Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ἡ θεραπεία τῶν δύο τυφλῶν-Νικηφόρου Θεοτόκη, 25-7-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἡ θεραπεία τῶν δύο τυφλῶν-Νικηφόρου Θεοτόκη, 25-7-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ὁ Θεάνθρωπος Χριστός ὡς παιδαγωγός Β΄,Ἀρχιμ.Γεώργιου Καψάνη-Ὀρθοδοξία καί Οὐμανισμός, Ἀρχιμ.Σάββα Ἁγιορείτη

Ὁ Θεάνθρωπος Χριστός ὡς παιδαγωγός Β΄, Ἀρχιμ. Γεώργιου Καψάνη-Ὀρθοδοξία καί Οὐμανισμός, 26-7-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ψαλμός 45, 2 «Ὁ Θεός ἡμῶν καταφυγή καί δύναμις» Ἀρχ Σάββας Ἁγιορείτης


Ψαλμός 45, 2 «Ὁ Θεός ἡμῶν καταφυγή καί δύναμις» Ἀρχ Σάββας Ἁγιορείτης 8 1 2017

Ὅσιος Γεώργιος Καρσλίδης ὁ ἀπλανής πνευματικός.


Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης: "Αυτό να 'ξέρες με πόσα δάκρυα και ...

Ο όσιος Γεώργιος δεν προσπαθούσε να προσελκύσει κόσμο και να αποκτήσει πολλά πνευματικά τέκνα. Δεν επιθυμούσε καθόλου δόξες, τιμές και μεγαλεία. Δεν ήθελε πλήθη να τον κολακεύουν, επαινούν και ακολουθούν. Μάλιστα, όταν έβλεπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να τηρήσουν τους λόγους του, τους έστελνε σε διάφορους άλλους πνευματικούς.
Το λειτούργημα του πνευματικού το θεωρούσε υπεύθυνο, ότι είχε λόγο να δώσει στον Θεό για όλα, και δεν επέτρεπε στον εαυτό του εύκολες «οικονομίες». Προτιμούσε να τον πουν σκληρό, παράξενο, αυστηρό, ιδιότροπο, αφιλάνθρωπο και υπερβολικό, παρά να παραβεί τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.
Η δίκαιη αυστηρότητά του μεγάλωνε, όταν παρατηρούσε πεισματική κι εγωιστική αμετανοησία κι εμπάθεια. Τότε προσπαθούσε να φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρός και σκληρός, μήπως με τον τρόπο αυτό διορθώσει τη σκληροκαρδία του εξομολογουμένου. Πολλές φορές δοκίμαζε με διάφορους τρόπους την υπομονή κι επιμονή του προσερχομένου, για να συνδράμει καλύτερα στη μετάνοιά του. Τα πάντα χρησιμοποιούσε ο όσιος, κατά την αποστολική διδαχή, για να κερδίσει τα χαμένα πρόβατα.
Λυπόταν ιδιαίτερα, όταν ηθελημένα έκρυβαν τα αμαρτήματά τους ορισμένοι, και απορούσε γιατί ήλθαν να εξομολογηθούν. Για να προσθέσουν και άλλες αμαρτίες στις ήδη υπάρχουσες αμαρτίες τους; Τότε, κατά το πλούσιο χάρισμά του, αναγκαζόταν να γίνει αποκαλυπτικός, ανέφερε το αμάρτημα, ώστε να ταπεινωθεί και διορθωθεί ο πονηρά κρυπτόμενος και κακώς ντρεπόμενος. Κατανοούσε την αδυναμία της ανθρώπινης φύσεως, αλλά δεν μπορούσε να ταυτιστεί με την απόκρυψη της αλήθειας και την αθεόφοβη αμετανοησία.

Πως γίνεται νά ἔχεις τόση δουλειά ἀφοῦ ζεῖς στή μοναξιά..;


Ένας ερημίτης, βρήκε καταφύγιο στο βουνό για να σκεφτεί και να προσευχηθεί. 
Τον έβλεπαν συχνά πολύ απασχολημένο. Μια μέρα, κάποιος τον ρώτησε: 
-Πώς γίνεται να έχεις τόση δουλειά αφού ζεις στη μοναξιά..; 
Ο ερημίτης απάντησε: Έχω αρκετά πράγματα να κάνω... Εκπαιδεύω δύο γεράκια, εκπαιδεύω δύο αετούς, ηρεμώ δύο κουνέλια, πειθαρχώ ένα φίδι, παρακινώ ένα γάιδαρο και δαμάζω ένα λιοντάρι. 
-Μα δεν βλέπω κανένα ζώο εδώ γύρω, πού είναι; Ο ερημίτης απάντησε: Αυτά τα ζώα τα κουβαλάμε όλα, όλοι, μέσα μας. 
Τα δύο γεράκια, ρίχνουν τον εαυτό τους πάνω σε ό,τι τους παρουσιάζεται, καλό ή κακό. Πρέπει να τα εκπαιδεύσω να ρίξουν τον εαυτό τους σε καλά πράγματα: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. 
Οι δύο αετοί με τα νύχια τους πονάνε και καταστρέφουν, πρέπει να τους εκπαιδεύσω να τεθούν σε υπηρεσία και να βοηθήσουν χωρίς να βλάψουν: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. 

Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶς: Ἡ Ἑλλάδα δέν εἶναι ἡ Ἑλλάδα τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου, ἀλλά ἡ Ἑλλάδα τῶν διαστροφῶν καί τῆς ἀποποινικοποιήσεως τόσων φοβερῶν ἁμαρτημάτων.

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 24ῃ Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «Θεέ μου σώσε την Ρωμηοσύνη, σώσε τον Ελληνισμό, σώσε το Γένος μας».

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες στην Αιτωλία και Ακαρνανία
Πένθιμα ήχησαν στις δέκα το πρωί (24ης Ιουλίου) και για ένα τέταρτο οι καμπάνες στους Ι. Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας.
Το γεγονός αυτό ήταν μια συμβολική κίνηση που αποφάσισε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, για όλη τη Μητρόπολη, κατά την ημέρα αυτή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, σήμερα πραγματοποιούνται παρόμοιες πρωτοβουλίες με σκοπό να ζητήσουμε, δια της προσευχής, τον φωτισμό, την χάρη και την παρηγορία του Τριαδικού μας Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προεξήρχε του Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Συγκινητική ήταν η αθρόα συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι έψαλλαν όλοι μαζί και το «Τῇ Ὑπερμάχῳ…».
Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συναχθήκαμε σήμερα στους Ιερούς Ναούς για να μιλήσουμε στον Τριαδικό μας Θεό και στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους και να την παρακαλέσουμε να αποτρέψει την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό μνημείο, όπως την παρουσιάζουν. Η Αγία Σοφία είναι ο κυρίως Ορθόδοξος Ναός, ο πρώτος Ναός της Ορθοδοξίας. Στην Αγία Τράπεζά της λειτούργησαν μεγάλοι άγιοι Πατριάρχες και Αρχιερείς και τέλεσαν αναρίθμητες αναίμακτες Θυσίες, προσφέροντας στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Και αυτός ο Ναός σήμερα παραδίδεται στην λατρεία του Αλλάχ.

Μεγάλες συμφορές περιμένουν τήν Ἐλλάδα ὅσο βλαστημάει καί βρίζει τόν Χριστό καί τήν Παναγία…




Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος

Βλαστήμιες και πετριές πού σού έρχονται στο τέλος πάνω στο κεφάλι σου !
Υπάρχει κίνδυνος από τις βρισιές και τις βλαστήμιες στον Θεό, να έλθουν μεγάλες συμφορές στην χώρα μας…
Όταν ακούς ένα λαό να βρίζει την πίστη του, τον Θεό του, την Παναγία, τον Τίμιο Σταυρό, έ, τότε να περιμένεις μεγάλες συμφορές…
Όλα τα μεγάλα και ένδοξα κατορθώματα από κτίσεως κόσμου μέχρι σήμερα έγιναν διά της πίστεως, και όλα τα δυστυχήματα και οι συμφορές ακολούθησαν από την απιστία.
Ελλάδα και παλαιό Ισραήλ, βίοι παράλληλοι 
Αυτό παρατηρούμε στον Ισραηλιτικό λαό. Όσες φορές πίστεψαν και λάτρεψαν τον αληθινό Θεό, ήσαν μεγάλοι και ισχυροί, νικούσαν τους εχθρούς τους και ευτυχούσαν.

Όσες φορές όμως απιστούσαν και λάτρευαν τα είδωλα, και απομακρύνονταν από τον αληθινό Θεό, καταντούσαν ανίσχυροι και υπόδουλοι στους εχθρούς τους, δυστυχείς και πανάθλιοι...

+++++++++++++++++++++

Η Ελλάδα ευτύχησε από την πίστη
Παρατηρούμε αυτό και στο δικό μας έθνος, το ελληνικό. Αυξήθηκε ποτέ και ευτύχησε το έθνος μας, και επετέλεσε θαυμάσια μεγαλουργήματα, αυτά οφείλονταν στην πίστη, διότι και οι βασιλείς και οι άρχοντες, και οι κληρικοί και λαϊκοί είχαν πίστη.
Όταν όμως απιστούσαν και είχαν απομακρυνθεί από τον αληθινό Θεό, τότε παραδόθηκαν σε χέρια των αθέων Αγαρηνών και άλλων βαρβάρων, κατεσφάγησαν, εξολοθρεύτηκαν, εξουδενώθηκαν και υπέστησαν μύριες συμφορές και κινδύνους.
Η Ελλάδα ελευθερώθηκε από την πίστη
Το 1821 οι προπάτορές μας διά της πίστεως επετέλεσαν μεγάλα και θαυμαστά κατορθώματα, επίσης και στις δικές μας ημέρες στις αρχές του Βαλκανικού πολέμου, όπου πάντες είχαν πίστη και ήσαν αγαπημένοι και επικρατούσε ομόνοια και ειρήνη.

Ἀπεχθής ἱεροσυλία!Οἱ ἰσραηλινές δυνάμεις λεηλάτησαν τό Ναό τῆς Γέννησης στή Παλαιστίνη κι ἔκλεψαν Βαπτιστήριο τοῦ 5-6ου αἰ. μ.Χ. Ἡ κλοπή τῆς Ἁγια-Σοφιᾶς νομιμοποίησε τήν βεβήλωση τῶν Ἰσραηλινῶν ΒΙΝΤΕΟ

Μια απεχθής ιεροσυλία ! Το Ισραήλ ακολουθεί τα βήματα του Ερντογάν. Νομιμοποιούμενο από την απεχθή ιεροσυλία μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί για ισλαμικές προσευχές τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι ισραηλινές δυνάμεις λεηλάτησαν τον περίφημο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ τον δεύτερο υψηλότερο τόπο λατρείας του χριστιανισμού μετά το Ναό της Αναστάσεως και υπεξαίρεσαν ένα αριστούργημα της βυζαντινής περιόδου. Έκλεψαν ένα βαπτιστήριο που χρονολογείται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα…Το τοποθέτησαν σε μια πλατφόρμα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση…….Η είδηση για την επαίσχυντη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας μεταφέρεται και καταγγέλεται από αξιόπιστα παλαιστινιακά μέσα και πολιτικούς φορείς της περιοχής… Κανένα χριστιανικό μνημείο πρώτης γραμμής δεν θα είναι πλέον στο απυρόβλητο μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για λατρεία…

Οἱ ἀπεσταλμένοι τοῦ Ἁγίου Βλαδιμήρου (ἐγγονοῦ τῆς Ἁγίας Ὄλγας) ἀνακοινώνουν ποιὰ εἶναι ἡ σημασία τῆς Αγιάς Σοφιάς γιὰ τοὺς Ρώσους!

Πρῶτο Ρωσικὸ Χρονικὸ καὶ Ἅγιος Ιλαρίων Κιένου, Λόγος περὶ τοῦ Νόμου καὶ τῆς Χάριτος 

Ἄς διαβάσουν καὶ ἂς θυμηθοῦν οἱ Ρῶσοι τί σημαίνει ἡ Ἁγία Σοφία γι` αὐτούς, γιὰ τὴ χώρα τους, τὴν ὕπαρξή τους καὶ τὸν πολιτισμό τους καὶ ἂς μὴν «σφυρίζουν ἀδιάφορα» γιὰ τὰ τεκταινόμενα τῶν ἡμερῶν, για νὰ μὴν μετανοιώσουν αὔριο σκληρά!
Ὅταν οἱ ἀπεσταλμένοι τοῦ Βλαδίμηρου πῆγαν στὴν Βασιλεύουσα καὶ παρευρέθηκαν στὴν θεία Λειτουργία καὶ στὶς ἄλλες τελετές, ποὺ ἔλαβαν χώρα στὴν Ἁγία Σοφία, ἡ κατάπληξή τους ἦταν τόσο μεγάλη, ὥστε, ὅταν ἐπέστρεψαν ἀπὸ τὴν Κωνσταντινούπολη, ἀνέφεραν τὰ ἑξῆς στὸν ἡγεμόνα:

«Ἡ Ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία καί κάποιοι ἀσκητές κοινωνησαν μία φορά στή ζωή τους» ,Ἀρχ.Σάββα Ἁγιορείτη

«Ἡ Ὁσία Μαρία ἡ Αἰγυπτία καί κάποιοι ἀσκητές κοινωνησαν μία φορά στή ζωή τους»25-7-20,Ἀρχιμ. Σάββα Αγιορείτου

Ἦταν μία λεονταία ψυχή, διότι δέν ἀντέχονται οἱ πόλεμοι τοῦ ἐχθροῦ, μέ τό νά εἶναι κανείς μονότατος!

Η γερόντισσα Φιλοθέη από το μοναστήρι της Σουρωτής με είπε, ότι μόλις κοιμήθηκε ο Άγιος Παϊσιος, άστραψε το πρόσωπο του και άρχισε όλο το σώμα να εκπέμπει ευωδία και αστραπή!!! Και από κάτωχρος λόγω της ασθενείας του, έγινε κάτασπρος!
Είναι δείγμα της πολύ μεγάλης ταπείνωσης του και των πολλών θεοσημειών που είχε στη ζωή του.
Ο Άγιος Παϊσιος, είχε πάρα πολλές αποκαλύψεις, μερικές εκ των οποίων, τις αποκάλυψε και σε ανθρώπους, αλλά παρακάλεσε να μην γίνουν γνωστές ακόμα και όταν πεθάνει!

Ἡ ζωή τῶν ἄλλων ἔχει γιά μένα μεγαλύτερη ἀξία......


« Η ζωή των άλλων έχει για μένα μεγαλύτερη αξία από τον ίδιο τον εαυτό μου, από την ίδια τη ζωή μου. … Ο καθένας μας οφείλει να έχει για τους άλλους την αγάπη της μητέρας. Οφείλουμε να είμαστε άκρως ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τότε θα είμαστε ένα και η ευλογία του Θεού θα μένει πάντοτε μαζί μας, άφθονη»!


Άγιος Σωφρόνιος
https://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/06/blog-post_677.html

28 Ἰουλίου. Τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καί Διακόνων Προχόρου, Νικάνορος, Τίμωνος καί Παρμενᾶ. Τῆς Ὁσίας Μητρός ἡμῶν Εἰρήνης τῆς Χρυσοβαλάντου καί τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Παύλου τοῦ Ξηροποταμηνοῦ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἁγίων. Κυριακῆς μυροφόρων (Πρξ. ς΄ 1-7).


ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Ϛ´ 1 - 7
1 Ἐν δὲ ταῖς ἡμέραις ταύταις πληθυνόντων τῶν μαθητῶν ἐγένετο γογγυσμὸς τῶν Ἑλληνιστῶν πρὸς τοὺς Ἑβραίους, ὅτι παρεθεωροῦντο ἐν τῇ διακονίᾳ τῇ καθημερινῇ αἱ χῆραι αὐτῶν. 2 προσκαλεσάμενοι δὲ οἱ δώδεκα τὸ πλῆθος τῶν μαθητῶν εἶπον· Οὐκ ἀρεστόν ἐστιν ἡμᾶς καταλείψαντας τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ διακονεῖν τραπέζαις. 3 ἐπισκέψασθε οὖν, ἀδελφοί, ἄνδρας ἐξ ὑμῶν μαρτυρουμένους ἑπτὰ, πλήρεις Πνεύματος ἁγίου καὶ σοφίας, οὓς καταστήσομεν ἐπὶ τῆς χρείας ταύτης· 4 ἡμεῖς δὲ τῇ προσευχῇ καὶ τῇ διακονίᾳ τοῦ λόγου προσκαρτερήσομεν. 5 καὶ ἤρεσεν ὁ λόγος ἐνώπιον παντὸς τοῦ πλήθους· καὶ ἐξελέξαντο Στέφανον, ἄνδρα πλήρη πίστεως καὶ Πνεύματος ἁγίου, καὶ Φίλιππον καὶ Πρόχορον καὶ Νικάνορα καὶ Τίμωνα καὶ Παρμενᾶν καὶ Νικόλαον προσήλυτον Ἀντιοχέα, 6 οὓς ἔστησαν ἐνώπιον τῶν ἀποστόλων, καὶ προσευξάμενοι ἐπέθηκαν αὐτοῖς τὰς χεῖρας. 7 καὶ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ηὔξανε, καὶ ἐπληθύνετο ὁ ἀριθμὸς τῶν μαθητῶν ἐν Ἱερουσαλὴμ σφόδρα, πολύς τε ὄχλος τῶν ἱερέων ὑπήκουον τῇ πίστει.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible