά της να μεταφέρει φαγητό στον πατέρα της, ο οποίος δούλευε στο χωράφι. Η κόρη όμως, από την άδολη αγάπη που είχε για τους φτωχούς και τα ορφανά, τους μοίρασε το φαγητό καθώς τους συναντούσε στον δρόμο. Το βράδυ που επέστρεψε ο πατέρας της κουρασμένος και νηστικός, ερώτησε την γυναίκα του, εάν του έστειλε φαγητό, και εκείνη του είπε ότι του έστειλε με το κορίτσι του. Την επόμενη μέρα ο πατέρας της παραφύλαξε σε ένα τόπο για να δει τι το κάνει το φαγητό η κόρη του, όταν φεύγει από το σπίτι.
Όταν λοιπόν την είδε να το μοιράζει στους φτωχούς, όρμησε με ένα ρόπαλο κατεπάνω της. Την έδεσε με σχοινιά, την κτυπούσε και την τσαλαπατούσε με τα πόδια του. Την ώρα εκείνη, η παρθένος Φιλοθέη παρέδωσε την ψυχή της στον Θεό, σε ηλικία μόλις 11 ετών. Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 1218 μ.Χ. Όταν κατόπιν δοκίμασε ο παιδοκτόνος πατέρας της να την σηκώσει, το σώμα της ήταν τόσο βαρύ, ώστε το άφησε και πήγε στο Τύρνοβο, όπου παραδόθηκε στις αρχές.

" πατήρ Ποιμήν Βλάντ - Τρεῖς μέρες ἀγαθοσύνης"


Ο π. Ποιμήν είναι ηγούμενος στο ρουμάνικο κελί Τα Εισόδια της Παναγίας στο Άγιον Όρος.

https://www.youtube.com/watch?v=ebixM8gutY4&feature=youtu.be

Ὠδή δευτέρα Δευτερονομίου κεφ.λβ



ΩΔΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Δευτερονομίου κεφ. λβ'

1) Πρόσεχε, ουρανέ, καί λαλήσω, καί ακουέτω η γή ρήματα εκ στόματος μου. 
Πρόσεχε, ουράνε, διότι θά μιλήσω, καί ας ακούη η γή τά λόγια του στόματός μου. 

****

4) Θεός, αληθινά τά έργα αυτού, καί πάσαι αι οδοί αυτού κρίσεις' Θεός πιστός, καί ουκ έστιν αδικία, δίκαιος καί όσιος Κύριος. 
Αυτός είναι Θεός. Τά έργα του είναι αληθινά, καί οι δρόμοι πού υποδεικνύει με τας εντολάς του είναι οί μόνοι ορθοί. Είναι Θεός αξιόπιστος, καί δεν υπάρχει εις Αυτόν καμμία αδικία. Είναι δίκαιος και άγιος ο Κύριος. 

****
5) ημάρτοσαν ουκ αυτώ τέκνα μωμητά, γενεά σκολιά και διεστραμμένη. 
Οι Ισραηλίται αμάρτησαν με τρόπον που δέν αρμόζει εις όσους ανήκουν εις Αυτόν. Δεν είναι τέκνα του. Είναι παιδιά αξιοκατάκριτα, γεμάτα ελαττώματα. Είναι γενεά στραβή καί διεστραμμένη. 
****
6) ταύτα Κυρίω ανταποδίδοτε; ούτω λαός μωρός καί ουχί σοφός; ουκ αυτός ούτός σου πατήρ εκτήσατό σε καί εποίησέ σε καί έπλασέ σε; 
Αυτά ανταποδίδετε εις την Κύριον; Είσθε τόσον ανόητος καί ασύνετος λαός; Αυτός δεν είναι ο ίδιος ο πατέρας σου, που σε απέκτησε καί σε έκαμε λαόν καί τέκνον του καί σε έπλασε καί σε ανύψωσε; 
.........
*****
8) ότε διεμέριζεν ο Ύψιστος έθνη, ως διέσπειρεν υιούς Αδάμ, έστησεν όρια εθνών κατά αριθμόν αγγέλων Θεού,
Όταν εχώριζεν ο Ύψιστος τά έθνη εις τα διάφορα μέρη της γής, καθώς διεσκόρπιζεν εδώ και εκεί τα παιδιά του Αδάμ, καθώρισε τα σύνορα την εθνών επί τή βάσει του αριθμού των αγγέλων του Θεού. 
.......
****
16) παρώξυνάν με επ' αλλοτρίοις, εν βδελύγμασιν αυτών παρεπίκρανάν με' 
Με εξώργισαν με το ότι ελάτρευσαν ξένους, ψευδείς θεούς. Μέ επότισαν φαρμάκι με τα σιχαμερά είδωλα που επροσκύνησαν. 

«Εἶναι εἰδωλολάτρης ὁ ἄνθρωπος, ὅταν κυριαρχεῖται στή ζωή του ἀπό τά πάθη»(Γέροντας Ἀμβρόσιος)


«Είναι ειδωλολάτρης ο άνθρωπος, όταν κυριαρχείται στη ζωή του από τα πάθη. Πόσο χρειάζεται λοιπόν, να έχουμε προσοχή»!

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης (+ 2 Δεκεμβρίου 2006)


https://proskynitis.blogspot.com/2019/12/blog-post_91.html

Ἠχητικό Ἁγιολόγιο 14 Δεκεμβρίου


Ἀκοῦστε τό βίο τῶν Ἁγίων της Ὀρθοδοξίας πού ἑορτάζουν σήμερα 14 Δεκεμβρίου


Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible