Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ὅσο βρίσκεσαι μέσα στό κακό, τόσο ἔχεις ἤδη νικηθεῖ, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 ΚΗΡΥΓΜΑ_241. Όσο βρίσκεσαι μέσα στο κακό, τόσο έχεις ήδη νικηθεί, Τά 200 κεφάλαια περί τοῦ πνευματικοῦ νόμου, Φιλοκαλία τόμος Α', 3-2-2022, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Οἱ σελίδες τοῦ...κήπου μέ τούς εὔχυμους καρπούς!


ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ... ΚΗΠΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΧΥΜΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ!

Ἁγίων Ἀρσένιε τὸν βίον ζήσας,
σὺν Ἁγίοις Ἅγιος νῦν συναγάλλῃ.
Δεκάτῃ Ἀρσενίοιο ὀγδοάτῃ, ἄεθλω ὕδω.

Ὁ Ὅσιος Ἀρσένιος Σεργίου Σεργιάδης (31/1) γεννήθηκε στά Ἰωάννινα τήν 31ην Ἰανουαρίου τοῦ 1800, ὀνομασθείς Ἀθανάσιος. Ενωρίτατα έμεινε ορφανός και σε ηλικίαν εννέα μόλις ετών μετέβη στις Κυδωνίες –έναντι της Λέσβου- όπου σπούδασε στην περιώνυμη Σχολήν, έχοντας σχολάρχη τον περίφημο Ιερομόναχο Γρηγόριο Σαράφη. Τα τελευταία έτη της φοιτήσεώς του συνεδέθη με τον Γέροντα Δανιήλ από την Ζαγορά τοῦ Πηλίου κι έγινε υποτακτικός του.
Το 1815 ανεχώρησε για το Αγιώνυμον Όρος μαζί με τον Γέροντά του και εκάρη μοναχός. Μετ’ οὐ πολύ χειροτονήθηκε διάκονος, παρά τις έντονες αντιδράσεις του, καθώς θεωρούσε τον εαυτό του ανάξιο για το υπούργημα της Ιερωσύνης. Ὕστερα από εξάχρονη παραμονή στον Άθωνα μαζί με τον Γέροντά του, μετέβησαν στην Μονή Πεντέλης, στην Αττική καί ακολούθως στις Κυκλάδες, όπου ο Όσιος Αρσένιος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1817. Υπηρέτησε την Εκκλησία κατά βάσιν στην Πάρο, Σίκινο και στην Φολέγανδρον, όπου δίδαξε από το 1829 μέχρι το 1840.
Μετά την προς Κύριον εκδημία τοῦ Γέροντός του, ο Όσιος Αρσένιος εκοινοβίασε στήν Λογγοβάρδα της Πάρου. Έτρωγε και αναπαυόταν ὀλίγον, προσευχόμενος αδιαλείπτως, ἀγρυπνῶν, ασκούμενος αυστηρῶς...

Ὅταν ὁ ὅσιος Γεώργιος Καρσλίδης συνάντησε τούς Τρεῖς Ἱεράρχες


Από το βιβλίο της Άννας Ιακώβου: ''Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης'' της σειράς ''Ήταν κάποτε παιδιά''. Εικονογράφηση: Εύα Καραντινού. Εκδόσεις Άθως παιδικά.

Μετά από πολλά χρόνια διηγείτο ο όσιος Γεώργιος [Καρσλίδης] σε πνευματικά του τέκνα για τη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής του: Βρισκόμουν στο σπίτι μόνος μου, στο σπίτι του αδελφού μου, οι γονείς μου είχαν πεθάνει.

Ήρθε εκείνη την ημέρα κάποιος ζητιάνος, πήρα ένα πιάτο, πήγα στο αμπάρι, πήρα λίγο αλεύρι και του το έδωσα.
Μετά, την άλλη ημέρα, χρειάσθηκε να πάει να πάρει αλεύρι και άρχισε να με μαλώνει λέγοντάς μου· ξεσήκωσες όλο το αμπάρι και το έδωσες στον ζητιάνο. Τα έβαλε μαζί μου, μια φασαρία, να κακό, και αυτό έγινε αιτία να σηκωθώ να φύγω από το σπίτι.
Βρέθηκα σε κάποιον Τούρκο και με έκανε τσομπάνο στα ζώα του. Έπαιρνα τα ζώα, τα πήγαινα σε μία ρεματιά και εκεί τα φύλαγα. Μία ημέρα, που φύλαγα τα ζώα, βλέπω τρεις ιερωμένους, οι οποίοι άρχισαν μία ψαλμωδία τόσο ωραία, που εγκατέλειψα τα ζώα και τους ακολούθησα.
Ξαφνικά όμως τους έχασα. Ήταν δε τόσο ωραία η ψαλμωδία, που επειδή έγιναν άφαντοι, έβαλα τα κλάματα. Με τα κλάματα γύρισα στο σπίτι και όταν με είδε ο Τούρκος έτσι, με ρωτούσε: “Τι έπαθες; τι συμβαίνει;” αλλά εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω.

Μετά από ώρες συνήλθα και του εξήγησα τι έπαθα. Τότε μου είπε “Αν τους δεις, τους γνωρίζεις;”. Δεν ξέρω, αποκρίθηκα. Με πήρε μετά από το χέρι και με πήγαινε από το ένα δωμάτιο στο άλλο και σε κάποιο μέρος σήκωσε μία καταπακτή και κατεβήκαμε μία σκάλα. Τότε ανοίχθηκε ολόκληρη εκκλησία μπροστά μας.

Ἰατρικὴ Τυραννία

Ἀπὸ τὴν κήρυξη τῆς πανδημίας τοῦ Covid-19 ἀπὸ τὸν Παγκόσμιο Ὀργανισμὸ Ὑγείας (ΠΟΥ) τὸν Μάρτιο τοῦ 2020, ἔχουν σημειωθεῖ θεμελιώδεις ἀλλαγὲς στὴν κοινωνία καὶ οἱ νόμοι ἔκτακτης ἀνάγκης ποὺ ἐπιβλήθηκαν ἀπὸ τὶς ἐθνικὲς κυβερνήσεις παγκοσμίως μὲ τὸ πρόσχημα τῆς προστασίας τῆς δημόσιας ὑγείας. Ἡ μετάβαση σὲ μία ἐποχὴ μετὰ τὸν Covid-19 εἶχε ὡς ἀποτέλεσμα περιορισμοὺς στὴν ἐλευθερία καὶ τὰ ταξίδια καὶ τὴ συγκέντρωση, καθὼς καὶ περιορισμοὺς στὴν ἐλευθερία τοῦ λόγου, τὸ κλείσιμο ἐπιχειρήσεων καὶ σχολείων καὶ τὸν περιορισμὸ ὑγιῶν ἀτόμων. Ἐπὶ τοῦ παρόντος, ὑπάρχει ἔλλειψη... ἐπιστημονικῆς συναίνεσης σχετικὰ μὲ τὶς δικαιολογίες ποὺ δίνονται ἀπὸ παγκόσμιους ὀργανισμούς, ὅπως ὁ ΠΟΥ, τὸ CDC καὶ ἐθνικὲς κυβερνήσεις, γιὰ τέτοιους δραστικοὺς κοινωνικοὺς μετασχηματισμοὺς ἀπὸ τὸ status quo ἀπὸ τὴν ἐποχὴ πρὶν ἀπὸ τὸν Covid-19.

Ἐπιστήμονες, ὅπως ὁ καθηγητὴς Luc Montagnier, ὁ παγκοσμίου φήμης ἰολόγος καὶ βραβευμένος μὲ Νόμπελ γιὰ τὴν ἀνακάλυψη τοῦ HIV), ὁ Dr Sucharit Bhakdi (πρώην ἐπικεφαλῆς τοῦ Ἰνστιτούτου Μικροβιολογίας στὸ Πανεπιστήμιο τοῦ Mainz) καὶ ὁ Dr. Micheal Yeadon (πρώην Ἀντιπρόεδρος τῆς Pfizer) ὑποστηρίζουν ὅτι τὰ μέτρα ἔκτακτης ἀνάγκης γιὰ τὴν ὑγεία, συμπεριλαμβανομένης τῆς ἐπιβολῆς ἐντολῶν γιὰ «ἐμβόλιο» Covid-19 ποὺ ὁρίζονται ἀπὸ τὸν ΠΟΥ καὶ τὶς ἐθνικὲς κυβερνήσεις, ἀποτελοῦν ἀπειλὴ γιὰ τὴ Δημοκρατία καὶ τὶς Πολιτικὲς Ἐλευθερίες καὶ δὲν βασίζονται σὲ ἐπιστημονικὰ δεδομένα, ἀλλὰ σὲ μία παγκόσμια πολιτικὴ ἡμερήσια διάταξη.

Ἀντίθετα, ὁ Dr. Anthony Fauci (διευθυντὴς τοῦ Ἐθνικοῦ Ἰνστιτούτου Ἀλλεργίας καὶ Λοιμωδῶν Νόσων καὶ ὁ Ἐπικεφαλῆς Ἰατρικὸς Σύμβουλος τοῦ Προέδρου τῶν ΗΠΑ), ὁ Christian Drosten (ὁ ἐφευρέτης τοῦ διαγνωστικοῦ τέστ RT PCR Covid-19, ἐγκεκριμένο ἀπὸ τὸν ΠΟΥ) καὶ ὁ Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus (ὁ Γενικὸς Διευθυντής τοῦ ΠΟΥ) ὑποστηρίζουν ὅτι χρειάζονται παγκόσμιοι νόμοι ἔκτακτης ἀνάγκης, γιὰ νὰ περιοριστεῖ ἡ πανδημία «Covid-19» καὶ οἱ ἀναδυόμενες παραλλαγὲς τοῦ Covid-19…

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος- Αὐτό τό ἔμβρυο θά ἀναστηθεί κατά τήν ἡμέρα τῆς Κρίσεως!

 

Απόσπασμα από ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου 6-02-1978 "ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ" Ερμηνεία στον 138ο Ψαλμό

Ψαλμός 138, στιχ. 13-16

13 ὅτι σὺ ἐκτήσω τοὺς νεφρούς μου, Κύριε, ἀντελάβου μου ἐκ γαστρὸς μητρός μου.

14 ἐξομολογήσομαί σοι, ὅτι φοβερῶς ἐθαυμαστώθης· θαυμάσια τὰ ἔργα σου, καὶ ἡ ψυχή μου γινώσκει σφόδρα.

15 οὐκ ἐκρύβη τὸ ὀστοῦν μου ἀπὸ σοῦ, ὃ ἐποίησας ἐν κρυφῇ, καὶ ἡ ὑπόστασίς μου ἐν τοῖς κατωτάτοις τῆς γῆς·

16 τὸ ἀκατέργαστόν μου εἶδον οἱ ὀφθαλμοί σου, καὶ ἐπὶ τὸ βιβλίον σου πάντες γραφήσονται· ἡμέρας πλασθήσονται καὶ οὐθεὶς ἐν αὐτοῖς.

Σύντομη Ερμηνεία (Απόδοση στην κοινή νεοελληνική Παν. Ν. Τρεμπέλα)

13 Διότι εσύ, Κύριε, δημιούργησες και γνωρίζεις ως κτήμα σου τα νεφρά μου· γνωρίζεις δηλαδή όλο τον εσωτερικό μου κόσμο, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μου. Εσύ με ανέλαβες κάτω από την προστασία σου από τότε που ήμουν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας μου.

14 Θα σε δοξολογώ και θα σε ευχαριστώ, διότι φάνηκες τόσο θαυμαστός σε εμένα, μέχρι το σημείο να μου προκαλείς κατάπληξη και φόβο. Πόσο αξιοθαύμαστα είναι τα έργα σου! Και η ψυχή μου το γνωρίζει αυτό πάρα πολύ καλά από τη δική της πείρα.

15 Δεν έμεινε κρυφός και άγνωστος σε σένα ακόμη και ο σκελετός των οστών μου, όταν άρχισε να διαμορφώνεται στην κοιλιά της μητέρας μου· διότι εσύ τον έπλασες αφανώς, μακριά από κάθε ανθρώπινο μάτι. Ούτε υπήρξε αφανής σε σένα η αρχική μου υπόσταση, όταν διαμορφωνόταν μέσα στο σκοτάδι της μητρικής κοιλιάς σαν να 'ταν κρυμμένη στα πιο βαθιά κι απόκρυφα μέρη της γης.

16 Το αδιαμόρφωτο και άπλαστο έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας μου το είδαν τα μάτια σου, και συ προγνώρισες με κάθε λεπτομέρεια πως θα εξελισσόμουν από την ασχημάτιστη εκείνη κατάστασή μου. Στο βιβλίο σου είναι όλοι γραμμένοι πριν ακόμη γεννηθούν. Μέρα με τη μέρα θα διαπλαστούν ως έμβρυα και θα μεγαλώσουν βαθμιαία, όταν βγουν στο φως της ζωής. Κανείς από αυτούς δεν σου είναι άγνωστος, αλλά εσύ τους γνωρίζεις όλους πλήρως, προτού ακόμη έλθουν στη ζωή.

Απομαγνητοφώνηση

«ὅτι σὺ ἐκτήσω τοὺς νεφρούς μου, Κύριε, ἀντελάβου μου ἐκ γαστρὸς μητρός μου.»

(Ψάλμ. 138, 13)

Και λέγει, «σὺ ἐκτήσω τοὺς νεφρούς μου, Κύριε» τι είναι οι νεφροί; εκτίσω θα πει είναι ιδιοκτησία σου, έχεις αποκτήσει, είναι δικοί σου. Προσέξτε, οι νεφροί κατά την εβραϊκή ψυχολογία, είναι η έδρα των επιθυμιών και των συναισθημάτων. Συνεπώς, Εσύ αφού κρατάς στα χέρια Σου, είναι ιδιοκτησία Σου οι νεφροί, σημαίνει αυτό, ότι... εδώ ο Θεός κατέχει όλα εκείνα τα οποία επικρατούν μέσα μου και που οι άνθρωποι εύκολα ή καθόλου δεν μπορούν να δουν. «ἀντελάβου μου ἐκ γαστρὸς μητρός μου» με έχεις αναλάβει και με έχεις καταλάβει και με γνωρίζεις ακόμη πριν δω το φως της ημέρας, εκεί μέσα, στην κοιλιά της μητέρας μου.

«ἐξομολογήσομαί σοι, ὅτι φοβερῶς ἐθαυμαστώθης· θαυμάσια τὰ ἔργα σου, καὶ ἡ ψυχή μου γινώσκει σφόδρα.»

(Ψάλμ. 138, 14)

«ἐξομολογήσομαί σοι, ὅτι φοβερῶς ἐθαυμαστώθης·» προηγουμένως είχε πει τον εξής στίχο «ἐθαυμαστώθη ἡ γνῶσίς σου ἐξ ἐμοῦ·» (Ψάλμ. 138, 6) με αφήνει κατάπληκτο και ενεόν η γνώση που έχεις για εμένα. Τώρα θα πει, στο στίχο 14, σε δοξολογώ γιατί «φοβερῶς ἐθαυμαστώθης» δηλαδή κατά έναν τρόπο ασύλληπτο, φοβερά ασύλληπτο, με αφήνεις κατάπληκτο για εκείνα τα οποία γνωρίζεις. «θαυμάσια τὰ ἔργα σου, καὶ ἡ ψυχή μου γινώσκει σφόδρα» τα έργα τα οποία μετέρχεσαι είναι θαυμάσια καταπληκτικά και η ψυχή μου τα γνωρίζει αυτά πολύ, -ότι μπορεί να γνωρίζει η ψυχή μου- για να φτάσει να καταλαβαίνει και να λέγει ότι είσαι Θεέ μου καταπληκτικός!

Ἐκεῖνος πού νικᾶ τόν ἑαυτό του μένει ἀήττητος


Εκείνος που νικά τον εαυτό του
μένει αήττητος

Όλοι μας πρέπει να περάσουμε μέσα από δοκιμασίες κάθε είδους, μέχρις ότου γεμίσει η ψυχή μας με τη γνώση των παθημάτων εκείνων που υπομένουν οι γενιές η μία μετά την άλλη. Η γνώση αυτή είναι πολύτιμη για μας, αν την δεχόμαστε όπως πρέπει, χωρίς μεμψιμοιρία, χωρίς απόγνωση για τον εαυτό μας, αλλά με ευγνωμοσύνη για τη δωρεά του Θεού που μας αποκαλύπτει την άβυσσο του Άδη και έτσι μας δίνει τη δύναμη για την προσευχή υπέρ όλου του κόσμου. Η αυθεντική Σωτηρία δεν συνίσταται στο να βρεθούμε σε κάποιο χώρο προστατευμένο από κάθε είδους δυσάρεστα πράγματα, αλλά στο να νικήσουμε τον Άδη με τη δύναμη της αγάπης μας προς τον Χριστό και να μην τον ατενίζουμε με το φόβο των δούλων, αλλά με την ηρεμία εκείνων που κυριαρχούν επάνω του. Ένα από τα ονόματα του Θεού μας είναι Κύριος. Εφόσον δημιουργηθήκαμε κατ’ εικόνα του Θεού μας, πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε κυριότητα, να γίνουμε κύριοι εν το μόνο Κυρίω. Η οδός προς την απελευθέρωσή μας περνά μέσα από την αποταγή των πολλών επιθυμιών μας, που γεννούν η αμαρτία και τα πάθη. Αν δηλαδή υστερούμε κάτι, αν κάποιος με εγκαταλείπει, αν δεν με αγαπούν, αν δεν θέλουν να με βλέπουν και τα παρόμοια, τίποτα από όλα αυτά δεν πρέπει να με «σκοτώνει». Αυτό βέβαια κατορθώνεται με την πράξη της αποταγής. Όχι μόνο οι μοναχοί, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τον Χριστό και θέλουν να Τον ακολουθήσουν, μετέρχονται στην άσκηση αυτή.

Τή γαλήνη τῆς καρδιᾶς θά τήν κερδίσεις, ὅπου κι ἄν εἶσαι, μόνο μέ δύο προϋποθέσεις


Πιστεύεις πράγματι ότι η εσωτερική ειρήνη που αναζητάς, εξαρτάται από την τοποθεσία που θα επιλέξεις τελικά για να ζήσεις; Να είσαι βέβαιος ότι η ειρήνη της ψυχής δεν εξαρτάται από τούς τόπους διαβιώσεως.
Δέν έχει τόση σημασία άν θα είσαι στο βουνό και στη θάλασσα, στην πόλη ή στην έρημο, μέσα στούς θορύβους των αμαξιών ή μέσα στο θρόϊσμα των φύλλων του δάσους.

Ὁ ἀντίχριστος - πρόκειται νά ταράξει ὅλη τήν οἰκουμένη, καί...


Ὁ αντίχριστος - πρόκειται να ταράξει όλη την οικουμένη, και να βάλει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων δειλία και αμέλεια και ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΙΣΤΙΑ...

~ Άγιος Εφραίμ ο Σύρος († 28 Ιανουαρίου)
(Τόμος Δ' σελ 111).

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/01/28-111.html

3 Φεβρουαρίου. Συμεὼν τοῦ θεοδόχου καὶ Ἄννης τῆς προφήτιδος. Ἰωάννου, Νικολάου καὶ Σταματίου τῶν ἐκ Σπετσῶν νεομαρτύρων (†1822). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Πέμ. ις΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Ἐφ. α΄ 1-9).

Εφ. 1,1              Παῦλος, ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ διὰ θελήματος Θεοῦ, τοῖς ἁγίοις τοῖς οὖσιν ἐν Ἐφέσῳ καὶ πιστοῖς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ·

Εφ. 1,1                       Εγώ ο Παύλος, απόστολος του Ιησού Χριστού, με το θέλημα του Θεού και Πατρός, στους Χριστιανούς, οι οποίοι ευρίσκονται εις την Εφεσον και αγιάζονται με την θείαν χάριν και έχουν πιστεύσει στον Ιησούν Χριστόν·

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible