Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Μνήμη θανάτου καί ἀδιαφορία γιά τά φθαρτά Πνευματικό Ἀλφάβητο. Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Μνήμη θανάτου καί ἀδιαφορία γιά τά φθαρτά Πνευμ Ἀλφάβητο 11 6 2019 Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/watch?v=0C4cMz-wD14

Τί εἶναι ὁ ἄνθρωπος κατά τόν γέροντα Πορφύριο


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

https://www.youtube.com/watch?v=63ZnomDRpxw

Διασκέδαση ἤ ψυχαγωγία; Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης


Διασκέδαση ἤ ψυχαγωγία; Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης 28-11-2015
http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

Ὁ Ἱερός Χρυσόστομος γιά τήν παράδοση τοῦ Μυστηρίου τῆς Θείας Εὐχαριστίας



Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ 

[Υπομνηματισμός στα εδάφια: Ματθ.26,26-30] 

«᾿Εσθιόντων δὲ αὐτῶν λαβὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὸν ἄρτον καὶ εὐχαριστήσας ἔκλασε καὶ ἐδίδου τοῖς μαθηταῖς καὶ εἶπε· λάβετε φάγετε· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου(:και ενώ έτρωγαν, πήρε ο Ιησούς στα χέρια Του τον άρτο, κι αφού ευχαρίστησε, τον έκοψε σε κομμάτια κι άρχισε να τον μοιράζει στους μαθητές λέγοντας: ‘’Λάβετε, φάγετε, αυτό είναι το σώμα μου’’). καὶ λαβὼν τὸ ποτήριον καὶ εὐχαριστήσας ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες(:και αφού πήρε το ποτήριο και ευχαρίστησε, το έδωσε σε αυτούς και είπε: ‘’Πιείτε απ’ αυτό όλοι)˙τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν(:διότι αυτό είναι το αίμα μου, που επικυρώνει τη νέα Διαθήκη και χύνεται για τη σωτηρία πολλών, για να τους συγχωρηθούν οι αμαρτίες τους)»[Ματθ.26,26-28]. 
Πω, πω πόση ήταν η τύφλωση του προδότη! Και όταν ακόμη συμμετείχαν στα μυστήρια, έμεινε ο ίδιος, και όταν απολάμβανε την πιο φρικτή τράπεζα, δεν μεταβαλόταν. Και αυτό το δηλώνει ο Λουκάς όταν λέγει ότι μετά από αυτό εισήλθε μέσα στον Ιούδα ο σατανάς, όχι περιφρονώντας το σώμα του Δεσπότη, αλλά περιπαίζοντας ο σατανάς έτσι την αναισχυντία του προδότη· διότι το αμάρτημα ήταν πολύ μεγάλο και από το ένα και από το άλλο μέρος, και ότι με αυτή την σκέψη της προδοσίας προσερχόταν στα μυστήρια, και ότι όταν προσήλθε δεν έγινε καλύτερος, ούτε από φόβο, ούτε από την ευεργεσία, ούτε από την τιμή που του έγινε. 
Και ο Χριστός δεν τον εμπόδισε, αν και γνώριζε τα πάντα, για να μάθει ότι δεν εγκαταλείπει εκείνους που προσέρχονται μετανοημένοι για διόρθωση. Και αυτό και πριν από αυτό και μετά από αυτό διαρκώς του το υπενθύμιζε και τον συγκρατούσε, και με έργα και με φόβο και με λόγια και με περιποίηση και με απειλή και με τιμή. Αλλά τίποτα δεν τον απομάκρυνε από εκείνο το φοβερό νόσημα. 
Και γι’ αυτό, αφού άφησε εκείνον, υπενθυμίζει πάλι στους μαθητές την σφαγή και κατά την διάρκεια του δείπνου μιλάει περί της σταύρωσης, προσπαθώντας με την συνεχή επανάληψη της προρρήσεώς του, να κάνει το πάθος πιο ευπρόσδεκτο· διότι αν θορυβήθηκαν ύστερα από όσα έγιναν και προλέχθηκαν, τι θα πάθαιναν αν δεν είχαν ακούσει τίποτα από αυτά;

Γέρων Ἀμβρόσιος Λάζαρης:Ὅσοι πάρουν τή νέα ταυτότητα, δέν ἔχουν μέρος μέ το Χριστό!!!


Γ. Αμβρόσιος Λάζαρης: Όσοι πάρουν τη νέα ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, δεν έχουν μέρος με το Χριστό !!!


https://www.youtube.com/watch?v=L-SrtHw545c&feature=youtu.be

Γιά τήν ἀσθένεια πρίν ἀπό τό θάνατο



ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ

Στον γανωματή Α.Π. στο Πρίζρεν, για την ασθένεια πριν από το θάνατο

«Μη φοβάσαι το θάνατο μα την αρρώστια πριν α­πό το θάνατο». Έτσι διακηρύττεις. Έτσι λένε και πολλοί άλλοι. Οι άριστοι όμως των Χριστιανών δεν έ­λεγαν αυτό, αλλά παραδίνονταν στο θέλημα του Θε­ού, επειδή γνώριζαν ότι η ασθένεια δίνεται για την κάθαρση της ψυχής. Όποιος αγαπά την καθαρότητα μπορεί να μισήσει το νερό; Ο Δημιουργός μας, επιτρέπει τους σωματικούς πόνους πριν από το θάνατο, σαν άλλα παγωμένα ή καυτά ρεύματα νερού τα οποία καθαρίζουν τις ψυχές μας. Αν έτσι έχουν τα πράγμα­τα, τότε γιατί να επιθυμούμε έναν αιφνίδιο και ανώδυ­νο θάνατο;
Ακόμα και ο δίκαιος Αβραάμ, υπέφερε πριν πεθά­νει: και εκλείπων απέθανεν Αβραάμ εν γήρα καλώ (Γεν. 25, 8). Και ο πράος Ιακώβ, πλάγιαζε άρρωστος στο στρώμα πριν αποχωριστεί αυτό τον κόσμο. Το ί­διο και ο μεταμελημένος βασιλιάς Δαυίδ. Όταν, λοι­πόν, πέθαναν εν ασθενεία εκείνοι που με το Θεό συνομιλούσαν, τότε τι απομένει για τους μεγάλους αμαρ­τωλούς;
Σκέψου, ότι κάθε μέρα του Θεού πεθαίνουν χιλιά­δες και χιλιάδες γέροι και γριές, γυναίκες και ανίσχυ­ρα παιδιά.

Γέροντα, ὅπως βλέπω τὸν ἑαυτό μου, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερη, τί θὰ γίνη;


– Κοίταξε, εὐλογημένη, ὑπάρχουν τρία στάδια.
Στὸ πρῶτο στάδιο, ὁ Θεὸς δίνει καραμέλες καὶ σοκολάτες, γιατὶ βλέπει τὴν ἀνάγκη καὶ τὴν ἀδυναμία τῆς ψυχῆς.
Στὸ δεύτερο, παίρνει λίγο τὴν Χάρη Του γιὰ παιδαγωγία, γιὰ νὰ καταλάβη ὁ ἄνθρωπος ὅτι χωρὶς τὴν βοήθειά Του δὲν μπορεῖ νὰ κάνη τὸ παραμικρό, ὥστε νὰ ταπεινωθῆ καὶ νὰ αἰσθανθῆ τὴν ἀνάγκη νὰ καταφύγη σ᾿ Αὐτόν. Καὶ τὸ τρίτο στάδιο εἶναι μιὰ μόνιμη καὶ σταθερὴ καλὴ πνευματικὴ κατάσταση. Ἐσὺ βρίσκεσαι ἀνάμεσα στὸ δεύτερο καὶ τρίτο στάδιο.
Προχωρᾶς λίγο, μετὰ ξεχνᾶς τὴν ἀδυναμία σου, παίρνει ὁ Χριστὸς τὴν Χάρη Του, ἀπογυμνώνεσαι ἀπὸ τὴν θεία Χάρη, βλέπεις ξανὰ τὴν ἀδυναμία σου καὶ συνέρχεσαι.
Ἂν μοῦ ἔλεγες ὅτι, ὅσο προχωρᾶς, εἶσαι καλύτερα, θὰ φοβόμουν, γιατὶ θὰ ἔβλεπα ὅτι ἔχεις ὑπερηφάνεια. Τώρα ὅμως ποὺ λὲς ὅτι ὅλο καὶ πιὸ χάλια βλέπεις τὸν ἑαυτό σου, ἐγὼ χαίρομαι, γιατὶ βλέπω ὅτι εἶσαι καλά.

Τό σφράγισμα τῆς ἀποκάλυψης θά γίνει μέ ἀκτίνες λέϊζερ.Δέν θά εἶναι τό γνωστό μικροτσίπ...


Το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ θα γίνει με ΑΚΤΙΝΕΣ ΛΕΪΖΕΡ - Δεν θα είναι το γνωστό μικροτσίπ...
https://www.youtube.com/watch?v=ufifh0Hr9XE&feature=youtu.be

Ὁ Καποδίστριας, ἡ πανούκλα καί τό νέο τερατούργημα τῆς ἀποδόμησης



Ο Καποδίστριας, η πανούκλα και το νέο τερατούργημα της αποδόμησης

του Νεκτάριου Δαπέργολα, Διδάκτορος Ιστορίας

Ζούμε μέρες κορωνοϊού, μέρες υπαρκτού μεν κινδύνου αλλά και πρωτοφανούς τρομο-υστερίας, μέρες που μία ασθένεια έχει παραλύσει τα πάντα στη χώρα μας (καθώς και σε μεγάλο μέρος του πλανήτη), χρησιμοποιούμενη ως βασικό μέσο ενός παγκόσμιου νεοταξικού πειράματος. Στον βωμό αυτό έχουν φυσικά επιστρατευτεί σχεδόν άπαντα τα ΜΜΕ (που πλέον αφιερώνουν στην υπόθεση αυτή όχι μόνο εξ ολοκλήρου τα δελτία ειδήσεων, αλλά και μέγα ακόμη μέρος του τηλεοπτικού χρόνου τους), καθώς και όποια ακόμη καθεστωτικά συγκοινωνούντα δοχεία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Τα πάντα επιτρέπονται άνωθεν (ή μάλλον ενδείκνυνται), ακόμη και παραπομπές στο ιστορικό παρελθόν, για να δικαιολογηθεί ο εγκλεισμός μας στα σπίτια, ο περιορισμός της κυκλοφορίας και κυρίως το χειρότερο όλων: το κλείσιμο των ναών και η απαγόρευση της ορθόδοξης λατρείας. Μια απαγόρευση μάλιστα απόλυτη και ολοκληρωτική, χωρίς έστω αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς να αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων με κάποιες έστω προφυλάξεις.
Και φυσικά επειδή τέτοιες περιπτώσεις από το ιστορικό παρελθόν δεν υπάρχουν, τουλάχιστον έτσι όπως προβάλλονται, η μόνη λύση είναι να προβληθούν και να παρουσιαστούν μέσα από τα γνωστά παραμορφωτικά γυαλιά της αποδόμησης. Προσοχή: δεν λέμε να επινοηθούν, γιατί τα μέλη αυτής της πολυπληθέστατης ομολογουμένως πλέον ομάδας που υποδύονται τους ιστορικούς (ή και άλλους δήθεν επιστήμονες των λεγομένων Ανθρωπιστικών Επιστημών) και που κυριαρχούν πλήρως εδώ και χρόνια στις σχετικές πανεπιστημιακές σχολές, είναι αρκετά προσεκτικά, ώστε να μην επινοούν ανύπαρκτα πράγματα, να μη λένε εξολοκλήρου ψεύδη. 
Η μέθοδός τους είναι όχι η επινόηση αλλά η διαστρέβλωση, η προκρούστεια αντιμετώπιση των μαρτυριών των ιστορικών πηγών (αλλού η αυθαίρετη προέκταση κι αλλού η αποσιώπηση). Έτσι είναι που ξαναγράφουν συνολικά την Ιστορία, έτσι μάς είπαν για τους συνωστισμούς και για τον μεταρρυθμιστή Κεμάλ, για την ελληνοτουρκική συνύπαρξη πέντε αιώνων, για το ανύπαρκτο Κρυφό Σχολειό, για τη φωτισμένη δεσποτεία του Αλή Πασά, για την ταξική (και όχι εθνική) Επανάσταση του 1821, για το ελληνικό έθνος που διαμορφώθηκε μετά το 1830 και για τόσα πολλά ακόμη. Βρίσκοντας κάποιες μαρτυρίες, τις οποίες ερμηνεύουν αυθαίρετα (μέσα από το πρίσμα των προκατασκευασμένων εθνομηδενιστικών ιδεοληψιών τους), ενώ αποσιωπούν εσκεμμένα όλες εκείνες (σχεδόν πάντα πολύ περισσότερες) που τους «ξεβολεύουν». Αλλοίωση και παραχάραξη είναι ο τρόπος τους.

.ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ....ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ...


ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ....ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ  ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ...


1..➕.. Συντάξτε ἐπιστολή πρός τόν Μητροπολίτη σας....(Σας ἀποστέλλω συνημμένα τρία πρότυπα... Γράψτε καρδιακῶς τήν ἐπιστολή σας γιά τήν προδοσία τῆς πίστεως...).

2..➕.. Στεῖλτε τήν ἐπιστολή με τρεῖς ἑως δεκάδες ὑπογραφές, με ἐπίσημο τρόπο παραδόσεως καί ἀποδείξεως  (δικαστικό ἐπιμελητή... ἤ ...συστημένο  ΕΛ.ΤΑ.....COURIER.....κλπ...)

3....➕.. Κοινοποιῆστε ἐγγράφως τήν ἐπιστολή με τήν ἀπόδειξη παραδόσεως στούς Ἀρχιερατικούς Ἐπιτρόπους καί σέ ὅλους τούς κληρικούς τῆς Μητροπόλεως ἐπίσημα....

4..➕... Κοινοποιῆστε τήν ἐπιστολή στόν Ἀρχιεπίσκοπο... στήν Ἱεραρχία τῆς Ἑλλάδος.... σε ἱστοσελίδες, ἐφημερίδες, ραδιόφωνα, ἔντυπα... κλπ...

Ο στόχος μας εἶναι  ➕  ἀποτρεπτικός  ➕  γιά πολλούς προδότες καί τούς σῦν αὐτῷ....

καί➕ προτρεπτικός ➕  γιά ὅλοις αὐτούς ποῦ θέλουν καί ἐπιθυμοῦν νά ἀγωνιστοῦν ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν.....ὑπὲρ πίστεως καί πατρίδος...

 ΕΥΧΕΣ   ΔΙΑ  ΚΑΛΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ...
Μ.Χ.

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη… 


Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, 

Με πόνο ψυχής και συντετριμμένη καρδία βιώνουμε την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας, που ισχύει στην Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού από το βράδυ της Δευτέρας 16ης Μαρτίου, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας. 
Από μικρά παιδιά ακούγαμε τους βίους των Μαρτύρων και Ομολογητών της Εκκλησίας μας, από την αρχαία Εκκλησία μέχρι τα νεότερα χρόνια, και διδαχθήκαμε πώς στο πέρασμα του χρόνου προσπαθούσαν οι εχθροί του Χριστού να σβήσουν την πίστη και την λατρεία του μόνου αληθινού Θεού. Μάθαμε ότι οι κακουχίες και τα μαρτύρια που πέρασαν οι Χριστιανοί σε εποχές διωγμών δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν την χριστιανική λατρεία πάνω στην γη, επαληθεύοντας τον λόγο του Κυρίου μας, ότι «πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Μτ. 16,18).

Κων. Γουργουλιάνης: Στὸν κορωνοϊό «χρεώνονται» θάνατοι καὶ ἄλλων παθήσεων!

Τὸ γεγονὸς ὅτι στὸν κορωνοϊό «χρεώνονται» θάνατοι καὶ ἀπὸ ἄλλες παθήσεις καὶ πρέπει νὰ ἠρεμήσουμε μένοντας μακριὰ ἀπὸ τὰ τηλεοπτικὰ κανάλια καὶ ὁρισμένα ΜΜΕ ποὺ καλλιεργοῦν κλίμα τρομολαγνείας, τόνισε μέσῳ του Ράδιο ΕΝΑ 102,5, ὁ Κώστας Γουργουλιάνης καθηγητὴς Πνευμονολογίας τοῦ Τμήματος Ἰατρικῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καὶ διευθυντὴς τῆς Πνευμονολογικῆς Κλινικῆς τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Θεσσαλίας. Ὁ καθηγητὴς τόνισε ζοῦμε ἐποχὲς ἄλλων πανδημιῶν καὶ κάλεσε σὲ ψυχραιμία καὶ ἠρεμία καὶ «νὰ ἀφήσουν τοὺς εἰδικοὺς νὰ βροῦν τὴν καλύτερη λύση».
Ὅπως ἀνέφερε ὁ κ. Γουργουλιάνης, ἡ ἐμπειρία τῶν προηγούμενων πανδημιῶν εἶναι πολύτιμη. Τὸν καιρὸ τῆς γρίπης τοῦ 2018 χρεώνονταν στὴ γρίπη καὶ θάνατοι ποὺ δὲν ὀφείλονταν σ' αὐτή. Τὸ ξαναζούμε καὶ τώρα. Ὁ ἄτυχος συμπολίτης ποὺ ἦρθε ἀπὸ τὴ Σῦρο, εἶχε καρκίνο καὶ διαγνώστηκε μὲ κορωνοϊό, χρεώθηκε ὡς θῦμα τοῦ ἰοῦ, ἐνῶ εἶχε καρκίνο. Ὁ ἀσθενὴς ποὺ πέθανε ἀπὸ ἐγκεφαλικὸ ἐπεισόδιο 55 χρονῶν, ἔγινε ὁ ἔλεγχος ἂν θὰ γίνει δωρητὴς ὀργάνων καὶ βρέθηκε...
θετικὸς στὸν κορωνοϊό, χρεώθηκε στὸν Covid-19.
Σύμφωνα μέ τὸν καθηγητή, στὸν καιρὸ τῆς φυματίωσης, ἕνα βιβλίο πνευμονολογίας εἶχε 450 σελίδες γιὰ τὴ φυματίωση καὶ 50 σελίδες γιὰ ὅλα τὰ ἄλλα νοσήματα. «Δηλαδὴ ὁ πρωταγωνιστὴς σὲ κάποιες μέρες καὶ ἂν αὐτὸ εἶναι ἕνα λοιμῶδες νόσημα ποὺ τρομάζει, συμπαρασύρει καὶ τὰ ἄλλα νοσήματα μαζί. Μὲ τὴν κατάσταση αὐτή, ποὺ τὸ Νοσοκομεῖο ἔχει καταλυθεῖ ἀπὸ ἀσθενεῖς ποὺ ἔρχονται ὡς πιθανὰ κρούσματα κορωνοϊού, αἰσθάνομαι ὅτι κάποιοι ἄλλοι ἀσθενεῖς μὲ σοβαρὰ προβλήματα ποὺ ἦταν συχνοὶ στὰ νοσοκομεῖα μας, δὲν ὑπάρχουν αὐτὸ τὸ διάστημα, γιατί φοβοῦνται νὰ πᾶνε στὸ νοσοκομεῖο», ἀνέφερε ὁ κ. Γουργουλιάνης.

Συμπαρασύρουν τὸν κόσμο

Σύμφωνα μέ τὸν καθηγητὴ στὴν κατάσταση ποὺ ἔχει δημιουργηθεῖ σήμερα, ἕνα ρόλο ἔχουν παίξει ὁρισμένα ΜΜΕ, ποὺ συμπαρασύρουν μὲ τὸν φόβο καὶ τὸν τρόμο τους τὸν κόσμο.

Τό χάραγμα τοῦ Θηρίου καί ὁ οἰκονομικός ἀποκλεισμός. Ἡ φυσιογνωμία του.π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος


Τό χάραγμα τοῦ Θηρίου καί ὁ οἰκονομικός ἀποκλεισμός. Ἡ φυσιογνωμία του.

https://www.youtube.com/watch?v=Gs9WIzLYLG0&app=desktop

Ἐπιστολή Ἰατρών καί ἄλλων προσωπικοτήτων ὑπέρ τῆς Καθηγήτριας Ἑλένης Γιαμαρέλλου


ΠΡΟΣ: Ἰατρικό Σύλλογο Ἀθηνῶν

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και ιστολόγια

ΗΜ/ΝΙΑ: 1 Απριλίου 2020. Ενημερώθηκε: 2 Απριλίου 2020

Πληροφορηθήκαμε προσφάτως ἀπό τό Διαδίκτυο1 ὅτι πολλοί συμπατριῶτες μας, ἐνοχληθέντες ἀπό κάποια δήλωση τῆς λοιμωξιολόγου ἰατροῦ κας Ἑλένης Γιαμαρέλλου, ὁμότιμης Καθηγήτριας τοῦ Ἐθνικοῦ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου τῶν Ἀθηνῶν, ἀπέστειλαν στον Ἰατρικό Σύλλογο Ἀθηνῶν (ΙΣΑ, στο ἑξῆς) ἐπιστολή μέ τήν παράκληση νά ἐνημερώσει τό κοινό «για την επιστημονική ορθότητα των λεγομένων της καθώς και τις διαδικασίες που κίνησε ο σύλλογος κατά του μέλους σε περίπτωση που η άποψη αξιολογηθεί ως αντιεπιστημονική και επομένως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία».
Ἡ κα Ἑλένη Γιαμαρέλλου ὑπεστήριξε ὅτι «Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. … Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».
Κατ’ ἀρχήν, θεωροῦμε ὅτι ἡ ἐπιστολή τήν ὁποίαν ἀπέστειλαν πρός τόν ΙΣΑ ἔχει ἐσφαλμένο ἀποδέκτη. Ἡ κα Ἑλένη Γιαμαρέλλου στή δήλωσή της, ὅτι δηλαδή, «Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», οὐδέποτε ἰσχυρίσθηκε ὅτι αὐτή ἡ θεώρησή της προκύπτει ἀπό ὁποιαδήποτε ἰατρική ἐπιστημονική ἔρευνα. Ἡ προσωπική πίστη της στο Μυστήριο τῆς Θείας Κοινωνίας καθώρισε αὐτή τή στάση της.
Τοιουτοτρόπως, μέ ἀξιοθαύμαστη παρρησία –συμφώνως πρός τό ἄρθρο 13 παρ. 1 τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος2 καί πρός τό άρθρο 14, παρ. 13 ἡ κα Ἑλένη Γιαμαρέλλου ὁμολόγησε δημοσίᾳ τήν βαθειά πίστη της στήν Ὀρθόδοξη Ἀνατολική τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία συμφώνως πρός τήν ὁποίαν ἡ Θεία Κοινωνία εἶναι Μυστήριο καί ἑπομένως αὐτοί, οἱ ὁποῖοι θέλουν νά κοινωνήσουν, δέν πρέπει νά φοβοῦνται ὅτι ἀπό τήν Θεία Κοινωνία -μέ τήν ὁποία μεταδίδεται Σῶμα καί Αἷμα Χριστοῦεἶναι δυνατόν νά μεταδοθεῖ ποτέ μικρόβιο ἤ ἰός. Τήν ἴδια ἀκριβῶς πίστη βιώνουν καί οἱ ὑπογράφοντες τήν παροῦσα ἐπιστολή.

Ὀργανωμένο μὲ κάθε λεπτομέρεια τὸ σχέδιο εἰσβολῆς τῶν «προσφύγων»


Ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Παρατηρητηρίου τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης Θανάσουλας Δῆμος, 
δικηγόρος παρ’ Ἀρείω Πάγω, στὴν ἐκπομπὴ «Ὀρθὰ Κοφτά» του TV10.
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/03/blog-post_46.html

«Ἀγαπήσατε τόν Χριστόν·μηδέν προτιμήσητε τῆς ἀγάπης αὐτοῦ!»

Ἕνα ἄλλο χαρακτηριστικὸ γνώρισμα τῆς προσωπικότητας τοῦ ὁσίου Πορφυρίου ἦταν ἡ μεγάλη ἀγάπη ποὺ εἶχε γιὰ τὶς Ἀκολουθίες τῆς Ἐκκλησίας καὶ τὴν ἐκκλησιαστικὴ ὑμνωδία. Ἔμαθε νὰ ψέλνει τοὺς διάφορους Κανόνες, πρᾶγμα ὄχι εὔκολο, ἀποστήθισε ὅλο τὸ Ψαλτήριο τοῦ Δαβίδ, ὅπως συνηθιζόταν στὴν ἀρχαία μοναστικὴ πράξη, καθὼς καὶ τὴν Καινὴ Διαθήκη, εἰδικώτερα μάλιστα τὸ κατὰ Ἰωάννην Εὐαγγέλιο, πού, ὅταν μποροῦσε, τὸ ἀπήγγελλε ὄρθιος.
Ὅταν τὰ πνευματικά του τέκνα τοῦ ζητοῦσαν νὰ κάνουν κομποσχοίνι στὴ θέση τῶν Ἀκολουθιῶν, τοὺς ἔλεγε: «Καλὸ εἶναι καὶ τοῦτο, ἀλλὰ ἀνώτερο εἶναι νὰ διαβάζεις τὰ ὑμνογραφικὰ κείμενα ποὺ ἔγραψε ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός, ὁ ἅγιος Θεοφάνης ὁ Γραπτὸς κ.ἄ., γιατὶ κάθε λέξη εἶναι γραμμένη ἀπὸ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα.

Χαῖρε τοῦ κόσμου ἡ Σωτηρία· Χαῖρε Ἑλλάδος ἡ προστασία

Ἄνωθεν ἐφαπλοῦσα, τὴν ἁγίαν σοῦ Σκέπην, Παρθένε Θεοτόκε Μαρία, σκέπεις καὶ σῴζεις τὸν σὸν λαόν, καθ' ὥραν σε Ἁγνὴ ἐπιβοώμενον· νῦν δὲ σου τὰ θαυμάσια, εὐγνωμόνως ὑμνεῖ κραυγάζων·
Χαῖρε τοῦ κόσμου ἡ Σωτηρία
Χαῖρε Ἑλλάδος ἡ προστασία.
Χαῖρε τῶν Ἀγγέλων παράδοξον θέαμα
Χαῖρε τῶν ἀνθρώπων ἀκλόνητον ἔρεισμα.
Χαῖρε Μήτηρ Ἀειπάρθενος τοῦ Παντάνακτος Χριστοῦ
Χαῖρε σκέπη καὶ ἀντίληψις τοῦ λαοῦ σου τοῦ πιστοῦ.

3 Ἀπριλίου. Τῶν ὁσίων πατέρων ἡμῶν Νικήτα ἡγουμένου τῆς μονῆς τοῦ Μηδικίου και Ἰωσήφ τοῦ Ὑμνογράφου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. (Ἡσαΐου ΜΕ΄ 11-17).
Ησ. 45,11          ὅτι οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ἅγιος Ἰσραὴλ ὁ ποιήσας τὰ ἐπερχόμενα· ἐρωτήσατέ με περὶ τῶν υἱῶν μου καὶ περὶ τῶν θυγατέρων μου καὶ περὶ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν μου ἐντείλασθέ μοι.
Ησ. 45,11                   Κατά κάποιον τέτοιον τρόπον ομιλεί Κυριος ο Θεός προς σας, ο απολύτως άγιος Θεός του Ισραήλ. Αυτός, ο οποίος έχει προαποφασίσει εκείνα, που θα συμβούν. Ερωτήσατέ με, λοιπόν, και σεις, διατί κατ' αυτόν τον τρόπον μεταχειρίζομαι τους υιούς μου και τας θυγατέρας μου. Δωσατέ μου εντολάς και οδηγίας σεις δια τα έργα των χειρών μου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible