Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ἐπιστολή Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ πρός τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος γιά τόν κορωνοϊό (16-3-2020)


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ἐν Κυθήροις τῇ 28ῃ Φεβρουαρίου 2020
Ἀριθ. Πρωτ.: 130

Πρός
Τήν Ἱεράν Σύνοδον
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Ἰωάννου Γενναδίου 14
115 21 Ἀθήνας

Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε,
Εὐσεβάστως προάγομαι νά ἀναφέρω Ὑμῖν τά κάτωθι:
Εἰς τήν Ἐφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως, Ἀριθ. Φύλλου 42, Τεῦχος Πρῶτο τῆς 25ης Φεβρουαρίου 2020 δημοσιεύεται Πράξη Νομοθετικοῦ Περιεχομένου μέ θέμα : «Κατεπείγοντα μέτρα ἀποφυγῆς καί περιορισμοῦ τῆς διάδοσης κορωνοϊοῦ». Εἰς τό πρῶτον ἄρθρον «Μέτρα πρόληψης, ὑγειονομικῆς παρακολούθησης καί περιορισμοῦ τῆς διάδοσης τῆς νόσου» καί εἰς τήν παραγρ. 2 (στ) ἀναφέρεται ὅτι : «Τά μέτρα αὐτά συνίστανται (στ) στήν προσωρινή ἀπαγόρευση τῆς λειτουργίας σχολικῶν μονάδων καί πάσης φύσεως ἐκπαιδευτικῶν δομῶν, φορέων καί ἱδρυμάτων, δημοσίων καί ἰδιωτικῶν, κάθε τύπου καί βαθμοῦ, χώρων θρησκευτικῆς λατρείας» … κ.λπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Επίκαιρη ευχή για την πανδημία του κορωνοϊού συνέταξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στις ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα.


ΕΥΧΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΝ
Ποίημα Μητροπολίτου Ἐδέσσης ΙΩΗΛ


Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἀρχίατρος τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων, ὁ δι᾽ ἡμᾶς ἐνανθρωπήσας, ἵνα ἰάσῃς τὸ μέγα τραῦμα τὸν ἄνθρωπον, ὁ μὴ καταφρονήσας τοὺς ἀνιάτως νοσήσαντας δέκα λεπρούς, ἀλλὰ τῇ σωστικῇ χάριτί σου καθαρίσας αὐτούς, ὁ διελθὼν ὡς Θεάνθρωπος τὰς ἡμέρας τῆς ἐπὶ γῆς παρουσίας σου εὐεργετῶν καὶ ἰώμενος πάντας τοὺς ἀρρωστοῦντας καὶ κακῶς ἔχοντας, ὁ εὐεργετήσας καὶ ἀποκαταστήσας ὑγιαίνοντας, παραλυτικούς, τυφλούς, βαρέως ἡμαρτηκότας, δαιμονιῶντας καὶ ἐμπαθεῖς κατ᾽ ἄμφω, ἤγουν ἐν τῇ σαρκὶ καὶ τῷ νοΐ, πρόσδεξαι εὐμενῶς τὴν δέησιν ἡμῶν καὶ φυγάδευσον τῇ δυνάμει σου, τὸν φονευτὴν ἰὸν τὸν σχῆμα κορώνας φέροντα, καὶ προκαλοῦντα φοβίας ἢ καὶ θάνατον εἰς ἀσθενεῖς καὶ ἀναξιοπαθοῦντας.

4. Πρός τόν φίλον Γρηγόριον (Ἐπιστολή 19, 71) καί τόν ἀδελφόν τοῦ Γρηγορίου Καισάριον (ἐπιστολή26) , 16-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

4. Πρός τόν φίλον Γρηγόριον (Ἐπιστολή 19, 71) καί τόν ἀδελφόν τοῦ Γρηγορίου Καισάριον (ἐπιστολή26) , 16-3-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Οἱ πιστοὶ ἀπέναντι στὶς ἐπιδημίες


«Σχολάσατε καὶ γνῶτε ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ Θεός· ὑψωθήσομαι ἐν τοῖς ἔθνεσιν, ὑψωθήσομαι ἐν τῇ γῇ» (Ψλμ. 45,11) Ἐλευθερωθῆτε λοιπὸν ἀπὸ κάθε περισπασμὸ καὶ μάθετε, ὅτι ἐγὼ εἶμαι ὁ πραγματικὸς Θεός. Θὰ δοξασθῶ μεταξὺ τῶν ἄλλων ἐθνῶν καὶ θὰ μεγαλυνθῶ σὲ ὅλη τὴ γῆ. Ὁ Πανιερώτατος ἀπαντᾶ στὸ ἐρώτημα: Πῶς πρέπει οἱ πιστοὶ νὰ ἀντιμετωπίσουν τὴν πανδημία τοῦ κορωνοϊοῦ. Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν H΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο «Ἀνάβοντας τὸν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων», ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 25 Φεβρουαρίου, 2020 στὴν αἴθουσα πολλαπλῆς χρήσης τοῦ Δημοτικοῦ Σχολείου Ἀκακίου.

Ἅγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Τί θά πεῖ ἄγχος, νεῦρα, ψυχασθένειες; Ἐγώ πιστεύω ὅτι ὑπάρχει διάβολος σέ ὅλα αὐτά»

Από μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.

Γέροντας...Και όλοι οι χριστιανοί... Και όλος ο κόσμος και που πιστεύουνε και που δεν πιστεύουνε, αυτό τους τρώει...η απομάκρυνση από το Θεό.
- Συνομιλητής... Μάλιστα
- Γέροντας... Η απομάκρυνση από το Θεό φέρνει τη μοναξιά...Κατάλαβες;
- Συνομιλητής...Φέρνει κατάθλιψη, φέρνει τούτο, φέρνει εκείνο...το άγχος.
- Γέροντας...Και όταν αρνείσαι ένα μυστήριο...ένα μυστήριο...
Έχουνε γίνει τόσοι γιατροί ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, ψυχολόγοι και δέχονται τους ασθενείς...Ποιούς ασθενείς, βρε; Ποιος είσαι εσύ που θα δεχθείς ασθενείς; Και στο τέλος πάει...' Τί βλέπεις γιατρέ μου...; ' - ' Δεν έχεις τίποτα... Έχεις ανασφάλεια...'.
- Συνομιλητής... Τί θα πει ανασφάλεια;
- Γέροντας...' Δεν έχεις τίποτα...Πάρε αυτό...'.Άμα δε δώσεις τον εαυτό σου στο Θεό, τί να σου κάνει αυτό; Θα σε ναρκώσει σήμερα, αύριο μπορεί να σου ρθει πιο μεγάλη.
- Συνομιλητής...πιο έντονη. Και συνήθως αυτό συμβαίνει.
Υπάρχει διάβολος σε όλα αυτά
'Προσήλωση. Ξέρεις τί θα πει; Είναι από το προς και ήλος [καρφί]. Και θα πει καρφωμένος σαν με καρφιά σε αυτό που αγαπάς. Να καρφώνεσαι επάνω στο Χριστό μας.
Εγώ πολύ αγαπώ τον Χριστό μας και πιστεύω στη δύναμή Του. Μωρέ, οι Απόστολοι περνούσαν, και η σκιά τους θεράπευε τους πιστούς. Δεν είναι ο ίδιος ο Χριστός; Άλλαξε;
Εμείς αλλάξαμε!
Τί θα πει άγχος, νεύρα, ψυχασθένειες; Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει διάβολος σε όλα αυτά. Δεν υποτασσόμεθα στο Χριστό με αγάπη. Μπαίνει ο διάβολος και μας ανακατεύει.

Ἀπό τή διήγηση τῶν θαυμάτων τῶν ἁγίων ἀναργύρων Κύρου καί Ἰωάννη

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Για τη Μαρία, τη θυγατέρα του διακόνου, που δεν έπαθε καμιά βλάβη πέφτοντας από ψηλά
Ας μιλήσουμε τώρα για ένα θαύμα που έγινε σ’ ένα μικρό κοριτσάκι… Πρόκειται για τη Μαρία, την κόρη του διακόνου (Ιωάννη) στην εκκλησία του τεμένους (των αγίων Κύρου και Ιωάννη), και να πώς έγινε αυτό το εξαίσιο θαύμα:
Υπήρχε ένα παραθύρι στο δωμάτιο του παιδιού κοντά στο οποίο συνήθιζε να κάθεται η μητέρα του και να στρίβει το λινάρι με τ’ αδράχτι· και σε μια στιγμή αμεριμνησίας, που συνηθίζεται να συμβαίνει πολλές φορές, κάτι τάχατες αναγκαίο την απασχόλησε κι αναγκάστηκε ν’ αφήσει το παιδί της κοντά στο παράθυρο και να τρέξει αλλού. Τότε το βρέφος, έρημο της μητρικής φροντίδας, αλλά άμοιρο της διάκρισης μεταξύ καλού και κακού, έπεσε έξω απ’ το ψηλό παραθύρι στο έδαφος.
Ακούγοντας η μητέρα το θόρυβο από το χτύπημα του σώματος, έσκυψε να δει την αιτία του θορύβου, εντελώς ξεχνώντας ότι προ ολίγου το είχε αφήσει μόνο του το παιδί κοντά στο παράθυρο, και βλέποντάς το να κείτεται ακίνητο στο έδαφος ξεσήκωσε όλο το ιερό χώρο της εκκλησίας (γιατί ήταν ακριβώς εκεί δίπλα το δωμάτιο και η είσοδός του ήταν από το ναό) τρέχοντας με κραυγές και ξεφωνητά και τα μάγουλά της με δάκρυα καταβρέχοντας.
Μαζί της έτρεξαν και όλοι όσοι την έβλεπαν να κλαίει και να βοά από μακριά για να πάρουν το κοριτσάκι νεκρό και να το θάψουν, το βρήκαν όμως σώο και αβλαβές να κάθεται στη γη χωρίς κανένα τραύμα και μάλιστα να παίζει με κάτι γουρουνάκια, που ήταν εκεί, χαϊδεύοντάς τα και κτυπώντας τα ανέμελα· και αμέσως αυτοί το πήραν το παιδί και το έριξαν μπροστά στο μνήμα των αγίων, εξυμνώντας τους ως σωτήρες του.

Ἡ μάστιγα ( Ἀρσένιος μοναχὸς,Σκήτη Ἁγίου Παντελεήμονος Ἱ. Μ. Κουτλουμουσίου)


Η ΜΑΣΤΙΓΑ

Η ανθρωπότητα αγαπητοί μου, δοκιμάζεται σφόδρα από την μάστιγα του λεγόμενου κοροναϊού. Πολλοί λένε πως αυτή η μάστιγα είναι φτιαγμένη. Δηλαδή, αυτός ο θανατηφόρος ιός έχει κατασκευαστεί από τις σκοτεινές δυνάμεις για να εξυπηρετήσει τον δόλιο σκοπό τους. Εάν δεχτούμε ένα τέτοιο σενάριο, τότε έπαψε ο Χριστός να βασιλεύει επάνω στη γη και αυτό είναι μία μεγάλη βλασφημία! Όλες οι θανατηφόρες επιδημίες αναμφιβόλως προέρχονται από τον διάβολο. Δεν έχει σημασία εάν μία επιδημία προέρχεται απευθείας από τον διάβολο, ενώ μία άλλη είναι κατασκευασμένη από ανθρώπους που υπηρετούν τον διάβολο. Και οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς το ίδιο, αφού από το ίδιο πνεύμα προέρχονται. 
Όμως αγαπητοί μου, μόνον ό,τι παραχωρήσει ο Βασιλέας Χριστός θα βλάψει τους ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο διάβολος με τα όργανά του να ενεργούν με εξουσία επάνω στους ανθρώπους. Εάν γινότανε αυτό, η ανθρώπινη ζωή θα είχε εκλείψει από πολλούς αιώνες επάνω στη γη. Πρέπει να γνωρίζουμε, πως ο διάβολος με τα τυφλά όργανα που τον υπηρετούν και λέγονται άνθρωποι έχουν έτοιμες κατασκευασμένες θανατηφόρες επιδημίες, πολύ πιο ισχυρές από τον κοροναϊό. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν θα πλήξει την ανθρωπότητα, εάν δεν τα παραχωρήσει ο Ουράνιος Βασιλεύς Ιησούς Χριστός. Επίσης πρέπει να το κατανοήσουμε καλά, πως ο Χριστός βασιλεύει επάνω στην γη. Με την δική του βασιλική εξουσία λειτουργούν όλα αρμονικά, ουρανός, θάλασσες, ποτάμια, πάσα φύσις. Ο διάβολος, όλην αυτήν την αρμονία που την επιβλέπει ο Χριστός, θα ήθελε να την καταστρέψει αυτοστιγμεί, αν ήταν δυνατόν. Αλλά αυτό το κατορθώνει μόνο με την διαβολική φαντασία του, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Έτσι λοιπόν, ας μην πιστεύουμε απίστευτα σενάρια, ότι η ανθρωπότητα είναι στο έλεος του διαβόλου και των οργάνων του.

Ὁ σχολιασμός τοῦ ΚΗ΄ Κανόνα τῆς Πενθέκτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἀπό τόν ἅγιο Νικόδημο τόν ἁγιορείτη.




Ο σχολιασμός του ΚΗ΄ Κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου από τον άγιο Νικόδημο τον αγιορείτη.

Γράφει ο Βασίλειος Τουλουμτσής

14/03/2020
Τις ημέρες αυτές, με αφορμή τη γενική αναστάτωση γύρω από τον κορονοϊό, προκλήθηκε συζήτηση ανάμεσα στα άλλα και για το αν θα πρέπει η διοίκηση της Εκκλησίας να τοποθετηθεί διαφορετικά ως προς τον τρόπο της μετάδοσης των αχράντων μυστηρίων. Ακούστηκαν διάφορες θέσεις οι οποίες δεν είναι της παρούσης να σχολιαστούν. Ασφαλώς και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι παίζουν κάποιο ρόλο τα όσα λέγονται και προτείνονται, ιδίως όσα εξ’ αυτών προέρχονται από τον ευρύτερο δημοσιογραφικό και πολιτικό χώρο. Βέβαια, ακόμη και οι φερόμενες ως θεολογικές προτάσεις, είναι γεγονός ότι ανακυκλώνονται σε μια βάση άγονης, εσωτερικής κατανάλωσης, με μηδενικές επιδράσεις ευτυχώς στο εκκλησιαστικό σώμα.
Θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ένα κείμενο που κυκλοφόρησε υπό δύο μορφές και περιέχει σχολιασμό του αγίου Νικοδήμου στον 28ο Κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου. Προφανώς η δεύτερη μορφή του κειμένου αντιγράφει άκριτα τα συμπεράσματα της πρώτης. Γενικότερα δεν θα πρέπει τα κείμενα να μελετώνται έξω από την ιστορική τους συνάφεια και το πνεύμα των κανόνων, διότι υπάρχει σαφής κίνδυνος παρερμηνείας. Εκτιμώ ότι η αποκοπή του σχολίου από τη συνάφεια του ερμηνευόμενου κανόνα καταλήγει σε προφανή παρερμηνεία του γράμματος και του πνεύματος του αγίου Νικοδήμου. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο που κυκλοφόρησε πρωτογενώς, υπάρχει το συμπέρασμα του συντάκτη, ότι ο άγιος Νικόδημος προτρέπει τους ιερείς και τους Αρχιερείς να μεταλαμβάνουν τους ασθενείς που έπασχαν από πανώλη, από ξεχωριστό άγιο ποτήριο. 
Το σκεύος αυτό, μετά τη χρήση του συν τη λαβίδα, πρέπει να πλένεται με ξύδι, το οποίο εν συνεχεία θα ρίχνεται στο χωνευτήρι του ναού. Οπότε με το δεδομένο αυτό και μάλιστα ερανισμένο από την εκκλησιαστική παράδοση, υποστηρίζεται με υποβόσκοντα τρόπο, η δυνατότητα μετάδοσης ιών μέσω της θείας κοινωνίας, πράγμα το οποίο έκανε τον άγιο Νικόδημο να επικαιροποιήσει τη λειτουργική πρακτική και να προτείνει απολυμαντικά μέτρα υγιεινής των ιερών σκευών. «Με άλλα λόγια οι ασθενείς από πανώλη δεν κοινωνούν από το κοινό άγιο ποτήριο, αλλά σε ξέχωρο σκεύος, στο οποίο δεν γίνεται κατάλυση από τον ιερέα και απλώς πλένεται με ξύδι. Άραγε γιατί αυτή η πρακτική; Δεν είναι προληπτική και αποτρεπτική;» (sic). Αυτό είναι το συμπέρασμα της συγκεκριμένης ανάγνωσης του αποκομμένου σχολίου. Θα ήθελα ως εκ τούτου να παρουσιάσω μία άλλη οπτική μέσα στη συνάφεια των σχετικών κανόνων.

Μητροπολίτης Λεμεσοῦ Ἀθανάσιος: Οἱ ἐκκλησίες θά παραμείνουν ἀνοικτές


Κήρυγμα Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου κατά τον Β' κατανυκτικό Εσπερινό (15.3.2020).

Πηγή: Πνευματική Ανάταση 


https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwHMPhsLjfqzCcjjXlKDWlPCdGh

Γέρων Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ποιός θέλει σύνορα λαῶν, ποιός ὄχι;


– Σημάδι ερχομού του αντιχρίστου.

Ομιλεί ο Μακαριστός Γέρ. π. Αθαν. Μυτιληναίος (1927 – 2006) – Απόσπασμα από την πνευματική διαθήκη του Τωβίτ, δόθηκε 10/11/1991.
…Συνεχίζομε παιδιά το θέμα μας για την αγάπη προς την πατρίδα και τους συμπατριώτες μας. Είπαμε την άλλη φορά ότι η πατρίδα είναι κάτι που καθορίζεται από τον λόγο του Θεού. Δηλαδή, ο ίδιος ο Θεός θέλει να υπάρχουν σύνορα λαών και συνεπώς, επί μέρους πατρίδες. Έτσι, όλη η γη μας είναι χωρισμένη, μοιρασμένη σε πατρίδες οι οποίες έχουν σύνορα…
Αλλά, ενώ ο Θεός, προσέξτε αυτό το σημείο που θα σας πω, ενώ ο Θεός καθορίζει σύνορα εις τους λαούς, που λέγει ο Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους, «ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας τοις κατοικίαις αυτών», τα οροθέσια είναι τα σύνορα και ο Θεός κανονίζει, ακόμη, πόσο θα ζήσει ένας λαός. Τους προστεταγμένους, ορίζει δηλαδή, τους προστεταγμένους καιρούς.

Ἡ Θαυματουργός Προσευχή (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου)

Έρχεται επιδημία  "ἐξ Ἀνατολῶν" τύπου "γρίππης" ἀλλά ὄχι γρίππη! (32:46 καί μετά)
http://aktines.blogspot.com/2020/03/blog-post_46.html?m=0

Ἱερά Μητρόπολη Λεμεσοῦ- Οἱ ἱερές ἀκολουθίες τῆς ἐκκλησίας μας πού τελοῦνται κατά τήν διάρκεια τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, θά ἐξακολουθήσουν κανονικά νά ψάλλονται σέ ὅλους τούς ναούς.


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού


Ανακοινώσεις 16 Μαρτίου 2020

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Παναγίας, Όρθρος, Ώρες, οι Προηγιασμένες Θείες λειτουργίες, οι Εσπερινοί του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς. Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου θα ψάλλεται αντί του Κανόνος του Θεοτοκαρίου, ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο. Θα διαβάζετε και ειδική ευχή για τον σκοπό αυτό. Ακόμη κάθε Πέμπτη μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου σε όλες τις εκκλησίες της πόλεως Λεμεσού θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στις 18 και 19 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

Ἀπό τήν στιγμή πού ὁ ἄνθρωπος ἀρχίζει νά ἁμαρτάνει...


Από την στιγμή που ο άνθρωπος αρχίζει να αμαρτάνει, αραιώνει από την Εκκλησία, αραιώνει από τον πνευματικό και την εξομολόγηση, αραιώνει από την Θεία Κοινωνία... και ψάχνει να βρει δικαιολογίες, για να καλύψει τις βρωμιές του...


Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ

17 Μαρτίου. Τοῦ ὁσίου πατρός ἡμῶν Ἀλεξίου τοῦ ἀνθρώπου τοῦ Θεοῦ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. (Ἡσαΐου θ΄ 9-21, ι΄ 1-4).
Ησ. 9,9              καὶ γνώσονται πᾶς ὁ λαὸς τοῦ Ἐφραὶμ καὶ οἱ ἐγκαθήμενοι ἐν Σαμαρείᾳ ἐφ᾿ ὕβρει καὶ ὑψηλῇ καρδίᾳ λέγοντες·
Ησ. 9,9                      Θα μάθουν και θα αισθανθούν από προσωπικήν των πλέον πείραν την τιμωρίαν αυτήν όλοι οι πολίται του βασιλείου του Ισραήλ, αυτοί που κατοικούν εις την Σαμά-ρειαν, οι οποίοι με αυθάδειαν και υψηλόφρονα την ικαρδίαν λέγουν·

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible