Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ποιό πνεῦμα νά καλλιεργήσουμε στά παιδιά, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου( ἀπόσπασμα)

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ_Ποιό πνεῦμα νά καλλιεργήσουμε στά παιδιά,10-1-2021 Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου( ἀπόσπασμα)

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

'Ἀπαθῶς λέγων ἁμάρτημα ἀδελφοῦ, κατά δύο αἰτίας -Άγιος Μάξιμος (Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου) 5-7-2020

 Απόσπασμα από την ομιλία "Μήν κατακρίνετε (Α΄ Κορ. 4, 4-5), 5-7-2020"

Ὅταν κάποιος δέν σέβεται τόν Θεό, δέν σέβεται κανέναν, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

 ΚΗΡΥΓΜΑ_Ὅταν κάποιος δέν σέβεται τόν Θεό, δέν σέβεται κανέναν,10-1-2021, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου (ἀπόσπασμα)

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἡ ἀποφυγή τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν ἀδελφῶν μας μέ αὐτοθυσία, Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ-ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ-Κήρυγμα_

55. Ἡ ἀποφυγή τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν ἀδελφῶν μας μέ αὐτοθυσία, Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Ἀββᾶ Καρίωνος, 11-1-2021, Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Αὐτός εἶναι ὁ Χριστός!

Κάποτε ένας πιτσιρικάς είχε κάνει ένα καραβάκι. Το πήρε στο ακρογιάλι και το άφησε να επιπλεύσει. Κάποια στιγμή όμως, κόπηκε ο σπάγκος και του έφυγε το καραβάκι στα βαθιά και το έχασε. Το παιδί στενοχωρέθηκε πολύ.
Μετά από λίγες μέρες το αγόρι πέρασε από την αγορά και παραδόξως βλέπει το καραβάκι του σε μια βιτρίνα ενός καταστήματος. Το αναγνώρισε αμέσως.
Κάτω από το καραβάκι, έγραφε ένα χαρτάκι: «Πωλείται».
Αφού βεβαιώθηκε ότι ήταν δικό του, μπαίνει μέσα στο κατάστημα και λέει στον καταστηματάρχη:
- Κύριε, αυτό είναι δικό μου, εγώ το έφτιαξα.
Ο καταστηματάρχης δεν συγκινήθηκε καθόλου και του λέει:

Ἅγιος ΠαΪσιος: “Τούς ταπεινούς καί πολύ εὐλαβεῖς τούς χρίει μόνη Της ἡ Παναγία...”

«Εδώ και μερικά χρόνια, ένας φιλομόναχος νέος είχε παρακολουθήσει μια ολονυκτία σε μια Μονή του Αγίου Όρους με πολλή ευλάβεια. Ήταν η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και, επειδή ήθελε και αυτός να αφιερωθή στον Θεό, σε όλη την αγρυπνία στεκόταν όρθιος και προσευχόταν με κατάνυξη.
Όταν έφθασαν στους Αίνους, ο Ιερεύς έχριε τους Πατέρες και τους προσκυνητάς από το λαδάκι της κανδήλας της Παναγίας.
Ο νέος όμως από πολλή ευλάβεια και υπερευαισθησία δεν πλησίασε για να χρισθή, διότι θεωρούσε ανάξιο τον εαυτό του. Όταν πια τελείωσαν όλοι και έφυγε ο ιερεύς, αισθάνθηκε την ανάγκη, μέσα από την καρδιά του, να πάη να προσκυνήση τουλάχιστον την Εικόνα της Παναγίας, για να πάρη κι αυτός λίγη Χάρη.

Τά προσωπεῖα μέσα στό Ναό εἶναι Βλασφημία, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου (ἀποσπασμα)

 Τά προσωπεῖα μέσα στό Ναό εἶναι Βλασφημία,10-1-2021, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου (ἀποσπασμα)

Νέα ὁμιλία ἀπό τόν Γέροντα Παρθένιο. “Νομίζω τό ἐμβόλιο εἶναι μία ἀπάτη. Τί λέει ἡ ἀποκάλυψη;”


Μίλησε ξανά αυτός ο άγιος άνθρωπος, ο γέροντας Παρθένιος. Είδα το βίντεο εδώ και θεώρησα ότι πρέπει να γίνει έστω και ένα μικρό κομμάτι απομαγνητοφώνηση.

Όμως, σίγουρα, πρέπει να δείτε όλο το βίντεο και να ακούσετε αυτόν τον άγιο άνθρωπο!

“…..Όλα αυτά είναι γραμμένα. Στην αποκάλυψη και τα Ευαγγέλια. Δεν είναι δικά μου…. Θα γίνει τέτοια αποστασία, που θα γίνει και οι πολύ δυνατοί άνθρωποι να πλανηθούνε…”

“…Εμείς πάντοτε όμως θα πρέπει να έχουμε την πίστη και την αγάπη στον Θεό. Και να είμαστε ομολογητές, να ομολογούμε τη δύναμη του Θεού! Γιατί λέει ο Κύριος μας “Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ’ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς”.

“Τώρα γίνονται πράγματα πολλά και φτάνουνε, φτάνουνε, φτάνουνε… Δεν είναι δικά μου πράγματα, αλλά έτσι τα νιώθω, δεν είναι δικά μου. Εγώ δεν ξέρω τίποτα να πούμε, αλλά έχω έτσι μέσα μου μια πίστη στον Θεό.

Καταναγκαστικές καραντίνες καί καταναγκαστικοί ἐμβολιασμοί (;) στίς ΗΠΑ (ἑλληνικοί ὑπότιτλοι)

 

Δείτε το βίντεο του πάντα ενημερωμένου ice age farmer σε μετάφραση του ιστολογίου “Ο Ασκητής”. Οι ΗΠΑ πάνε ήδη σε στρατόπεδα καραντίνας και με τον ΝΟΜΟ.

 Ice Age Farmer 

https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/a416

Το είδαμε (και ευχαριστούμε πολύ για την μετάφραση και τον κόπο) στον ΑΣΚΗΤΗ.

https://orthopraxia.gr/καταναγκαστικές-καραντίνες/

Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, καὶ νεκρὸς εἶ.


ΕΥΣΕΒΟΦΑΝΕΙΑ – ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)

οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, καὶ νεκρὸς εἶ.

Γνωρίζω τα έργα σου. Όνομα μόνο έχεις ότι ζεις πνευματικά. Στην πραγματικότητα είσαι νεκρός.

Αγαπητοί μου, φοβερός λόγος. Φοβερός λόγος. Εις αυτόν τον στίχον, πρέπει ο καθένας από μας να τρομάξει. Πρέπει να βρει ο καθένας από μας τον εαυτόν του. Πολλές φορές, πολλούς από εμάς, μας χαρακτηρίζει μία ευσεβοφάνεια.
Προσέξτε γιατί κάποτε εκείνοι που κουνάνε το κεφάλι τους άμα τ’ ακούνε, τους χαρακτηρίζει περισσότερο η ευσεβοφάνεια. Το λέγω αυτό γιατί πολλές φορές το έχω προσέξει. Σα να θέλουν να πουν «εγώ δεν είμαι, αλλά είναι ο πλαϊνός μου. Βέβαια, αλλοίμονο, εγώ δεν είμαι.»

Θα μου πείτε, κι αν κανείς έχει μία αυτογνωσία και εννοεί τον εαυτόν του; Μου φαίνεται αγαπητοί μου πως όταν κανείς κάποτε του πουν κάτι που το έχει, δεν κουνάει το κεφάλι του ούτε μιλάει. Μένει έκπληκτος. Αν σου πω ξαφνικά μπροστά σε άλλους «είσαι κλέφτης», θα κουνάς το κεφάλι σου; Εάν δεν είσαι θα διαμαρτυρηθείς. Εάν είσαι θα ανοίξουν τα μάτια σου από έκπληξη… πως μπορώ εγώ να ξέρω ότι είσαι κλέφτης και να σε αποκαλώ μπροστά σε τόσον κόσμο, Δεν κουνάς το κεφάλι σου.

Έτσι μας χαρακτηρίζει μια ευσεβοφάνεια πολλούς. Όταν μάλιστα δεν σημειώνουμε πολλά αμαρτήματα, προσέξατέ το, δεν σημειώνουμε πολλά αμαρτήματα, και έχομε ένα σχήμα ευσεβείας και μία σχετική σεμνότητα, δίνομε την εντύπωση στο περιβάλλον μας ότι ζούμε πνευματική ζωή.

Αυτή η κατάστασις κατά τον Απόστολο Παύλο, είναι ένα σημείο των εσχάτων καιρών. Γράφει εις τον Τιμόθεον. Β’ Επιστολή 3, 1-5

Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί· 

Τις έσχατες ημέρες θα σταθούνε δύσκολοι καιροί.

ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, … ἔχοντες μόρφωσιν εὐσεβείας, τὴν δὲ δύναμιν αὐτῆς ἠρνημένοι.

Θα έχουνε «μόρφωσιν». Μόρφωσις θα πει, προσέξτε, σχήμα. Από το μορφή, μόρφωμα, καλούπι, σχήμα. Εμφάνιση εξωτερική. Σχήμα. Θα έχουνε σχήμα εξωτερικής ευσεβείας. Θα κάνουν ευλαβώς τον σταυρό τους. Θα φοράνε σεμνά ρούχα. Θα πηγαίνουν στην Εκκλησία. Αλλά την δύναμη της ευσεβείας θα την έχουν αρνηθεί.

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 28-12-2020 ἕως 31-12-2020.

 Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!

Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων

Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.

Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

 

Λαμβάνετε αὐτό τό μήνυμα ὡς ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο 

http://hristospanagia3.blogspot.gr, την ἱστοσελίδα https://www.hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 28-12-2020 ἕως 31-12-2020.

 

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: http://hristospanagia3.blogspot.gr

Ἐγρήγορση – Τό 97% τῶν χριστιανῶν θὰ προσκυνήσουν τὸν Ἀντίχριστο. π Ἀθανασίου Μυτιληναίου

 Απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.Σοφία Σειράχ ΧΩΡΙΟΝ 21, 11 - 12 ημερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 02-08-94

Ἦταν μειλίχιος, μέ πολλή αγάπη, πάρα πολλή ἀγάπη. ..


Εἰς μνήμην Μητροπολίτου Μαυροβουνίου Ἀμφιλοχίου Ράντοβιτς

«Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Αμφιλόχιο της Πάτμου»

«Όταν πρωτοπήγα στην Ελλάδα, το 1966-67, πήγα στην Πάτμο και συνάντησα τον γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή... Ήταν ψηλός, τό πρόσωπό του είχε μία ωραία όψη, ήταν μειλίχιος, με πολλή αγάπη, πάρα πολλή αγάπη. Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του. Εξομολογήθηκα. Θα μου μείνει αλησμόνητη εκείνη η εξομολόγηση. Είχα πάει κοντά του με πολλές φοβερές πληγές από τον κόσμο. Είχα ήδη στραφεί προς τον μοναχισμό, αλλά δεν είχα πάρει ακόμη την τελική μου απόφαση κι είχα ανάγκη ακριβώς από έναν άνθρωπο για να με τονώσει. Πήγα κοντά του μεέ κάποια διστακτικότητα, γιατί δεν γνώριζα ακόμη καλά την ελληνική γλώσσα. Κι όμως από την πρώτη στιγμή της εξομολογήσεως, αισθάνθηκα ότι μπορούσα να πω τα πάντα σ’ αυτό τον άνθρωπο. Η παρουσία του και ὁ τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπισε, διέλυσαν όλους τους δισταγμούς μου.

Δέν εἶναι ὅτι ὁ Θεός τά κανονίζει ἔτσι...

Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό. Έρχεται η οργή του Θεού, για να θυμηθή ο άνθρωπος τον Θεό και να ζητήση βοήθεια...
Δεν είναι ότι ο Θεός τα κανονίζει έτσι...

Ἡ μεγαλυτέρα συμφορά μας ἔγκειται στό γεγονός ὅτι ....

'Συνήθισε τόν ἑαυτό σου στήν παραδοχή ὅτι σύ εἶσαι ἁμαρτωλός καί ὄχι οἱ ἄλλοι. Μʹ αὐτή τήν πεποίθησι, πού εἶναι ἐντελῶς ἀληθινή, θά μπορῆς νά προστατεύης τόν ἑαυτό σου ἀπό πολλά ἁμαρτήματα καί πάθη. Ἡ μεγαλυτέρα συμφορά μας ἔγκειται στό γεγονός ὅτι καταλογίζουμε τή δική μας ἁμαρτωλότητα στούς ἄλλους.''


Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης

12 Ἰανουαρίου. Τῆς Ἁγίας Μάρτυρος Τατιανῆς. Τῶν Ἁγίων Ἱερομαρτύρων Βασιλείου καί Ἰωάννου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Τρ. λβ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἰακ. γ΄ 1-10).

Ιακ. 3,1             Μὴ πολλοὶ διδάσκαλοι γίνεσθε, ἀδελφοί μου, εἰδότες ὅτι μεῖζον κρῖμα ληψόμεθα·

Ιακ. 3,1                      Αδελφοί μου, μη ζηλεύετε και μη επιδιώκετε να γίνεσθε πολλοί διδάσκαλοι, διότι γνωρίζομεν καλά, ότι ημείς οι διδάσκαλοι έχομεν μεγαλυτέραν ευθύνην και εάν δεν αγωνιζώμεθα να εφαρμόζωμεν πιστώς όσα διδάσκομεν, θα λάβωμεν μεγαλυτέραν καταδίκην.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible