Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Τό βιβλίο τῆς Φιλοκαλίας εἶναι κατάλληλο γιά ὅλους, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

~Φιλοκαλία, (τόμος Α΄), Προοίμιον, Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, 21-5-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἡ ἀνάγκη τοῦ πνευματικοῦ ὁδηγοῦ, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Συλλόγου ΚΥΡΙΑΚΗ στην Κατερίνη.

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Σύγχρονη εἰδωλολατρεία - Ὁ καταστροφικός ἔπαινος" , Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018,

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στα πλαίσια των ομιλιών της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ -ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, με συνδιοργάνωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου "ΚΥΡΙΑΚΗ".

Ἁγία Δάφνη προστάτιδα ὅσων πάσχουν ἀπό ψυχιατρικές ἀσθένειες.



Saint Dymphna (Daphne)

+ Η Αγία Δάφνη ή Ντύμφνα γεννήθηκε τον 7ο αιώνα όταν η Ιρλανδία ήταν κυρίως Ορθόδοξη. Παραδόξως ο πατέρας της και βασιλέας του Όριελ ήταν ακόμη παγανιστής. Αντίθετα η μητέρα της η οποία καταγόταν από μία αριστοκρατική οικογένεια ήταν αφοσιωμένη Χριστιανή και ήταν επίσης ιδιαίτερα όμορφη.

Η Δάφνη ήταν σαν την μητέρα της, χαριτωμένη και όμορφη. Αφέθηκε στην φροντίδα μίας Χριστιανής γυναίκας η οποία την φρόντισε για την βάπτιση της που πραγματοποιήθηκε από τον άγιο Πατέρα Γκέρεμπραν. Ο άγιος πατέρας έγινε οικογενειακός φίλος και δίδαξε στη Δάφνη τη γραφή καθώς και τις αλήθειες της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.

Ήταν εξαιρετική μαθήτρια και γρήγορα αναπτύχθηκαν τα πνευματικά της χαρίσματα. Όπως και άλλες Ιρλανδές συνομήλικες κοπέλες της εποχής της και πριν από αυτήν, έχοντας την καρδιά της γεμάτη από αγάπη για τον Ιησού Χριστό, επέλεξε να αφιερωθεί σε Εκείνον, και να αφιερώσει μία παρθενική ζωή στον Κύριο και στην Υπεραγία Θεοτόκο. Σύντομα η ευτυχισμένη ζωή της πήρε άσχημη τροπή με τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της.

Τά ὑποτιθέμενα ἐγκλήματα καί ἡ ἀναμφίβολη ἁγιότητα τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ "ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ" ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ. ΑΡΧΙΜ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ κλικ εδώ https://www.youtube.com/channel/UC1VN... https://www.facebook.com/patir.savvas (γιά ἐπικοινωνία)

Ὁ Ἅγιος Σολόχων καί τό ἐμβόλιο

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΟΛΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Τι θα έπρατταν άραγε οι παλαιοί Άγιοι αν ζούσαν σήμερα στις προκλήσεις του εμβολίου;

Η απάντηση ευνόητη .Θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να δεχτούν στο σώμα τους δαιμονικά εμβόλια ανθρωποθυσιών από σφαγμένα βρέφη του Ηρωδιακού εγκλήματος.

Σήμερα που εορτάζει ο Άγιος Σολόχων μας διδάσκει .

Διέταξαν να ανοίξουν το στόμα του με ένα σπαθί μια να ρίξουν για να πιει κρασί από θυσίες που είχαν προσφερθεί στους θεούς.

«Eκ τούτου λοιπόν ο Kαμπανός θυμωθείς, επρόσταξε να ανοίξουν με το σπαθί το στόμα του Mάρτυρος, και να χύσουν μέσα εις αυτό κρασί, το οποίον είχε προσφερθή ως θυσία εις τους θεούς.

Ἡ προσευχή τοῦ Ἰησοῦ (Ἅγ. Θεοφάνους τοῦ Ἐγκλείστου)

Από τις προσευχές που μας παρέδωσαν οι άγιοι, η ευχή του Ιησού, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με», είναι η πιο εύχρηστη, λόγω της συντομίας της, και η πιό καρποφόρα, όταν επιτελείται αδιάλειπτα μέσα στην καρδιά. Αλλά για να κατορθωθεί και να καρποφορήσει η ευχή του Ιησού -και να καρποφορήσει σημαίνει να εξορίσει από την καρδιά τα πάθη και τους δαίμονες και να εγκαταστήσει σ’ αυτήν το Χριστό- χρειάζεται πολύς καιρός και πολλή βία, δηλαδή, εντατικός ψυχοσωματικός αγώνας. Με τη βία φτάνει ο άνθρωπος από τη μη καθαρή προσευχή -εκείνη που συμπλέκεται με τις εμπαθείς μνήμες και τους λογισμούς- στην καθαρή και αρρέμβαστη προσευχή. Σ’ αυτή την προσευχή, τη μόνη αληθινή, ο νους, παραμένοντας μέσα στην καρδιά, είναι προσκολλημένος αποκλειστικά στο Θεό, αφού κατόρθωσε ν’ απαλλαγεί από κάθε περισπασμό.

Οι μικρές προσευχές, οι λιγόλογες και περιεκτικές, βοηθούν πολύ το νου να συγκεντρωθεί, γι’ αυτό οι άγιοι πατέρες συνήθιζαν να τις επαναλαμβάνουν αδιάλειπτα. Με τη συνεχή επανάληψη ανάγκαζαν το νου τους να παραμένει δεμένος με το όνομα του Κυρίου και σκόρπιζαν όλους τους λογισμούς. Οι μικρές αυτές προσευχές ήταν διάφορες. Ο αββάς Κασσιανός μας πληροφορεί, ότι στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν τον ψαλμικό στίχο: «Ο Θεός, εις την βοήθειάν μου πρόσχες- Κύριε, εις το βοηθήσαί μοι σπεύσον» (Ψαλμ. 69:2). Ο άγιος Ιωαννίκιος δοξολογούσε συνέχεια την Αγία Τριάδα:

Εἶπε γέρων μία ἱστορία....


Μια μέρα, ένα ποντίκι παρατήρησε ότι ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος είχε δημιουργήσει μια ποντικοπαγιδα. Το είπε σε ένα κοτόπουλο, σε ένα πρόβατο και σε μια αγελάδα για αυτό πού είδε. Αλλά όλοι απάντησαν: "Η ποντικοπαγίδα είναι το πρόβλημά σου, δεν έχει καμία σχέση με εμάς!"
Μετά από λίγο καιρό, ένα φίδι έπεσε στην ποντικοπαγίδα - και δάγκωσε τη γυναίκα του αγρότη. Σε μια προσπάθεια να την θεραπεύσει μαγείρεψαν κοτόπουλο για τη γυναίκα του. Στη συνέχεια, έσφαξαν τα πρόβατα για να ταΐσουν όλους όσους ήρθαν να επισκεφθούν την άρρωστη γυναίκα. Και τέλος, έσφαξαν την αγελάδα για να ταΐσουν επαρκώς τους καλεσμένους στην κηδεία.

Ἅγιος Πορφύριος: «Ὅταν ὁ Χριστιανὸς παραδώσει τὸν ἑαυτόν του στὸν Κύριο ἔχουμε ὡς ἐπακόλουθο ὑγείαν»

Ἀγαπίου Μοναχοῦ (1999). Ἡ Θεϊκὴ φλόγα ποὺ ἄναψε στὴν καρδιά μου ὁ Γέρων Πορφύριος. Ἀθῆναι: Ἡσυχαστήριον «Ἡ Μεταμόρφωσις τοῦ Σωτῆρος».

Γιὰ τὰ φάρμακα
Γέροντα, παίρνω συχνὰ φάρμακα, καὶ ἐλέγχομαι, ποὺ ἐσεῖς οὔτε καφὲ πίνετε.
-Σοῦ ἔχω πεῖ κι ἄλλη φορᾶ. Ὅταν ὁ Χριστιανὸς παραδώσει τὸν ἑαυτόν του μὲ ἐμπιστοσύνη στὸν Κύριο, ἐκεῖνος εἰρηνεύει τὸν ἐσωτερικὸ ὀργανισμό, μὲ ἀποτέλεσμα τὴν κανονικὴ λειτουργία τῶν ὀργάνων καὶ τῶν ἀδένων καὶ πάλι ἔχουμε ὡς ἐπακόλουθο ὑγείαν, ἀπαλλαγμένην ἀπὸ ἐνοχλήματα.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΈΝΗΣ)

https://youtu.be/VeAerRqWqWM
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΈΝΗΣ)

Ὄταν ὁ τάφος τοῦ Ἁγίου Ἰακώβου ἦταν ἀκόμη νωπός....

Οταν ο τάφος του Αγίου Ιακώβου ήταν ακόμη νωπός......
Εκτοτε και μέχρι σήμερα αποτελεί πηγή ευλογίας για αναρίθμητους πιστούς !


https://proskynitis.blogspot.com/2021/05/blog-post_14.html

21 Μαΐου. Παρασκευή. ♰ Κωνσταντίνου (♰337) καὶ Ἑλένης (♰327) τῶν θεοστέπτων βασιλέων. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τῶν ἁγίων. Μαΐου 21 (Πρξ. κς΄ 1, 12-20).

Πραξ. 26,1         Ἀγρίππας δὲ πρὸς τὸν Παῦλον ἔφη· ἐπιτρέπεταί σοι ὑπὲρ σεαυτοῦ λέγειν. τότε ὁ Παῦλος ἐκτείνας τὴν χεῖρα ἀπελογεῖτο·

Πραξ. 26,1               Ο Αγρίππας ο βασιλεύς είπε προς τον Παύλον· “σου επιτρέπεται να ομιλήσης υπέρ του ευατού σου”. Τοτε ο Παύλος, αφού άπλωσε το χέρι, ήρχισε την απολογίαν του.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible