Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας και άπαντες οι κληρικοί δεν θα παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη»

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα  Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, στον Ιερό  Ναό  Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, το πρώτο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού. Το πρωί ετελέσθη Όρθρος και  Θεία Λετουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.
Μετά το  πρωινό κέρασμα  το  οποίο προσεφέρθη  στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, τους συνέδρους καλωσόρισε ο Παν/τος  Αρχιμ. π. Ιωάννης Κοκάκης, εφημέριος του Ναού. Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Πρωτ/ρος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων ζήτησε τις Αρχιερατικές  ευχές του Σεβασμιωτάτου, ώστε να αξιώνει ο Θεός να δίδουμε πάντοτε την καλή μαρτυρία και να μεταλαμπαδεύουμε συνεχώς Λόγον Θεού, τον Λόγον της Αληθείας  προς αγιασμόν και σωτηρία  των ψυχών που μας εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας με το Μυστήριο της ιερωσύνης κατά την χειροτονία μας.

Ἠλεκτρονικοί καταδότες μέ τήν σφραγίδα τοῦ κράτους.

Μ.Βρετανία: καταγραφή ὅλων τῶν κλίκ

Τά ψέματα τῆς Νέας Ἐποχῆς περί σεβασμοῦ τῶν εὐαίσθητων προσωπικῶν δεδομένων, δέν ἔχουν οὔτε προηγούμενο, οὔτε τελειωμό!
Θά παρακολουθοῦνται, ἀκόμη καί οἱ ἠλεκτρονικές ἐπισκέψεις τῶν χρηστῶν τῶν ὑπολογιστῶν, τά e- mail καί οἱ ἐπικοινωνίες τους!

Εὐχαριστοῦμε πού μᾶς «προσέχετε» τόσο πολύ!!!
πηγή εἰκόνας: http://vatopaidi.wordpress.com/2010/09/15/ 
Διαβᾶστε γιά τό τί σχεδιάζουν:

Βρετανία: ῞Ολα τά «κλικ» θά  καταγράφονται

Θαυμαστή ἀποκάλυψη γιά τά παιδιά μέ σύνδρομο Down καί γιά ὅσους καταφρονεῖ ὁ κόσμος, ἀλλά ζοῦν θεάρεστα.

Πριν λίγο καιρό, είχα μια ουράνια πνευματική αποκάλυψη από κάποιον λειτουργό του Υψίστου, που ήτο κατάκοιτος στο κρεβάτι του πόνου και του μαρτυρίου.
Τον γνώρισε και η πρεσβυτέρα. Όχι μόνον δοξολογούσε, και ευχαριστούσε τον Θεόν για τα σωματικά μαρτύρια εξαιτίας της ασθενείας του, αλλά και συνεχώς παρακαλούσε τον Χριστόν να τον ελεήσει σαν τον πλέον αμαρτωλόν με τις φράσεις:
«Σε ευχαριστώ, Χριστέ μου, και ελέησέ με, τον αμαρτωλόν».
«Σε ευχαριστώ, Χριστέ μου, και ελέησέ με, τον αμαρτωλόν».
Μέρα νύχτα. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, πότε ψιθυριστά, πότε από μέσα του, πότε με τον ενδιάθετο λόγο, πάντοτε με το κομποσχοίνι στο χέρι, και άλλοτε απ’ το βάθος της καρδιάς του, βίωνε όπως έλεγε, την απόλυτη ουράνια ευτυχία. Μια ευτυχία που ένοιωθε πολλές ότι ήτο έτοιμη να τον σκάσει. Να του σχίσει τα σπλάχνα. Που ήθελε να βάλει σ’ αυτήν την ευτυχία, που την ένοιωθε σαν μια απέραντη ουράνια αγκαλιά όλον τον κόσμο, για να τη γευθεί λίγο και αυτός, που βρίσκεται μακριά απ’ τον Θεόν.
Μια φορά ήταν τόση η πληρότητα αυτής της παραδόξου νοεράς προσευχής, που αρπάχτηκε ο νους του, δεν ξέρει πως, στο Θρόνο του Θεού. Βρέθηκε στη Βασιλεία του Θεού. Στη βασιλεία των Ουρανών, όπου στο βάθος ίστατο ο Θρόνος του Κυρίου όλο φως, όλος δόξα.

Ὁ μαρμαρωμένος βασιλιάς καί ἅγιος Ἰωάννης Βατάτζης (4 Νοεμβρίου).

Άγιος Ιωάννης Βατάτζης(4η Νοεμβρίου)

Απόσπασμα από  την μελέτη, του ιστορικού  ερευνητή κ Ιωάννης Α. Σαρσάκης για τον Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη,
Καταγωγή – Καταξίωση
Ο Ιωάννης Δούκας Βατάτζης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1193. Την πληροφόρηση για τον τόπο καταγωγής του, μας την διασώζει ο κύριος ιστορικός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας της Νίκαιας ο Γεώργιος Ακροπολίτης, ο οποίος αναφέρει τα εξής : ¨…και προσλαμβάνεται ο βασιλεύς (Θεόδωρος Α΄ Λάσκαρης) εις γαμβρόν Ιωάννην τον Δούκαν, ου Βατάτζης τουπίκλην και εκ Διδυμοτείχου ην ωρμημένος, το του πρωτοβεστιαρίτου διενεργών οφφίκιον.
¨ Απόδοση στα νέα Ελληνικά : {και τότε ο αυτοκράτορας έκανε γαμπρό του τον Ιωάννη Δούκα, που τον αποκαλούσαν Βατάτζη. Αυτός καταγόταν από το Διδυμότειχο και έφερε το αξίωμα του πρωτοβεστιαρίτη}.
Πατέρας του Βατάτζη ήταν ο Δούκας του θέματος των Θρακησίων και δομέστικος της ανατολής, Βασίλειος Δούκας Βατάτζης και η μητέρα του Αγγελίνα ήταν κόρη του Ισαακίου, γιού του Κωνσταντίνου Αγγέλου, και της Θεοδώρας Κομνηνής, κόρης του Αλεξίου Α΄ Κομνηνού. Επίσης υπάρχουν αναφορές για τον Ιωάννη Βατάτζη στρατηγό του αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ του Κομνηνού (1143-1180) ο οποίος αναφέρεται μεταγενέστερα ως ο παππούς του Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη. O Ιωάννης είχε και ένα αδελφό τον Ισαάκιο Δούκα, σεβαστοκράτορα. Την οικογένεια του Ιωάννη Βατάτζη την χαρακτήριζε μια βαθιά στρατιωτική παράδοση με αντιπροσώπους και στη σύγκλητο. Συνδεόταν συγγενικά με ονομαστές οικογένειες του Βυζαντίου όπως των Δουκών των Αγγέλων και των Λασκαριδών. Ο ίδιος ο Ιωάννης υπέγραφε τις επιστολές του ως Δούκας Βατάτζης καταδεικνύοντας την άμεση συγγενική του σχέση με την οικογένεια των Δουκών.

Γέροντος Παϊσίου λόγοι γιά τήν νέα γενιά.

Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου Λόγοι Α΄ - Μέρος Γ΄ Κεφάλαιο 3ο Η νέα γενιά «Η αληθινή αγάπη πληροφορεί τους νέους»

Λόγοι Α΄
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κεφάλαιο 3     Η νέα γενιά
«Η αληθινή αγάπη πληροφορεί τους νέους»
- Γέροντα, πάντως αυτοί που ήθελαν να καταστρέψουν την κοινωνία, έπιασαν τα θεμέλια, τις ρίζες, τα παιδιά· τα κατάστρεψαν.

- Δεν θα σταθούν αυτά. Το κακό μόνο του καταστρέφεται. Στην Ρωσία είχαν καταστρέψει τα πάντα και όμως μετά από τρεις γενιές, βλέπεις τώρα τι γίνεται! Δεν αφήνει ο Θεός. Ούτε και τις αμαρτίες των παιδιών της σημερινής εποχής θα τις κρίνη το ίδιο με τις αμαρτίες των παιδιών της δικής μας εποχής.

- Γέροντα, πώς συμβαίνει μερικά παιδιά που ζουν κοσμική ζωή, όταν τίθεται θέμα πίστεως, να δίνουν πολύ σωστές απαντήσεις;

- Αυτά τα παιδιά είχαν καλή διάθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να φρενάρουν τον εαυτό τους και παρασύρθηκαν. Γι΄ αυτό δίνουν την σωστή απάντηση. Θέλω να πω, ένας λ.χ. θέλει να πάρη έναν δρόμο· τον θέλει, αλλά δεν μπορεί να τον τραβήξη. Και αυτόν που βλέπει να τον τραβάη, τον εκτιμάει. Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους αφήση ο Θεός, γιατί δεν έχουν κακότητα. Θα έρθη η ώρα που θα έχουν την δύναμη να τραβήξουν μπροστά.

Προφητείες Αγίου Λαυρεντίου τού Chernigof (+1950) γιά τόν Αντίχριστο.

 

The PROPHECIES of Starets Lavrentii (+1950)


Orthodox Heritage
 http://members.cox.net/orthodoxheritage/Starets%20Lavrentii.htm
 =====================================
Όλα όσα παρακάτω αναφερθούν, ειπώθηκαν 50-60 χρόνια πριν την εποχή μας. Από τότε μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, ώστε τά πρόσωπα που αναφέρονται στην εν λόγω προφητεία να είναι σήμερα άνω τών 80 χρόνων... Χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν (αν και ξέρω ότι το έκανα), θέλω να τονίσω ότι ο Αρχιμανδρίτης αυτός είχε προφητικό χάρισμα σε καιρούς δύσκολους για την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός από αυτές του τις προφητείες που αφορούν παγκόσμια γεγονότα, "είδε" και ένα σωρό άλλα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο με τους ανθρώπους της εποχής του...
Προφητείες τού Αρχιμανδρίτου Λαυρέντιου τού Τσέρνιγκωφ ( Chernigov ), πού εκοιμήθη εν Κυρίω  τό  1950, καί οί  οποίες μιλούν γιά  τις μέρες μας…
 
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ANTIΧΡΙΣΤΟ...
 
"...ή ηγουμένη τής μονής Ντομνίσκαγια ( Domnitskaya) συνοδευόμενη από δύο αδελφές, είχε επισκεφθεί εκείνη τήν ημέρα τον πατέρα Λαυρέντιο γιά μία συζήτηση, πίνοντας ένα τσάϊ. Κατά τήν διάρκεια τής επίσκεψης, ό π. Λαυρέντιος τούς είπε :

Ὁ πνευματικός ἀγώνας καί τά πνευματικά ὅπλα (π. Κλεόπας Ηλίε).

Περί ασκήσεως και πνευματικού πολέμου των μοναχών και χριστιανών (Κλεόπα Ηλίε)

 «Ελέησόν με ο Θεός... ότι πολλοί οι πολεμούντες με από ύψους» (Ψαλμ. 55, 2-3)

Πατέρες και αδελφοί,

Γνωρίζουμε όλοι από την Αγία Γραφή ότι ο βίος του ανθρώπου επί της γης είναι μία συνεχής μάχη και δοκιμασία (Ιώβ 7,1). Γι’ αυτό και ο Απόστολος Παύλος έχοντας υπ’ όψιν του αυτή την αλήθεια, προτρέπει τον μαθητή του Τιμόθεο με αυτά τα λόγια: «Αγωνίζου τον καλόν αγώνα της πίστεως, επιλαβού της αιωνίου ζωής, εις ην και εκλήθης και ωμολόγησας...» (Α' Τιμ. 6,12), ενώ σε άλλο μέρος ενισχύοντας τον στον πνευματικό του αγώνα του λέγει: «συ ουν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού. Ουδείς στρατευόμενος εμπλέκεται ταις του βίου πραγματείαις, ίνα τω στρατολογήσαντι αρέση» (Β' Τιμ. 2,3). Κατόπιν θέλοντας να του δείξει ότι δεν είναι καλός οποιοσδήποτε πνευματικός αγών και άσκηση, άλλα μόνο αυτός που γίνεται σύμφωνα με τον νόμο του Θεού, του λέγει: «Εάν δε και αθλή τις ου στεφανούται, εάν μη νομίμως αθλήση» (Β' Τιμ. 2,5).

Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς » Μέρος Γ΄.

Η Ευθύνη της επιλογής μας. Κεφάλαιο Β΄ «2. Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς » Μέρος Γ΄

ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ 
Κεφάλαιο Β΄
2. Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς » Μέρος Γ΄
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ
          
                                  Βιομετρικά διαβατήρια
                                  Ἡλεκτρονικές ταυτότητες
                                   666
                                   Bar code
                                   RFID
                                   Smart cards
                                   Ἐμφυτευόμενα μικροτσιπς

  2. «Ἡ ἐπιστήμη τῆς Πληροφορικῆς» Μέρος Γ΄

Πολύς ὁ λόγος γιά τήν ἀναπτυσσόμενη τεχνολογία τῶν «συναισθηματικῶς καλά πληροφορημένων» (emotionally aware)  Η/Υ.  Οἱ μηχανισμοί αὐτοί μέ τή βοήθεια εὐφυῶν video ἀναλυτικῶν συστημάτων ἀναλύουν συνδυασμούς κινήσεων (μορφασμῶν) τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου, πού φανερώνουν ἐσωτερικά αἰσθήματα καί διαθέσεις. Ἔτσι μποροῦν νά διαβάζουν τίς ἀπόκρυφες σκέψεις καί ἀφανεῖς προθέσεις7 (7 Οἱ ἀνάλογες ἔρευνες γίνονται στό Πανεπιστήμιο τοῦ Cambridge στήν Ἀγγλία (Prof. Peter Robinson) καί στό Τεχνολογικό Ἰνστιτοῦτο τῆς Μασσαχουσέττης (ΜIΤ- Massachusetts Institute of Technology)  στίς ΗΠΑ.
Ἐπειδή ὁ ἀνθρώπινος ἐγκέφαλος ἐκπέμπει σήματα πού δηλώνουν μία συγκεκριμένη ψυχολογία, ἡ Ἀγγλίδα Eleanor Maguire – καθηγήτρια στό Πανεπιστημιακό Κολλέγιο τοῦ Λονδίνου (UCL- University College London)  καί πρωτοπόρος στήν ἔρευνα αὐτή -ἰσχυρίζεται ὅτι μέ τή χρῆσι τοῦ FMRI εἶναι
δυνατή πρός τό παρόν ἡ ἀνάγνωσι ἑνός μικροῦ τοὐλάχιστον τμήματος τῶν ἀνθρωπίνων σκέψεων8. (8 Independent News Service, London, Friday March 13 2009).

4 Νοεμβρίου Συναξαριστής. Ιωαννικίου του Μεγάλου, Νικάνδρου και Ερμαίου, Πορφυρίου του Μίμου, Ιωάννου Βατατζή, Βιταλίου του Δούλου, Αβιμέλεχ Δικαίου, Γεωργίου Καρσλίδη Ὁσίου.

Ὁ Ὅσιος Ἰωαννίκιος ὁ Μέγας ὁ ἐν Ὀλύμπῳ

Γεννήθηκε στὴ Βιθυνία τὸ 740 μ.Χ. Τὸν πατέρα του ἔλεγαν Μυριτρίκη καὶ τὴν μητέρα του Ἀναστασῶ. Καὶ οἱ δυὸ ἦταν εὐσεβεῖς γονεῖς καὶ παιδαγώγησαν τὸν γιό τους σύμφωνα μὲ τὶς ἐπιταγὲς τοῦ Εὐαγγελίου.
Ὅταν ὁ Ἰωαννίκιος στρατεύτηκε, αὐτοκράτορας ἦταν ὁ τραχὺς εἰκονομάχος Κωνσταντῖνος ὁ Ε’. Αὐτὸς διέπρεψε στοὺς ἀγῶνες του κατὰ τῶν Βουλγάρων καὶ εἶχε μεγάλη ἐκτίμηση ἀπὸ τοὺς στρατιῶτες του. Ἡ ψυχολογία ποὺ καλλιεργήθηκε στὰ πεδία τῶν μαχῶν, παρέσυρε τὸν Ἰωαννίκιο καὶ στὸ θρησκευτικὸ ἔδαφος, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ γίνει εἰκονομάχος, σὰν τὸν αὐτοκράτορα.
Ὅταν, ὅμως, ἀπολύθηκε ἀπὸ τὶς τάξεις τοῦ στρατοῦ, δὲν ἄργησε νὰ καταλάβει τὴν πλάνη του καὶ σὲ τί μεγάλα σφάλματα τὸν εἶχε ὁδηγήσει αὐτή. Τί νὰ κάνει ὅμως; Μὰ τί ἄλλο. Νὰ μετανοήσει καὶ νὰ ἐπανέλθει στὴν ὀρθόδοξη διδασκαλία ποὺ τοῦ πρόσφεραν οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς του.
Ἀμέσως, μάλιστα, ᾖλθε στὴ σκέψη τοῦ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ: «Μνημόνευε οὒν πόθεν πέπτωκας, καὶ μετανόησαν καὶ τὰ πρῶτα ἔργα ποίησον». Θυμήσου, δηλαδή, ἀπὸ ποιὸ ἠθικὸ ὕψος ἔχεις πέσει καὶ μετανόησε καὶ κᾶμε πάλι τὰ ἔργα τῆς πρώτης ἀγάπης σου.
Καὶ ὁ Ἰωαννίκιος μετανόησε εἰλικρινά. Ἐξομολογήθηκε τὸ ὀλίσθημά του, καταρτίσθηκε ἀνάλογα, ἔγινε μοναχὸς στὸν Ὄλυμπο καὶ πέθανε 94 χρονῶν στὴ Μονὴ Ἀντιδίου, διδάσκοντας στὸν κόσμο τὴν Ὀρθοδοξία.

Το facebook και οι απειλές του. Ιός στο Facebook απειλεί τους χρήστες του

Έχουμε κατά καιρούς γράψει για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο facebook είτε με την μορφή διαρροής δεδομένων μας, είτε με την εγκατάσταση ιών και trojan, μερικές φορές τόσο σοβαρά που αν δεν προσέξουμε θα αναγκαστούμε να κάνουμε διαμόρφωση (format), στον υπολογιστή μας, με αποτέλεσμα ίσως και το χάσιμο δεδομένων μας, αν δεν έχουμε κάνει αντίγραφα ασφαλείας.

Σήμερα για άλλη μια φορά γράφουμε με αφορμή τα πάρα πολλά ηλ. μηνύματα παθόντων που δεχόμαστε για έναν επικίνδυνο λόγω σοβαρότητας και εξάπλωσης ιό.
 Απ΄ότι φαίνεται ξεκίνησε 4 ημέρες νωρίτερα και πολλαπλασιάζεται θεαματικά, πρόκειται για ένα ιό που εμφανίζεται σαν προτροπή να κατεβάσεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών ή κάτι παρόμοιο.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...