Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Λύκ Μοντανιέ: «Οἱ ἀνεμβολίαστοι θά κληθοῦν νά νοσηλεύσουν τούς ἐμβολιασμένους»"

 

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 23 Ἰανουαρίου 2022]


http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2022/01/blog-post_65.html#more

π. Γ. Μεταλληνός: Ποιᾶς παιδείας εἶναι προστάτες οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες;

 

Ἡ ἔμπρακτη μελέτη τοῦ βιβλίου τῆς συνειδήσεως, Φιλοκαλία, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

  Η έμπρακτη μελέτη του βιβλίου της συνειδήσεως, Τά 200 κεφάλαια περί τοῦ πνευματικοῦ νόμου, Φιλοκαλία τόμος Α', 8-2-2022, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Πρίν τήν ἐξαφάνιση τῶν κακῶν, μήν ὑπακούσεις στήν καρδιά σου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

  Πρίν τήν ἐξαφάνιση τῶν κακῶν, μήν ὑπακούσεις στήν καρδιά σου, Τά 200 κεφάλαια περί τοῦ πνευματικοῦ νόμου, Φιλοκαλία τόμος Α', 6-2-2022, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἄγιος Θεόδωρος ὁ Στρατηλάτης

ΠΗΓΗ:ΕΔΩ
ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

Ο άγιος μεγαλομάρτυς του Χριστού Θεόδωρος ο Στρατηλάτης[1] καταγόταν από τα Ευχάϊτα, μικρή πόλη κοντά στην Αμάσεια[2]. Η γενναιότητά του και η ρητορική του δεινότητα κέρδισαν την εκτίμηση του αυτοκράτορα Λικινίου (περί το 320), ο οποίος τον διόρισε στρατηγό και διοικητή της Ηράκλειας[3]. Μόλις ανέλαβε το αξίωμά του, ο Θεόδωρος αποκάλυψε δίχως φόβο ότι ήταν χριστιανός και με τους φλογερούς του λόγους μετέστρεψε μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλεως στην αληθή Πίστη. Λέγεται μάλιστα ότι επιβεβαίωσε την αλήθεια του κηρύγματός του σκοτώνοντας ένα μεγάλο φίδι που τρομοκρατούσε τους κατοίκους της περιοχής. Ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε την απρόσμενη διαγωγή του ευνοούμενού του και τον κάλεσε κοντά του, αλλά ο Θεόδωρος αντιπρότεινε στον Λικίνιο να έλθει ο ίδιος να τον επισκεφθεί στην Ηράκλεια με τα χρυσά και αργυρά του είδωλα. Ενθαρρυμένος από ένα ενύπνιο όραμα που του ανήγγειλε ότι είχε φθάσει η ώρα να δώσει με το αίμα του μαρτυρία της αγάπης του για τον Χριστό, επεφύλαξε μεγαλοπρεπή υποδοχή στον αυτοκράτορα. Αυτός θαυμάζοντας την ευταξία της πόλεως, πρότεινε στον διοικητή να επιδείξει την ευσέβειά του στους θεούς προσφέροντας θυσία. Ο Θεόδωρος συγκατένευσε και ζήτησε μόνο να πάρει τα είδωλα στο σπίτι του την νύκτα, για να τους αποδώσει τάχα λατρευτικές τιμές πριν την δημόσια θυσία. Πήρε λοιπόν τα χρυσά είδωλα που είχε φέρει μαζί του ο Λικίνιος και πέρασε την νύκτα κομματιάζοντάς τα και πρωί-πρωί μοίρασε το χρυσό στους φτωχούς. Όταν έφθασε η ώρα της θυσίας, ήλθε ένας εκατόνταρχος κατατρομαγμένος, αναφέροντας στον αυτοκράτορα ότι είχε δει έναν φτωχό να κουβαλάει το χρυσό κεφάλι ενός αγάλματος της Αρτέμιδος. Μόλις συνήλθε ο εμβρόντητος ηγεμόνας, διέταξε έξαλλος να δέσουν τον άγιο στο τιμωρητικό ξύλο και με βούνευρα να του δώσουν εφτακόσιες μαστιγιές στην ράχη, πεντακόσιες στην κοιλιά και με το μαστίγιο που είχε στις άκρες του σφαιρίδια μολυβένια να τον κτυπήσουν στον αυχένα. Κατόπιν, έγδαραν τον άγιο και, αφού πέρασαν δαυλούς πάνω στις πληγές του, τον έξυσαν με θραύσματα αγγείων. Την ώρα του μαρτυρίου το μόνο που έκανε ο άγιος μάρτυς ήταν να επαναλαμβάνει: «Δόξα Σοι, ο Θεός μου!».

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 8-2-2022

https://youtu.be/Ht0nYDxb-Vk
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 8-2-2022

... ,, Πλησιάζουν τέτοιες ἐποχές πού χωρίς τήν ἐκπλήρωση τοῦ κανόνα τῆς προσευχῆς κανείς δέν θά ἀντισταθεῖ.

Η εποχή μας δεν είναι αιώνας νηστείας, αλλά υπομονής και αρρώστιας. Και αν τηρήσουμε σκληρή γραμμή και υπερβούμε τις δυνατότητές μας, τότε απλά δεν θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε.
... Χρειαζόμαστε μια εσωτερική νηστεία για να νικήσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε ευγενικοί, ταπεινοί και υπομονετικοί.
... Αν ο Κύριος μας επιτρέπει να υποφέρουμε, πρέπει να το αποδεχτούμε ταπεινά. Διότι ό,τι είναι αποδεκτό στον Κύριο πρέπει να ληφθεί από το χέρι Του, και πρέπει να υπομείνουμε τα πάντα.
... Αληθινή νηστεία είναι όταν ο άνθρωπος υπομένει υπομονετικά και ασύστολα όλες τις επιθέσεις και τις προσβολές, θεωρώντας ότι δικαίως τις άξιζε. Γιατι;  Για τη ζωή που είχε στο παρελθόν και για την ανάλαφρη νεολαία.
... Η περηφάνια μας μοιάζει με θηρίο που, αν το αγγίξουμε ελαφρά, είναι έτοιμο να πηδήξει και να τα ξεσκίσει όλα. Είναι όμως καθήκον σου να την πιέσεις και να μην την αφήσεις να βγει.
... Ακόμα κι αν κάποιος σε στεναχωρήσει και σε θυμώσει και θέλεις να του πεις όλα όσα σκέφτεσαι για αυτόν, τότε κάνε κάτι διαφορετικό και πες στην περηφάνια σου: «Μείνε εκεί και μη βγεις!». Και αντί να του απαντήσεις βάναυσα, αντίθετα, του μιλάς απαλά. Έτσι αποκτάται η ταπείνωση.
... Αυτό είναι και το αναίμακτο μαρτύριο. Οι Άγιοι Μάρτυρες υπέφεραν τρομερά, αλλά για λίγο. Εδώ είναι ένα αναίμακτο μαρτύριο και όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια, αλλά για μια ζωή. Και αν ο Κύριος επιτρέψει να ξεκινήσει μεγάλος πόνος ή αληθινός διωγμός, τότε πρέπει να φανταστείς ότι είναι Γολγοθάς
... Ο Θεός μου επέτρεψε να σας πω τι μας περιμένει.
«Αυτό είναι κάτι που το λέμε. Και, αν έρθει αυτή η ώρα, μη φοβάσαι, αλλά πήγαινε στο θάνατο στον Σταυρό με πολύ θάρρος, και με το στήθος ανοιχτό, χωρίς να αμφιβάλλεις και να μην λυπάσαι τίποτα.

"Γιατί ἔγινα μοναχός"Ἡ ἐξομολόγηση ἑνός ἐρημίτη ἀσκητή

Κείμενο: ερημίτης

"Γιατί έγινα μοναχός"
Η εξομολόγηση ενός ερημίτη ασκητή

Όταν τον συνάντησα καθότανε πλάι στην απεραντοσύνη. Χρειάστηκε να διασχίσω δασώδη μονοπάτια, πάνω σε παγωμένα χιόνια σε κάποιες τους γωνιές. Ο ήχος από το διπλανό ρυάκι αλλά και κάποια χαμηλά πετάγματα των άγριων πτηνών, έδιναν έναν φρέσκο τόνο σ' αυτό το πρωινό.
Το μοναστήρι μικρό, αλλά με θέα, ανέβηκα σκαλιά.
Εκείνος, ψηλός, αδύνατος, μελαχρινός, ίσως λιγάκι παραπάνω από 50 ετών. Ασκήτευε μόνος του εκεί.
Ξεκίνησα να τον ρωτάω διάφορα κι εκείνος απαντούσε, μέχρι που κάποια στιγμή ανέκφραστα με ρώτησε το εξής: " Έχεις όρεξη για κουβέντα, εσύ;"
Δεν ήξερα τί να απαντήσω, δεν ήξερα στην ερώτηση ποιό ήταν το σκεπτικό. Και τελικά, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ σαν φλύαρος και θρασύς, του είπα την αλήθεια: "Ναι".
- "Ωραία, περίμενε τότε να σου φτιάξω καφέ και πάμε να τα πούμε".
Το "ρίσκο" μου, έδειχνε πως έπιασε και λίγα λεπτά αργότερα καθόμασταν σε κάτι σαν μικρό αρχονταρίκι, πέτρα και ξύλο και με μια θέα απ' το παράθυρο απέναντι, από ουρανό και βράχο.
Του ξεκαθάρισα πως θα ήθελα κάποια από τα πράγματα που θα μου έλεγε να τα δημοσιοποιήσω. Δεν έφερε αντίρρηση, μα όπως αναμενότανε δεν μου έδωσε ευλογία να αναφέρω όνομα και την τοποθεσία. Έτσι λοιπόν, ας τον αποκαλώ π. Τιμόθεο εφεξής.
"Πάτερ μου, γιατί έγινες μοναχός;" ήτανε η ερώτηση.
Ο π. Τιμόθεος χαμήλωσε το κεφάλι:
-"Θα έλεγα λόγω κάποιων θαυμαστών γεγονότων. Σε ηλικία 6 ετών, βρέθηκα στο νοσοκομείο με τα άκρα μου παραλυμένα. Ήμουν εκεί με την μητέρα μου και τότε ένα σούρουπο είδα να εμφανίζεται ενεργειακά μα ολοζώντανα ένας πανύψηλος άνδρας. Μου έκανε εντύπωση ότι φορούσε κάτι σαν αρχαία πανοπλία πολεμιστή, αλλά φαινόταν σαν να 'τανε αυτό το ίδιο του το δέρμα. Και βέβαια και ο όγκος του ήταν εντυπωσιακός".

Πανήγυρις Ἁγίου Χαραλάμπους στήν Ἱερά Μονή Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης


ΤΕΤΑΡΤΗ 9-2-2022

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (Παρεκκλήσιο Ἁγίου Χαραλάμπους) 18.30-20.00


ΠΕΜΠΤΗ 10-2-2022

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (Παρεκκλήσιο Ἁγίου Χαραλάμπους) 06.00-10.30


Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΟ 06.00- 9.00 Π.Μ.

Παράνοια: Ὁ ἀνεμβολίαστος ὑγειονομικὸς σὲ ἀναστολή, κρίνεται ἀνεπιθύμητος – Ὁ «ἀρνητὴς» τῆς 3ης δόσης, δουλεύει κανονικά!

Γράφει ὁ Ἐλευθέριος Ἀνδρώνης

Ἡ ἀπόλυτη κοροϊδία: H κυβέρνηση κάνει τὰ στραβὰ μάτια στοὺς 10.000 ὑγειονομικοὺς «ἀρνητὲς» τῆς 3ης δόσης, καὶ τὴν ἴδια στιγμὴ πετᾶ στὸ δρόμο τοὺς 6.000 ποὺ βρίσκονται σὲ ἀναστολή, ἐπειδὴ εἶναι... «ἀρνητές».
Ἕνα τεράστιο ἀδιέξοδο ποὺ δημιουργήθηκε ἀπὸ τὶς τραγικὲς πολιτικὲς τῆς κυβέρνησης βλέπουμε νὰ διαμορφώνεται στο ΕΣΥ, ὅπου ἐπικρατεῖ τὸ ἑξῆς παράδοξο: Οἱ 7.000 ὑγειονομικοὶ μπῆκαν σὲ ἀναστολὴ καὶ ἀπειλοῦνται μὲ ἀπόλυση ἐπειδὴ δὲν ἐμβολιάστηκαν. Τὴν ἴδια στιγμή, χιλιάδες ὑγειονομικοὶ ποὺ ἐμβολιάστηκαν μὲ τὶς 2 δόσεις καὶ συνέχισαν νὰ δουλεύουν στὸ ΕΣΥ, ξεπερνοῦν τώρα τὸ χρονικὸ ὅριο τοῦ ἑπταμήνου καὶ ἐνῷ ὑποχρεοῦνται ἀπὸ τὸ κράτος νὰ κάνουν... τὴν ἐνισχυτικὴ δόση, γυρίζουν τὴν πλάτη στις ὑποχρεωτικότητες καὶ ἀρνοῦνται.


Ὅμως ὁ Θάνος Πλεύρης μὴν ἔχοντας περιθώρια νὰ καταστρέψει κι ἄλλο τὸ ΕΣΥ (ἀφοῦ ἂν θέσει σὲ ἀργία καὶ τοὺς διπλοεμβολιασμένους, κυριολεκτικὰ θὰ μείνουν μόνοι τους μὲ τὰ ντουβάρια οἱ ἀσθενεῖς στὰ νοσοκομεῖα), ἀποκλείει τὸ νὰ μποῦν σὲ ἀναστολὴ ὅσοι δὲν κάνουν τὴν ἐνισχυτικὴ δόση, παρότι παραβαίνουν μία (ἀνήθικη μὲν – ὑπαρκτὴ δὲ) ὑποχρεωτικότητα! Τὴν ἴδια στιγμὴ οἱ 6.000 ἀνεμβολίαστοι παραμενουν σὲ ἀναστολή, γι’ αὐτὸν ἀκριβῶς τὸν λόγο!

Ἄλλα νὰ προσθέσουμε καὶ τοὺς ὑγειονομικοὺς ποὺ ἐργάζονται μὲ πιστοποιητικὰ νόσησης καὶ μετὰ τὸ πέρας τριμήνου βγαινουν ἐπίσης σὲ ἀναστολή!

Ἄλλα μέτρα καὶ ἄλλα σταθμὰ κατὰ περίπτωση, κατὰ πῶς βολεύει τὴν κυβέρνηση!

Ἄρα ἐρχόμαστε ἀντιμέτωποι μὲ τὸν ἑξῆς τραγέλαφο: Ἕνας διπλοεμβολιασμένος ὑγειονομικὸς δὲν θὰ μπορεῖ νὰ πάει πχ. σὲ μία ταβέρνα (ἀφοῦ θὰ ἔχει λήξει τὸ πιστοποιητικό του), ἄλλα θα μπορεῖ νὰ ἐργαστεῖ κανονικότατα! Στὸ χῶρο ἐργασίας του θὰ θεωρεῖται ἐμβολιασμένος καὶ στὶς καθημερινὲς ἐμπορικὲς καὶ κοινωνικὲς δραστηριότητες, ἀνεμβολίαστος!

Μέχρι καὶ ὁ Νίκος Καπραβέλος ὁμολόγησε τὸν παραλογισμὸ

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Δυτικοί «Σταυροφόροι» ἐναντίον τῆς Ὀρθόδοξης Ρωσίας.


Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης

Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

ΔΥΤΙΚΟΙ «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Στόχος ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία

1. Τὸ παράδειγμα τῆς Ὀρθόδοξης Σερβίας. Κοσσυφοπέδιο καὶ Οὐκρανία.

Ὅσοι, χωρὶς ἱστορικὴ γνώση, παρακολουθοῦν αὐτὲς τὶς ἡμέρες τὴν σύγκρουση μεταξὺ τῶν δυτικῶν συμμάχων τοῦ ΝΑΤΟ καὶ τῆς Ρωσίας στὰ σύνορα τῆς Οὐκρανίας, ὅπου ἐπιδιώκουν οἱ νέοι Σταυροφόροι νὰ ἀποσπάσουν τὴν Οὐκρανία ἀπὸ τὴν ἱστορικὴ καὶ γεωπολιτική της σύνδεση μὲ τὴν Ρωσία καὶ νὰ τὴν ἐντάξουν στὴν δυτικὴ συμμαχία, στὴν λατινοφραγκική, παπικὴ καὶ προτεσταντικὴ Δύση, δὲν μποροῦν νὰ κατανοήσουν τὴν δικαιολογημένη ἰσχυρὴ ἀντίδραση τῆς Ρωσίας καὶ πιθανὸν νὰ δικαιώνουν ὄχι τὴν ἀμυνόμενη Ρωσία ἀλλὰ τοὺς ἐπιτιθέμενους νέους Σταυροφόρους τῆς Δύσης.

Οἱ τελευταῖοι ἐπαναλαμβάνουν ὅ,τι ἔπραξαν μὲ τὴν Ὀρθόδοξη Σερβία στὸν ἐναντίον της πολυχρόνιο πόλεμο μετὰ τὴν διάλυση τῆς Γιουγκοσλαβίας. Ἀφοῦ μὲ τὴν παρέμβαση τοῦ πάπα καὶ τοὺς τοπικοὺς πολέμους ἱδρύθησαν τὰ ἀνεξάρτητα «καθολικά» κράτη τῆς Κροατίας καὶ τῆς Σλοβενίας μὲ ἐδαφικὲς ρυθμίσεις εἰς βάρος τῆς Ὀρθόδοξης Σερβίας, ἐπενέβη τὸ ἴδιο τὸ ΝΑΤΟ τὸ 1999 (Μάρτιος-Ἰούνιος) καὶ μὲ ἀτέλειωτους φονικοὺς βομβαρδισμοὺς ἐναντίον τῆς Σερβίας, ποὺ ἄντεξε ἐπὶ μῆνες, διέλυσαν τὴν στρατιωτική της δύναμη καὶ τὴν ἀνάγκασαν νὰ ἀποχωρήσει ἀπὸ τὴν ἱστορική της κοιτίδα, τὸ Κοσσυφοπέδιο, ποὺ τὸ παρέδωσαν στοὺς Μουσουλμάνους Κοσοβάρους Ἀλβανούς, γεμίζοντας τὰ Βαλκάνια μὲ ἀνεξάρτητα νέα λατινοφραγκικὰ προτεκτοράτα, ἀμερικανοευρωπαϊκά, παπικὰ καὶ μουσουλμανικά, ποὺ περικύκλωσαν τὴν Ὀρθόδοξη Σερβία, ἀλλὰ καὶ τὴν ἀμφιταλαντευόμενη μεταξὺ Ἀνατολῆς καὶ Δύσης Ἑλλάδα. Ἡ τελευταία ὡς μέλος τῆς δυτικῆς συμμαχίας διευκόλυνε τὶς στρατιωτικὲς ἐπιχειρήσεις, μὲ τὴν λαϊκή της πάντως ἀλάνθαστη συνείδηση στάθηκε στὸ πλευρὸ τῶν ἀμυνόμενων Ὀρθοδόξων Σέρβων. Ἔχει καταγραφῆ ἀνεξίτηλα ἡ ἐνθάρρυνση τοῦ Βατικανοῦ πρὸς τοὺς πρέσβεις τῶν δυτικῶν χωρῶν διὰ στόματος τοῦ Πολωνοῦ πάπα Παύλου ΣΤ´, ὅπως τὴν διέσωσε Ἕλληνας Εὐρωβουλευτής: «Ἐξοπλῖστε τοὺς Μουσουλμάνους καὶ ἀφοπλῖστε τοὺς Σέρβους»[1].

Ὅ,τι εἶναι τὸ Κοσσυφοπέδιο γιὰ τοὺς Σέρβους, ὡς ἐθνικὴ καὶ χριστιανική τους κοιτίδα, τὸ ἴδιο εἶναι καὶ ἡ Οὐκρανία, τὸ Κίεβο, γιὰ τοὺς Ρώσους. Στὸ Κίεβο, τὴν πρώτη πρωτεύουσα τῶν Ρώσων, συντελέσθηκε τὸ Βάπτισμα, ὁ ἐκχριστιανισμός τους (988 μ.Χ.), καὶ ἐκεῖ ἐπὶ αἰῶνες ἀναπτύχθηκε ἡ Ρωσικὴ Ὀρθοδοξία, ὁ ρωσικὸς πολιτισμός, μὲ περίλαμπρους ναούς, ξακουστὰ μοναστήρια, καὶ μεγάλους Ἁγίους ἀσκητές. Ἀκόμη καὶ μετὰ τὴν κατάκτηση τῆς περιοχῆς ἀπὸ τοὺς Μογγόλους, τὸ 1240, καὶ τὴν μεταφορὰ τῆς πρωτεύουσας, ἀρχικὰ στὸ Βλαδιμὴρ καὶ ὁριστικὰ στὴν Μόσχα, τὸ Κίεβο ἐξακολούθησε νὰ θεωρεῖται ρωσικὴ ἐπικράτεια καὶ νὰ διεκδικεῖται ἀπὸ τοὺς Ρώσους. Μετὰ τοὺς Μογγόλους τὴν περιοχὴ κατέκτησαν οἱ Πολωνοὶ ἐπὶ δύο αἰῶνες μέχρι τὸ 1654, ὁπότε μετὰ τὴν νίκη τῶν Ρώσων ἐπὶ τῶν Πολωνῶν ἔκλεισε ἡ παρένθεση τῆς πολωνικῆς κατάκτησης τῶν περιοχῶν καὶ ἀποκαταστάθηκε ἡ ἑνότητα Μόσχας Κιέβου. Κατὰ τὴν διάρκεια τῆς πολωνικῆς κατάκτησης, ἐν μέρει δὲ καὶ τῆς Λιθουανικῆς σὲ κάποιες ρωσικὲς περιοχές, τὸ Κίεβο ἔγινε τὸ Κέντρο τῆς δράσεως τῶν Ἰησουϊτῶν καὶ τῶν Οὐνιτῶν, ὅπου, παράλληλα μὲ τὸν ἐκλατινισμὸ τῶν Ὀρθοδόξων καὶ τὴν ἐκκλησιαστικὴ ἀπεξάρτησή τους ἀπὸ τὴν Ρωσία μὲ τὴν δημιουργία ξεχωριστῆς Μητρόπολης Κιέβου, ἐπιχειρήθηκε συστηματικὰ καὶ ἡ ἐθνική τους ἀπεξάρτηση μὲ τὴν καλλιέργεια οὐκρανικῆς συνείδησης, τοῦ Οὐκρανισμοῦ, καὶ τὴν συστηματικὴ ἀνάπτυξη τῆς ρωσοφοβίας. Πουθενὰ στὶς ἑλληνικὲς ἱστορικὲς πηγὲς δὲν συναντᾶται ἡ λέξη Οὐκρανία, ἀλλὰ τὸ ρωσικὸ ἔθνος παρουσιάζεται ἑνιαῖο μὲ γεωγραφικοὺς πληθυσμιακοὺς χαρακτηρισμούς, ὅπως Μεγάλη Ρωσία, Μικρὰ Ρωσία, Λευκορωσία. Ὁ σημερινὸς Οὐκρανὸς εἶναι ὁ Μικρορῶσος, ὁ Μοσχοβίτης εἶναι ὁ Μεγαλορῶσος καὶ ὁ τῆς Λευκορωσίας εἶναι ὁ Λευκορῶσος. Ὅσα συμβαίνουν σήμερα στὴν Οὐκρανία μὲ τὴν καλλιεργούμενη ρωσοφοβία καὶ τὴν προσπάθεια ἐκδυτικισμοῦ ἔχουν τὶς ρίζες τους πίσω στὴν ἱστορία, στὶς προσπάθειες ἐκπολωνισμοῦ καὶ ἐκλατινισμοῦ τῶν κατοίκων[2].

«Βόμβα» Κ. Βαθιώτη: "Τό καλοκαίρι τοῦ 2019, πραγματοποιήθηκε συνέδριο στό Ἔρφουρτ τῆς Γερμανίας μέ θέμα "πῶς θά πείσουμε τόν κόσμο νά ἐμβολιάζεται"

 Στόν Focus FM καί στόν δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ὁ Νομικός, πρώην Ἀναπληρωτής Καθηγητής Ποινικοῦ Δικαίου τῆς Νομικῆς Σχολῆς Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντῖνος Βαθιώτης.

Ὁ κύριος Βαθιώτης, ὑποστήριξε ὅτι "ἡ πανδημία θά δώσει τή σκυτάλη στήν κλιματική ἀλλαγή", χαρακτήρισε "πολιτικούς ἀπατεῶνες" τόν πρωθυπουργό καί τόν ἀρχηγό τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολίτευσης καί ἀποκάλεσε τόν ὑπουργό ὑγείας, "ντροπή τῆς νομικῆς ἐπιστήμης".
"Τό καλοκαίρι τοῦ 2019, πραγματοποιήθηκε συνέδριο στό Ἔρφουρτ τῆς Γερμανίας μέ θέμα "πῶς θά πείσουμε τόν κόσμο νά ἐμβολιάζεται", δήλωσε ὁ καθηγητής.
"Τό συνέδριο ἔγινε ἀπό τόν Παγκόσμιο Ὀργανισμό Ὑγείας καί ὑπῆρξαν καί ἐκπρόσωποι ἀπό τό Ὑπουργεῖο Ὑγείας τῆς... χώρας μας. Πῶς εἶναι δυνατόν νά ἔγινε ἕνα τέτοιο συνέδριο λίγους μῆνες πρίν ἐμφανιστεῖ ὁ κορονοϊός; Καί γιατί φλέγονταν γιά μία ἑβδομάδα νά συζητοῦν τίς τεχνικές πειθοῦς γιά τόν ἐμβολιασμό τῶν λαῶν; Πόσο ἀκόμα θά πρέπει νά κοιμᾶται ὁ ἑλληνικός λαός καί οἱ ὑπόλοιποι λαοί, γιά νά κάνουν ὅτι γουστάρουν αὐτά τά δαιμονισμένα καθάρματα, τά ὁποῖα δυστυχῶς, ἐδῶ καί τόσα χρόνια  μᾶς ἔχουν ὑπνωτισμενους;" ἀναρωτήθηκε.
 
"Μαθαίνω ὅτι δέν ὑπάρχει σχεδόν κανείς πού νά μήν ἔχει κολλήσει πλέον" συνέχισε ὁ κός Βαθιώτης. "Ἐάν ὁ ἀρχικός ἰός δέν ἦταν προιόν της φύσης, γιατί νά μή συμβαίνει τό ἴδιο καί τώρα; Δέν ἔχω πιά καμία ἐμπιστοσύνη σέ αὐτούς πού κυβερνοῦν, σέ ἐθνικό καί παγκόσμιο ἐπίπεδο. Καί ὅταν ζητοῦν ὑποχρεωτικό ἐμβολιασμό, μέ τέτοιο αἰσχρό κυβερνητικό σχηματισμό, δέν μπορῶ νά ἐμπιστευτῶ κανέναν καί δέν δικαιοῦται κανένας νά ζητάει ἀπό τόν κόσμο νά ἐμβολιάζεται. Καί θά ἔπρεπε νά νιώθουν τυχεροί οἱ Ἕλληνες πού ἔχουν διαχρονικά τέτοιες θλιβερές κυβερνήσεις, γιατί ξέρουν ὅτι μᾶς κοροϊδεύουν. Δέν δικαιούμαστε νά πέφτουμε στήν παγίδα τους. Ξέρουμε πολύ καλά τί καραγκιόζηδες εἶναι."
 
"Τό μεγάλο μας πρόβλημα στήν Ἑλλάδα, εἶναι ἡ τηλεόραση. Καί τά ΜΜΕ, πού εἶναι μέσα εὐνουχισμοῦ. Εἶχα τήν εὐκαιρία τίς τελευταῖες ἡμέρες νά παρακολουθήσω τί συμβαίνει στά κανάλια. Αὐτό πού συμβαίνει, δέν ἔχει προηγούμενο.

Ὁ καλύτερος βοηθός, κατά τήν ὥρα τῆς ἐξόδου τῆς ψυχῆς ἀπό τόν κόσμο αὐτόν, εἶναι ἡ νοερά προσευχή...


Ο καλύτερος βοηθός, κατά την ώρα της εξόδου της ψυχής από τον κόσμο αυτόν, είναι η νοερά προσευχή... πνευματικά λόγια του Γέροντα σου Εφραίμ της Αριζόνας που πάντα μας θύμιζες. Τρεις ημέρες από την εκδημία σου λίγα λόγια αγάπης από τον πρόλογο του βιβλίου σου ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. "Η Εκκλησία μας είναι θεμελιωμένη στου Αίμα της σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στο αίμα εκατομμυρίων Μαρτύρων, που ακολούθησαν το παράδειγμα Του. Μέσα στα νέφη των μαρτύρων, ξεχωρίζουν οι μεγαλομάρτυρες.

Θεοτόκε ἡ ἐλπίς, πάντων τῶν Χριστιανῶν, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε, τούς ἐλπίζοντας εἰς σέ...


Θεοτόκε ἡ ἐλπίς, πάντων τῶν Χριστιανῶν, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε, τούς ἐλπίζοντας εἰς σέ.
(Θεοτόκε, σύ ἡ ἐλπίδα ὅλων τῶν Χριστιανῶν, σκέπασε, φρούρησε καί φύλαγε ὅλους, ὅσοι ἐλπίζουν σέ Σένα).


https://proskynitis.blogspot.com/2022/02/blog-post_46.html

8 Φεβρουαρίου. Θεοδώρου στρατηλάτου μεγαλομάρτυρος (†319), Ζαχαρίου τοῦ προφήτου (†620 π.Χ.). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Τρ. λγ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Α΄ Πέτρ. γ΄ 10-22).

Α Πε. 3,10          ὁ γὰρ θέλων ζωὴν ἀγαπᾶν καὶ ἰδεῖν ἡμέρας ἀγαθὰς παυσάτω τὴν γλῶσσαν αὐτοῦ ἀπὸ κακοῦ καὶ χείλη αὐτοῦ τοῦ μὴ λαλῆσαι δόλον,

Α Πε. 3,10                 Να είσθε άγρυπνοι και να ελέγχετε αυτά που λέτε· διότι η Γραφή λέγει· “αυτός που θέλει να απολαμβάνη ζωήν ειρηνικήν και άνετον και να ίδη ημέρας καλάς, ας παύση την γλώσσαν του από τα κακά λόγια και τα χείλη του να μη λαλήσουν ποτέ δολιότητα, ψέμα και απάτην.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible