Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Ἡ ἀκηδία Β'- η θεραπευτική της, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτη

 Ἡ ἀκηδία κατά τούς Ἁγίους Πατέρες Β- η θεραπευτικήτης, 26-3-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Ἀπαιτεῖται συνεχής προσοχή διότι ὁ ἐχθρός ἐπιτίθεται ἀπό παντοῦ, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Απαιτείται συνεχής προσοχή διότι ο εχθρός επιτίθεται από όλες τις πλευρές. Εὐεργετινός (Γ΄ τόμος, Ὑπόθεσις Θ'), 27-3-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO...

Κυριακή Β νηστειῶν. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος γιά τή θεραπεία τοῦ παραλυτικοῦ τῆς Καπερναούμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ΝΗΣΤΕΙΩΝ[:Μάρκ. 2,1-12] 

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ 

«Καὶ ἐμβὰς εἰς τὸ πλοῖον διεπέρασε, καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν. Καὶ ἰδοὺ προσήνεγκαν αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον. Καὶ ἰδὼν ὁ Ἰησοῦς τὴν πίστιν αὐτῶν, εἶπε τῷ παραλυτικῷ· ‘’Θάρσει, τέκνον, ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι’’(: και αφού μπήκε σε ένα πλοίο, πέρασε στην απέναντι όχθη της λίμνης, και ήλθε στη δική Του πόλη, την Καπερναούμ. Τότε Του έφεραν έναν παράλυτο, που τον είχαν βάλει πάνω σ’ ένα κρεβάτι. Και καθώς ο Ιησούς είδε την πίστη που είχε και ο παράλυτος κι εκείνοι που τον μετέφεραν, είπε στον παράλυτο, ο οποίος ανησυχούσε και φοβόταν μήπως οι αμαρτίες του γίνουν εμπόδιο στη θεραπεία του: ‘’Έχε θάρρος, παιδί μου˙ έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες σου’’)»[Ματθ.9,1-2] 

Δική Του πόλη εδώ ονομάζει την Καπερναούμ· διότι άλλη μεν Τον έφερε στον κόσμο, η Βηθλεέμ, άλλη Τον ανέθρεψε, η Ναζαρέτ, και άλλη Τον είχε διαρκώς κάτοικό της, η Καπερναούμ.[πρβ.Ματθ.4,13: «Ἀκούσας δὲ ὁ Ἰησοῦς ὅτι Ἰωάννης παρεδόθη, ἀνεχώρησεν εἰς τὴν Γαλιλαίαν. καὶ καταλιπὼν τὴν Ναζαρὲτ ἐλθὼν κατῴκησεν εἰς Καπερναοὺμ τὴν παραθαλασσίαν ἐν ὁρίοις Ζαβουλὼν καὶ Νεφθαλείμ(:όταν άκουσε ο Ιησούς ότι ο Ιωάννης παραδόθηκε στη φυλακή απ’ τον βασιλιά Αντίπα, αναχώρησε και πήγε στη Γαλιλαία. Κι αφού άφησε τη Ναζαρέτ, πήγε και κατοίκησε στην Καπερναούμ, η οποία ήταν κτισμένη κοντά στη λίμνη της Γαλιλαίας, στα σύνορα των φυλών Ζαβουλών και Νεφθαλείμ)» και Ματθ.4,17: «Ἀπὸ τότε ἤρξατο ὁ Ἰησοῦς κηρύσσειν καὶ λέγειν· μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν(:από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει συστηματικά και να λέει: ‘’Μετανοείτε, διότι πλησίασαν οι ημέρες που ο Μεσσίας θα εγκαθιδρύσει και στη γη τη βασιλεία των ουρανών με τη νέα, πνευματική, άγια και ουράνια ζωή, η οποία θα μεταδίδεται μέσα στην Εκκλησία Του’’)»]. 

Συν Θεω ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΏΡΑ

https://youtu.be/Q-zfLBiUAD8
Συν Θεω ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΏΡΑ

Τήν ὥρα πού θά λέει ὁ Ἱερεύς τό “ἐξαιρέτως” νά σταυρώσεις τόν πόνο σου


Θέλω κάτι να επισημάνω για την Θεία Λειτουργία, για τη στιγμή τού «Άξιόν εστί». 
Εκείνη την ώρα να προσέχουμε τον λογισμό μας και να σταυρώνουμε όλο το σώμα μας, διότι είναι παρών ο Θεός. 
Εκείνη την ώρα αποκαλύπτει πολλά πράγματα ο Θεός και πολύ μάς ενισχύει. 
Εκείνη την ώρα επισκιάζει ή Χάρις τού Παναγίου Πνεύματος. 
Η δε Παναγία όλα τα εξορκίζει, είτε πειρασμό είτε αρρώστια. 
Στο «εξαιρέτως τής Παναγίας Αχράντου» να σταυρώνουμε τον νου μας, όπου πονάμε και να μνημονεύουμε ονόματα αρρώστων, αμαρτωλών, φυλακισμένων και όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη. 
Την ώρα πού εύχεται ό Ιερεύς και λέει: 
«Μνήσθητι Κύριε... ζώντων και τεθνεώτων» να γονατίζουμε, αν μπορούμε -και οι εκκλησιαστικές- και να προσευχόμαστε για όλους τούς ανθρώπους. 

Ἀπό τό Συναξάρι – Ὁ ἅγιος μάρτυς Μιχαήλ ὁ Σαββαΐτης


20 Μαρτίου

Την εποχή του χαλίφη Άβδουλ Μάλεκ βασίλευε ειρήνη μεταξύ χριστιανών, εβραίων και μουσουλμάνων. Τα Ιεροσόλυμα προσείλκυαν προσκυνητές από όλο τον κόσμο, και ο χαλίφης έφθασε αυτοπροσώπως για προσκύνημα συνοδευόμενος από λαμπρή συνοδεία.

Ο άγιος μάρτυς Μιχαήλ, που εγκαταβίωνε στην Μονή του αγίου Σάββα υπό την καθοδήγηση ενός γέροντα ασκητή, συμπατριώτη του από την Τιβεριάδα της Γαλιλαίας, εστάλη τότε στην πόλη από τον γέροντά του για να πουλήσει τα προϊόντα του εργοχείρου τους. Άφησε τις αποσκευές του στον ξενώνα του Αγίου Σάββα, πήγε να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο και μετά κατευθύνθηκε προς την αγορά. Ο ευνούχος που υπηρετούσε την Σεϊντά, σύζυγο του χαλίφη, τον πλησίασε και τον οδήγησε σε εκείνη με πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει τα προϊόντα του.

Η πονηρή γυναίκα προσπάθησε να παρασύρει τον νεαρό μοναχό με τα θέλγητρά της και καθώς ο Μιχαήλ αντιστεκόταν, ως άλλος Ιωσήφ, τον υπέβαλε σε βασανιστήρια. Κατόπιν τον έστειλε στον χαλίφη, κατηγορώντας τον ότι επεχείρησε να την ατιμάσει.

Ο μονάρχης, που ήταν φρόνιμος και σοφός, θαυμάζοντας την ασκητική μορφή του μοναχού, συνομίλησε μαζί του για θρησκευτικά θέματα και τέλος του είπε: «Δέξου να μπεις στην υπηρεσία μου, νέε, και θα σε έχω σαν γιο μου. Αρκεί να παραδεχθείς ότι ο Μωάμεθ είναι προφήτης και απεσταλμένος του Θεού».

《Γνωσθήτω μοι Άγγελε...》Τροπάριο Κανόνος Εὐαγγελισμοῦ, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ_ 《Γνωσθητω μοι Άγγελε...》Τροπάριο α' ωδής Κανόνος Ευαγγελισμού, 26-3-2021, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Κυριακή Β’ Νηστειῶν: Γιά τόν Ἅγιο Γρηγόριο τόν Παλαμᾶ († Ἀρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ἱ. Μ. Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους)

Σήμερα εορτάσαμε την μνήμη του αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά. Ο άγιος Γρηγόριος είναι ένας μεγάλος θεολόγος της Εκκλησίας μας, μεγάλος διδάσκαλος πνευματικός, μεγάλος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας.

Τον 14ο αιώνα οι δυτικοί, όπως και σήμερα έτσι και τότε, εμφορούνταν από το πνεύμα του ορθολογισμού και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι η θεία Χάρη και πώς ενεργεί η Χάρη του Θεού στον άνθρωπο. Προσπαθούσαν ορθολογιστικά να ερμηνεύσουν το τι είναι η χάρη του Θεού.

Τότε ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς δίδαξε την ορθή, την Ορθόδοξο θεολογία του Ευαγγελίου, των Αποστόλων και των Πατέρων. Ότι η Χάρη του Θεού είναι ενέργεια του Θεού, είναι άκτιστη, δεν είναι κτίσμα, δεν είναι δημιούργημα του Θεού, και αγιάζει τον άνθρωπο, φωτίζει τον άνθρωπο και ακόμη κάνει τον άνθρωπο, όταν ο άνθρωπος ενωθεί με τον Θεό, θεό κατά χάρη.

Και έτσι έδωσε την δυνατότητα σε όλους με την διδασκαλία του να αγωνίζονται να έχουν την Χάρη του Θεού στην ζωή τους. Να έχουμε εμείς την Χάρη του Θεού στην ζωή μας και να μην είμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο έρημοι, απαρηγόρητοι, κενοί, γεμάτοι άγχος και χωρίς νόημα στην ζωή μας.

Διότι, όταν ο άνθρωπος δεν έχει την Χάρη του Θεού, είναι κενός, άδειος και η ζωή του γεμίζει από άγχος και απελπισία. Όταν όμως έχει την Χάρη του Θεού ο άνθρωπος, τότε έχει την ειρήνη του Θεού μέσα του, έχει την χαρά του Θεού μέσα του, βρίσκει το αληθινό νόημα της ζωής του, έχει φως μέσα στην ζωή του.

《Βοώ σοι γηθόμενος...》Τροπάριο Κανόνος Ευαγγελισμού, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα-

Τροπάριο α' ωδής Κανόνος Ευαγγελισμού, Ερμ. Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτου- Εορτοδρόμιο, 26-3-2021, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου. Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Κυριακή Β νηστειῶν. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος γιά τή θεραπεία τοῦ παραλυτικοῦ τῆς Καπερναούμ. Μέρος Δεύτερο

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ΝΗΣΤΕΙΩΝ[:Μάρκ.2,1-12] 


Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ 

[Μέρος δεύτερο: υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.9,4-8] 

Δείχνοντας, λοιπόν, ο Κύριος ότι είναι Θεός ίσος προς τον Πατέρα που Τον γέννησε, εκείνο που σκέπτονταν μέσα τους -διότι φοβούμενοι τον κόσμο δεν είχαν το θάρρος να διατυπώσουν ενώπιον όλων τη γνώμη τους αυτή- αυτό αποκαλύπτει και το καθιστά φανερό, φερόμενος συγχρόνως και στην παρούσα στιγμή με μεγάλη επιείκεια. «ἵνα τί (:Γιατί)», έλεγε, «ὑμεῖς ἐνθυμεῖσθε πονηρὰ ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν;(:κάνετε μέσα στις καρδιές σας σκέψεις πονηρές και κακοπροαίρετες;)»[Ματθ.9,4].Μολονότι βέβαια, εάν έπρεπε κάποιος να αγανακτήσει, αυτός ήταν ο παράλυτος, με την ιδέα ότι εξαπατήθηκε και να πει: «Άλλο ήλθα να θεραπεύσω,και εσύ θεραπεύεις άλλο; Διότι από πού αποδεικνύεται ότι έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες μου;». Τώρα εκείνος δεν λέγει τίποτε παρόμοιο, αλλά εμπιστεύεται τον εαυτό Του στη δικαιοδοσία του θεράποντος. Αυτοί, όμως, επειδή ήσαν κακοήθεις και γεμάτοι μίσος, επιβουλεύονται τις ευεργεσίες των άλλων. Γι’ αυτό και ο Κύριος τους προσβάλλει μεν, αλλά το κάνει με κάθε λεπτότητα. Πραγματικά, «εάν», λέγει, «δεν πιστεύετε σε ό,τι είπα προηγουμένως και έχετε τη γνώμη ότι αυτό αποτελεί κομπασμό, ιδού προσθέτω και κάτι άλλο σε αυτό, το ότι δηλαδή, αποκαλύπτω τις απόκρυφες σκέψεις σας. Και ύστερα από αυτό, ένα ακόμη. Ποιο είναι λοιπόν αυτό; Το ότι θα ενδυναμώσω το σώμα του παραλύτου». 

Και όταν μεν απευθυνόταν προς τον παράλυτο, δεν ομιλούσε κατά τρόπο που να αποδεικνύει σαφώς την εξουσία Του. Διότι δεν είπε «σου συγχωρώ τις αμαρτίες», αλλά «ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου(:σου έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες σου)». Όταν όμως Τον ανάγκασαν εκείνοι, τότε πλέον καθαρότερα δείχνει την εξουσία Του, όταν λέγει: «ἵνα δὲ εἰδῆτε ὅτι ἐξουσίαν ἔχει ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπὶ τῆς γῆς ἀφιέναι ἁμαρτίας (:για να μάθετε λοιπόν τώρα ότι ο υιός του ανθρώπου, ο Μεσσίας, ο εκπρόσωπος της ανθρωπότητας και ένδοξος Κριτής της κατά τη δευτέρα παρουσία Του, έχει εξουσία να συγχωρεί στη γη τις αμαρτίες των ανθρώπων)»[Ματθ.9,6]. Βλέπεις πόσο απείχε από του να μη θέλει να θεωρείται ίσος προς τον Πατέρα; Διότι δεν είπε ότι έχει ανάγκη από άλλο ο υιός του ανθρώπου ή ότι του έδωσε ο Πατέρας την εξουσία. «Αλλά για να σας πείσω», λέγει, «ότι δε βλασφημώ όταν κάνω τον εαυτό μου ίσο με τον Θεό». 

Γιατί, ὅταν θυμώνουμε ἤ στενοχωριόμαστε, πέφτουμε στή γαστριμαργία; Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Περί θυμοῦ καί ἀοργησίας Δ' - Ἁγίου Παϊσίου, 20-3-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου 

Ακούστε όλη την ομιλία εδώ: 


Ερώτηση: Γέροντα, γιατί όταν θυμώνουμε ή στενοχωριόμαστε, πέφτουμε στη γαστριμαργία; 

Απάντηση: Γιατί μας κυριεύει ο πονηρός, το πάθος και ο δαίμονας του θυμού και μας παραδίδει μετά εύκολα στο συνεταιράκι του, θα λέγαμε, στον διάβολο της λαιμαργίας και της γαστριμαργίας. 
Επίσης, διότι ο θυμός δημιουργεί μια αναστάτωση μέσα μας και για να λειτουργήσει και να εκδηλωθεί ο θυμός καταναλώνουμε και πολλή ενέργεια, οπότε εξαντλείται και το σώμα και η ψυχή. 
Γι’ αυτό, αν κανείς προσέξει, μετά από τον θυμό έρχεται η λύπη, έρχεται μια κατάπτωση και ο άνθρωπος νιώθει εξαντλημένος και αν δεν προσέχει, έρχεται ο διάβολος μετά και του λέει:

Oi λόγοι για τους οποίους στάλθηκε προς την Παρθένο Μαρία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ


"Στάλθηκε ο Γαβριήλ, για να αποκαλύψει την παγκόσμια σωτηρία των ανθρώπων. 

Στάλθηκε ο Γαβριήλ, να φέρει στον Αδάμ τη βέβαιη αποκατάστασή του. 
Στάλθηκε ο Γαβριήλ, στην παρθένο, για να μεταβάλει την ατιμία του γυναικείου φίλου σε τιμή. 
Στάλθηκε ο Γαβριήλ, για να προετοιμάσει τον νυμφικό θάλαμο, ώστε να είναι αντάξιος για τον αμόλυντο Νυμφίο. 

Ὁ Θεός μιλάει πολύ καθαρά...φτάνει μόνο νά ἔχουμε αὐτιά γιά νά ἀκοῦμε

*Ο Θεός Μιλάει Πολύ Καθαρά,*_ με τρόπο σαφή και πολύ κατανοητό. Έτσι μπορούμε να ακούμε την φωνή Του σε κάθε τόπο και χρόνο και περίσταση. 
_*Φτάνει Μόνο Να Εχουμε Αυτιά Για Να Ακούμε*_. 


*Άγιος Ιννοκέντιος Μόσχας*

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ . Τιτλος κηρύγματος: 140. Είδα πολλούς μοναχούς ατην κόλαση και πολλούς κοσμικους στην Βασιλεία του Θεου, Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Σιλουανου, 27-3-2021, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου.

https://youtu.be/legOu1BJgXw
Συν Θεω ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΏΡΑ 

27 Μαρτίου. Σάββατον β’ τῶν νηστειῶν. Τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Ματρώνης τῆς ἐν Θεσσαλονίκῃ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Σαβ. β΄ ἑβδ. νηστ. (Ἑβρ. γ΄ 12-16).

Εβρ. 3,12           βλέπετε, ἀδελφοί, μή ποτε ἔσται ἔν τινι ὑμῶν καρδία πονηρὰ ἀπιστίας ἐν τῷ ἀποστῆναι ἀπὸ Θεοῦ ζῶντος,

Εβρ. 3,12                  Λοιπόν προσέχετε, αδελφοί, μήπως και εις κανένα από σας γίνη πονηρή, σκληρή και άπιστος η καρδιά εξ αιτίας της αποστασίας από τον Θεόν τον ζώντα.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible